Şimdi Ara

Altec Lansing FX 6021 in wooferından buzdolabı sesi gelirmiş!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu akşam itibarı ile 6021 siparişim elime ulaştı.Fişe taktığım anda buzdolaplarının çalışırken çıkardığı türden bi ses çıkarıyor ve power tuşuna basıp seti açtığım an ses biraz daha artıyor.Bunu buraya yazmamın sebebi ise küçük te olsa bu sesin normal olma olasılığı olduğunu düşünmem.Ses konusunda çok hassas olduğum için herkese normal gelen bi ses beni çıldırtabiliyor.

    Daha önce az bi süre X 530 kullanmıştım onun wooferında bile böyle bi ses yoktu, 6021 de ise asla olmamalı bence.

    Bu seti kullanan / dinleyen arkadaşlardan tecrubelerini paylaşmalarını rica ediyorum.Woofer ı daha fişe taktığınız anda (sizce az bile olsa) vınlamaya benzer bi ses geliyor mu?

    Beklediğim cevaplar ise "böyle kaliteli bi sette o ses varsa, kesin bozuktur o woofer" doğrultusunda.Hemen değişime gönderirim ben de aleti.Ama yok, az bi ses var; zaten o tür bi ses her woofer da olur (bu konuda çok tecrubem yok çünkü) gibilerinden cevaplar gelirse ağlarım ben halime

    Özellikle sitede 6021 inceleme yazılarını okuduğum arkadaşların yorumlarını bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekiad -- 18 Nisan 2007; 15:52:52 >







  • kastettiğin gibi ses gelebilir.
    farklı odalarda denedin mi?
    şunları yap.
    bil. bağladıysan bil.dan kaynaklanabilir.
    ara kablo bağlantılar kaliteli ve sağlam olsun.
    220V. fişini ters çevir dene. sistem şasesi parazite neden olur.
    kalitesiz sistemlerde woofer ın vınlaması çok az da olsa normaldir.
    sorunun geçeçeğini düşünüyorum. sestin çalıştığı yerde traş makinası, buzdolabı, çamaşır mak. olmaması yararlı olur. ev elektrik şebeke dağıtımı nasıl bilmem düşündüğüm gibiyse farklı odalarda senemede olumlu sonuç alman olası.
  • Eğer daha power tuşunu açmadan bile o sesi yapıyorsa, besleme trafoasunun plakaları gevşek de olabilir. Bazı trafolar bu şekilde hatalı üretilebiliyor. Tabi trafonun gücü arttıkça bu zırıltı daha da belirginleşiyor.

    Eğer sadece power düğmesini açtıktsan sonra, ses kaynağı girmeden bu ses oluyorsa yakınında çalışan monitör veya televizyon da etkileyebilir.

    Ya da evin diğer kısımlarında veya binanın elektrik tesisatının diğer kısımlarında topraklı prize sahte toprak hattı yapmak için nötr ile köprü bağlantı varsa bu da faz akışında sinüs dalgalanmaları yaratabilir.

    Bu arada merhaba @cantan.

    Saygılar...
  • Merhaba @teknika iyisin umarım.
  • Arkadaşlar, cevaplarınız için sağolun öncelikle.Şimdi durum şöyle:

    Evdeki her prize tek tek (fişini ters te çevirerek) taktım.Aynı ses mevcut maalesef.Hatta kullanmadığımız bi oda var içinde hiç elektronik eşya yok onda da hiç fark etmedi aynı ses var.

    Bu çıkan ses az olmasına az ama odamda nereye koyarsam koyayım wooferı duyuyorum sesi gene ve çok rahatsız ediyor.Şimdi endişem bütün 6021 wooferları mı böyledir acaba, eğer öyleyse hiç uğraşmayayım değiştirme felan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekiad -- 22 Mart 2007; 11:47:04 >
  • Tamamen kapalıyken de mi o ses var. Eğer öyleyse dediğim gibi trafodan.
  • tamaman kapalıyken çıkmaması lazım.çıkıyorsa değişsin derim.yenisi de yaparsa servis fikir versin diyeceğim de.
    gerçi görmeden söylemek zor.
    altec kaliteli firmadır. gerçi PC yönelik seti de kaliteli duruyor ama
    görüşlerini çok sevdiğim bir dostumun güzel görüşü;

