Şimdi Ara

ah bu dijital makinalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar
    yaklaşık bir ay önce dijital bir makina almaya karar verdim.kafamda belirlediğim limit 100-150 milyondu.incelemeye ve yazılan şeyleri okumaya başlayınca almayı düşündüğüm makinalardan bir anda soğumaya başladım.özellikle üst düzeydeki makinaların çektiği resimler ve bu makinaları kullanan arkadaşların memnuniyeti benide almışken böyle bir makina alaya itti.böylce yaptığım işten hem zevk alayım hemde tatmin olayım dedim.şu anda belirlediğim limit 400-500 arasıeğer makinayı bir an önce almassam sonum hiç iyi olmucak sanırım.artık yeni belirliyeceğim limiti ve bunun doğuracağı sonuçları düşünmek istemiyorum
    her neyse ben size almayı düşündüğüm makinaları söyleyeyim:

    1)SONY DSC P73(birde bu makinanın 72 si var sanırım arlarındaki farkı bilmiyorum ama o da olabilir)
    2)FUJİFİLM FINEPIX A340
    3)CANON POWERSHOT A75
    4)NİKON COOLPİX 3700

    bu makinaları daha önceki topiklerden ve internetten elimden geldiği kadar inceledim.çektikleri fotoğraflara baktığımda hemen hemen aynı kalitede fotoğraf gibi geldi bana.benim makina almaktaki asıl amacım fotoğraf çekmek ama gerekli durumlarda kamera özelliğininde faotoğraf makinasında olmasından yanayım önemli bir an olur kamera her zaman yanında taşınmaz ama fotoğraf makinası yanında olabilir bu açıdan video çekimi kaliteli olursa daha iyi olur sanki.
    neyse ben lafı çok uzatmayayım.bana yardımcı olursanız sevinirim cevaplarınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helmer -- 26 Şubat 2005, 0:23:46 >







  • Sevgili Tolga,

    Biraz fazla olan seçim listendeki makineleri, biribirileri arasında üstünlük sağlayacak olan özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

    Sony DSC-P73'ün artıları: Diğer makinelere oranla 1Mp'lik fark ile daha büyük çözünürlük elde ederek, daha büyük boyutta fotoğraflar çekebilme ve baskı alabilme imkanı (A340 ile aynı), çok az fark ile biraz daha iyi zoom kabiliyetine sahip objektif, manuel focus (A75 ile aynı) biraz daha fazla kısılabilen diyafram, çok daha iyi min. perde hızı.

    Fujifilm FinePix A340'ın artıları: Beyaz dengesinde daha fazla ön tanımlı seçenek, ama manuel beyaz ayarına sahip değil.

    Canon PowerShot A75'in artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, manuel focus (P73 ile aynı), metrajlama seçeneklerinin daha fazla oluşu, diyafram ve enstantane çekim modları ile full manuel yönetim, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli bellek kartı, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.

    Nikon Coolpix 3700'ün artıları: Canon A75'e göre biraz daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha hızlı max. perde hızı.

    Bu seçimde benim oyum Canon A75'e


    Kolay Gelsin





  • öncelikle yorumların için çok teşekkür ederim mtkn3
    madem ürün yelpazem biraz geniş yaptığın güzel yorumlar doğrultusunda azcık yelpazeyi daraltalım

    ilk olarak Fujifilm FinePix A340'i elyelim istersen geriye 3 makina kaldı.bunlar üzerinde biraz yorum yapacak olursam
    şahsen benim kafamda NİKON 3700 vardı ama senin CANON tavsiyen beni bidaha düşünmeye itti.bu arada SONY ninde canonla başa baş özellikler göstermesi onunda listede tutuyor.sanırım SONY nin makro mesafesi biraz kötü (diğerlerine göre).birde merak ettiğim bir şey var CANON'un kamera çekimi sınırlı mı?
  • evet sınırlı 3 dk çekiyor sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasir -- 26 Şubat 2005, 19:55:21 >
  • sevgili @helmer : en başta limiti 100 YTL den, 500 YTL'ye getirdiysen sana yazdıklarının haricinde önerebileceğim ilk aklıma gelen Canon A85 oluyor..manuel özellikleri ile diğer yazdığın digital makinelerden ayrılıyor..her ne kadar diğer seçeneklerde de manuel özellikler olsada Canon A85 bence bir incele derim..gerek özelliklerini, gerekese örnek fotoğraflarını ok..yazdığın fiyata iyi bir makine almalısın sonra verdiğin paraya üzülme derim..ayrıca digital fotoğraf makinlerinde çok iyi video kaydı bekleme..onun için ayrıca bir video kaydedici alman gerekir..adı üzerinde sen Digital Fotoğraf Makinesi almak istiyorsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutozu -- 26 Şubat 2005, 20:49:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sutozu

    sevgili @helmer : en başta limiti 100 YTL den, 500 YTL'ye getirdiysen sana yazdıklarının haricinde önerebileceğim ilk aklıma gelen Canon A85 oluyor..manuel özellikleri ile diğer yazdığın digital makinelerden ayrılıyor..her ne kadar diğer seçeneklerde de manuel özellikler olsada Canon A85 bence bir incele derim..gerek özelliklerini, gerekese örnek fotoğraflarını ok..yazdığın fiyata iyi bir makine almalısın sonra verdiğin paraya üzülme derim..ayrıca digital fotoğraf makinlerinde çok iyi video kaydı bekleme..onun için ayrıca bir video kaydedici alman gerekir..adı üzerinde sen Digital Fotoğraf Makinesi almak istiyorsun..


