Şimdi Ara

Almanya'da Master Yapmak İsteyenlere Faydalı Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
30
Favori
24.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar
    Almanya Kiel Üniversitesinde (Üniversite websitesi) Haberleşme üzerine master yaptım.
    Benim gibi vaktiyle sitede bilgi arayıp bulamayan arkadaşlar sıkıntı çekmesin diye böyle bir başlık açayım dedim umarım işinize yarar .
    Neden Almanya?
    1- Ailenizden ülkenizden fazla uzaklaşmak istemiyorsanız. Tatillerde yada ihtiyaç halinde eve dönebilmek istiyorsanız.
    2- İlk yurtdışı tecrübeniz olacaksa ve ihtiyaç durumunda çevrenizde başınız sıkıştığında işinizi halledebilecek Türk birileri olsun istiyorsanız.
    3- Yabancı dil olarak sadece ingilizce biliyorsanız.
    4- Denklik sıkıntısı olmasın diplomam tüm dünyada geçerli olsun aynı zamanda çok kaliteli bir eğitim alayım diyorsanız.
    5- Tüm bunları minimum ücret ödeyerek yapmak istiyorsanız ( Aslında eğitim baya baya ücretsiz )
    Almanya tam size göredir.

    LAKİN!
    Almanya'da ki eğitim sistemine göre lisans da veya master'da bölüm müfredatınızdaki herhangi bir dersten 3 kere kalırsanız o bölümden atılırsınız ve Almanya'da ki hiçbir üniversitede bir daha o bölümü okuyamazsınız dolayısıyla bölüm değiştirmek ve sıfırdan başlamak zorundasınız.
    Son zamanlarda bu kuralda ufak bi değişiklik yapıp müfredattaki herhangi 2 ders için 4 kere kalma hakkı tanıdılar, tabi diğer dersler içinse yine 3 kere kalma hakkı devam ediyor. Bu durum anlamakta zorlandığınız 2 ders için gayet avantajlı.
    Dolayısıyla Almanyaya gelecekseniz herşeyden önce bu durumu göz önünde bulundurun!!! Yok ben kafaya koydum kesin geleceğim diyorsanızda sınavlara kaydolmadan önce 10 kere düşünün
    Bu arada hazır bahsetmişken Almanya'da Türkiyede ki gibi dönem başında ders kaydı yok sadece sınav kayıtları açıldığı zaman o dersin sınavına kaydoluyorsunuz. Benim gibi ilk gittiğinizde dumur olmayın

    Peki bir sürü okul var hangisi uygun, ne zaman başvuruluyor ve hangi belgeler isteniyor? Tek tek okul sitelerini nasıl dolaşıcam gibi soruları bende sormuştum kendime.
    Lisansım bitince istediğim bölümü 5-6 okulda bulabildim ve gerekli belgeler ile okullar hakkındaki bilgiyi şu sitelerden edindim. Eminim sizinde çok ama çok işinize yarayacaktır.
    Linkler:
    1- German academic exchange service
    2- International programs in Germany
    3- Uni-Assist

    Eğer haziranda okuldan mezun olup gelecek eylül ekim dönemi direk master'a başlamak istiyorsanız tavsiyem bu başvuru işlerine Üniversitede lisans eğitiminizin son senesine başladığınızda yani Ekim Kasım gibi girişmeniz.
    Çünkü kağıt işleri yazışma işleri uzun sürebiliyor.

    Dahası bazı okullar sizi kabul ettiklerinde direk kabul mektubunu yollarken bazı okullar da siziinle önce telefon mülakatı gerçekleştirebiliyorlar. Tabi mülakat performansınıza göre okula kabul ediliyor yada edilmiyorsunuz. 5-6 okula başvurduğum zaman Kiel Üniversitesi beni direk kabul ederken İlmenau Üniversitesi telefonla mülakat yaptı. Mülakat sırasında tüm sorular bitirme projem üzerinden soruldu ve ordanda kabul edildim. Yani olası bir mülakat durumuna hazırlıklı olmanızda özellikle bitirme projenize veya tezinize hakim olmanızda ve muhakkak ama muhakkak birden fazla üniversiteye başvurarak kabul şansınızı artırmanızda kesinlikle fayda var! Şu bi gerçek ki elinizde seçim şansınızın olması her açıdan sizin avantajınıza olacaktır

    Peki herşey tamam okulu da buldunuz ama genel olarak hayat nasıl? Muhtemelen başvurduğunuz okulun sitesinde yabancı öğrenciler için bununla ilgili bilgilendirici yazılar bulabilirsiniz.
    Yinede ben eğitimimi tamamladığım şehir hakkında biraz anlatayım belki Almanya hakkında aklınızda birşeyler oluşur.

