Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
2
Favori
151.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karşılaştırma grafikleri öyle bir hazırlanmış ki, %10'luk fark bile sanki işlemciler arasında 2-3 kat performans farkı var gibi görünüyor.
  • grafiklerdeki çubukları yorumlarken, frekans değerlerini bildiren dikey eksen değerlerini dikkatli incelemekte fayda var. Özetle grafikler aldatıcı olabiliyor.

    Yorumum : Fiyasko


    Belki gerçekten farklı mimariden dolayıdır bilemiyorum, ama yapılan reklamları, ödülleri vb vb düşünürsek, büyük prestij kaybı söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 9 Ekim 2011; 23:27:34 >
  • amd f/p de iyi sadece üstün performans için intel
  • Donanım Haber'deki en iyi incelemelerden biri olmuş. Ancak aynı şeyi incelemeye konuk olan işlemci için diyemeyeceğim. AMD daha Core i7-2600K'yı yakalayamamış üzerine bir de Sandy Bridge-E gelecek Ivy Bridge gelecek falan filan, şu anki Core i7-990X felan da cabaası. Olmadı Bulldozer, dozer gibi gelmeliydi, bari Phenom II X8 felan denseydi de efsanevi FX ismi korunsaydı.
  • Umarım Erdi Özüağ ın videonun başında dediği gibi satışa sunulan ürünler bu değerlerden farklı bir performans sunar ama kendimizi kandırmayalım tamamen hayal kırklığı gerçek olmamalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 9 Ekim 2011; 23:19:52 >
  • iyi akşamlar arkadaşlar ,

    acaba bu sonuçlar neden bu kadar kötü bu muhendisler bu testleri yapmıyor mu ki ? anlayamadım kimi yerde kendinden daha eski mimari işlemciyi bile geçemiyor...acaba videoda denildigi gibi o.c olayına mı güveniyor çünkü bu işlemci hazır sıvı sogutma ile satılacakmış ?
  • Değerler şaşırtıcı derece de düşük. i7 2600k yı değil bir önceki seriyi bil doğru düzgün geçememiş. AMD fiyat performansa oynayıp yine işlemcilerini sattırır ama intel sanki yeni işlemcilerinde bunu gördükten sonra fiyat olarak pekte sevecen olmaz gibi.

    Ekleme: AMD bu işlemciyi yollarken neyine güveniyordu acaba illeride overclock performansı üzerinde durup ordan mı satmayı düşünüyor? Kendinden önceki seriye bile yer yer geçilen işlemci yoksa direk test için yollanmaz herhalde biraz daha iyileştirilmeye çalışılırdı bana garip geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 9 Ekim 2011; 23:19:50 >
  • fiyasko.ondan sonra intel niye pahalı diyorlar.Adamların rakibi yok istediği fiyata satar tabi.Birde işin kötü yanı amd marka kendi işlemcisini bile geçemiyor.giriş seviyesimi olacak bu buldozer :D
  • Boyle olacağı belliydi.İntel yaşadı :)
  • ah amd ah bari 6 çekirdekli eski versiyonunu geçebilseydin
    şimdi intel sandy bridge-e ve ivy bridge i daha pahalıya piyasaya sürecek
  • Yok artık ! Resmen yıkıldım dh den isim değişikliği talep ediyorum :( !
  • arkadaşlar kolay mı ? intel gibi bir devi geçmek .biraz değişik olacak ama ne kadar para koyarsan o kadar kazanırsın intel işlemciler için AR-GE ne kadar koyuyor . AMD ne kadar ? yinede tebrik etmek lazım hiç yoktan rakibiz diyebiliyorlar .fiyatı 600 tl bu işlemcinin yani 2600k 680 tl ye var değermi ki şimdi ? 80 tl eksik vereğiz diye ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazykirikhan -- 9 Ekim 2011; 23:24:36 >
  • dozerin tekeri patlamiş
  • tablolar çok kötü, arada 2 fark var, eğer sadece tabloya baksanız sanki ikiye katlamış gibi görünüyor, bunun düzeltilmesi gerek bence...
    inceleme için teşekkürler, ne yazıkki AMD için pek iç açıcı değil. Fiyatının neden düşük olduğu ortaya çıktı.
  • Sadece işlemci adına konuşmak gerekirse, BIOS değişimleri ile belki performansı biraz olumlu yönde artabilir. Ayrıca AMD Athlon 64 x2 ile beraber dual core optimizer diye bir yazılım sunmuştu. Belki ileride bu modül sistemi için bir yazılım yazabilir.
    Fakat benim en başından düşündüğüm doğru çıktı. Bu 8 çekirdekli denen işlemci esasında 4 çekirdeklidir. AMD burada reklam yapıp bilinçsiz kullanıcıları çekmeye çalışıyor. Tamam modül sistemi yenilik ama gerçek çekirdek katkısını sunmuyor. Bunun en iyi örneği X6 1100T 'denebilir.

    1100T'ye o komut setlerini ekleseniz, 32nm ile üretip daha frekans bastırsanız yine bu skorları alacaktır. Hatta daha fazlasını.
    AMD'nin yapması gereken şey şu. 6 Modüllü işlemci çıkarmalı. Eğer 6 modül çıkaramassa, 6 çekirdekli işlemciler ile yarışması zor olacaktır. Ayrıca artık işlemci alanında Intel arayı aşırı derecede aşmıştır. Bundan sonra tekel politikaları izleyebiliriz....




  • Yok artık ! Resmen yıkıldım dh den isim değişikliği talep ediyorum :( !
  • "amd patlar" dedim kendi kendime umarım utandırırlar :(
  • Bu arada bir şey daha eklemek istiyorum.
    Madem 22 dakikalık destansı bir inceleme yapılıyor. Bu incelemede haber bülteni gibi yorumu biraz daha azaltıp, Phenom x4 ile aynı hızda turbo'yu kapatıp bir test alınıp, modül sisteminin getirilerine baksaydınız çok daha hayırlı olurdu.
  • Helal olsun AMD kendi işlemcine bile yenildiğin kısımlar olmuş :)

    yalnız ileride bulldozer ii'nin yarışabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AmdFanBoyX

    Yok artık ! Resmen yıkıldım dh den isim değişikliği talep ediyorum :( !


    seni via fanlığına yazdıralım :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.