    kesinlikle katılıyorum.. canon a85 i mutlaka incelemelisin gercekten cok iyi bi makina

    tabi yinede son karar senin




  • Sevgili Doğan,

    Canon A85'in manuel özellikleriyle diğer makinelerden ayrıldığından bahsetmişsin. Aman bir yanlışlık olmasın, A85'in tüm manuel özelliklerine A75'de sahiptir. Aralarında çok küçük bir kaç fark vardır. Ör: A85 1MP daha büyük çözünürlüğe sahiptir, A85 1 adet daha fazla ön tanımlı beyaz ayarına sahiptir fakat bunun karşılığında A75, A85'e göre çok daha hızlı sürekli çekim (peşpeşe) yapabilmektedir. Türkiyedeki fiyatları pek bilmiyorum ama, A85 yerine A80 çok daha iyi bir tercih olur.

    ......EDIT.......

    Bu arada belki aramızda bilmeyen arkadaşlar olabilir,
    Canon A75'in yeni modeli Canon A85
    Canon A80'in yeni modeli Canon A95'tir diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 26 Şubat 2005, 22:09:12 >
  • arkadaşlar anladığım kadarıyla CANON bu dijital teknolojide baya iyi şimdi size birazda parasal olarak bu olayın değerlendirmesini yapmaya çalışayım
    öncelikle Sony DSC-P73 den bahsedeyim genpada verilen fiyat 617,480,000 TL milyon bu makinayı 465 milyona buldum hemde sony bayiğinden yorumlarınızda pek yer vermemişsiniz ama bu makinada sanırım teknik özellik olarak çok yetersiz değil mesela sorayım size SONY'mi NİKON 3700 mü?
    CANON a75 i 490,200,000 TL den buldum.eğer bildiğiniz daha ucuz bir yer varsa orayada gidebilirim.
    NİKON 3700 473,000,000 olarak buldum + 128 MB SD kart var

    arkadaşlar ben sakaryada oturuyorum makinayı istanbuldan veya izmitten almayı düşünüyorum adventege karta taksit olan bir yer tercihim.internetten baktığım kadarıyla yalçınlar bana göre uygun.eğer başka alabileceğim bir yer varsa alternatifleri bekliyorum

    şimdiden yardımcı olacak ve olan arkadaşlara teşekkürler...




  • Sevgili Tolga,

    "Sony mi Nikon mu?" Sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse; Senin için biraz daha geniş açılı fotoğraf çekmek, daha yakından macro fotoğraflar çekmek (macronun yanında normal odak mesafesi de daha iyi)ve çok daha net bir LCD ekran önemliyse Nikon 3700 alabilirsin. Ya da biraz daha yüksek çözünürlük, biraz daha iyi zoom kapasitesi ve özellikle gece manzara çekimlerine önem veriyorsan da (ki tripodun varsa) Sony DSC-P73 alabilirsin. Fakat son seçim listende bulunan üç makineden Canon A75 almanı öneriyorum. Ayrıca bulduğun fiyatlara göre aralarındaki fark da çok fazla değil.

    Yalçınlar'a alternatif olarak bir de Aydınlar var. İstersen oraya da bakabilirsin.
    www.aydinlarfoto.com




  • değerli yorumların için çok teşekkür ederim mtkn3(ismini bilmediğim için nickini yazıyorum ama)
    bir şey daha soracağım canon un istanbul veya izmit hatta sakaryada yetkili satıcısı veya canon ürünleri satan bir bayisi var mı acaba?
    varsa nerde?
  • Sevgili Tolga,

    Sanırım buraya TIKLAYARAK ulaşacağın link, bu konuda sana biraz daha yardımcı olacak.
  • Sevgili Mertkan : Canon A85 ile A75 arasında farkı sen güzel bi şekilde açıklamışsın..benim yanıldığım nokta Canon A85'in piyasada diğer modellerine nazaran daha çok talep edilmesinden kaynaklanıyor..sen yeterli şekilde açıklam yapmışsın zaten gerisi @helmer'e kalıyor artık..
  • Sevgili dostum Doğan,

