Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (3483. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69.923
Cevap
2.052
Favori
8.350.270
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
609 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34813482348334843485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Scorpion28 kullanıcısına yanıt
    Hocam çeşit için satılıyor genelde, alımlar çoğunlukla kör alış oluyor ve her aldığımız ürün kendi zevklerimize uymuyor. Yeni kokular denemek istediğimizde ekstra bütçe ayırmak yerine elimizdekileri satarak bütçe oluşturuyoruz.
  • tutaste'den orjinaliyle kıyasladığım bazı parfümlerin benzerliklerini değerlendireyim. burada sadece benzerliği değerlendiriyorum.


    epey başarılı bulduklarım (%85+ arası benzerlik):

    svg

    ssl

    vyg

    fire


    başarılı bulduklarım (%70 - %85 arası benzerlik):

    dex

    exx

    pr7


    başarısız bulduklarım:

    the best

    carb


    başarısız bulduklarım orjinalleri ile alakasız diyemem. onlara da bir oran vermek gerekise %60 - %70 arası derim.

  • early morning kullanıcısına yanıt

    "The Best"i başarısız bulmanıza şaşırdım. Ben denemedim, ama muadil parfüm camiasında piyasadaki en iyi Hacivat muadili olduğu söyleniyordu.

  • FeelsDendiMan kullanıcısına yanıt

    Amacınız sırf çeşit deneyimlemek ise 5 ve 15ml satan muadilcilerden almanızı öneririm.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    hacivat iyi harmanlanmış odunsu bir parfüm, the best'te o odunsu hissiyat yok. ayrıca kuruduktan sonra yosun orjinalden daha baskın oluyor. orjinaline benziyor ancak o hissiyatı alamıyorsunuz. ancak the best doğal kokuyor onu da ekleyeyim, sentetiklik yok. hacivat'ın başarılı bulduğum bir benzeri de yok bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi early morning -- 10 Nisan 2024; 10:7:50 >
  • early morning kullanıcısına yanıt

    Orijinal hacivatta var the best de var.Muadiller arasında en iyisi best.Ama orijinale göre bakınca birebir aynı değil.Yosun çok yoğun mide bulandiriyor.Acılısta da aşiri bergamot var.Koku kalitesi yuksek.Ama hacivat hissi vermesi beklenemez zaten.Ayrıca 1 sene bekledikten sonra garip kokular oluşmaya başladı bence bozuldu kapali yerde durmasına rağmen.

    Yani size biraz katılıyorum muadiller içinde en iyisi ama ayrı değerlendirince tabi ki bunu kullanıp ben hacivat kullanıyorum demek kendini kandırmaktır

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Hiçbirini Tutaste kadar başarılı bulmuyorum.
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt

    Birebir aynı olan doldurma parfüm var mı ki? Herhangi bir marka veya modelin. Formülü yakalasalar bile kalıcılık olmuyor, kalıcılık aynı olsa bile alt notalar benzer şekilde çıkmıyor, tende aynı tepkiyi vermiyor, aynı sürede kullanamıyorsun, macerate ya da Türkçesi ile yumuşatma işlemine benzer tepki vermiyor.


    Beş bin liralık parfümün muadiline 600 lira veriliyor. Aradaki fiyat farkı yüksek olduğundan tazeleme gereksinimi ve andırıyor dedirtecek koku kimyası yeterli diyebiliriz. Muadile övgü olarak değerlendirilmesin; bunları 3 tane doldurma, 32 tane orijinal parfüm sahibi olarak söylüyorum.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Birebir kelimesi cok doğru olmadı haklısınız.600 tl diyip geçmeyin 100ml olarak bakarsanız 1200 tl eder ki aventus DNA sinı baz alıp çok performanslı kalitesi orta olan klonlar var ( afnan noi, armaf limited vs).

    Pazar payı, marka değeri, tasarım,şişe maliyeti vs düşününce aradaki fark azaliyor.Şahsen orijinal kullanmasam ve hacivat kokusunu çok sevsem 1 sene içinde bitirmek koşuluyla best alırdım.Bu şekilde bakmak lazım.Adından çok söz edilen 3 harfli firmadan aldıgım hacivat rezaletti çöpe attım.

    o kadar orj parfum olup 3 adet bulundurdugunuz muadilleri merak ettim açıkçası.