    bütün elektronik cihazlar için geçerli olan bu tür problemleri ortadan kaldırmak yada en aza indirmek için power anahtarı üzerine, trafo girişine-çıkışına, doğrultma diyotları üzerine entegre besleme ayaklarına vs. düşük kapasiteli kondansatör konur (genelde nonofarat cinsinden) bu cihaz içerisinde bunlar kullanılmışmı yada doğru değerlerdemi kullanılmış.
    ses sistemlerinin daha çok alt ve orta sınıf olanlarında malesef uğultu vınıltı vb. problemler çok olur.
    nedenlerine gelince;
    1-kaynak cihazla şase uyuşmazlığı bilgisayar kaynaklı cihazlarda daha sık olur(kaliteli ara kablo yada ilave şase bağlantılarıyla halledilebilir)

    2-ara bağlantı kablolarının ekranlamalarının iyi olmaması veya kopuk olması (yeni ve kaliteli kablolar ile giderilebilir).

    3-cihazlara çok yakın konumlandırılmış elektrikle çalışan herhangi bir cihaz, tv, elk. soba, telsiz telefon, lamba özellikle floresan, akvaryum aletleri kompresör, harç karma makinası şey pardon. (uzaklaştırmak lazım)

    4-şebeke geriliminin çok düşük veya yüksek oluşu. ( bu sorun, bazı yerleri kalaylamakla halledilememektedir deneyenlerden biliyorum yani boşuna ağzınızı yormayın, belki bir kat regülatörü yada ups ile halledilebilir)

    5-sistemin faz beğenmesi, pikaplarda başıma çok gelmiştir(cihazın elektrik fişinin ters yönde takılması ile halledilebilir)

    6-yukarıdaki dış etkenlerin dışında kalan, cihazların dahili sorunları. (kalitesiz malzeme kullanımı besleme trafosunun ve ya besleme elemanlarının zayıf oluşu filtre kondansatörlerinin az veya düşük kapasitede kullanılmaları, şase noktalarının doğru yerde toplanmamış olması, kısacası tasarım hataları artı cihaz içerisinde bulunan devre elemanlarının iflas etmesi, sonradan oluşan arızalar.

    6. maddenin çok basit kendiniz bile yapabileceğiniz çözümü ve biraz zahmetli olmakla beraber keseye zarar çözümü vardır, basit olan gece müzik dinlemeyin yada sesi çok açın. uğultuyu duymayacaksınız.
    ikinci ve zor olan çözümse; cihazı sırtlanın güvendiğiniz elektronikçi yada servise "usta bu cihaz vınlıyor uğulduyor ötüyor" vb. açıklamalarda bulunarak sorunu izah edin, sakın "cihazda bir şey yok arızalı değil sadece ses yapıyor" veya "daha dün bir şeyi yoktu arızalı olsa dünde yapardı" gibi kelimeler kullanmayın, çünkü bü cümlelerin uzunluğu fiyat ile doğru orantılı olabilir.

    eğer yukarıdaki iyileştirmelerle sorununuzu halledemediyseniz yeni uğuldamayan vınlamayan bir cihaz alın.



    sevgi ve saygılarımla...



    written by bykoz.




  • @geekiad

    Büyük ihtimalle arızalı bir ürünü göndermişler size.Kutusunu ilk sizmi açtınız dikkat ettinizmi açarken? Hemen değiştirme talebinde bulunun bence.O set 2+1 olarak çok kalitelidir.Kesinlikle subwooferdan öyle bir ses gelmemeli.
  • altec lansing FX6021 ile ilgili başka bir forumdan bir kullanıcı incelemesi veriyorum.Subwooferdaki o sesten eser yok.

    1 hafta kadar once dnr.com.tr den siparis ettim, 2 gun kadar once de geldi ekipman.

    hakkaten de enteresan, her birine 6 microdrive konulmus iki 36 cm satellite, bir guzel gorunuslu subwoofer, COK basit ekipman, kurulum sureci vs.

    hemen denemeye aldim aleti. incelemelerden anladigim kadariyla alet zaten pek bilgisayar hoparloru sinifinda degerlendirilmiyor donanimcilar tarafindan, resmi amaci oyle olmasina ragmen, ama stereolarla kiyaslaniyor.

    ben de zaten stereo ile kiyaslayacaktim, elimde bir z85 pioneer set var cok guzel.

