Şimdi Ara

AMD FX 8320 vs Intel i5 2500K Mini İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
4.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi de mantıklı bir karşı tez de yok üstat. Öyle hırslanmışlarki insan hayret ediyor.
    Sanki Intel den Amd den para alıyoruz.
    Kaldıki 10 sene kullandım bu işlemcileri. Neredeyse tüm problemlerini tecrübe ettim.
    Intele geçince de gördüğüm farklılıkları yazdımki, işte zaten bu küçük olduğu düşünülen farklar da fiyat dengesizliğini yaratıyor.
    Çok basit aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black modern

    Vay anasını 8320 yi 3.5 ghz de kullanan varmış üstelik 990 chipset anakartla.

    Onlar ölmeyi hak etmiyorlar dostum.
    Çamaşır mandalını damlatmalı öylelerine
  • Ne yalan söliyim bu saaten sonra 2 sinide verseler almam 32nm işlemcimi kaldı sölemesi ayıptır geçen ekranlı buzdolabı almışlar onun içindeki işlemci 22nm :) bu saaten sonra ya 1151 ya 2011v3 yada zeni beklemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black modern

    Ne yalan söliyim bu saaten sonra 2 sinide verseler almam 32nm işlemcimi kaldı sölemesi ayıptır geçen ekranlı buzdolabı almışlar onun içindeki işlemci 22nm :) bu saaten sonra ya 1151 ya 2011v3 yada zeni beklemeli.

    Öyle deme, bunlar yine iyi işlemciler. Haswell ve Skylake serisinin L3 yavaşlığını birden çok iş yaparken ödüyorsun.
    Bu konuyu açan arkadaşın geri plandaki korkusu, attan eşeğe bindim endişesi. Bakarsanız ne demek istediğimi göreceksiniz. 2500K'nın sadece tek bir iş yapmazken 8320'nin eline su dökmesi fanboy hayali.
    [Kaynak], [Kaynak].




  • bulldozer ilk ciktiginda da geriydi simdi de oyle. bu artik yoruma gerek birakmayacak, tartisilmasi abes hale gelmis bir gercek. islemciyi gectim platform yani anakartlarin ozellikleri cok ama cok yetersiz.
    sonucta dun dogmadik ki, zamaninda duron ve sempronlar overclock ile intel'in cok ovdugu pentium 2-3'leri cok rahat geciyordu paramiz da cepte kaliyordu. pentium 4 cikinca athlon xp ile amd intel'i adeta yerin dibine batirdi. simdi core serisinden beri amd geriden geliyor. zamaninda nasil amd intel'den daha iyi islemciler urettiginde bunu kabul edip soylediysek simdi de intel'in cok daha iyi oldugunu kabullenmek gerek.
    ayrica su var ki samsung ve intel haric geri kalan her uretici tsmc ve globalfoundries'e muhtac. yillardir 32 ve 28nm'de takilip kaldilar. yetmiyormus gibi apple ve telefon furyasi cikti. sirf apple'in yilda 200 milyon soc urettirdigini dusunursek acaba diger firmalara kalan kapasite ne kadar? 28nm yuzunden 2012'den beri ekran kartlari yerinde sayiyior, amd atilim yapamiyor, snapdragon 810 gibi islemciler cep sobasi haline geliyor. intel de yillardir yan gelip yattigi icin amd 14nm uretime gectigi anda su anki islemcilere yaklasir f/p sayesinde yine rekabetci hale gelir. tabi bu sefer intel yatisi birakip buyuk bir performans sicramasi yasatabilir. sonucta guzel gelismeler bizi bekliyor.




  • sonuna kadar katılıyorum dur hatta +1 butonuna basıyorum 8350 bende kullandım zamanına göre gayet iyi bir işlemciydi ben sık sık starcraft hots ve diablo 3 oynayan bir insan oldugun için intele geçtim yoksa witcher 3 gta 5 shadow of mordorda en ufak bir sıkıntı yaşatmadı bana sag olsun sistemi tanıdıgım iyi kullanıcagına emin oldugum biride almasa satmıcaktım saklamayı düşünüyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okuyan arkadaşlar, söylediklerine aldığın cevapları görmüşlerdir üstadım. Saldırgan bir tutumla devam ediyorsun. Üretici bir yaklaşımın, konuya farklı bir bakış açısı getirecek argümanın yok. Kısırlaştırıyorsun konuyu.
    Olayın benim kişisel tatminimle alakalı olduğu gibi bir boyuta taşıyorsun. Bu nedenle dürüst bir insan değilsin.
    Eğer bu psikolojiyle hareket eden biri olsaydım bundan önce yaptığım testlerimde bir AMD kullanıcısıyken Intele sallayabilirdim.
    10 sene kullandım bu işlemcileri ben yaptığım testlere de bakabilirsin.