    Kiel
    Kiel küçük 250 bin nüfuslu sakin bir liman şehri. Almanya'nın kuzeyinde Hamburg'a trenle 1.5 saat mesafede.
    Çok fazla aktif bir hayat beklemeyin ama sahilleri güzeldir özellikle şehir yazın ayrı bir havaya bürünür daha çok zevk alırsınız.
    Sahil boyunca gerek yemek için gerekse oturup birşeyler içmek için çok güzel cafeler mevcut.
    Daha çok öğrenci ve yaşlı şehri. Şehir merkezinde öle devasa binalar yoktur en yükseği 4-5 katlı binalardan oluşmuştur.
    Alışveriş ihtiyacınızı 1-2 tanesi şehir merkezinde olmak üzere çeşitli alışveriş merkezlerinden giderebilirsiniz. Ayrıca ikea da mevcuttur.
    Caddelerde sokaklarda geceleyin pek hayat yoktur zaten kışın mesai saatinden sonra sokaklar iyice tenhalaşır kimseyi bulamazsınız.
    Bunun dışında cuma cumartesi ve pazar geceleri barlar ve gece kulüpleri öğrecilerle dolup taşar.

    Okul
    Almanya'da okulların tesisleri ve imkanları (yemekhane, spor salonları, labaratuvarlar vs ) genel olarak bizimkilere kıyasla oldukça tatminkar düzeyde. Okullar genel olarak oldukça sosyal ve sürekli bi aktivite bi stand vs görüyorsunuz.
    Okulların spor olanakları ve spor yapan öğrenci sayısına inanamazsınız. Bizimkilere kıyasla oldukça başka bi seviyede diyebilirim.
    Okul harcı okuldan okula farklılık göstermekle birlikte benim okulumda en son dönemlik (6 ay ) 30 - 40 € gibi birşeydi.
    Eğer şehir içi dönemlik sınırsız ulaşım kartı da isterseniz harç dahil 120€ civarı bir ücret ödüyorsunuz ki bence bedava.
    Bu kart yani student ticket ile Kiel'in 1 numaralı ulaşım aracı olan belediye otobüslerinden 6 ay boyunca sınırsız ve bedava faydalanabiliyorsunuz.
    Ayrıca belli bir mesafe dahilinde şehirler arası trenlerde ve şehiriçi feribotlarda ciddi indirimdende yararlanıyorsunuz.
    Bu student ticket olayı duyduğum kadarıyla çoğu üniversitede var yani siz siz olun alın bu bileti . Bunlar dışında okula kuruş ödemiyorsunuz. Yani en azından ben ödemedim.
    Kısaca hem okullar hem de devlet öğrencilere büyük kolaylıklar sağlıyorlar ve öğrenci odaklı çalışıyorlar.
    Unutmadan söyleyim Almanya bisiklet kullanmak için mükemmel bir ülke ve ulaşımınızı 2. el bir bisikletlede sağlayabilirsiniz. Yalnız kışın soğuk havadan ve yağıştan ötürü sıkıntı olabilir. Malum Almanya çok yağmur yağan bir ülke.

    Burslar
    Almanya'da burslu okumak istiyorsanız şartlar hakkında şu siteye göz gezdirmenizde fayda var.
    Link
    Bunun dışında eğitiminiz süresince öğrenci işlerine sorduğunuz takdirde hangi burslardan faydalanabileceğinizi size söylüyorlar.
    Merak ettiğiniz şeyleri direk sormanız lazım yoksa genel olarak bu tarz şeylerden pek haberiniz olmuyor.
    Örneğin teze başladınız (tez yazım süresi lisans için 3 master için 6 ay) okulu bitireceksiniz lakin mezun olana kadar elinizdeki para sizi geçindirmicek.
    O zaman okul size tezinizi bitirene kadar geri ödemesiz olarak aylık 300-400 € artık devlet ne verdiyse yardım edebiliyor. Böyle güzelliklerde mevcut yani

