Şimdi Ara

ads.js virüsü hakkında ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar kusura bakmayın rahatsız ettim. Su ana kadar bi türlü çözümü bulunamayan bu virüs hakkında genel olarak bir araştırma yapalım. Su günlerdeki belkide en tehlikeli virüslerin başında. Daha öncedende bir bir kaç arkadasımız bu virüs hakkında konu açmışlar fakat herhangi bir çözüm bulanamamıştı. Daha doğrusu çözümü bazı arakadaslara(ben dahil) var fakat en son çara olarak başvurulan fdisk veya ağa bağlı makinelerin hepsine format vb. Bunun dışında gerçekten bu virüsü alt edebileceğimiz bir çözüm yolu varsa paylaşalım eğer yoksa da kendimiz araştırarak bir şeyler üretelim. Lütfen bu konu üzerinde yardımlarımızı birbirimizden esirgemeyelim..



  • Merhaba İbrahim Kardeş,

    Ben de bu virüsten dolayı zor günler geçiriyorum. Bilgisayar sistemine baktığım firmada birçok PC ye ve Server lara bulaştı. Bütün sistemde Trend Micro kurulu olmasına rağmen Cuma günü birden çoğalmaya başladı. Şu anda sistemin tümünde yaklaşık 5900 adet virüs tespit edilmiş. Virüsü temizleyemiyor ama karantinaya almış durumda. Virüs ile ilgili öğrendiklerim şunlar;

    Virüs 01.07.2008 tarihinde çıkmış, Trend Micro sitesinde virüsün orta riskli bir virüs olduğu, bütün update leri yapıp tarattığımızda sorunun çözüleceğini söylüyor ama yine de virüsleri silemiyor. Başka bir notebook a Kaspersky kurmuştum daha önceden. Onda da virüsü tespit ediyor, sliyorsun ama tekrar tespit ediyor.

    Virüs sürekli Temporary İnternet Files klasörü içinde tespit ediliyor, bütün dosyaları siliyorum. Herhangi bir internet sitesi açarken tekrar çıkıyor.

    JAVA tabanlı bir virüs, sen herhangi bir siteye girerken, girmek istediğin siteden önce bir adrese bağlanıyor ama bu adresi açmıyor sadece durum çubuğunda adresin ismi yazıyor (www.*.jn gibi adresler) daha sonra senin istediğin siteyi açıyor. Bu da link tıklama yöntemiyle para kazanma olayını hatırlatıyor bana...

    Şimdilik bu kadar, sonuç olarak sistemimde hala virüs var. Formatlama olayı kesinlikle olmaz 90 adet PC ve 5 adet Server var. Sorunun çözümünü bulan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    Ben bu virüsü CIH ve Bittorent virüsleinden sonra ortalığı sarsacak üçüncü bir virüs dalgası olarak görüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi useryok -- 7 Temmuz 2008; 13:43:27 >




  • user yok nikli arkadas yazdıklarına tamamiyle katılıyorum. Suanda belki bu virüsden haberi olmayan yada şans eseri yakalanmayan çoğu kullanıcı ileriki zamanlarda bizim derdimizin ne manaya geldiğini anlayacaklar. Forumdaki arkadaslardan da destek lazım. Bu virüsü nasıl etkisiz hala getirebilceği hakkında bilgiler bulmamız lazım. Mesela İngilizcesi iyi olan arkasalarımızın yabancı sitelerdeki görüşleri-çözümleri faydalanacak insanlara göndermeleri çok iyi olur. Umarım gereken ilgiyi arkadaslarımız bize göstereceğini umarak sözümü bitiriyorum.
  • aslinda bu tahmin edildigi gibi bir virus degil. Yalnizca bir tarayici hijackeri. Ama ciddi bir sorun. Hem de tahmin edildiginden cok fazla. 2 kez bu sorunla karsilastim. 2sinde de sorunu cozebildik. Eger gercekten ihtiyaci olan arkadaslar varsahttp://www.netoptima.in/ARProtect_Setup_0.12.27.exe bu programi deneyebilirler. Program hangi makinalarda virusun oldugunu soyluyor ve temizleyebildiklerini temizliyor. En son ihtimal olarka bu linke bir analiz dosyanizi gonderin DSS ile.

    http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/tm.htm

    NOT: Bu arada virus sistemde durdukca etkisinden kurtulmasi daha zorlu oluyor. Kendisini mbr'ye kaziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serji -- 7 Temmuz 2008; 19:24:36 >




  • Halen bu virüsü temizleyen silebilen bir program duymadım görmedim..

    Antivirüs şirketleriyle temasa geçtiğimizde yetkili kişiler sadece update leri kontrol edin. Programın son versiyonunu kurun diyorlar. Onlaında eli kolu bağlı bence...

    Bu bana seneler önce bittorent virüsünü hatırlattı. Bir ativirüs şirketiyle görüşmemde yetkili kişinin " birbirimizi kandırmaya gerek yok bu virüsü temizleyebilen şu anda hiç bir program yok. bizim de yapabileceğimiz birşey yok" demişti...

    Bu arada önerilen programlarla denedim. Olmuyor olmuyor olmuyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.