Şimdi Ara

Amd Fx9590 İşlemci Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese tam emin olamadığımdan böyle bir konu açmak istedim. Şuan ki sistemim 2009 da aldığım sistem haliyle artık oyun rahatlığı yok oldu. Yeni bir sistem topluyorum parça parça yavaş yavaş.

    Power Suply High Power 750 +80 Bronze
    İşlemci amd phenom ii x4 965 BE
    Anakart asus M5A78L-M LX3
    Ekran Kartı Sapphire HD5770
    Ram G Skill RipjawsX F3-1600C9-8GXM8 GB DDR3-1333 DDR3

    Elimde ekstra boşta bir Amdfx9590 var buna uygun anakart sizin tavsiyelerinizle ne olabilir ? Netten araştırdığımda yeterli bir bilgiye ulaşamadım yada 9590 çokmu gelir başka bir amd işlemci mi bakayım ? Ekran kartı olarakta acelem yok şuan yavaş yavaş değiştireceğim emekli bir HD7950'im var onu tamire verdim dönmesini bekliyorum



  • Merhabalar bence hem elinizdeki sistemi hem de FX9590'ı elinizden çıkarıp AMD'nin yeni işlemcilerini bekleyip onlardan tercih etmekte fayda var. Aksi takdirde FX9590 hayli güç tüketen, TDP değeri yüksek bir işlemci. Bunu beslemek için kaliteli bir 990FX anakart gerekiyor. Astarı yüzünden pahalıya patlayıp bekleneni veremeyebilip, üzebilir.
  • Gigabyte 970a ud3p alabileceginjz en uygun fiyatli bu islemcyi kaldiracak anakarttir kullanabilirsiniz hayli kuvvetli bir islemcidir üzmez kesinlikle elk tuketimi fazladir ama :) herhangi bir i5 islemciden daha kuvvetlidir elinizde hali hazirda varsa satin phenom anakart ikilisini alin bi ud3p bakin keyfinize min 3 sene sirtlar sizi (guzel bir sogutucuda ekleyin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    Gigabyte 970a ud3p alabileceginjz en uygun fiyatli bu islemcyi kaldiracak anakarttir kullanabilirsiniz hayli kuvvetli bir islemcidir üzmez kesinlikle elk tuketimi fazladir ama :) herhangi bir i5 islemciden daha kuvvetlidir elinizde hali hazirda varsa satin phenom anakart ikilisini alin bi ud3p bakin keyfinize min 3 sene sirtlar sizi (guzel bir sogutucuda ekleyin)

    Sistem için acelem yok dediğim gibi sadece elimde olduğu için stabil yapabilir miyim diye düşündüm ama dediğiniz gibi 9590 sıkıntılı bir işlemci çıktı peki msi gaming anakart ile fx8350 ikilisini tavsiye eder misiniz ? 500-600 'e 2. el ikisi rahat bulunabiliyor. Sistemden 3 parça gidecek şuan sadece. İşlemci - Anakart - Ekran kartı ram ve power'ı yeni aldım .


    @cinayet :

    Bu ilandaki anakart için tavsiyeniz nedir ?https://forum.donanimhaber.com/anakart-islemci-ram--122821056#122821056

    Anakart olarak aklımda msi gaming serisi baya yer edindi uzun vadede oyun bilgisayarı da olacağı için ? Soğutucu olarakta xigmatek kullanıyorum zamanında 150 liraya almıştım.

    Ve elektrik tüketimi çok yakardan kastınız ne kadar fark ettirir ki ?




  • 8350 tavsiye etmem stok halde performansi yetersiz gelebilir oc yapsaniz zaten 9590 olacak size :) faturada cok fark ettirmeyecektir suanki islemciniz 125tdp zaten oda hayli elk tumetiyor oynasin oynasin 3 5 tl fark edecektir ben 9590 varsa elinizde kullanmaniz taraftariyim

    Msi 970 gaming onermiyorum kuzey koprusu cayir cayir yaniyor ud3p alin faz yapisi msi gamingden daha iyidir 9590 icin gigabytein boardlari daha uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman tamamdır işlemciyi kullanırım şu zaman kadar o 9590 la ilgili bir tane olumlu yorum görmedim yok cok elektrik tüketiyor yok uyumlu anakartı yok yada anakart yakar (Bilmediğimde malesef) Bana işlemcinin yanında uzun vadede götürebilecek anakart için tek tavsiyeniz omudur ? Hala desteklemez diyenler çıkabiliyorda.
  • Abartiliyor biraz vaktinde cok tartistik he suan sifirina kurus vermem ama performanz olarak inanilmaz basari sunan bir islemci nede olsa 5ghz frekansi var boru degil i7 4790k ile esit passmark degeri var gayet götürur adami :)

    Giga 970a ud3p 10 fazli bir anakarttir bu elektrigi saglayabilecek donanima sahip olayin chipsetle alakasi yok 760g boarda 10 faz koy bu islemci yine calisir olay anakartin islemciye yeterli elektrigi verebilmesi am3+ destekleyen hangi anakarta takarsan tak islemci calisir ama dandikse anakart yanar gerekli elektrigi veremeyecegi icin ud3p gayet yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim :)
  • Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.