Şimdi Ara

Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Konu başlığında da belirttiğim üzere, çok fazla kişi bu model için gelişmiş menüye erişmenin yolunu arıyor. Hazır cihaz elimdeyken benim de biraz kurcalama şansım oldu ve profil oluşturdum, stok halinde çok sınırlı ayarlar sunduğu için buna ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek.

    Birçok ayarı değiştirebilmeniz mümkün, bilinçsiz kullanıcıların her şeyi kurcalamamasını tavsiye ederim. Tüm sorumluluğun size ait olduğunu, herhangi bir sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim.

    Bu işlemde herhangi bir bios modlaması söz konusu değildir, sistemi yeniden başlattığınız zaman eski sınırlı olan arayüze geri dönüyorsunuz.

    Bu işlem için tek ihtiyacınız olan şey fat32 olarak biçimlendirilmiş bir usb bellek. Öncelikle bios'a giriş yaparak aşağıdaki adımları uygulayın;

    Security > Set Supervisor Password (Yönetici parolası belirleyin)

    Boot > Secure Boot (Devre dışı bırakın)

    Ekte olan dosyayı indirerek biçimlendirmiş olduğunuz usb'ye atıp, usb'den boot edin.

    Hepsi bu kadar. 😊
    www.mediafire.com/file/2buwxdi1oaszfb6/AdvancedBIOS_iczeleven.rar/file

    Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 21 Ağustos 2023; 13:57:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Kişisel destek için lütfen mesaj atmayın. Paylaşım amacım herkesin yana yakıla bu konuda çözüm aramasından dolayıdır, malum bu model için internette güncel bir çözüm yok.


    * Sık sorulan sorulardan ikisine buradan yanıt vereyim;


    - Modele bağlı olmak üzere optimus'u yani dahili grafik kartını devre dışı bırakmak mümkün olmayabilir, bıraktığınız zaman laptop ekranından görüntü alamayabilirsiniz. (En azından 3050/3050Ti modelinde bu şekilde.)


    - Evet overclock ve undervolt yapabilirsiniz, tecrübeniz yoksa macera aramayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 22 Ağustos 2023; 12:19:23 >
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    iczeleven açıklamalarına destek vereyim,


    BİOS dışında da Acer Nitro 5 AN515-58 3050/3050Ti modelilerinin dahili grafik kartını devre dışı bırakmak BAŞKA BİR YÖNTEMLEDE Mümkün.


    Fakat Bıraktığınızda da iczeleven de belirtiği gibi LAPTOP EKRANINDAN görüntü ALAMIYORSUNUZ.


    BİOS dışındaki YÖNTEMDE Sadece HDMI ya görüntüyü aktarıyor.


    Dediği gibi "optimus'u yani dahili grafik kartını devre dışı bırakma Uğraşmayın .... tecrübeniz yoksa macera aramayın.. "


    Kısaca geri eski haline döndürmek için uğraşır durusunuz.

  • - Güncelleme

    Bazı arkadaşlar bios arayüzünde bilinçsizce yaptığı değişikliklerden dolayı görüntü alamadığını belirten mesajlar atmış, bu durumda servise gitmenize gerek kalmadan aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak bios'unuzu eski haline getirebilirsiniz.

    Acer'in web sitesinden model numaranızla indireceğiniz güncel bios dosyasını, "Universal Extractor 1.6.1" ile .exe'yi dışa aktarıp Fat32 olarak biçimlendirmiş olduğunuz usb'ye atınız. Usb içerisinde çok sayıda dosya olacak, özellikle .FD uzantısı ile biten dosyalar olmasına dikkat edin. (Hiçbir şeyi silmeyin)

    Usb'yi takarak FN + ESC + POWER tuşuna aynı anda basarak bırakın, birkaç saniye sonra fanların tam devirde çalıştığını göreceksiniz. Ortalama 5 dakikalık bir işlemin ardından bios sıfırlanmış, ekrana da görüntü gelmiş olacak. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 10 Ekim 2023; 17:42:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelişmiş bios içinde fanların hızını ayarlayabileceğimiz bir kısım varmı? AN515-58 YK (12700H, RTX 3060 ) modelini kullanıyorum. Genel performans yada sogutmadan yana bir sıkıntım yok ama özellikle performans modunda cihaz yük altına girsede girmesede aşırı derecede fan gürültüsü oluyor. ( nitro sense fan ayarlarını özel olarak ayarlasanız dahil performans modunda yaptıgınız ayarı hiç iplemiyor bile. 7000 -7500 rpm koptu gidiyor fanlar Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0 )

  • .:Romeo_Redline:. kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki böyle bir opsiyon yok. Yalnızca nitroda değil, deneyimlemiş olduğum birçok gaming sınıfı laptop için durum aynı.

