Şimdi Ara

Anakartım mı bozuk yoksa Ram mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Bir sorum olacaktı. Bundan 1.5 sene kadar önce ben 16 gb ddr4 ram almıştım. Neyse kullanıyoruz, bir gün anakarttan bir şey mi sökecektim, bir şey yapacaktım tam hatırlamıyorum, güç kablosu takılıyken dokundum ve anakart kendini kapattı. Tamirciye götürdüm çünkü tetik almıyordu. Açma düğmesine basıyordum ve tepki vermiyordu ancak anakart üzerindeki ışıklar yanıyor, parçalara elektrik gidiyordu. Adam tamir etti verdi, cüzi de bir miktar aldı çünkü yanan bir şey yokmuş. Neden olduğunu o da pek anlamamış sanırım ama yaptı ancak bir süre sonra ramler hata vermeye başladı. Ben onları 3600 mhzde kullanıyordum, xmp profilinde. 3600 CL18 olarak.


    Mavi ekranlar almaya başladım. Sonra ben ramin hızını 3000'e çektim ve xmpden çıkardım. O vakit düzeldi ama bir sorun daha yaşadım. Anakartta 2 tane m2 slotu vardı, bu ramleri 3000'e çekmeden önce ssdden dolayı mavi ekran alıyordum. Sonra slot değişince geçti. Acaba diyorum, ramler bozuldu da bu yüzden mi mavi ekran vs aldım yoksa anakart bozuk ramleri tam kapasite çalıştıramıyor mu? Kendi ramimi arkadaşın anakarta taktım ama orada ekran bile gelmedi. Muhtemelen ramler bozuk yine de sormak istedim çünkü şimdilik ramleri 32 yapıp ekran kartı değişmeyi düşünüyorum. CS2 oynuyorum ve zaman zaman droplar yaşıyorum. İşlemcim de 5600 bu arada. 4070 super ve 32 gb ram alıp devam etmek istiyorum bir süre daha.


    Sizce sorun anakartım mı, ramim mi?








  • keşke anakartın marka ve modelini de yazsaydınız...

  • Seyirciye sorma jokerimi kullanmak istiyorum.  ne ki anakart? x470 ise mesela 2 m2 takamazsın ikisi de yarı hızında çalışır. benim bir arabam var lastikler sürekli iniyor siboplardan mı biri mi indiriyor yoksa lastikler mi dandik gibi bir soru olmuş. yine de anakart diyorum ben. ramleri götür bir arkadaşında dene ya da emanet ram bul kendi anakartında dene. tamir görmüş anakart yani direkt buna oynarım çünkü xmp çalıştırılan ramde pek yanlış olmaz. olmadı çift joker hakkımı kullanıp anakart ve ram diyecem. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.