Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.5.1 (FSR-RSR-AFMF) (826. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: VgrooveR , 35ultrAslan , 35ultrAslan Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.612
Cevap
189
Favori
1.255.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 824825826827828
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gye_Baek kullanıcısına yanıt
    Ambalaj açıldığı sisteme takıldığı için iade almazlar ama arızalı diye bir deneyecem sanırım. Bi video çektim gönderirsem belki kabul ederler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    direk sunucu ismi, sistem ingilizceyse workstation olarak geciyordu sanirsam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDB T kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 hafta önce bende amazondan sapphire 7900xt almıştım. benzer sorunu yaşamıştım. bende hiç açılmıyordu hatta. elektrik vs geliyordu, kart güç alıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. Sonrada resetliyordu kendini. Birçok çözüm önerisi denemiştim ama nafile. Direk iade ettim 2.gün. Sapphire marka geçmişte de iki farklı kartta kullanıp memnun kalmıştım ama bu sefer beni de üzdü. Sonra paraya kıyıp aynı kartın asus olanını aldım sorunsuz çalışıyor. Gerçi bunda da pc sleep moddan uyanırken kendini yeniden başlatarak açıyor :) nazar boncuğu olsun dedim, onu da araştırıyorum bir yandan.


    Bence iade edin risk almayın. amd kartlar maalesef biraz nazlı. bende nvidia'dan geçtim, amd'de o rahatlık yok. illa bir şeyleri kurcalattıracak.


    İade ederken bence hiç arıza falan demeyin. şimdi kart montajlanmış falan diye bahane edip, servis raporu falan isterler süre uzar muzar gerek yok. memnun kalmadım diye iade edin başka alın.





  • TDB T kullanıcısına yanıt

    Hepsiburada üzerinden aldıysan 14 gün içerisinde koşulsuz iade ediyorsun, öbür türlü saha fazla uğraşır belkide hiç iade olmaz. Düzgünce kutusuyls paketleyip iade edin hızlıca.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gye_Baek kullanıcısına yanıt
    Kabloların poşetlerini falan yırttım hatta kutu bile biraz yırtıldı bu şekilde iade alırlar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TDB T kullanıcısına yanıt

    Hepsiburadaya sorsan daha iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav sapphire almayın özellikle 6000 serisinde

  • ebenama kullanıcısına yanıt
    Niye ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lazye kullanıcısına yanıt
    Amd pişmemiş bol malzemeli yemek koyuyor onuda sen pişir diyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • - ısı sorunu var. özellikle 6900xt SE'de. termal macun değiştirmek gerekiyor sıfır karta bile

    - pulse serileri sıkıntılı. herkese denk gelmiyor ama sorun yaşayan az değil

    - yazılım tarafı da biraz tırt. MSI ve ASUS'un uygulamaları çok daha iyi

  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

    AMD biraz işi bilene. Overclock mantığı nvidia ile aynı değil gibi ya da bişeyler değişik. Driver tarafı da bazen sorun çıkartabiliyor. abartıldığı kadar değil ama

  • lazye kullanıcısına yanıt

    laptop'umda rx5500m var. chrome üzerinde tam ekran yapınca hemen donuyordu ve laptopu yeniden başlatmam gerekiyordu. bunun sayesinde düzeldi.


    daha önce masaüstünde hep nvidia kullanmıştım. laptop'u alırken f/p olarak mantıklı geldiği için amd seçtim. ama bi daha amd gpu asla almam. yaş oldu 30, böyle şeylerle uğraşmak için yaşlı hissediyorum.

    yok windows update gider driver'ı günceller, ddu ile sil. yok yeni driver gelir yüklersin başka bir şey bozulur. istediği kadar cazip olsun, ekran kartında nvidia daha iyi. bu tür problemler karşısında kendimi pc karşısında konsol fanboyluğu yapan birisi gibi hissetsem de durum bu.


    bunu paylaştığınız için teşekkür ederim. iyi ki aklıma gelmiş buraya bakmak

  • Windows Update'in driver yükleme sorununu driver yükleme özelliğini kapatarak halledebiliyorsunuz zaten. Ayrıca ben aşağıdaki linkten sapphire pulse rx 6600 aldım neredeyse 2 yıl olacak halen daha sorunsuz çalışıyor. Ekran kartına hiçbir overclock yapmadım kartı açıp temizlemedim bile.




    amazon
    Sapphire RX 6600 Pulse AMD Radeon™ 8GB 128Bit 2490MHz GDDR6 PCI-Express 4.0, Ekran Kartı, 11310-01-20G
    https://www.amazon.com.tr/Sapph%C4%B1re-Radeon-2490MHz-PCI-Express-11310-01-20G/dp/B09G3F8PM7

    Eğer siyah ekran gelmeler, takılma sorunları vb sorunlarınız varsa mutlaka biosta yanlış bir şey yapmışsınızdır. Üzgünüm ama durum böyle. İşlemciye, ram e oc yapıp düşük voltaj vermişsinizdir, bilmeden hyper threadingh kapatmışsınızdır. Ramler belki uyumsuzdur, aklıma gelmeyen daha bir çok sorun olabilir. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bilgisayarda oyun oynayacağım banane ya gibi düşünüp konsol mantığı güdüyorsanız nvidia ve intel alın geçin o konuda kimseye sen niye böyle yaptın diyemem. Ekran kartınızda sizin sistemde sorun çıkıp çıkmadığını anlayabilmek için ilk olarak başka sistemde deneyin ekran kartını. Sorunsuz başka sistemde çalışıyorsa sizin sisteminizde bir yerde sorun olmuş olabilir.