    Yalnızca predator'da böyle bir durum söz konusu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede de birilerinin bu cihazlarının biosu için uğraşıyor olması beni çok mutlu etti. An515-56 kodlu cihaza sahibim ama lanet olası usb yi bir türlü görmüyor cihaz. Sıkıntı şu ki ne yaparsam yapayım boot modunu değiştiremiyorum. Var mı bir önerin?


    Patcherı çalıştırmayı başardım ama tabiki erişebildiğim ayarlar kısıtlı, farklı patchlerle farklı ayarlara erişebiliyorum.


    Eğer patch yazmayı biliyorsanız ücreti karşılığı yazdırabilirim size.


    tekrardan teşekkürler konu için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaage07 -- 1 Aralık 2023; 12:0:27 >
  • Kaage07 K kullanıcısına yanıt

    Öncelikle şunu belirtmeliyim; cihazın model koduna göre durum değişkenlik gösteriyor. Tam olarak yaşadığınız problemi ve erişebildiğiniz kısımları paylaşabilirseniz duruma dair fikir verebilirim, böylelikle daha sağlıklı bir ilerleme kaydederiz.


    Nitro serisinin birkaç farklı modeli ile kısa süreli vakit geçirdim, ancak 56'lı model maalesef elime henüz geçmedi. Cihazı birebir kurcalama şansım olmadan, ne yazık ki bu konuda şu sizin için çözüm olur diyemiyorum. Şu ana kadar 46/57/58 için deneyim edinebildim, eğer durum değişirse sizi bilgilendireceğim.


    Patch konusuna gelecek olursak, aslında işlem çok basit olmasına rağmen o model koduna sahip cihaz elimde olmadığı için mümkün değil. Yoksa ücretsiz de yardımcı olabilirdim, üzgünüm.

  • Küçük bir güncelleme vakti.


    Kullandığınız laptop'un mux desteği yok ancak siz de harici monitör bağlayarak kullanıyorsanız, dahili grafiği devre dışı bırakmanın yolunu aşağıda belirtiyorum.

    Bunu yalnızca harici monitör bağlayıp masaüstü bilgisayar mantığıyla kullananların yapmasını tavsiye ederim. Bu işlem sonrası laptop'un ekranı görüntü vermez, dahili grafik devre dışı bırakıldığı için direkt olarak harici grafikten çıkış almalısınız. Küçük bir örnekle durumu özetleyeyim;


    AN515-58 kullandığınızı varsayalım.

    HDMI portu direkt harici grafikten çıkış vermekte,

    Thunderbolt portu ise dahili grafikten çıkış vermekte.


    Aşağıdaki işlemi yaptıktan sonra thunderbolt portuna bağlı çıkışı kapatmış, dahili grafiğin laptop ekranına da görüntü vermesini kesmiş olacaksınız. Bu sayede direkt hdmi portunu kullanarak harici monitörünüzü laptop ekranı gibi birincil olarak kullanabilirsiniz.


    Gözlemlediğim kadar ortalama + %15 performans farkı oluşuyor, değip değmeyeceğine elbette ki siz karar vereceksiniz. Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0 


    * İşlem sonrası dahili grafik kartının driverini tamamen kaldırabilir, aygıt yöneticisinden silebilirsiniz. Bios'u sıfırlamanız durumunda tüm ayarlar geri eski haline döner.



    Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0
    Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0
    Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0
    Acer Nitro 5 AN515-58 - Gelişmiş Bios'a Erişimenin Yolu / InsydeH20 Rev. 5.0




  • dostum linki yenileyebilirmisin sana zahmet

  • Mehti1453 M kullanıcısına yanıt
    Linkte herhangi bir problem görünmüyor, şu an kontrol ettim. İndirmekte sorun mu yaşıyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biosta yapılan değişikliklerin hiçbiri cihaza etki etmiyor maalesef. El atabilir misiniz? Undervolt etmek istiyorum cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.