    simdi beni en cok ilgilendiren sey, klasik muzik sever olarak 1- ses kalitesi 2- ses dolgunlugu, sesin odayi doldurmasi.

    actik koyduk once bilgisayar hoparloru gibi, monitor yakinina iki uydu. wooferi ise yere koymadim, monitorun az ilerisine sagina koydum.

    once actim, biraz tiz, bilgisayar hoparlorumsu geldi.

    ses, cok kaliteli, artik solistlerin sarkiya baslamadan once incecik agiz sapirdatmalari, cok arkada uzakta olan bir kemancinin nota sayfasini cevirirken sesleri net bir sekilde farkedildigi gibi, bir de yeri tespit edilebiliyor.

    stereo olayi inanilmaz. solist belli bir yerden sarkiyi soyluyor. kafanizin pozisyonunu degistirseniz, hatta uzaklassaniz bile surekli ayni yerdeymis hissi var. bunu incelemelerde baskalari da yazdigi icin cok sasirmadim.

    'in concert' zimbirtisi harbiden calisiyor. hakkaten orkestra onunde burunlarinin dibindeymissiniz gibi bir his veriyor. insan heyecanlaniyor irkiliyor vesaire. sanki solistle agiz agiza ...

    yine de biraz ince gibi ses, bass tiz ayarlarini ayarlayarak da tatmi olamadim.

    sonra bir baktim ki winampta ekolayzeri acmamisim. bir de actim ki amanin !!!

    ekolayzere gore hersey cok degisiyor bu zimbirtida. kisa sure icerisinde pioneer setimden aldigim ses kalitesini yakaladigima kanaat getirdim, kesin ustunluk saglamasa da coook cok yakin.

    bir kesinlik var yalniz, ses kalitesi genel olarak ayni olsa da, bu zimbirtida sesin ayird edilebilirligi, netligi cok daha fazla.

    bazilarinin onerdigi gibi bir de kalktim masadan, uydu ve wooferi sanki bir stereo setmis gibi 30 metrekarelik odanin uygun yerine koydum, basladim denemeye.

    hakikaten de kesinlikle bilgisayar hoparloru statusunde degerlendirilemez. cok kaliteli bir orta boy stereo gibi, hatta orta boy bir stereodan daha da iyi.

    ses odayi fena doldurmuyor. ama isin en enteresan yani, taaa iceriki odalara gidip kapilari kapasaniz dahi, ses cok acik olmadan muzigi tum netligiyle, enstrumanlari bile ayird ederek dinliyorsunuz. bu pioneer setimde olmuyordu. ses kaybolmuyor, distort olmuyor.

    birdenbire farkettim ki gayriihtiyari eslik etmeye baslamisim parcalara. tuhaf bir his. boyle bir aliskanligim pek yoktu. belki sesin cok gercek gelmesinden oluyor.

    bir de tekrar modern muzik dinlemeye de basladim bunun sayesinde. ses kalitesi o kadar guzel ki, sadece klasik muzik guzellesmiyor.

    klasik muzikte ise bu cihaz pioneer stereomla yaklasik ayni kalite ve performansi veriyor. sadece, bununla sesler daha ayird edilebilir, enstrumanlar farkli farkli hissedilebilir gibi.

    ses gucu olarak soyle diyeyim, subwoofer bass acisindan biraz yetersiz bulunmus bazi incelemelerde. ama ben sunu soyleyebilirim, turkiye icin boyle bir subwoofer kat mulkiyeti ve cevre yonetmeliklerinin gurultu ile ilgili maddeleri acisindan sikinti yaratabilecek seviyenin uzerinde kuvvetli.

    kalitesi cok iyi, orta frekanslarla beraber basi iyi veriyor gibi gorunuyor.

    elimdeki ses karti da kaliteli oldugu icin (X-fi extreme music, crystalizer fullda, stereo envelopement fullda) cok cok iyi performans aliyorum ve cok memnunum.

    hatta bazi fantazilere girdim, bir girise bunu, bir girise pioneeri verdim, 4+1 surroundum var dedim bilgisayara, ses seviyelerini ayarladim, cok daha zengin bir ses aldim gibi.

    bu aletin fiyati 399 milyon birsey taksitle 66 milyona 6 taksit maksimum kartla aliniyor. diger kartlarda daha da cok taksit var, 12 ye cikiyor.

    kuvvetle tavsiye ederim.