    Barınma
    Okulun öğrenci işleri istediğiniz takdirde size pek çok yurt adresi ve telefon numarası sağlıyor.
    En popüler yurt kurumu ise Studentenwerk. Link
    Birçok şehirde yurtları var ve her konudaki bilgiyi o şehirdeki kurum websitesinin iletişim bölümündeki mail adresleriyle ingilizce yazışarak yada o websiteyi gezerek edinebilirsiniz.
    O websitelerine ise verdiğim linkteki ana siteden ulaşabilirsiniz.
    Türkiyedeki gibi koğuş tipi odalar kesinlikle yok. Herkesin bireysel odası oluyor. Yurtlarda yemek çıkmaz. Kendi yemeğinizi kendiniz yaparsınız.
    Tabi yurt şartlarına göre odanızda banyo-wc-mutfak olabiliyor yada katta ortak kullanıma açık şekilde bulunabiliyor.
    Ayrıca Wohngemeinschaft (kısaca WG) tipi yurt odalarıda çoğunluktadır. Bu tip odalar 2-3-4 kişi içindir. Herkesin bireysel odası olur. Lakin mutfak-banyo-wc artık kaç kişilik WG de kalıyorsanız o kadar kişinin ortak kullanımındadır. Yani aslında bi nevi bildiğiniz yurt binası içinde öğrenci evi gibi düşünebilirsiniz.
    Kiel'de Studentenwerk kurumuna bağlı yurtların fiyatları aylık interneti ısınması elektriği vs kısaca herşey dahil yurduna göre 170-250 € arasında değişiyordu. Tabi bu bilgilerin hepsine yine verdiğim siteden ulaşabilirsiniz.
    Bunun dışında şehirde kuruma bağlı olmayan özel yurtlarda var. Yine onlar hakkındaki iletişim bilgilerini okulun öğrenci işlerinden isteyebilirsiniz.
    Size tavsiyem yurtlara kaydınızı erken yaptırın aksi takdirde yurt bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz!!!
    Eve çıkmak isterseniz de öğrencilere ev kiralayan firmalar mevcut. 2-3-4 Kişilik öğrenci evlerinde kalabiliyosunuz fakat o konu hakkında pek bilgim yok.

    Sigorta
    Almanya'da sağlık sigotası zorunlu. Okula kayıt olduğunuz gün kampüs içerisinde bulunan sigorta şirketine (Bizim kampüste AOK isimli bir şirket vardı) öğrenci sağlık sigortası için kaydınızı yaptırabilirsiniz.
    Aylık ücret olarak 70-80 € civarı. Bu sigortayla hastanelere özel muayenehanelere dişçilere vs sorunsuz ve sınırsız bir şekilde gidebilirsiniz. Lakin belli ufak kısıtlamalarda mevcut.
    Örneğin dişçiye gittiğinizde dolgu yaptırmak istediğinizde sigortanız civalı siyah dolguyu karşılıyor, beyaz dolgu için ek ücret ödemeniz lazım.
    Zaten öğrenci olduğnuzu belirttiğinizde doktorlar veya çalışanlar sigortanızın neyi kapsayıp kapsamadığını size söylüyor.


    Yeme-içme-alışveriş

    Almanya'da en ücra köyede gitseniz metropolede gitseniz muhakkak kebapçı dönerci bulursunuz. Özellikle metropollerde büyük şehirlerde simit, tantuni, çiğköfte, mantı vs gibi bizden lezzetlere çok kolay ulaşırsınız.
    Market alışverişi olarak çoğu şehirde zaten Türk ve arap marketleri mevcut. Türkiyede normal bir süpermarkette olan ürünlerin %99'u na bu marketlerden ulaşabilirsiniz.
    Tek kötü yanları pahalı olmaları. Dolayısıyla sadece gerekli olduğunda yada Alman süpermarketlerinde istediğiniz ürünü bulamadığınızda buralardan alışveriş yapın.
    Genel olarak Almanyada gıda harcaması Alman marketlerinden yaptığınız sürece Türkiyedeki gıda harcamasına oranla çok daha ucuz.
    Örneğin 1 litre süt en son 55-65 cent arası iken 1 kg muz 1 € idi. Türk marketlerinde etin kilosu ise 4€ ile 10€ arası değişiyor.
    Popüler alman marketleri ise Aldi, Penny, Netto, Lidl, Rewe, Sky ve Edeka.
    Size tavsiyem Aldi, Penny, Netto ve Lidl'dan alışverişinizi yapmanız. Bizdeki Bim'e karşılık geliyorlar ve ucuzlar.
    Rewe, Sky ve Edeka ise biraz daha pahalı ve Migros işiler diyim siz anlayın.
    Rossmann ve dm' den ise her türlü kozmetik ve temizlik malzemesi alabilirsiniz.
    Ayrıca 1 € shop'larda mevcut (Örneğin tedi) ama kırtasiye alışverişiniz dışında pek tavsiye etmem

    İletişim
    Almanyada öğrencisiniz gayet güzel yaşıyorsunuz peki ama hangi mobil hattı kullanacaksınız.
    Burda imdadınıza türktelekom mobil ve türkcell europe yetişiyor. Bu hatlarla hem Almanya içinde rahat ediyorsunuz hemde Türkiye ile rahat rahat konuşuyorsunuz
    Ben şahsen türktelekom mobil kullanmıştım. Alman operatör O2 ile anlaşmalı ve gayet hesaplı paket tarifeleri var.

    Öneri
    Olurda bir okuldan kabul mektubu alırsanız belgeleri çabucak tamamlayıp vize için başvurunuzu yapın zira okuldan kabul almış olsanız bile vizeniz 2.5 - 3 ay gibi bir sürede çıkıyor.
    Yani vize beklerken okula kayıt haftasını kaçırıp herşeyin mahvolması işten bile değil.

