Şimdi Ara

Amazon Taahhüt Edildiği Üzere Gümrük Masraflarını Ödemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bahse konu ürün Amazon.com.tr üzerinden, Çin orijinli bir satıcıdan satın alınmıştır. 26 Mart 2024 tarihinde ürünün sayfasındaki, aşağıda eklediğim, ibareye güvenerek fiyatı uygun olduğu için satın aldım. Ancak Amazon müşteri hizmetlerini siparişten sonra arayıp sorduğumda ürünün ithalat depozito ücreti olmadığını ve bu yüzden tüm gümrük masraflarını kapıda ürünü teslim alırken ödeyeceğimi söylediler. Bu durumda ürün benim ödediğim ve nihai ücret olduğunu düşündüğüm 2800 liradan çok daha yüksek bir miktara denk geliyor çünkü neredeyse yarısı kadar vergi ödeniyor. Ben sipariş verirken aşağıda eklediğim ilan sayfasındaki ibareye ve yine ilan sayfasındaki "Fiyatlara KDV dahildir." ibaresine güvenmiştim.



    Amazon'a durumu mail ile bildirdim ve bana ithalat depozito ücreti alınmadığı için ödenmeyeceğini söylediler tekrardan. Başta deselerdi almayacağım bir ürünü satmış oldular bana. Gayet açık ve net bir şekilde bu masrafların benim adıma ödeneceği yazıyorken nasıl isteyebilirler bu ücreti?



    "Yurt dışından gelen gönderiler

    Yurt dışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Türkiye İthalat Gümrük Sınırlamaları için bu linke göz atınız ve sipariş vermeden önce koşulları yerine getirdiğinizden emin olunuz. Sepetinizdeki yurt dışından gönderilen ürünün ithalatçısı, dağıtıcısı, satıcısı veya yayınlayanı Amazon Turkey değildir. Dolayısıyla, ithalatçı ve nihai kullanıcı olarak gümrük işlemlerinizin yapılabilmesi için t. C. Kimlik numaranıza ihtiyaç duyulmaktadır. Detaylı bilgiye Gizlilik Bildirimi’nden ulaşabilirsiniz."


    Amazon Taahhüt Edildiği Üzere Gümrük Masraflarını Ödemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceyrekkokorec -- 30 Mart 2024; 21:17:54 >







  • Bunu alırken ek ücretini de gördünüz mü?


    Ben en son futbol topu aldım mesela orjinal top geldi ama 500 lira gibi bir gümrük bedeli ödedim.


    Satın alırken orada ithalat ve depozito ücreti yazıyor olması lazım.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    hayır yazmadı öyle bir kalem. daha sonradan sipariş detaylarına baktım orada da yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.