    Alıntı:turkeyforumdan unity 100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 22 Mart 2007; 13:20:35 >




  • unity 100 adlı arkadaşın yaptığı incelemedeki yorumlarına aynen katılıyorum.Gerçekten çok kaliteli bi set.Bendeki (büyük ihtimalle bozuk olan) sette ise iki çok kötü yön var.Biri wooferın çıkardığı buzdolabı sesi, diğeri de ses 1. kademede iken bile uyduların çıkardığı üflemeye benzer ses(evet maalesef bunu bile duyuyorum; böyle bi ses var mı sizdeki 6021 lerde?(ses kartım creative Xmod)).Tabii bu iki ses te set bişiy çalmıyorken duyuluyor.

    Bu arada durumu bir kez daha netleştireyim; wooferı fişe takar takmaz (daha uydu, ses ve kumanda bağlantılarını yapmadan) çıkıyor bu ses.UPS e taktım denedim gene çıktı bu arada



    Weblebi.com dan almıştım ürünü yarın arayacağım değiştirme talebim için.Bissürü uğraş dur şimdi İzmir İstanbul arası kargolarda. yok ki şöyle mobil bi Altec Lansing elemanı gelsin baksın aaa bu bozuk desin!

    Edit: aykutx arkadaşım seti ilk ben açtım çok belliydi ürünün 0 olduğu.Zaten weblebi den de memnun kaldım bu alışverişte(şimdiye kadar). 370 e aldım seti yanında süpriz hediyeler felan da göndermişlerdi.Şanssızlık işte woofer bozuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekiad -- 22 Mart 2007; 17:49:14 >




  • geekiad ben elektrik sisteminden de kuvvetle şüphe ediyorum ama nedense... değişmek yerinde olur.
  • evin elektriğindendir büyük ihtimal benim de logitech x530 dan kapalıyken az birşey ses geliyor.
  • Altec artık eski altec değil buzdolabı seside gelir çamaşır makinesi seside...
  • Elektirik sisteminden şüphe eden arkadaşlara UPS e bağladığımda da aynı sesi yaptığını hatırlatırım.

    Az önce aradım teknik servisi anlattım iicene durumu, dedikleri aynen şu: "Bu sette, set idle(boşta) iken hiç ses olmaz!" Tekrar hatırlatıyorum odanın her tarafından duyulabilecek kadar yüksek bi ses bu benim wooferdaki buzdolabı sesi.

    Sonra weblebi.com u aradım.Değişim talebimi ilettim daha ben kargo demeden yarın ups kargo ilen evinizden ücretsiz alınacaktır dediler (kendimi AB ye girmiş gibi hissettim walla)Aldığı ürünlerin yarısı bozuk çıkan biri olarak çok girmişimdir bu iade-değişim işlerine hep süründürmüşlerdi firmalar, hayret ettim walla.

    weblebi den ilk alışverişimdi ama du bakalım ii gidiolar bozmazlarsa son olmaz

    Bu arada yanlış anlaşılmasın; firmalar hakkında beğenmediğimiz şeyleri yazıyoruz heryere övgü hakedeni de boş geçmeyeyim dedim ki yergilerin manası olsun.

    şimdi beni benle bırakın seti toplayacam




  • Arkadaşlar set gönderdiğim gibi aynen geri geldi teknik servisten.

    Arayıp konuştum bütün 6021 lerde trafodan kaynaklanan böyle az bir ses olduğunu söylediler. Multimedya sistemler içinde dünyanın en iyi 2.1 lerinden birinde böyle bir ses olması inanılmaz bişiy gibi de gelse bana bişiy diyemedim adama cevap olarak.Çünkü dinlediğim başka 6021 yok.Yani gerçekten hepsinde olabilir bu ses.Forumdan kimse de demedi ben kullanıyorum bu seti bende ses yok diye

    İzmir'de bu seti dinleyebileceğim yer var mı onu bilen varsa söylerse çok makbule geçer.Ben almadan önce aradım ama bulamadım.

    Kendi yöntemlerimle bu trafo sesini kesmeye çalışacağım artık, altec lansing e sorunumla ilgili mail de atıcam.

    Sonuç alana kadar müzik dinlerken on , dinlemezken fişten çıkık olarak idare edicem artık.