    Banka Hesabı
    Almanya'da bloke banka hesabı açmak için 2 yol izleyebilirsiniz.
    İlki, yanınızda 1-2 haftalığına yetecek miktarda parayla gider orada size uygun gelen bir bankaya (Tavsiyem Deutsche Bank, Commerz Bank ya da Sparkasse) gidip bloke hesabınız açtırırsınız, ailenizde o hesabınıza kalan parayı yollar.
    İkincisi ise Türkiyedeyken bir sürü kağıt işiyle uğraşıp Deutsche Bank'da daha Almanya'ya gitmeden bloke hesabınızı açtırırsınız ki bu işin nasıl yapıldığı hakkında bi bilgim yok interneti araştırsanız iyi olur.
    Not: Bloke hesapdan aylık belirlenen miktar dışında para çekemezsiniz fakat istediğiniz zaman istediğiniz kadar para yatırabilirsiniz. Öte yandan Harcamalarınız dahilinde aylık para çekme limitini belli oranda esnetmeniz mümkündür.

    Vizenizi Geçici Oturum İznine Çevirme
    Okula kaydolduktan ve öğrenci kimliğinizi aldıktan sonra. Göçmen bürosuna gidiyorsunuz. Burda öğrenci kimliğiniz ve banka hesap dökümünüz birlikte oturum izni için başvuruyorsunuz. İşin kilit noktası banka hesabınızdaki para miktarı.
    Hesabınızda, oturduğunuz şehir için belirlenen aylık öğrenci giderini kaşılayacak miktarda ne kadar para varsa o kadar süreli oturum izni alırsınız. Bu miktarı yine okuldan öğrenebilirsiniz.
    Örneğin yaşadığınız şehir için belirlenen bir öğrencinin aylık gideri 800€ olsun. Yani sizin 10 aylık oturum izni alabilmeniz için banka hesabınızda 8000€ olması lazım.
    Bu iş biraz göstermelik aslında. Maddi sıkıntınız varsa bu işi halledene kadar hesabınıza bu miktarı koyup oturum iznini aldıktan sonra parayı yine ailenize gönderebilirsiniz.
    Tabi bunu yapabilmek için paranızın bloke hesap yerine normal hesapda olması lazım, işlemi gerçekleştiren memurunda o kısma dikkat etmemesi lazım ki bence şansınızı denemeye değer
    Adam yok ben illa bloke hesapta görmek istiyorum parayıda diyebilir ama düşük bi ihtimal.
    Dekontta sadece hesaptaki miktar kısmını fosforlu kalemle çizip verirseniz diğer kısımlara bakmıyorlar bu da size benden taktik

    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar .

    Edit: Sorularınızı PM yerine buraya yazarsanız sevinirim. Böylece herkes faydalanmış, aynı sorular tekrardan sorulmamış olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tasher -- 2 Haziran 2015; 11:52:28 >







  • Çok yararlı olmuş hocam sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leopold Fitz

    Çok yararlı olmuş hocam sağolun.
    Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barlas

    Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    İşinize yaramasına sevindim. Umarım gidecek olan arkadaşlar en azından başlangıçta bu bilgiler sayesinde biraz daha alışma sürecini hızlı geçirirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    İşinize yaramasına sevindim. Umarım gidecek olan arkadaşlar en azından başlangıçta bu bilgiler sayesinde biraz daha alışma sürecini hızlı geçirirler

    Alıntıları Göster
    emeğine sağlık hocam, benim için çok erken ama yine meraktan okuyorum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet1X -- 30 Mayıs 2015; 0:22:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jet1X

    emeğine sağlık hocam, benim için çok erken ama yine meraktan okuyorum. :)
    Oncelikle Erasmus ile Marburga gitmeyi planliyorum,bazi bilgiler isime yarayacak,ozellikle yurt :) Benim sorum ise hibenin ziraat banka yatacak olmasi,ben onu orada en az komisyonla nasil cekebilirim ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Oncelikle Erasmus ile Marburga gitmeyi planliyorum,bazi bilgiler isime yarayacak,ozellikle yurt :) Benim sorum ise hibenin ziraat banka yatacak olmasi,ben onu orada en az komisyonla nasil cekebilirim ? :)