    Teşekkürler
  • arkadaşlar yalçınlardan başka hiç bir yer advantageye taksit yapmıyorrrrben öğrenciyim ve sadece HCBS öğrenciye kart veriyor.bu kartıda kimse kullanmıyor.ne yapacağımmmmm???
    bu arada size birşeyden bahsedeyim bugün bir CANON A75 inceleme fırsatım oldu aklıma birkaç soru daha takıldı size sorayım dedim bende
    CANON 4 pille çalışıyormuş çok şaşırdım ben 3 zannediyordum o bile çok derken 1 pil daha çıktı.buda beni azcık Canondan soğuttu.biraz makina kaba gibi sanki ve pilleri takıncada çok ağırlaşıyor yani her an yanında taşımak için pek uygun değil.bu arada pil tüketiminin nasıl olduğu konusundada pek bilgim yok.
    bu seçimde sanki NİKON almak daha iyi olacak gibi bu saydığım sebeplerden dolayı.NİKON'nun 3700 modeli CANON yanında oyuncak gibi kalıyor(boyutlarından dolayı)ama eminim ki CANON'un görüntüsü kalitesi kadar iyi değildir NİKON ama SONY yerine tercih edilir sanırım?
    bu arada sana bir sorum var mtkn3 ürünleri açıklarken NİKON 3700 için "Canon A75'e göre biraz daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha hızlı max. perde hızı." demişsin hangi açıdan Canondan daha iyi acaba üstadım bunu biraz açarmısın...?




  • Sevgili Tolga,

    Bana yöneltmiş olduğun soruyu yanıtlamaya çalışayım;

    Canon A75'de bulunan normal odak uzaklığı 46cm ile sonsuz arasında (Nikon 3700'de 30cm-sonsuz)
    Canon A75'de bulunan macro odak uzaklığı 5cm (Nikon 3700'de 4cm)
    Canon A75'de bulunan max. perde hızı 1/2000sn (nikon 3700'de 1/3000sn)

    Umarım şimdi daha açıklayıcı olmuştur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtkn3

    Sevgili dostum Doğan,

    Teşekkürler
    />


  • http://www.pbase.com/cameras burdan örnek fotolara bak,karar ver.
  • sevgili @helmer : en başta limiti 100 YTL den, 500 YTL'ye getirdiysen sana yazdıklarının haricinde önerebileceğim ilk aklıma gelen Canon A85 oluyor..manuel özellikleri ile diğer yazdığın digital makinelerden ayrılıyor..her ne kadar diğer seçeneklerde de manuel özellikler olsada Canon A85 bence bir incele derim..gerek özelliklerini, gerekese örnek fotoğraflarını ok..yazdığın fiyata iyi bir makine almalısın sonra verdiğin paraya üzülme derim..ayrıca digital fotoğraf makinlerinde çok iyi video kaydı bekleme..onun için ayrıca bir video kaydedici alman gerekir..adı üzerinde sen Digital Fotoğraf Makinesi almak istiyorsun
  • sevgili diyabolik : söylediğin makinanın piyasa fiyatı çok yüksek mesela yalçınlarda a85 515.040.000 TL + KDV den satılıyor. eğer biraz daha karar vermekte gecikirsem emein ol limit oraya çıkar ve o makinayı alırım ama bunun sonucu benim açımdan ne olur bilemiyorum.
    daha öncede yazdığım gibi canon makina olarak bana çok kaba geldi hem 4 pille çalışıyor hemde her an insanın yanında taşıyabilmesi için çok büyük.bunu yerine nikon veya sony arasında kararsızım.
    bu noktada aslında bir sorun var makinayı nereden alacağım.advantage kredi kartına taksitle canon yada nikon fot. makinası satan bir yer bulamadım(yalçınlar dışında)yani tek seçenek var.inşallah hayırlısı olur...
  • Dostum Canon A510 al derım ben ama daha türkiyeye gelmedi.Hem iki pille calısıyor hem sd kartlı hemde A75 ın ust modelı olarak uretıldı.Mp kapasıtelerı aynı fakat daha compact bır model...Tavsıye ederım ben aldım memnunum...

    quote:

    Orjinalden alıntı: helmer

    sevgili diyabolik : söylediğin makinanın piyasa fiyatı çok yüksek mesela yalçınlarda a85 515.040.000 TL + KDV den satılıyor. eğer biraz daha karar vermekte gecikirsem emein ol limit oraya çıkar ve o makinayı alırım ama bunun sonucu benim açımdan ne olur bilemiyorum.
    daha öncede yazdığım gibi canon makina olarak bana çok kaba geldi hem 4 pille çalışıyor hemde her an insanın yanında taşıyabilmesi için çok büyük.bunu yerine nikon veya sony arasında kararsızım.
    bu noktada aslında bir sorun var makinayı nereden alacağım.advantage kredi kartına taksitle canon yada nikon fot. makinası satan bir yer bulamadım(yalçınlar dışında)yani tek seçenek var.inşallah hayırlısı olur...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.