Şimdi Ara

alınan kararın doğruluğu neye bağlıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ferdin tedbir ve isabetli kararları, onun akıl ve mantıkla münasebeti nisbetindedir. Akıl ve mantık ise, ilim ve ma’rifetle aydınlığa kavuşur ve kemâle erer. Onun içindir ki, ilim ve ma’rifetin olmadığı bir yerde, akıl âtıl, mantık aldatıcı, kararlar da isabetsizdir.



  • Doğru yanlış diye hüküm vermek insana mahsustur. İnsan yaşadıklarından neler anladıysa, doğru yanlış diyebilmesi de onlara bağlıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani diyorsun ki yaşanmadan doğru yanlış bilemeyiz peki herkes herşeyi yaşayarak öğrenecekse ilerleme nasıl olacak
    ayrıca sen zeki birisin konuda anlatımından daha fazla şeyler çıkarırdın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kitaplardan da, sözlerden de bir şeyler öğreniyoruz ya, işte o şeyleri nasıl öğreniyoruz? Daha önceden yaşadıklarımızla kıyaslayarak değil mi?

    Mesela ben az önce ne dedim, "yaşadıklarımızdan anladıklarımıza" dedim ya. Sen ne yaptın? Bu sözümü, ölçüp biçtin. Dedin ki: vamparf arkadaşımın söylediği şey yanlış. Çünkü: "insanlar, katil olmadan da cinayetin kötü bir şey olduğunu öğrenebiliyorlar."

    Bunu nasıl diyebildin? Geçmiş deneyimlerine bakarak. Önceden görmüş olduğun: "insanların bir yanlışı, yaşamadan da öğrenebildiği" durumlar aklına geldi. Böylece, benim söylediklerimin yanlış olduğu sonucuna varabildin.

    Kitap okumakta, sohbet etmekte aslında yaşayarak öğrenmektir. Çünkü onlarda görüp duyduğumuz şeyleri de, daha önceden yaşadığımız olaylar ile kıyas ederek anlayabiliyoruz. Bunu bazen beynimiz çok hızlı yapıyor farkına bile varmıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 6 Mart 2018; 8:30:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • o zaman ben hun tarihini okuyunca onu yaşamış mı oluyorum
    ikimizde aynı şeyi diyoruz ama kavramlar farklı olunca farklı gözüküyor. geçmişin tecrübelerini yaşamak olarak düşünülebileceği aklıma gelmemişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Yaşamış gibi olmak hayal etmeye bağlı, olabilir tabi ama ayrı bir mesele o :)

    Benim söylemek istediğim, önceden yaşadıklarımız sayesinde anlamak. Mesela Hun tarihinde attan bahsediyorsa, gördüğümüz gerçek bir at veya at resmi üzerinden anlıyoruz o atı. Bir kılıçtan bahsediyorsa, gördüğümüz bir kılıçtan yola çıkarak anlıyoruz. Mesela hiç kılıç görmediysek, bıçağın uzun olanı üzerinden anlıyoruz. Bıçağın uzun olanını da, gördüğümüz bir bıçak sayesinde anlıyoruz, yine deneyim. Düzenbaz veya cesur bir İmparator'u, günlük hayatta karşımıza çıkan, düzenbaz yahut cesur insanlarda gördüğümüz özellikler üzerinden anlıyoruz. İşin ucu deneyime, yaşanmışlıklara çıkıyor her zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 6 Mart 2018; 8:45:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işte o ilk gördüklerini seni yaratan ilk yarattığı kişiye bildirdi. öğretti ve bunu diğer canlılara halife olduğunu gösterebilmen için araç yaptı işin ucu ilk yaratmaya çıkyor HER ZAMAN

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.