Şimdi Ara

Ağ Yazıcısına Ulaşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşyerimizde hem kablolu hem kablosuz olarak 5-6 bilgisayarın birbirine bağlı olduğu yerel ağ var. Ana bilgisayarda xp yüklü ve yazıcı bu bilgisayara bağlı. Diğer bilgisayarların kiminde xp kiminde windows 7 kiminde de windows 10 var. Sorunum özellikle windows 10 yüklü bilgisayarlarla.Bunlardan 1 tanesi yükseltme seçeneği ile windows 10 oldu ve önceki ayarları koruduğundan olsa gerek yazıcıdan çıktı alabiliyor. Ancak diğer iki windows 10 bilgisayarda ne yaptıysam yazıcıyı göstermeyi başaramadım. Yazıcı Toshiba estudio 225 marka. Örneğin ağ bağlantılarında ağı görüyorum ve ağda ilgili klasörün altında Toshiba adındaki yazıcı bağlantısınıda görüyorum ancak aygıt ekle bölümünden yazıcı ekle seçeneği ile ne kombinasyonlar denersem deneyeyim olmuyor. Sorun sürücümüdür yoksa ayarlarda gözden kaçırdığım bir noktamıdır bilmiyorum ve artık pes etmek üzereyim. Hem sizden tanıtma noktasında hem de aklıma gelen diğer metod olarak ayar aktarımı noktasında yardım bekliyorum. Ayar aktarımından kasıtım acaba yazıcıyı gören ve kullanan windows 10 yüklü bilgisayardan yazıcıyı tanıtamadığım windows 10 yüklü bilgisayara yazıcı ile ilgili ayar , sürücü v.s aktarabileceğim bir metod var mı? Şimdiden teşekkür ederim.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakiyilmaz

    İşyerimizde hem kablolu hem kablosuz olarak 5-6 bilgisayarın birbirine bağlı olduğu yerel ağ var. Ana bilgisayarda xp yüklü ve yazıcı bu bilgisayara bağlı. Diğer bilgisayarların kiminde xp kiminde windows 7 kiminde de windows 10 var. Sorunum özellikle windows 10 yüklü bilgisayarlarla.Bunlardan 1 tanesi yükseltme seçeneği ile windows 10 oldu ve önceki ayarları koruduğundan olsa gerek yazıcıdan çıktı alabiliyor. Ancak diğer iki windows 10 bilgisayarda ne yaptıysam yazıcıyı göstermeyi başaramadım. Yazıcı Toshiba estudio 225 marka. Örneğin ağ bağlantılarında ağı görüyorum ve ağda ilgili klasörün altında Toshiba adındaki yazıcı bağlantısınıda görüyorum ancak aygıt ekle bölümünden yazıcı ekle seçeneği ile ne kombinasyonlar denersem deneyeyim olmuyor. Sorun sürücümüdür yoksa ayarlarda gözden kaçırdığım bir noktamıdır bilmiyorum ve artık pes etmek üzereyim. Hem sizden tanıtma noktasında hem de aklıma gelen diğer metod olarak ayar aktarımı noktasında yardım bekliyorum. Ayar aktarımından kasıtım acaba yazıcıyı gören ve kullanan windows 10 yüklü bilgisayardan yazıcıyı tanıtamadığım windows 10 yüklü bilgisayara yazıcı ile ilgili ayar , sürücü v.s aktarabileceğim bir metod var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

    öncelikle yazıcının yüklü olduğu pc de yazıcıyı paylaşıma açın. diğer pc lerden ise win7-10 farketmez. ağ bağlantılarım/ağ ve paylaşım merkezini açın ağda görülen ve yazıcının yüklü olduğu pc ye çift tıklatın yazıcıyı göreceksiniz. sağ tıklayıp bağlan deyin. sonrasında ise varsayılan yazıcı olarak atayın. bu şekilde kullanabilirsiniz.




  • İlginize teşekkürler. Ancak şöyle bir durum var. Mesajımda da belirttiğim gibi yazıcının bağlı olduğu xp yüklü ana bilgisayarda herhangibir ayar durumu sözkonusu değil çünkü zaten bahsettiğim iki windows 10 da dışındaki diğer tüm bilgisayarlar yazıcıya ulaşabiliyor ve çıktı alabiliyor. Evet siz doğru olan ve genel yöntemlerden bahsetmişsiniz ama o yöntemler denendiği ve sonuç alınamadığı için buraya danışma yoluna gittim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.