Şimdi Ara

Anakart mı bozuldu acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba birkaç hafta önce en az 7-8 senelik bir bilgisayara format attım driverlerini falan Driver Pack Solution ile kurdum restart istedi attım açılışta bilmem hangi dosya bulunamadı diye hata verdi yine restart attım disk fail dedi HDD lerdendir dedim HDD kablolarını çıkarıp taktım bu seferde Bios ekranı açıldı ama biostan çıkınca hiçbir hareket yok sırf siyah ekran oluyordu. Ekranın kablosuyla oynadım açtım bilgisayarı, ne bios gözüküyor ne başka bişey(Onboard ekran kartı). Anakartı söktüm ekran kartı girişine baktım iki tane tel kopmuş bir sağ köşede bir sol köşede. Onları lehimledim bilgisayar açıldı format işine geri döndük. XP kurulum yerine kadar klavye çalıştı sonra klavyeyi görmedi bilgisayar, bende reset attım ekran yine gelmedi. Sıkıldım bıraktım. Ertesi gün yine deniyeyim şunu dedim taktım kabloları falan açtım bilgisayarı normal bir şekilde açıldı ne dosya hatası nede ekran sorunu olmadı bayaa bi Piskopat PC işte. Neyse ondan sonra biraz bilgisayara baktım sonra açılıcakmı diye reset attım sonuç: ekran gelmedi acaba dedim jumper lardanmıdır eski anakartları tanımıyorum tabii her ayar onlardan yapılıyormuş meğersem. Hepsini çıkarttım tedbir olarakta anakartın fotoğrafını çektim. Nekadar denediysem açılmadı doğal olarak, sonra jumperleri geri taktım Bios pilinin yanındaki hariç yine açılmadı. Lehimleri yeniden yaptım ama yok açılmıyor. Ekran gelmese bile belki açılıyordur diye ekranın kablosunu takmadan çalıştırdım bilgisayarı, anakartı dinledim hiçbir ses yok. Sanırım ses çıkartan şeylerin adı bizz gibi birşey. Ne yapmalıyım acaba bunun gibi bi olay başına gelipte çözen varmı aranızda arkadaşlar? Yardım edin Parçalarını değiştirip deniyeyim dedim ama hiçbir parçası benim kasamdakilerle uyuşmuyor ne işlemci ne ekran kartı ne psu deliricem

    Anakartın modeli yada çipsetimi ne SİS olması lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMinuteTR -- 4 Nisan 2013; 21:15:51 >







  • Anakart üzerinde bazı hatların koptuğunu ve tekrar lehimlediğinizi yazmışsınız. Aslında bu tip işlemlerde yolu takip edip orada sigorta görevi gören direnç gibi elemanlar da vardır onları da kontrol etmeniz gerekir.

    O hat durduk yere kopmaz. Yüksek akım çekmesine neden olan bir durum ya da kısa devre yapabilecek bir arıza olmalı. Anakart üzerindeki kondansatörlerden başlayıp, doğrultma devrelerine kadar incelemeniz gerekir. Anakart hiç tepki vermediğine göre anakart üzerinde kontrol yapın hem de PSU da kontrol yapın.
  • Dediğiniz dirençleri falan kontrol ettim kopuk yanık hiçbirşey yok ama birşeyi yanlış anlamışsınız kopmalar yüksek akım çekmesinden dolayı değil kasanın 7-8 senelik olmasından kaynaklanıyor ekranın kablosunu tak çıkar tak çıkar tak çıkar yaptıkça bu şekilde yıpranıp koptular yani. En kısa zamanda resim ekliyeceğim.

    ve birde değişik bi soru sormak istiyorum Japon yapıştırıcısı kuruduktan sonra iletkenmidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMinuteTR -- 6 Nisan 2013; 11:05:33 >
  • Japon yapıştırıcı iletken bir malzeme değildir. Ama yalıtkan olarak da kullanılamaz. Sertleştikten sonra kırılgan bir hale geldiğinden zamanla yalıtkanlığı kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.