    Ziraat bankasının Almanya'da da şubesi var. Ancak sadece adı ziraat olup başka bir bankaymış gibi komisyon kesebilirler orasını bilemiyeceğim. Örneğin İş Bankası'nın da Almanya'da şubeleri mevcut ama İşbank diye geçiyor ve Türkiye ile çok bi bağlantısı yok. Yani Türkiye'de ki İş Bankası ile Almanya'da ki İş Bankası arasında bir işlem gerçekleştirdiğin zaman sanki farklı iki bankaymış gibi bazı kesintiler yine oluyordu dolayısıyla aynı durum muhtemelen Ziraat içinde geçerlidir.
    Sanırım en sağlıklı bilgiyi Ziraatte çalışan birinden ya da Ziraat'in müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsin. Alternatif olarak da Almanya'da ki Ziraat şubelerinden biriyle yazışarak hatta imkanın varsa arayarak yapabilirsin ki bence en sağlamı bu. Ayrıca eğer hiben Almanya'da ki Ziraat'e yatacaksa, Almanya'da ki Ziraat bankasının hangi diğer Alman bankalarıyla anlaşmalı olduğunu, Alman Ziraat Bankasının banka kartıyla hangi Alman bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz para çekebileceğinide öğrenmen senin için iyi olur

    Ziraat Bankası Almanya
    İş Bankası Almanya

    Bu arada Marburg da yurt için websitesi linki : Studentenwerk Marburg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tasher -- 31 Mayıs 2015; 22:39:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Oncelikle Erasmus ile Marburga gitmeyi planliyorum,bazi bilgiler isime yarayacak,ozellikle yurt :) Benim sorum ise hibenin ziraat banka yatacak olmasi,ben onu orada en az komisyonla nasil cekebilirim ? :)


    Ziraat bankasının Almanya'da da şubesi var. Ancak sadece adı ziraat olup başka bir bankaymış gibi komisyon kesebilirler orasını bilemiyeceğim. Örneğin İş Bankası'nın da Almanya'da şubeleri mevcut ama İşbank diye geçiyor ve Türkiye ile çok bi bağlantısı yok. Yani Türkiye'de ki İş Bankası ile Almanya'da ki İş Bankası arasında bir işlem gerçekleştirdiğin zaman sanki farklı iki bankaymış gibi bazı kesintiler yine oluyordu dolayısıyla aynı durum muhtemelen Ziraat içinde geçerlidir.
    Sanırım en sağlıklı bilgiyi Ziraatte çalışan birinden ya da Ziraat'in müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsin. Alternatif olarak da Almanya'da ki Ziraat şubelerinden biriyle yazışarak hatta imkanın varsa arayarak yapabilirsin ki bence en sağlamı bu. Ayrıca eğer hiben Almanya'da ki Ziraat'e yatacaksa, Almanya'da ki Ziraat bankasının hangi diğer Alman bankalarıyla anlaşmalı olduğunu, Alman Ziraat Bankasının banka kartıyla hangi Alman bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz para çekebileceğinide öğrenmen senin için iyi olur

    Ziraat Bankası Almanya
    İş Bankası Almanya

    Bu arada Marburg da yurt için websitesi linki : Studentenwerk Marburg

    Hibe Türkiyede ki Ziraat Bankasına yatıyormuş,gideceğim kesinleşsin bankaya gider görüşürüm :) Yurdun sitesinde hemen buldum zaten Marbugu,sağolun tekrar :)
    Sınavları ingilizce yapabilirmiyim orada,yoksa sadece Almanca mı ? Ayrıca en iyi dil kursu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Hibe Türkiyede ki Ziraat Bankasına yatıyormuş,gideceğim kesinleşsin bankaya gider görüşürüm :) Yurdun sitesinde hemen buldum zaten Marbugu,sağolun tekrar :)
    Sınavları ingilizce yapabilirmiyim orada,Yoksa sadece Almanca mı ? Ayrıca en iyi dil kursu ?
    Erasmus ve uluslararası master programlarının hepsinde dersler ve sınavlar ingilizce. İngilizceniz yeterli düzeyde ise, derste anlatılanların çoğunu anlayabiliyorsanız sınavlarıda yaparsınız. Dil açısından öyle gözünüzde büyütmeyi ve korkmayı gerektirecek hiçbir durum yok. Sonuçta karşınızdaki insanlarda doğma büyüme İngiltere'li değil. Kaldı ki Almanların aksanı bize yakın ve gayet anlaşılır. Ha ders zordur bundan dolayı yapamazsın orasını bilemem.
    Almanya'da ki erasmus ve uluslararası master programlarının müfredatlarında Almanca dersleri zaten zorunlu diye biliyorum. Okulun kendi verdiği ders yetmezse öğrenci işlerine sorarak şehirde yoğunlaştırılmış program uygulayan kurslarla iletişime geçebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Hibe Türkiyede ki Ziraat Bankasına yatıyormuş,gideceğim kesinleşsin bankaya gider görüşürüm :) Yurdun sitesinde hemen buldum zaten Marbugu,sağolun tekrar :)
    Sınavları ingilizce yapabilirmiyim orada,Yoksa sadece Almanca mı ? Ayrıca en iyi dil kursu ?
    Erasmus ve uluslararası master programlarının hepsinde dersler ve sınavlar ingilizce. İngilizceniz yeterli düzeyde ise, derste anlatılanların çoğunu anlayabiliyorsanız sınavlarıda yaparsınız. Dil açısından öyle gözünüzde büyütmeyi ve korkmayı gerektirecek hiçbir durum yok. Sonuçta karşınızdaki insanlarda doğma büyüme İngiltere'li değil. Kaldı ki Almanların aksanı bize yakın ve gayet anlaşılır. Ha ders zordur bundan dolayı yapamazsın orasını bilemem.
    Almanya'da ki erasmus ve uluslararası master programlarının müfredatlarında Almanca dersleri zaten zorunlu diye biliyorum. Okulun kendi verdiği ders yetmezse öğrenci işlerine sorarak şehirde yoğunlaştırılmış program uygulayan kurslarla iletişime geçebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Ben universitein kendi sitesinde arastirma yapmistim, Ingilizce de sinav oluyor demislerdi de deri Ingilizce gorecegimden emin olmak icin sordum goren birinden :) Dersler zor olacaktir tabi ama ustesinden gelmek benim isim artik. Diger endisem de o derslerin burada sayilmasi.
    Master programlarinda da %100 Ingilizce egitim var mi ? Marburga gittiniz mi,bilginiz var mi,nasil bir yer ? Simdiden tesekur ederim her sey icin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Ben universitein kendi sitesinde arastirma yapmistim, Ingilizce de sinav oluyor demislerdi de deri Ingilizce gorecegimden emin olmak icin sordum goren birinden :) Dersler zor olacaktir tabi ama ustesinden gelmek benim isim artik. Diger endisem de o derslerin burada sayilmasi.
    Master programlarinda da %100 Ingilizce egitim var mi ? Marburga gittiniz mi,bilginiz var mi,nasil bir yer ? Simdiden tesekur ederim her sey icin :)

