Şimdi Ara

Amazon 5 aydır gelmeyen ürün ve yapılmayan ücret iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 20 Temmuz 2023’te 19.999 TL’ye Amazon.com.tr’den poserbilişim satıcılı AMD RX 7900XT aldım. Ürün kargoya verilmiş gözüküyor ama kod yanlış çıkıyor ve kargo hareketi yok.

    Yaklaşık 1 ay bekledikten sonra ürünü iptal ettim ardından ya Amazon bu ne yapar eder gönderir bana diyerek iptal talebini bozdum. Ve işte bugün 30 Kasım yaklaşık 5 ay dolacak ürün hala gelmedi.

    Amazon’la görüşüp ürününün teminini talep ettiğimde üçüncü taraf satıcılardan yapılan siparişlerde temin işlemi yapmadıklarını söyledi. Ama ücretimin iadesini talep edeceklermiş. Bunun için A’dan Z’ye garanti sürecini başlatacaklarmış. Bu kapsamda bana mailde bir link gelecek ve ben bu linke tıklayarak iade talebinde bulunacakmışım. Ve her seferinde söyledikleri şey “size dönüş yapacağız.” Ama maalesef hiç dönüş yapmıyorlar.

    Aylardır işimden vaktimden feragat edip arıyorum ama Amazon yeterli hassasiyeti göstermiyor, bana gerekli işlemleri başlatmıyor, paramı iade etmek istemiyor. Artık böyle düşünmeye başladım. Yoksa ürün gelmiş mi? Gelmemiş. Ücreti iade et öyleyse bu kadar basit. Yoruldum tükendim artık.

    Ben ücret zaten iptal olmuştur diye kredi kartına bakmamıştım Amazon’a öyle güveniyordum ki… Meğerse borca alışveriş faizi gelmiş gecikme cezaları gelmiş. Ayrıca 19.999 TL’ye aldığım ürün şuan 34.999 TL. Bu durumda ne yapmam lazım bir yol gösterin arkadaşlar.

    Her gün arayacak artık arıyorum da ama maalesef hep aynı şeyler. Yeni süreç başlatıyorlar ne mail atıyorlar ne de telefonla dönüş yapıyorlar. Spam mpam baktım kontrol ettim mail yok. Bu kardeşinize ne önerirsiniz bir yol gösterin ne yapacağımı bilmiyorum artık..

    Ayrıca bugün Google da poser bilişim diye arattım. Bir numara çıktı adamı aradım biz Amazon’dan hiç satış yapmadık dedi. Pek inandırıcı gelmedi ama adam böyle dedi işte.







  • harcama itirazı yapmadınız mı? hayır ise bankayla görüşün harcama itirazı yapın.

  • Ürünü iptal edip iptali bozduğunuz için AtoZ işlemini müşteri temsilcisi değil kayıp uzmanı başlatacak. Bunu da mh üzerinden yürütemezsiniz. Size dönüş yaptıklarında başlayacak süreç yani. Hızlı çözülecek durumu eskale etmişsiniz resmen. Amazon 3. Parti satıcılar için hiçbir zaman tedarik garantisi vermiyor. Yapabildikleri tek şey AtoZ satıcı size dönüt yapmazsa satıcı iletişimi sağlanamadığı için havuzda bekleyen paranızı iade etmek oluyor. Amazonda bulunan eposta adresinden amazonun destek adresine aldığınız tarihi sipariş numarasını belirterek satıcının ürünü yollamadığını ve mesajlarınıza cevap vermediğini belirterek AtoZ başlatılmasını talep edin. Süreç başladığında da amazon yardım sayfasındaki A dan Z ye sıkça sorulan sorular kısmını iyice okuyun ki süreç sırasında yapmanız gerekenleri öğrenin.
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

    Hocam amazon dan üç avize aldım. Satıcı amazon

    Her avize iki parça ve bana üç parça ürün geldi. (6 yerine)

    İade etmemi istediler. Bende kart kampanyasıni kaçırırım bu şekilde yazdım. İki avize daha alayım eksik parçaları tamamlayıp, son iki avizeyi eksik göndereyim, bunu da size dürüstlük kuralları çerçevesinde anlatıyorum yazdım.


    Temsilci, depo çıkışları kamera ile izleniyor, sorununuz ile alakalı temsilci atandı durumu soruşturuyor, 1hafta içinde +44 lu numaradan sizi arayacaklar yazdı.


    Şimdi, temsilci bu eksik parçaların gönderilmedigini tespit edip bana eksik parçaları yollar mı? (avize den adetli olarak mevcut) yani ben boşuna mı bekliyorum? İşin sonunda iade edin derse başa dönüyoruz çünkü. yoksa ben iki avize daha alıp eksik parçaları tamamlayıp göndereyim mi?


    Aslında birşey olacağını hiç sanmıyorum eksik ürün şeklinde iade açıp gönderirim ama sorun olur mu sence diye sorayım dedim.





  • En sonunda THH’ye başvurdum. Bu zamana kadar her gün “kaydınızı açtık, size dönüş yapılacak, sizinle bizzat ben ilgileneceğim, emin olun sizi oldukça iyi anlıyorum bu sebeple bizzat takipçisi olacağım” diyerek aslında hiçbir halt yapmayan Amazon, THH başvurumun üzerinden tam 30 gün sonra ücret iadesini yine taksitli bir şekilde yaptı bana

    Evet iade de taksitli yapıldı. Bu süreçte param yaklaşık %100 değer kaybetti. 6 ay içinde gelene kadar da baya bir değer kaybedecek maalesef.

    SAĞLIK OLSUN
  • salih_47 kullanıcısına yanıt

    bunlara uyuşmazlık bedeli kadar ceza gelmeden düzelmezler. 20 binlik tutar diyelim, firma kaybederse 40 bin ödeyecek. başka yolu yok. adam vermiyorum dit diyor 3 ay paranı işletiyor.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Amazon bu dedim ütopik site dedim her zaman şartsız koşulsuz müşterisinden yana tavır alır diye gevşek davrandım doğrusu. Zaten ellerinden geleni yapıyorlardır hatta en iyisini yapıyorlardır diye.

    THH’ye başvurmasam hiçbir şey yapmayacaklardı demek. Gittiği yere kadar tutacaklardı parayı. Sağlık olsun. Bundan sonra o gevşekliği kimseye göstermek yok bunu anladım
  • salih_47 kullanıcısına yanıt

    Ürünü taksit ile aldıysan iade de karta taksitle yansır, ayrıca ülkede % 300 enflasyon var bunun amazon ile ilgilisini anlamadım adamlar paranı iade etmiş ama geç iade etmiş,

  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt
    Madem parayı iade edecek neden THH savunmasının tam son gününde iade ediyor? Bu iyi niyet göstergesi midir? Enflasyon gerçeğine rağmen parayı neden tutar? Bu parayı bu süre boyunca ne yaptı? İşletti mi? İşlettiyse ne kadar gelir elde etti mi mesela değil mi?

    Benim aldığım ürün şuan aynı paraya geliyor mu? Gelmiyor. Bunun sorumlusu kim? Amazon. Bir mağduriyet var mı? Var. Giderildi mi? Hayır.

    O zaman herkes aynı şeyi yapsın millet THH ye başvurana dek parayı vermesin. Aradaki değer kaybı için “enflasyonun benimle ne ilgisi var ki” deyip sıyrılsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.