Şimdi Ara

Android Yazılımından Anlayan Hiç mi Kimse Yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce de başkasının açtığı bir konunun altına yazmıştım ama ilgilenen çıkmıyor nedense. Ya da gerçekten koca forumda linux'ten anlayan adam yok. Soru aslında basit ama cevabı herhalde anlatılamayacak kadar zor ya da üşeniyor insan.

    Basit Soru: "...Ralink RT5370 chipsete sahip bir USB kablosuz adaptörü Android 4.1.1 JB işletim sistemine sahip bir tablete nasıl tanıtabiliriz? Adaptörün linux sürücüsü mevcut. Bunu bir şekilde system/lib/modules klasörüne kopyalayıp kurulum işlemini yapmak gerekiyor.(Ya da başka bir yol?) Cihaz root yetkisine sahiptir. Linux/Android hakkında yazılım konusunda kimler yardımcı olup bu sorunu çözebilir?.."

    Cevap: N/A



  • Daha önce ben de bu konuda araştırmalar yapmıştım. Sürücüyü tabletin linux çekirdek sürümüne göre derlemek falan gerekiyor sanırım. Derlemek için yazılımın kaynak kodları falan da gerekiyordu galiba. Sürücü dosyasını da bu kaynak kodlarına ekleyerek derlemek gerekiyor. Sonra o derlenmiş sürücü dosyasını dediğin yere atınca olur. Tabi Linux bilgisi, terminal komutları hakkında bilgiler de gerekiyor. Yani uzun ve zor bir iş.
    Belki birileri senin tabletin için bunu yapmış olabilir. Yoksa üretici firmanın bu desteği yapacağını pek sanmıyorum. Wi-fi kullansın derler onlar.
    Sürücüler bildiğim kadarıyla .ko uzantılı. Tabletinde bu uzantıda çipset adı falan görürsen bir ihtimal o çipsetli ürün çalışır belki.

    Tabletin wi-fi performansını beğenmiyorsan çözüm olarak kablosuz antenini daha kalitesiyle değiştirmek iyi olabilir diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 14 Mayıs 2013; 1:34:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android'deki system/bin/ klasöründe make komut dosyasının olması gerekiyor. Bu normalde Busybox paketi ile gelir ama busybox'ta da yok. Kısacası buraya yükleme yapabilecek komut olan make'i koymak gerekiyor ama hiçbir yerde ayrı olarak yok o dosya. Sürücüleri otomatik olarak bu komut ile kurup adaptörü sisteme tanıtmak mümkün aslında. Kaynak kodu vs. dediğiniz şeylerin hepsi paketteki eksik make dosyasıdır. Bir bilen çıksa...
    @nihattr
  • Öyle de olabilir. O zaman bir de o şekilde araştırmak lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlerdir o şekilde araştırıyorum zaten. Yazılımhaber olsa belki oradan yardım alırdık. Donanımcılar rağbet etmiyor konu yazılım olunca...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.