    @lazye Hocam sağolun sayenizde bilmediğim bir şey öğrendim. Teşekkür ederim.





  • Aslında tam olarak öyle değil. Linux ve diğer işletim sistemlerinde bunun yarısı kadar sorun yaşamıyorsunuz. Bunun sebeplerinden biri de amd ekosisteminin Windows ile tam olarak uyumlu olamaması, umarım gelecekte daha uyumlu olunabilir özellikle windowsun yeni işletim sisteminde milattan önce kalmış kernel değil de sıfırdan bir kernel derlenerek çok daha oturaklı ve düzgün bir işletim sistemi kullanabiliriz.


    @hayvan arkadas hocam kesinlikle katılıyorum kafanız ağrımaması ve daha kompakt bir ekran kartı için nvidia çok daha akıllı bir seçim olacaktır. Elbette amacınız sadece iyun oynayayım onda da rtx vs gibi argumanlara gerek yok sadece saf gücünden yararlanayım diyorsanız amd almalısınız onun dışında yayın, Ray tracing, hıçkırık, Siyah Ekran sorunları, wattman vs derken kafayı yersiniz stresten saçlarınız dökülür.


    @GSACS rica ederim hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebenama kullanıcısına yanıt
    Pulse serileri sıkıntılı derken nasıl bir sıkıntı var yani anlamadım.

    Sorun yaşayanlar genelde fan eğrisinden şikayetçi. Ona da el ile ayar yapınca gayet serin çalışıyor kart. Ben şu an 2K tam yükte kullanıyorum mesela. Şu ana kadar 63 dereceyi geçtiğini görmedim, fan hızı da 1800 rpm civarında seyrediyor.

    Yaklaşık 9-10 aydır AMD kullanıyorum. Çok şükür şu ana kadar sürücü kaynaklı veya kullanışı etkileyecek hiçbir sorun yaşamadım. Yaşadığım sorunlar Adrenalin Edition kaynaklı genelde. Bunun da birkaç saniyelik çözümü var.

    Bahsettiğiniz sorunlar sıcaklık sorunları ise katılırım yorumunuza ama onun dışında yaşanan sorunlar bence kişisel veya Windows kaynaklı sorunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun diğer modellerde de varmı ? drivera atılan suçların bir kısmı doğru windows ya da oyun ama bir kısmı da arızalı kart :)

  • ebenama kullanıcısına yanıt
    Kart arızasından nasıl bir arıza çıkabiliyor peki? Yani sadece Sapphire olarak sormuyorum genel olarak bir kartta arızadan ötürü nasıl bir sıkıntı olabilir ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    aga üretim bandında bir dandiklik var ya da kullandıkları PCB parçalarında. Seferoğullarından suphi seneler önce aşağıdakini paylaşmış. Ben de PSU ptlatan sapphire biliyorum ya 280X di ya 380X öyle bir model.




    technopat sosyal
    Neden Sapphire ve Zotac tavsiye etmiyorum ?
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/neden-sapphire-ve-zotac-tavsiye-etmiyorum.200127/
  • ebenama kullanıcısına yanıt
    Konu 2015'te açılmış, son yorum 2016'da atılmış. Bu yüzden çok kale alınacak bir konu değil. Keza Recep baltaş denen adam eskiden "vram kapasitesi önemli değil" gibi yorumlarda bulunan biri. Tabii şimdi fikri değişmiştir.

    Şu ana kadar bozuk bir Sapphire'e denk gelmedim. Bellek kalitesinin kötü olması veya kısa sürede arızalanması gibi bir durum olsaydı kimse Sapphire önermezdi. İnsanlar her marka modeli alıp içini açıp inceliyorlar. Bir yerde bu patlak verir elbet, ki kimse konuşmadığına göre öyle bir durum yok. Şimdi amd tarafında en iyi markalarda top 3'te.

    Sapphire'in 6000 serisinde yaptığı hatayı ben söyleyeyim. 5000 serisinin top modeli olan 5700XT'nin soğutma bloğunu 6700XT'de kullanmışlar. Hatta Blok olarak daha kalın borulara sahip 5700xt modelinde diye hatırlıyorum. Yan yana getirip karşılaştırmıştık. Adamlar 6000 serisinde soğutmaya pek önem vermemiş. Bu bariz bir sıcaklık problemine yol açacak şey. Ama bunun da çözümü yok değil. Bunun dışında bu kartlarda, hatta 5000 serisinde dahi sorun yaşayan görmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Az bilgiyi yüksek ozguvenle iteleme cabası. Bak kardeşim İsveçli bir siketin en çok arıza yapan ekran kartlari listesi bu.

    Not:Sapphire pulse 6800 kullanıcısiyim

    Elimizden geldigince Sapphire falan almayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 9 Nisan 2024; 11:5:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 824825826827828
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.