Şimdi Ara

Amazon Ekran Kartı Değişimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Yaklasik 8 ay once amazon.com.tr'den 3150tlye Sapphire Pulse 5700 xt almistim fakat saticisi Amazon Germany idi. Yani Amazon Tr sitesinden Almanyadaki urunu almis oldum. Urunu almadan once Tr musteri hizmetlerini arayip garanti hakkinda bilgi aldim ve herhangi bir arizalanma durumunda Amazon Tr uzerinden islem yapabilecegim soylendi.

    Gecen gun ekran kartim arizalandi ve sorunun ekran kartinda oldugunu arkadasimdan baska bir ekran karti (onda da sapphire pulse 5700xt var) alarak teyit ettim. Onun ekran kartini taktigimda sistem calisti ve windowsa girebildim.

    Simdi Amazonu arayip durumu acikladim ve bana kartin amazon.de'ye gonderilecegini ve iade islemi sorunsuz gerceklesecegini soyledi. Fakat ben iade degil degisim veyahut tamir istedigimi soyledim cunku o zaman 3150tlye aldigim ekran karti suanda hem stoklarda yok, hem de cok pahali. Ama kendileri ise degisim, onarim yapamadiklarini sadece iade gerceklestirebileceklerini soylediler. İstersem sansimi ureticinin Turkiye subesi ile goruserek denememi soylediler onarim icin. Fakat ureticinin bu konuda birsey yapacagini zannetmiyorum ama yine de gorusecegim.

    Asil sorum su; gercekten de Amazon'da degisim politikasi yok mu? Ben suanda ne yapmam gerekiyor? Cunku iade olursa dengi ekran kartini almaya maddi durumum yok ki zaten ekstra para da vermek istemiyorum. Daha once amazondan ekran karti konusunda degisim yapabilen oldu mu? THH'ye mi basvurmaliyim? Ama isin icine Almanya girdigi icin THH bu duruma mudahale edebilir mi?

    Kisacasi suanda nasil bir yol izlemeliyim? Cevaplariniz icin tesekkurler simdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArmy32 -- 8 Ağustos 2021; 15:54:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Up. Kart hala yatıyor

  • bildiğim kadarıyla amazon değişimle uğraşmıyor iade alıyor. zarar varsa da özel indirim falan tanımlıyorlar bazen

  • Bazı yerlerde benzer durumlarda özel indirim tarzı şeyler yapılmıştı. Ama son zamanlarda amazon'dan ürün alıp iade etme konusunda sanırım 1. sırada olabilir ülke olarak. Ondan kaynaklı benzer bir yardımları olur mu bilmiyorum.


    Yinede durumunuzu anlatıp benzer bir kartı alabileceğinizi bu konuda yardımcı olabilecekler mi diye bir kaç kez mail ve mh ile görüşüp deneyin.


    Onun dışında politakaları ücret iadesi olduğu için THH bir şey yapabilir mi emin değilim?

    Çünkü ürünün satıcısı Amazon Almanya burada amazon tr aracı kurum oluyor. İsterseniz yinede deneyebilirsiniz bizler içinde emsal bir durum olur.

  • Tesekkurler cevaplariniz icin.

    Mh ile gorustugumde bana ozel indirim gibi birsey yapabilirler mi diye sormustum ve olumsuz bir yanit almistim. Tekrar darlayayim bakalim bu sefer kabul edecekler mi.

    Ayrica acaba ekran kartinda ne sorun olabilir? Takip calistirdigimda karttaki sapphire logosu yaniyor ama fanlari hic calismiyor ve ekrana goruntu gelmiyor. Coktugunde o sirada battlefield 5 oynuyordum ve oyuna gireli yarim saat olmustu. Sicaklik degerleri normaldi bir sikinti yoktu cunku o sirada msi afterburner ile kontrol ediyordum.

    Acaba tamir ettirmeye calissam daha mi karli olurum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazon.com.tr üzerinde satıcısı Amazon Germany olan ürünlerde tamir ve değişim olmuyor. İade edilen ürün depoya ulaşıp incelendikten sonra para iadesi yapılıyor.


    Yurtdışı ürünü olduğu için Türkiye'deki servisler bakmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.