    Şuan elinde orijinal aventus, armaf limited, afnan noi, cedrat boise, hacivat, terenzi orion olan aventus DNASININ manyağı kafayi siyirmis biri olarak söyledim bunlari da :) ha bir de mont blanc exp var ama onu sevmiyorum en sona koyarım

  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt

    Gurme falan sanılmasın, büyük ihtimâlle merak edecek bir şey yoktur. Elimde yalnızca 7 niş parfüm var. Bence elimdeki Boss Bottled Elixir ve Sauvage Elixir de niş kabul edilebilecek kadar başarılı tasarımcı parfümleri ama, bu benim görüşüm. Hatta sırf bu sebepten, formülleri değişir diye hem Sauvage Elxir'i, hem de Boss Bottled Elixir'i yedekledim. Hatta Sauvage Elixir çoktan değişmiş olabilir. Neyse; muadiller Bvlgari Blv, Spicebomb Extreme ve Tom Ford Ombre Leather. Blv'nun orijinali kalmadı zaten. Diğerlerini de eşe dosta yasak aşka sıkmak için evde tutuyorum. Ombre Leather geçen ay ölmüş porsuk gibi kokuyor, bir şekilde idare ediyoruz.


    Cedrat Boise'nin Intense modelini alma arifesindeyim ben de, Beymen'e bakıyordum. Diğer dediklerinize aynen katılıyorum.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    İntens i denemeden almayın derim. Büyük çoğunluk orijinali seçiyor.Daha hayvansal olduğu söyleniyor ki beni orijinal bile sıcaklarda boğuyor.

    Bu arada sauvage elixir bende de var kışın çok hoşuma gidiyor meyan kökunden gelen tatlılık benzersiz.Boss botltle elixir açılışını sevmedim , dry down şaşirtici derecede iyi kuruma ise en kotü kısmı.Boss dan beklenen kalitenin üstü derken bitiş kısmında kaliteyi düşürmüşler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnLocke. -- 10 Nisan 2024; 16:6:41 >
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt

    Denemedim hocam, düz modeli denemişliğim var. Bu hafta içi bir AVM'ye gidip deneyeyim o hâlde. Teşekkürler.


    Sauvage Elixir'i çevremdeki herkes çok beğeniyor ve benim tende bir fıs 8-10 saat gidiyor. Oysa ki tenim biraz kurudur. Sevdiğim kişi de Sauvage Elixir dışında parfüm kullanmamı istemediğinden günlük kullanımda da bu parfümü kullanmak zorunda kalıyordum ne yazık ki. Günlük kullanım için pahalı buluyorum. Serin havaların parfümü olsa da sıcak havalarda da kullanmam isteniyordu. Neyse ki ilişkimiz bitti, artık JPG Le Beau Le Perfum'a dönebilirim heheh.


    Boss Bottled Elixir'in yeri bende ayrı. 4-6 fıs arası sıkmam gerekiyor ama kokuyu çok beğeniyorum. Açılışından ten kokusu seviyesine gelene kadar her mertebede ayrı hoşuma gidiyor.

  • DeepStorm kullanıcısına yanıt
    Hocam hugo boss nasıl ? Yaz aylarında kullanılır mı
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    Hocam koku nasıl ? Normalde odunsu kokuları severim bir yer yer neresi ?
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hocam,


    Bende Aventus DNA'sını çok beğenen birisiyim. Orjinal olarak Montblanc Explorer kullanıyorum, kalıcılık ve yayılım olarak tatmin etmese de kokusunu seviyorum. Senin önereceğin ve daha ulaşılabilir klonlar var mı? Cedrat Boiseyi çok merak ediyorum ama parasına değer mi bilemiyorum. ( Meyveli Batch'i daha çok seviyorum aventus dnasında)

  • belirlenemeyen kullanıcısına yanıt

    Ürünler geleli epey bir zaman oldu. Değerlendirme için yeterli bir süre.


    Daha önce 2022 yılının son çeyreğinde dolum yapılmış Chanel blue de chanel [CHN] ve Burbery Weekend [Week] şuan gelen ürünlerden kat be kat daha başarılı. Aralarında epey bir fark mevcut. Örnek vermek gerekirse Burbery Weekend (yeni gelen ürün) daha kapalı bir kokuya bürünmüş. Eksikliği artık neresindedir bilemem uzmanı değilim fakat açıkça bir şeyler azalmış, eksilmiş.


    The Best ilk alışım. Daha öncesinde alınmış bir örneği elimde olmadığından herhangi bir fikir beyan edemeyeceğim ama 2 kere sıkım yaptım. Yosun bu kadar baskın olmamalıydı. Ya tam oturmamış ya da eksik fazla bir unsur mevcut. Şuan için dinlendirme yapıyorum fakat benim kendi düşüncem bir meblağ ödeyip alınan bir ürünü üstüne birde bekleme süresi eklememeliyiz.


