Şimdi Ara

AliExpress sorunlu ürün değişimi hk yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar.

    Aliexpressten den telefon ekranı aldım. Ürün bozuk çıktı. Dispute açtım. Satıcı ürünü geri göndermemi yerine yenisini göndereceğini söyledi ve dispute reddetti. Bende OK dedim. Ürünü göndereceğim. Ama bu aşamadan sonra işleyiş nasıl olacak bilmyorum. Dispute açık mı kalacak ? Kapatmam mı gerekiyor ? Yoksa yükseltecek miyim ? İşin sistematiğini bana anlatacak bir yardımsever arıyorum. Lütfen yardımınıza ihtiyacım var.

    Saygılar.



  • Upppp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abbet kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun başıma geldi
    Ne yaptınız
    Ben daha dispute açmadım
    Posta kaç para tutar vs.
    Hiçbir şey bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • full refund olarak dispute açın. satıcı onaylarsa ürünü PTT aracılığıyla 25 TL ye taahhütlü olarak mektup postası gibi ürünü güzelce ambalajlayıp PTT'nin poşetine koyarak gönderebilirsiniz. taahhütlü gönderin; çünkü sisteme posta takip numarası girip takip edebilmelisiniz. Teslim alındı mı? Alınmadı mı? Delil olması açısından önemli. PTT görevlisi ürünün ne olduğunu sorarsa oyuncak gibi basit bir şey olduğunu, değerinin de 20 dolar olduğunu söyleyin. Ürün 75 doların altındaysa normal fiyatını da söyleyebilirsiniz.
  • yduman Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler.

    Bu durumda paranın tamamını alamama gibi bi durum olur mu?

    Ürünüme zarar vermiş, bu benim ürün değil falan der mi, derse ne olur?

    110 liralık urun 25 lira zararla halletsek sorun olmaz.

    Para iade işlemine karşılık eskisini ver yenisini yollarim der mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rlcos R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kargo açılışında kamera kaydı yada fotoğraf ile durumu net bir şekilde ortaya koymalısınız. Ürün arızalı ve siz. 'ben bu ürünü kullanamam' derseniz ürünü gönderip full refund seçeneği ile dispute açmalısınız. Yada ürün kullanılabilir durumda iade etmeyim indirim yapsın derseniz kısmi dispute açıp satıcı ile anlaşma yoluna gitmelisiniz. Uyanık olun size vaatler vererek ürünü onaylamanızı isterse sakın böyle bir hataya düşmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. dispute açtığınızda full refund seçeneği ile elinizdeki resim yada videoyla durumu bildirdiğiniz taktirde satıcı kusuru kabul edip ürünü geri yollamanız yoluyla paranızın tamamını iade alabilirsiniz. kısmi iade de ise dispute aşamasında satıcı ile pazarlığa oturursunuz. yani ürünün size geldiğinde arızalı, kırık, istenen ürün olmaması vb. olduğunu ispat edecek fotoğraf yada kamera kaydı yoksa satıcı kısmi iade için anlaşma yoluna gidebilirsiniz. ne aldığınızı, üründeki kusurun ne olduğunu, kargo açılış esnasında görüntü alıp almadığınızı ve satıcı ile en son ne konuştuğunuzu bilemediğimden hangi yola başvuracağınız konusunda yardımcı olamıyorum.
    2. üründeki arızayı kamera kaydına alıp dispute aşamasında delil olarak aliexpress in sistemine yüklemelisiniz. satıcı herşeyi söyleyebilir. sizin elinizdeki delili nasıl savunduğunuzada bakar durum.
    3. yenisini yollayım dediğini düşünün. kargo takip yoluyla ürünü teslim aldığınız sistemde görünüyor. siz dispute açtıktan sonra yenisini sisteme kargo takip nosu girerek gönderebilir.

    tavsiyem dispute açtıktan sonra full refund yoluyla işi çözmeniz bu adamlara güven olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yduman -- 4 Ocak 2016; 18:28:26 >




  • son durum nedir? satıcıyla anlaşabildiniz mi?
  • yduman Y kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş kayıp
    Ben de gelişmeleri buraya yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hort olmuş :))

    Hocam benim satıcı adamın dibi çıktı. Be n arızalı urunu göndermeden o yenisini postaladi. Ben yine de arızalı urunu kendisine gönderdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpressten 30 dolara s3 ekranı aldım. Ekranın üst kısmında dokumatik çalışmıyor. Satıcı 20 dolar iade edip ürünün bende kalmasını teklif etti. Benim istediğimse bana yeni ürün göndermesi eğer bozuk ekranı istiyorsada kargo iade ücretini kendisinin ödemesi. Satıcı bozuk ürün gönderdiği için ben zarar etmek istemiyorum. Aliexpresste anladığım kadarıyla iade kargo ücretini satıcı değilde alıcı ödüyor, sistemi bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
  • Merhaba tarik bey hangi kullanicidan aldiniz, yenisini kimden aldiniz mi? paylasirsaniz sevinirim tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.