    Tabiki birsürü % 100 ingilizce olan master programı mevcut. Verdiğim linkleri inceleyebilirsin.
    Marburg hakkında bi bilgim yok malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jugosloven

    Ben universitein kendi sitesinde arastirma yapmistim, Ingilizce de sinav oluyor demislerdi de deri Ingilizce gorecegimden emin olmak icin sordum goren birinden :) Dersler zor olacaktir tabi ama ustesinden gelmek benim isim artik. Diger endisem de o derslerin burada sayilmasi.
    Master programlarinda da %100 Ingilizce egitim var mi ? Marburga gittiniz mi,bilginiz var mi,nasil bir yer ? Simdiden tesekur ederim her sey icin :)

    Tabiki birsürü % 100 ingilizce olan master programı mevcut. Verdiğim linkleri inceleyebilirsin.
    Marburg hakkında bi bilgim yok malesef.

    Alıntıları Göster
    hocam merhabalar, size soru sormak için üye oldum siteye.

    öncelikle makine mühendisliği bölümünü bu sene bitiriyorum toefl sınavına girmedim ales sınavına girdim lisans ortalamam iyi bölüm ve fakülte birincisiyim ancak birkaç aracı şirketle görüştüm dili almanca dediler ben dili ingilizce olan bi bölümde yapmak istiyorum acaba bunun için toefl olması şart mı ?
    ayrıca araacı şirkete ne gerek var kendimiz yapamaz mıyız basvuruları? örnek bir metin var mı ?
    aylık olarak net gideriniz nedir?
    part time iş bulabilir miyim?
    şartlı kabullerde almanca/ingilizce kurs ücretleri ne kadar?
    verdiğiniz/ceğiniz bilgiler için teşekkürler merakla bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkb0yz

    hocam merhabalar, size soru sormak için üye oldum siteye.

    öncelikle makine mühendisliği bölümünü bu sene bitiriyorum toefl sınavına girmedim ales sınavına girdim lisans ortalamam iyi bölüm ve fakülte birincisiyim ancak birkaç aracı şirketle görüştüm dili almanca dediler ben dili ingilizce olan bi bölümde yapmak istiyorum acaba bunun için toefl olması şart mı ?
    ayrıca araacı şirkete ne gerek var kendimiz yapamaz mıyız basvuruları? örnek bir metin var mı ?
    aylık olarak net gideriniz nedir?
    part time iş bulabilir miyim?
    şartlı kabullerde almanca/ingilizce kurs ücretleri ne kadar?
    verdiğiniz/ceğiniz bilgiler için teşekkürler merakla bekliyorum.

    1- Ales, Türkiye dışında işe yaramaz. Verdiğim linklere bakarak sana uygun olan ve master yapmak isteyebileceğin eğitimi %100 ingilizce olan birsürü okul ve bölüm bulabilirsin. Dolayısıyla başvurulardaki şartları ve puan sınırını bilip ona göre ya TOEFL'a yada IELTS'e hazırlanmanı tavsiye ederim. Eğer lisans eğitimini yaptığın okulun eğitim dili %100 ingilizceyse, okulunun öğrenci işlerinden bunu belirten bir yazı alıp başvuru esnasında almanyadaki okullara yolladığında belki bu sınavlara bile girmene gerek kalmayabilir.

