Şimdi Ara

Aliexpress hırsızları ve şikayet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kuzenimin aldığı ürün gelmedi. Kargo bilgilerinde açıkça satıcıya geri gönderilmek üzere yola çıktığı yazıyor. Ama para iade edilmiyor. Dispute açıldığında kargo bilgisi girilmemişti. O yüzden reddedilmişti dispute. Şimdi yazıyor. Canlı destekteki canlı türü kanıt diyor. Takip numarasında yazıyor. Adam da görüyor. Bu sayılmaz diyor. Şaka gibi hem ürün yok hem parayı alıyorlar.

    Twitter adresinden de bir mail attım. Bir önerisi ya da fikri olan var mı?

    Ben kendi hesabımdan baya alışveriş yaptım bugüne kadar. Baya derken yani tekstilten, hafıza kartı, kulaklık gibi şeylere kadar... Artık hiç alışveriş yapasım yok. Satıcı sizi dolandırınca aliexpress kanıtlara rağmen onları haklı görüyor. Bir keresinde de açıkça kalıbı sorunlu olan sert plastik telefon kabını videoya çekip gösterdim açıkça. O zaman da aynı şeyi yaptılar. Bu sefer 35-40 dolarlık bir alışveriş.


    Yıllardır Banggood'tan da alışveriş yapmıştım. Bir kere bile sorun yaşamadım. teknik servisine tablet yollamışlığım bile var. Ya da ne bileyim proeksiyon aldım. Gecikince hemen yenisini gönderelim dediler ve yolladılar. Arka arkaya gelen ürünlerden birini aldım, birini reddettim. Adamlar müşteri hizmetlerinde bu kalite. Ama Aliexpress gittikçe bizim yerli esnafa benzedi.







  • Hırsız onlar bizimkiler emin olabilirsiniz.

    Aliexpressden tactical mont aldım su geçirmez. Kolları sorunlu olduğunu resim video çekerek itirazda bulundum. İade etmemi söylediler, üründen pahalı kargo çıktığını belirttim. Paranın tamamı iade, ürün sizde kalsın dendi. Terzide 50 lira bi masrafım oldu giyiyorum sorunsuz.

    Geçenlerde de Taktik Atış kulaklığı aldım. Tabanca kullanımında sesi minimuma indirgemesi için istanbul UKIM midir ne ZIKKIM dır orada alı kondu 10 gündür. Fatura yolladım dekont yolladım, kredi kartı ekstre yolladım. Yok! 10 gün yattı.

    Cimere yazdım, 2. gün ürünümü çıkış sağladılar. Cimerden gelen yanıtta bu.

    Aliexpress hırsızları ve şikayet




    Velhasıl kelam varsa art niyet bizimkilerdedir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 26 Ocak 2019; 10:49:19 >




  • yurdakull kullanıcısına yanıt
    Genel olarak dediğiniz gibi ben başka bir mevzudan bahsediyorum. PTT nin benim olaydaki tek hatası bilgileri geç girmek oldu.

    Gereksiz diye paylaşmadım ama satıcı ile konuşmalarımı görseniz adam resmen yokuşa sürüp paranı vermeyeceğim diyor. Alakasız şeyler öne sürüyor. Bildiğin hırsız. Ve yakın zamanda bu gibi adamlarla daha çok karşılaşılıyor.

    Bu arada sorunu satıcıyla halledemedim ama Aliexpress ile hallettim. Ödeme yapılacak. Anladığım kadarıyla yalnız ödemeyi satıcı değil aliexpress kendisi yapacak gibi. Çünkü para satıcıya çoktan geçmişti. Emin olamadığım bir konu.

    Eskiden yüksek puanlı satıcıda sorun olmazdı. Şimdi onlarda da çakallıklar başladı. Bu yaşadığım galiba 3. olay. bir tanede yakın zamanda coins ile ürün almaya çalışırken yaşadım. Adam ürünün parasını kargoya eklemiş. Normalde ücretsiz kargo burada ürün fiyatınca kargo vardı. Bide alipay'e kayıtlı kalmış kartım. Hemen ödemeyi otomatik yaptı. Hızlı olalım derken oyuna geldik. Neyse onu da hallettiler.

    Özetle %95 bizimkilerde sorun var eyvallah. Ama en nihayetinde Çin'den sahtekar çıkmaz diye bir şey yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.