    Bir de kaynak olarak gösterdiğin şeye bir bak allahaşkına!! Winrar çalışırken witcher 3 oynamak :)
    Bu kadar hırs neyin hırsı anlayamıyorum. Neyi ispatlamak istediğini anlamıyorum.
    Ve tamam kardeşim, kabul ediyorum ben FX 8320 aslında i5 2500K dan daha iyi bir işlemci.
    Senin söylediklerin doğru. Lütfen artık bu konu altında yazma.
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Üstadım " ben sık sık starcraft hots ve diablo 3 oynayan bir insan oldugun için intele geçtim" bununla ne demek istediniz?
  • Amd multiplayer ve online oyunlarda kötü ama singleplayer oyunlarda witcher 3 SOM gta 5 gibi oyunlarda bir sıkıntıya rastlamadım vurguluyorum singleplayerda çıkıp gta 5 onlineda benim fps düşüyor diyenler olucaktır şimdiden görebiliyorum.Aslında birazda cebindeki parayla orantılı sen blizzarda ea gamese okadar para veriyorsun diablo 3 ler battlefield 4 online ve dlc lerini alabiliyorsan intelede biraz para vericeksin.Ha zen durumu degiştirir orasını bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realthing

    Siz şimdi diyorsunuz ki; OC yapmayan insanlar AMD kullanmamalı ve olur da "adam gibi" çalıştırmak isterken işlemcilerini yakarlarsa garanti kapsamında olmayacağı için paralarını çöpe atmalılar.
    Yani diyorsunuzki AMD gibi bir şirket, müşterilerine sattığı malı, ancak garanti dışına çıktıklarında hakkını alabilecekleri şekilde üretiyor. Öyle mi?
    Siz gerçek misiniz? Ayrıca o kaaleye değil "kale almak" olacak.

    " OC yapmayan insanlar AMD kullanmamalı"

    DOĞRU

    "olur da "adam gibi" çalıştırmak isterken işlemcilerini yakarlarsa"

    Artık böyle bir şey söz konusu bile olmaz. Kendini sıcaktan yakan işlemciler 2004 ve sonrasında bitti. Artık aşırı ısınmada ya sistem kendini kökten kapatır yada donar.


    "garanti kapsamında olmayacağı için paralarını çöpe atmalılar."

    Artık OC neredeyse (%1'lik bir ihtimal bile olsa) risksiz bir işlemdir.




  • black modern kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Cevabımı aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black modern

    Amd multiplayer ve online oyunlarda kötü ama singleplayer oyunlarda witcher 3 SOM gta 5 gibi oyunlarda bir sıkıntıya rastlamadım vurguluyorum singleplayerda çıkıp gta 5 onlineda benim fps düşüyor diyenler olucaktır şimdiden görebiliyorum.Aslında birazda cebindeki parayla orantılı sen blizzarda ea gamese okadar para veriyorsun diablo 3 ler battlefield 4 online ve dlc lerini alabiliyorsan intelede biraz para vericeksin.Ha zen durumu degiştirir orasını bilemem.

    Hocam Allah aşkına optimizasyon fakiri sadece tek çekirdek kullanan MMORPG oyunlar dışında hangi oyunlarda düşük FPS veriyor AMD ?
  • Ben 8350 yi 0 olarak 2013de 350 liraya edinmiş bir insanım şu zamana kadar beni idare etti aslında hala kullanılabilir ancak guild wars 2 bf4 on. hots starcraft wow da gerçekten ara ara takılmalar söz konusu.Normal fps sinde sorun yok ekran kartından alabilecegim tüm verimi alabiliyordum ancak fps drop dedigimiz olay başa belaydı ama fiyat performans olarak üstüne tanımam şimdi bir 6700k aldık 1200 lira anakartı saymıyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Tamam. Siz 970 anakartla OC yapan biri olarak bu şekilde akıl vermeye devam edin.
    Hayırlı Overclocklar.
  • Bende ilk m5a97 ile kullanmıştım sonra 990fxa ya geçtim overclock potansiyeli ciddi şekilde artıyor.
    http://hizliresim.com/PPQBd7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Kasa Silverstone Raven Rv4 mü acaba? Başka nerede var çevirik ATX kasa?
  • Simdi Bulldozerlere Cop Dedim Orasi Dogru Ve Bulldozer ve Piledriver Cok Kotu Performans Veriyor Ama Steamroller Excavator Cok iyi Performans Veren Kas Gucune Sahip'ler Hatta FX-8800p FX-6300'ye Yakin Performans Veriyor Vay Anasini Dersiniz. Steamroller Excavator Masaustu FX'ler Olsaydi Suan Canavar Gibi islemci'ler Olucakti Ama AMD Bilerek Uretmedi Zen islemciyi Uretmeyi Tercih Etti 14 Nm'li Hyper-Threading Var Bence Dogru Tercih Etmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki kasa raven degil tamamen resmin çekilme şekliyle alakalı :) ama arkadaşım rv01 modelini kullanıyor bir ara amazonda satılıyordu ama ebuydan almıştı diye hatırlıyorum.
    http://hizliresim.com/Jn3kWQ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black modern

    Ben 8350 yi 0 olarak 2013de 350 liraya edinmiş bir insanım şu zamana kadar beni idare etti aslında hala kullanılabilir ancak guild wars 2 bf4 on. hots starcraft wow da gerçekten ara ara takılmalar söz konusu.Normal fps sinde sorun yok ekran kartından alabilecegim tüm verimi alabiliyordum ancak fps drop dedigimiz olay başa belaydı ama fiyat performans olarak üstüne tanımam şimdi bir 6700k aldık 1200 lira anakartı saymıyorum bile.

    Unpark core'dan haberiniz var değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realthing

    Tamam. Siz 970 anakartla OC yapan biri olarak bu şekilde akıl vermeye devam edin.
    Hayırlı Overclocklar.

    8 Choke , Choke başına 4 Vrm düşen anakartta OC potansiyeli yok zaten hadi eyvallah. Tartışmaya değmezsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.