    Öyle çelişkili bişiy ki bu haliyle bile kıyamadım aleti iade etmeye.Müzik çalarken süper çünkü (trafo sesi bastırılıyo müzik tarafından).

    Son olarak ricam; bildiğiniz elektronikçi var mı İzmir de bu sorunu halledebilecek?




  • bir aralar bende kullandım fx6021. ses kaliesi diğer setlerin çok üstünde.
    dostum setin sağlam strese girme.
    altec lansinglerinden hafif bir uğuldama sesi geliyor bu doğru.bütün fx5021 ve 6021 serilerinden gelir bu ses. setlerdeki tek kusur bu zaten. bak keyfine, bundan iyi bilgisayar hoparlörü türkiyede yok gibi bişey zaten.

  • Bu duyduğun sesin nedeni içinde kullandıkları kalitesiz blendajı bulunmayan kablolardan ve şasilenmemiş trafodan kaynaklanıyor. Kaliteli bir ürün olsaydı anfi devresinin yakınında bulunan trafoyu mutlaka şasili bir trafo ile değiştirilerdi.

    Şebeke gerilimindeki 50Hz lik manyetik alan titreşimi devre üzerindeki yollarda akıma dönüşüyor. Bu nedenle duyduğun ses aslında şebeke gerilimindeki 50Hz lik bir sinüs dalgası. Eğer yapabiliyorsan trafoyu metal bir kutunun içine koy ve toprakla ve içinde kullanılan tüm kabloları blendajlı kablo ile değiştir. O zaman o sesden eser kalmayacaktır.

    Arkadaşlar anlayın artık bazı firmalar eski parlak günlerindeki şöhretini kullanarak kalitesiz ürünleri yüksek fiyatlara satarak insanların üzerinden rant elde etmeye çalışıyor. Marka özentisi olmayın diğer markalarıda irdeleyin onlarada bir şans verin.

    Geçen yıl kalitesiz olduğunu düşündüğüm çin malı ucuz bir 5.1 anfili kolon sistemi aldım.
    Fakat içini açıp baktığımda çok şaşırdım. Çünkü içinde Prologic ses işlemcisi ve son derece kaliteli anfi entegreleriyle karşılaştım. Ayrıca trafosu kaliteli ve şasiliydi. Ve tüm kablolar blendajlıydı.

    Aldığınız ürünleri irdeleyin üzerinde yazan markaya körü körine kabullenip aldanmmayın yoksa daha çok böyle kazıklar yeriz.




  • Sağolasın ogen , söylediğin işlemleri yaptıracağım yapacak bir yer bulur bulmaz.Ses çekilecek gibi değil çünkü.

    Marka özentiliği ile ilgili yorumlarına da yürekten katılıyorum.Ben de hiç öyle biri değilimdir aslında.Bu ürünü almadan önce hiç okumadıysam 10 tane inceleme yazısı okudum yabancı donanım sitelerinden, Türk sitelerinden de (bu forumda da 2 tane olan) kullanıcı incelemelerini ve yorumlarını okudum (Tek handikapım seti bizzat dinlememiş olmaktı.İzmir'de aradım, bulamadım dinleyebileceğim bir mekan). Hiçbir yerde böyle bir sesin bahsi geçmiyordu.Wooferının böyle ses yaptığını bilsem almazdım zaten

    dgnzcn doğru setin tek kusuru bu.Altec Lansingin memleketinde "bir çuval inciri berbat etmek" diye bi atasözü olsaydı keşke de derdimi net ifade edebilseydim onlara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geekiad -- 19 Nisan 2007; 12:44:52 >




  • yanında olsam bu sorunu kesin çözerdim.bikaç sebebi olabilir.

    1)trafoda hata olabilir.bazı yerler gevşektir v bundan mütevellit 50hz gürültüsünü fiziksel olarak yapar.
    2)manyetik kaçaklar olabilir.bu durumda kutu içindeki izolasyona bakılr.bakır,alüminyum,teflon gibi maddelerle ekranlama yapılabiliri.veya güç katına bakılr.kapasitörlerde sorun varmı yokmu bakılır çözüm bulunur
  • hocam ben de 5021 almayı düşünmeye başlamışken böyle uğultu sorunlarından dolayı iyice çekinir oldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.