Şimdi Ara

Akbank tan güzel 2.el araç alımıyla ilgili ipuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar akbank ın sitesinde linkte yazanlar dikkatimi çekti, yani o kadar ustaya sormuşumdur, daha da sorarım daha hiçbirinden böyle ince bilgiler alamamışımdır. bravo bu bilgileri hazırlayanlara,
    işte bilgiler:

    * Deneme sürüşünü mümkünse 20-50 kilometre hızla bir duvar boyunca yapmanız çeşitli ipuçları yakalamanızı sağlayabilir. Duvardan yankılanan ses alışılmamış gürültüleri duymanıza yardımcı olacaktır. Eğer bir aracınız varsa şimdiden kendi arabanızla test edip kulağınızı eğitebilirsiniz.
    *Motor çalışmazken motora ve kablo demetlerine dikkatlice bakın yağ sızıntılarını ve sonradan bantlanmış kabloları tespit etmeye çalışın, bunlar gelişigüzel yapılmış onarımları gösterecektir.
    * Satıcıya otomobil hakkında aklınıza takılan her şeyi sorun.



    * Her zaman araca bakmaya gündüz gidin! Hatta yağmursuz bir hava işinizi daha da kolaylaştırır.
    * Otomobili mutlaka denemelisiniz. Tanıdığınız bir tamirci veya kaportacıya group kontrol etmesi önemli. Kaza geçirip sonradan toplanmış olabilir.
    * Kaportanın içindeki ve dışındaki boyaların aynı olup olmadığını kontrol edin. Kaportanın üzerinde darbe izleri, pas olup olmadığına bakın. Yanınıza mıknatıs alın.Otomobilin köşelerine ve tavanına) yapıştırın; mıknatısın değişik çekim gücü gösteriyorsa, bu boyanın altında macun tabakası olduğunu gösterir.
    * Amortisörleri kontrol etmek için otomobilin dört köşesine gidip yukarıdan aşağıya sallamaya çalışın ve bırakın. Sağlıklı bir süspansiyon (amortisörler) ise 1-2 kez yukarı aşağıya hareket ettikten sonra duracaktır.
    * Motor çalışmazken motora ve kablo demetlerine dikkatlice bakın yağ sızıntılarını ve sonradan bantlanmış kabloları tespit etmeye çalışın, bunlar gelişigüzel yapılmış onarımları gösterecektir.
    *Motorun durumunu yağ çubuğunun ucundaki yağdan da kontrol edebilirsiniz. Yağı parmaklarınızın arasında ezip içinde çok küçük metal parçalar olup olmadığını hissetmeye çalışın; eğer metal parçalar hissederseniz motorun durumu sağlıklı değildir.
    * Motoru çalıştırdığınızda egzoz dumanının rengini kontrol edin. Mavi renkli gaz motorun yağ yaktığını, siyah renkli duman motorun gereğinden fazla yakıt tükettiğini, yoğun beyaz duman silindirlere su karıştığını gösterir.
    * Almayı düşündüğünüz aracın ruhsat, garanti belgesi, vergi makbuzları vb belgeli çok dikkatli ve titizlikle inceleyerek her şeyin düzenli olup olmadığına bakın. Aracın temiz kâğıdını isteyerek eski sahibine ait olabilecek her türlü vergi borcu, trafik cezası, OGS cezası vs. olmadığını mutlaka kontrol ediniz.
    * Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şase numaralarını, ruhsattaki motor ve şase numaraları ile karşılaştırın. Çalıntı otomobil aldıysanız ödediğiniz paradan olacağınız gibi, çalmadığınızı ispatlayana kadar uğraşmanız gerekecektir.


    linkte burada
    http://www.akbank.com/ikinci-el-tasit-kredisi.aspx
    BİLGİLER AKBANK'IN RESMİ SİTESİNDEN ALINMIŞTIR !!!!







  • Çok da ince gelmedi bana.. Standart bir yazı.
  • Bence gayet güzel duyulmadık bilgiler var eliniz sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygun_ank

    Bence gayet güzel duyulmadık bilgiler var eliniz sağlık

    Rica ederim hocam sizle aynı düşünceyi paylaştığım için yazıyı buraya kopyaladım.
    özellikle mıknatıs işi ve yağ durumundan motoru anlamaya çalışmak güzel. ben ordan sadece yağı denetlerdim :)
  • 2.el araç alırken bu kadar incelenirse araç sahibi olmak çok zor.2.el sonuçta hatasız olamaz bazı kusurlara göz yumacağız
  • Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.