    Nitekim bu sefer Eser Bey benim nezdimde sınıfta kaldı. Umarım eski günlerdeki gibi ürünler üretilir ve hiç bu konulara kafa yormadan gözümüz kapalı eski günlerdeki gibi dolu dolu sipariş geçip ürün denemesi, satın alımı yaparız.


    Şunu belirtmekte fayda var. Gene Tutaste'den ürün alırım ama farklı üreticileri de kesinlikle satın alım yapmadan düşünürüm. Canımı sıkan nokta da bu oldu açıkçası. Eskiden hiç düşünmeden, aklımda en ufak soru işareti oluşmadan gönül rahatlığı ile alışveriş yaparken şimdi ikilemde kalmak.


    İşin özü bir şeyler değişmiş veya eksikliği mevcut maalesef.


    Ek olarak tarafıma OJ MONTABACO INTENSIVO yerine farklı iki tester ürün göndermiş notta belirtmeme rağmen. Gene teşekkür ederim ama OJM deneyerek yaşayacağım mutluluğun aynısı yaşamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belirlenemeyen -- 10 Nisan 2024; 23:23:32 >
  • belirlenemeyen kullanıcısına yanıt

    3 hafta önce almışsınız sanırım hocam. kıyasladığınız ürünler 2 senedir dinleniyorlar. parfümler -özellikle parfümdeki doğal bileşenler- dinlendikçe koku profili zenginleşir, daha performanslı hale gelir. muhtemelen 2 senedir dinlenmiş parfümle taze dolum parfümü kıyasladığınız için böyle geliyor.


    muadil parfümler kadar olmasa da orjinal parfümlerde de dinlenme fark eder. perfume maturation diye aratırsanız özellikle yurt dışı forumlarında orjinal parfümün dahi dinlenince değiştiğini belirten çok sayıda yorumla karşılaşırsınız.


    bu sebeple ben yazlık parfümleri kışın, kışlık parfümleri yazın alıyorum. dinlenmiş gönderseler daha iyi tabii ama bu sefer de parfümün fiyatına depolama vb. maliyetler eklenecek. fiyatların bu şekilde kalmasını tercih ederim açıkçası.


    bir ihtimal parfümünüzün reçetesi değişmiş de olabilir. sorun isterseniz son 2 senede reçete değişti mi diye, belki de sebebi odur.

  • Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)

    2 yıl aradan sonra tekrar sipariş vereyim dedim yazlık parfüm kalmadı elimde :D. Bakalım Y EDP yi beğenecek miyim internette oldukça övülen bir koku bana uyacağını düşünüyorum.
  • Arada aklıma geliyor. Yazmadan edemeyeceğim. 2015 sauvage parfüm aldım. Hiç beğenmedim. Tabi parfüm işi kişisel elbette. Şahsım adına beğenmedim. Ancak dex çok iyi. Keşke dex alsaydım onun yerine

    2 de sorum olacak. Axe dark temptation deodorantı çok güzel kokuyor. Bunun parfümü yok mu? (axenin dark temptation parfüm olarak güzel değil)

    Bir de arkadaş bugun bergello 193 sıkmış. Güzel kokuyor. Yalnız baktığımda hypnotic poison olarak geçiyor. Tutaste in hypnotic poison parfümü var bende. Alakası yok. Anlamadım nasıl iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 11 Nisan 2024; 21:2:41 >
  • Leon kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, babanızın önerdiğim kokuları beğenmesi beni çok mutlu etti öncelikle teşekkür ederim.


    Aradan geçen 2 yılda parfüm hobisine depremdir,askerliktir,ekonomik sebeplerdendir ara verdiğim için açıkcası pek güncel önerilerde bulunamayacağım size. Ama benim her zaman için size önerebileceğim, zamana yenik düşmeyecek bir yazlık niş var ise o da : Bvlgari - Tygar'dır. Bunun dışında hem forumda hem de parfüm dünyasındaki(Fragrantica,Parfumo) okuduğum yorumlara dayanarak ;

    Tutaste - Best(Nişhane Hacıvat) ve Prive serisindeki Louis Vuittonlar çok sevilen kokular.


    Kışlık olarak ; Zaten en güzel kokulardan birisi olan Layton kullanıyorsunuz. Onun dışında niş olarak Tutaste Warm önerebilirim

  • 
Sayfa: önceki 34813482348334843485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.