Şimdi Ara

Ağ bağlantısı kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    son 1 haftadır bilgisayarım internete bağlanıyor ve bir sebepten ağ bağlantısı takılı değil şeklinde uyarı verip saatlerce bağlanmıyor. TT sorunun splinterdan kaynaklandığını söyledi, değiştirdim sorun aynı, line kablosunu değiştirdim sorun aynı, laptop bağladım sorun aynı, başka modem taktım sorun aynı. TT gelip kontrol etti ve bir arıza bulamadı. O gün bağlatıda sorun yaşamadım fakat şuanda sorun hala aynı. Bugünde ethernet kablosunu değiştirdim, şimdi bağlandım ama yine arada kopup geri geliyor.

    Sorun neden kaynaklanır lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim çünkü. Sistemden Ağ bağdaştırılarına geldiğimde Realtek RTL8139/810x family fast ethernet NIC donanımda hata olduğu ve çalışmadı uyarısını aldım. Driver update yapmak istediğimde hiçbir yerde bulamadım. Bulanlarda eski versiyon sistem kabul etmiyor. Ne yapabilirim?

    Tşk.



  • donanımsal olarak ne gerekirse yapmışsın, ama bir şey hariç. NIC (Ethernet kartı) ile ilgili bir sorun olabilir. Ya da ethernet kartının sürücüsüyle ilgili bir işletim sistemi hatası olabilir. Ya da sistemde bağlantıyı kesecek bie virüs ya da solucan olabilir.

    Modeminde tek ethernet portu mu var? diğerlerini denedin mi? (modemi değiştirdim demişsin doğal olarak bu çözüm olmaz)

    Ama dediğim gibi sorun NIC de de olabilir. mesela benim başıma geldi. Bir bilgisayar senin dediğin gibi bağlantıyı koparıp duruyordu. Ethernet kartı tümleşikti. iptal edip başka bir ethernet kartıyla kullanmaya başladık. Ama kesin bir sonuç söylemek zor. Araştırıp bulman lazım. Elinde kullanabileceğin ethernet kartı var ise bir de onu kullanmayı dene bence.

    Zaten Ağ kablosu takılı değil sorunu, DSL ile ilgili bir sorun değil. Tamamiyle PPP'den önce kaynaklanan bir olay. Yani Modemine herhangi bir hat bağlamasan bile modem switching işlevini yerine getirmesi gerekir. Yani bir çok modem öyle çalışır. Zaten modemi açtığında ilk ethernet ışığı yanar sonra DSL ve PPP. DSL ve PPP ışığı yanmasa da router'a bağlı Ethernet protları işlevselliğe devam eder. Zaten devam etmeseydi modemin ip adresinden bağlanıp konfigüre edemezdin.

    Ayrıca bir sorun daha var, modeme gelen voltaj düşüyorsa modem kendini kapatıp açıyor da olabilir. (Ama bu çok düşük ihtimal)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafayatagan -- 15 Nisan 2008; 17:09:50 >




  • Bende de buna benzer bir durum var, uzun zamandır olmuyordu ama şu birkaç gündür olmaya başladı. Öncelikle modemin ışıklarında hiçbir değişiklik yanıp sönme, hat gitmesi falan olmuyor, bağlantı gidiyor altta ağ adresi alma simgesi çıkıyor ve 30 saniye sonra bağlantı yine geliyor, sanki modemle pc arasında ağ bağlantısı kopuyor. Bağlantım usb, modem airties 203, modemin güncellemesi yapıldı, bu durumda sorun ne olabilir.?
  • ben 1 ay uğraştıktan sonra sorunu modem değiştirerek çözdüm. Test etmek için model bulup test edersen kesin sorunu anlayabilirsin.

    kolay gelsin
  • Benim modemim US Robotics 9108. Ağ kablosu takılı değil şeklinde hata verip hat kopuyor. özellikle akşam saatleri, hattın yoğun olduğu saatlerde.. Kuzenimin evinde çalışan modemi getirdim aynı sorun devam etti.

    Voltaj düşmesi olduğunu düşünüyorum. Peki çözüm nedir ?
  • 2 sene olmuş komu açılalı. Şu an aynı sorun bende de oluştu. 2 senedir tık yoktu.4 port uda kullanıyorum. Hiçbir şekilde çözüm bulamadım.
    Modem aşırı ısınıoyor. Kapatıyorum 5 dakika soğuyunca 2-3 saat tık yok. Isınınca yine aynı sorunu yapıyor. Farklı bir modemde denemem lazım. 3 com modemi kuramdım.
    akşam biraz uğraşayım.
  • Merhaba benim bir sıkıntım var şimdi iş yerinde server bilgisayar var ama server2003 yüklü değil normal win 7 yi server görünümü yaptık ve dosyaları paylaştırdık benim sorunum ise kablosuz olarak airties rt-211 modem vardı gittik sinyal gücü artışı olsun diye zyxel acses point aldık rt-211 in port çıkışından acses pointe taktım ağa bağlantı sapladı ancak artık kopmalar var bazen gidiyor gelmiyor acses point den bağlı iken uğraşıyorum bir türlü serveri göremiyorum ama rt-211 e bağlandığım da görüyorum neden böyle oluyor bana bir yardım edin lütfen !!!!
    Resimde paylaşacağım lütfen bir yardım edin şimdiden teşekkür ediyorum.
    @
    http://yadi.sk/d/qzfVpj0O2l7OT




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.