    2- Ben konudada paylaştığım linkleri kullanarak, okulların kendi sitelerinden ilgili yerleri okuyup, her okula istedikleri belgeleri kendim dosyalayıp bireysel olarak kargoyla yolladım. Aracı şirketle başvurmadım sanada benim gibi yapmanı tavsiye ederim. Bazen kargo parası çok tutabiliyor ama yinede aracı şirketlerden daha hesaplı oluyor. Kaldı ki işin ucunda kaliteli bir eğitim varsa bu tarz tek seferlik masraflarda miktarlara çok takılmamak lazım diye düşünüyorum.

    3- Aylık olarak net gider yaşadığın şehre göre değişir. Benim yaşadığım şehirde herşey dahil 600€' ya çok rahat geçinirsin. Kaldıki biraz tasarrufla bi miktarı 450-500 lere çekmek mümkün.

    4- Part-time işlerde çalışabilmen için ikamet kaydını yaptırdığında sana sınırlı çalışma izni veriyorlar. Yalnız haftalık ya kazanç olarak ya da çalışma saati olarak belirli bir limiti vardı tam hatırlamıyorum. Bu limit geçinmenizi engelliyecek bi limit değil. Sırf part-time işle ailesinden para almadan geçinen çok öğrenci var.

    5- Şartlı kabul hakkında bir bilgim yok malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkb0yz

    hocam merhabalar, size soru sormak için üye oldum siteye.

    öncelikle makine mühendisliği bölümünü bu sene bitiriyorum toefl sınavına girmedim ales sınavına girdim lisans ortalamam iyi bölüm ve fakülte birincisiyim ancak birkaç aracı şirketle görüştüm dili almanca dediler ben dili ingilizce olan bi bölümde yapmak istiyorum acaba bunun için toefl olması şart mı ?
    ayrıca araacı şirkete ne gerek var kendimiz yapamaz mıyız basvuruları? örnek bir metin var mı ?
    aylık olarak net gideriniz nedir?
    part time iş bulabilir miyim?
    şartlı kabullerde almanca/ingilizce kurs ücretleri ne kadar?
    verdiğiniz/ceğiniz bilgiler için teşekkürler merakla bekliyorum.

    1- Ales, Türkiye dışında işe yaramaz. Verdiğim linklere bakarak sana uygun olan ve master yapmak isteyebileceğin eğitimi %100 ingilizce olan birsürü okul ve bölüm bulabilirsin. Dolayısıyla başvurulardaki şartları ve puan sınırını bilip ona göre ya TOEFL'a yada IELTS'e hazırlanmanı tavsiye ederim. Eğer lisans eğitimini yaptığın okulun eğitim dili %100 ingilizceyse, okulunun öğrenci işlerinden bunu belirten bir yazı alıp başvuru esnasında almanyadaki okullara yolladığında belki bu sınavlara bile girmene gerek kalmayabilir.

    2- Ben konudada paylaştığım linkleri kullanarak, okulların kendi sitelerinden ilgili yerleri okuyup, her okula istedikleri belgeleri kendim dosyalayıp bireysel olarak kargoyla yolladım. Aracı şirketle başvurmadım sanada benim gibi yapmanı tavsiye ederim. Bazen kargo parası çok tutabiliyor ama yinede aracı şirketlerden daha hesaplı oluyor. Kaldı ki işin ucunda kaliteli bir eğitim varsa bu tarz tek seferlik masraflarda miktarlara çok takılmamak lazım diye düşünüyorum.

    3- Aylık olarak net gider yaşadığın şehre göre değişir. Benim yaşadığım şehirde herşey dahil 600€' ya çok rahat geçinirsin. Kaldıki biraz tasarrufla bi miktarı 450-500 lere çekmek mümkün.

    4- Part-time işlerde çalışabilmen için ikamet kaydını yaptırdığında sana sınırlı çalışma izni veriyorlar. Yalnız haftalık ya kazanç olarak ya da çalışma saati olarak belirli bir limiti vardı tam hatırlamıyorum. Bu limit geçinmenizi engelliyecek bi limit değil. Sırf part-time işle ailesinden para almadan geçinen çok öğrenci var.

    5- Şartlı kabul hakkında bir bilgim yok malesef.

    Alıntıları Göster
    Hocam merhabalar,


    Makine mühendisliği bölümünden önümüzdeki dönem mezun olacağım. Erasmus yaptığın için okul 1 dönem uzadı :)
    Yaklaşık 2.84 ile mezun olcam gibi gözüküyor. 2.84 ile Almanya'da master hayal mi yoksa ciddi ciddi başvuru gerçekleştireyim mi?

