Şimdi Ara

AliExpress yanlış gelen ürün.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 15 gün önce AliExpress den işlemci siparişi vermiştim ( Xeon e5450 ) bu gün kargom geldi poşeti açtığımda içinden Sandisk extreme pro 64 GB 95 MB yazma özelliği olan ürün geldi. Para iadesi alabilirmiyim ne yapmam gerekiyor ben ürünü iade etmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favorimps4 -- 21 Aralık 2018; 14:36:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışma Aç kısmına basarak gerekli sorununuzu yazın eğer karşı taraf sorunu çözmezse Ali Express devreye girer.
  • ürünü PTT aracılığıyla geri kargolar tam para iadesi alırsınız. kargo bedeline siz katlanırsınız. bu, aksi söylenmemişse AliExpress'in genel iade süreci.



    ürün bende kalsın, param geri gelsin diyorsanız eğer satıcı ile bir bedelden anlaşmanız gerek. öncelikle satıcıya mesaj atın. yoğun bir dönemde böyle hataların olabileceğini gözden kaçırmayın.



    satıcıyla mesajlaşıp uzlaşamazsanız dispute açabilirsiniz. paket açılışının video kaydı yoksa; elinize ulaşan yanlış ürün çalışıyorsa ve sizde kalacaksa, paranın hepsini istemeyip piyasa değerine göre zararınız oranında (ödediğimiz bedel ile ürünün piyasa değeri farkı ve kargo ücreti) bir refund talebi vermelisiniz. elinizdeki ürünü iç piyasada satar ya da kullanırsınız, vakit kaybınız olur, nakit kaybınız olmaz.



    dispute ile bedelin tamamının iadesini isterseniz satıcı muhtemelen kabul etmez. AliExpress devreye girdiğinde kanıtlarınıza göre lehinize kadar verebilir. satıcı size yanlış da olsa bir ürün göndermesine rağmen eline hiç satış bedeli geçmemiş olur. bu durumda sizi bloklayabilir, dolandırıcı olarak adınızı AliExpress satıcılarının erişimine sunabilir. bir ülkeden, bölgeden bu tür adil olmayan dispute talepleri tekrarlı olduğunda, satıcılar o bölge/ülkeye gönderimi tamamen kapatıyor.



    Türkiye imajı AliExpress'te de pek iyi değil bu sıralar, şark kurnazlığından. umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Claimant kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için çok teşekkürler hocam. Dün hem mesaj yolu ile hem tartışma başlatarak resim lerini gönderdim ürünün ne mesaja bakan var ne geri bildirim yapan var. Bakalım ne olacak ilk defa böyle birşey başıma geldi gelen üründe benim aldığım ürünle nerdeyse aynı fiyat. Ama ikinci el piyasası yok o yüzden satmaya kalksam satılmaz sandisk 64gb extreme pro modeli . Aynı paraya satabilsem aslında hiç uğraşmaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Claimant kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi anlaşmazlık acip kanıtlarla beraber para iadesi ya da doğru kargonun ginderilmesini istedim Bende yanliş gelen kargoyu göndereceğini yazdim. Onlarda öneri olarak bu hata kargo firmasinin hatasından kaynaklandığını bu yüzden para iadesiniyapmayacaklari yazıp öneri sunmuşlar bende red ettim bundan sonra olay AliExpress mı gecicek yoksa başka öneri sunuyorlarmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.