    Rehberin çok faydalı olmuş, teşekkür ederim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mech26

    Hocam merhabalar,


    Makine mühendisliği bölümünden önümüzdeki dönem mezun olacağım. Erasmus yaptığın için okul 1 dönem uzadı :)
    Yaklaşık 2.84 ile mezun olcam gibi gözüküyor. 2.84 ile Almanya'da master hayal mi yoksa ciddi ciddi başvuru gerçekleştireyim mi?

    Rehberin çok faydalı olmuş, teşekkür ederim :)

    Selamlar,
    Tabiki başvurabilirsin hatta kabul edilebilirsin.
    Ben 2.87 ile başvurmuştum 2 okuldan kabul aldım.
    Kesinlikle şansını dene!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: mech26

    Hocam merhabalar,


    Makine mühendisliği bölümünden önümüzdeki dönem mezun olacağım. Erasmus yaptığın için okul 1 dönem uzadı :)
    Yaklaşık 2.84 ile mezun olcam gibi gözüküyor. 2.84 ile Almanya'da master hayal mi yoksa ciddi ciddi başvuru gerçekleştireyim mi?

    Rehberin çok faydalı olmuş, teşekkür ederim :)

    Selamlar,
    Tabiki başvurabilirsin hatta kabul edilebilirsin.
    Ben 2.87 ile başvurmuştum 2 okuldan kabul aldım.
    Kesinlikle şansını dene!

    Alıntıları Göster
    Hocam moral verdin çok teşekkür ederim :)

    Peki makine mühendisliği için önerebileceğin üniversiteler var mı acaba? araştırmalarımı o üniversiteler üzerine yoğunlaştırayım :)
    Herkes gibi Aachen, KIT gönül istiyor ama zor gibi duruyo o okullar ortalamam nedeniyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mech26

    Hocam moral verdin çok teşekkür ederim :)

    Peki makine mühendisliği için önerebileceğin üniversiteler var mı acaba? araştırmalarımı o üniversiteler üzerine yoğunlaştırayım :)
    Herkes gibi Aachen, KIT gönül istiyor ama zor gibi duruyo o okullar ortalamam nedeniyle.


    Nereye gidersen git tatmin olursun gibime geliyor.
    Ama illa ben sıralamayı göreyim diyorsan şu linklere bakabilirsin.
    Link 1
    Link 2




  • Ben master değilde orada üniversite okumak istiyorum ve birkaç sorum var. Eğitim olarak Türkiyedeki üniversitelerle karşılaştırır mısınız ? (Bölüm ekomomi işletme falan)
    konuda tam hesaplayamadim aylik gideriniz ne kadar ?
    Ingilizcem iyi degil ingilizce ve almanca ogrenirken sorun yasar miyim ?
    ve son olarak okullara basvuru yaparken ne gibi bilgilerinizi yaziyosunuz, cv gibi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batmanlı Betmen

    Ben master değilde orada üniversite okumak istiyorum ve birkaç sorum var. Eğitim olarak Türkiyedeki üniversitelerle karşılaştırır mısınız ? (Bölüm ekomomi işletme falan)
    konuda tam hesaplayamadim aylik gideriniz ne kadar ?
    Ingilizcem iyi degil ingilizce ve almanca ogrenirken sorun yasar miyim ?
    ve son olarak okullara basvuru yaparken ne gibi bilgilerinizi yaziyosunuz, cv gibi ?
    Çok güzel konu olmuş teşekkür ederiz
    Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum sadece şu almanca yı nasıl halledicem onu düşünüyorum birde maddiyat 6.000 € yeter mi 10 aylık
    Euro da baya çıktı ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhunerkan

    Ben master değilde orada üniversite okumak istiyorum ve birkaç sorum var. Eğitim olarak Türkiyedeki üniversitelerle karşılaştırır mısınız ? (Bölüm ekomomi işletme falan)
    konuda tam hesaplayamadim aylik gideriniz ne kadar ?
    Ingilizcem iyi degil ingilizce ve almanca ogrenirken sorun yasar miyim ?
    ve son olarak okullara basvuru yaparken ne gibi bilgilerinizi yaziyosunuz, cv gibi ?

    Mezun olduğum okulun ekonomi bölümü baya baya kazıktı. Bunun dışında pek karşılaştırma yapmam mümkün değil. Aylık giderim yaşadığım şehirde yaklaşık 600-650 € civarı idi ama bu miktar aşağı çekilebilir. Dil öğrenme ise tamamen kişisel çalışma gayreti ve dile yatkınlıkla ilgili. Okula başvuru sırasında istenen belgeler okuldan okula değişiyor. Başvurmak için paylaştığım sitelerde okulun şartlarını ve istedikleri belgeleri bulabilirsin.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.