Şimdi Ara

Acemi birliğinde usta asker olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Askerliğini acemi birliklerinde tamamlamış olan varmı vara zorlukları nelerdir?,benim usta birliğim çanakkale 116 jandarma er eğitim alayı.



  • ben yaptım. Safranbolu 125.jandarma eğitim alayı. Ya bölüklere düşersin ya da hizmet ve muhafız bölüğüne. Bölükler rahat. Koğuşcu, revirci yazıcı amfici gece veya gündüz çavuşu yemekhaneci falan olursun. En rahatı revirci bence revircilige oyna ben eczacılık yaptım vs de :) muhafız bolugu adı üzerinde bizdekiler günde 6 saat nöbet tutuyorlardı başka işleri yoktu. Hizmet bölümü zor ama tüm ağır işler onlardaydi. En rahatı bölükler. Bide herkes acemi asker olduğu için kantinde sıra beklemezsin banyoyu berberi pastaneyi internet kafeyı vs çok daha rahat kullanırsın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hektor9465

    Askerliğini acemi birliklerinde tamamlamış olan varmı vara zorlukları nelerdir?,benim usta birliğim çanakkale 116 jandarma er eğitim alayı.

    Of dostum yandın sen hizmet muhafıza vericekler seni nöbet tutacaksın sürekli başka birşey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kedi Yiyen Fare

    quote:

    Orijinalden alıntı: hektor9465

    Askerliğini acemi birliklerinde tamamlamış olan varmı vara zorlukları nelerdir?,benim usta birliğim çanakkale 116 jandarma er eğitim alayı.

    Of dostum yandın sen hizmet muhafıza vericekler seni nöbet tutacaksın sürekli başka birşey yok

    116'ya düştüm dediğime bakmayın ,ben acemiliğide orda yaptım:) acemiliği orda yapmamın inşallah bi faydası olur
  • ilk gittiğin gün fena basarlar nizamiyeden içeri girersin kayit işlemlerin yaparlar gülen askerler muayane psikolojik işlemler sonrası en sonra uniformanı verirler bot bağlarsın komutanlar mesleğini sorar vs sonra sizi mesleğinize göre bölüklere ayırır bölük içi valiz kayıtları vs işlemler için bölüğe girdin mi o dişarıda güler güzlü iyi askerler bir anda değişir on başılar cavuşlar üst devreler basarlar künyee okuuu lan rahat hazır olda bekle bağırış çağırış başlar ne oluyor dersin şaşırısın tırsarsın ilk günler böyledir bunu dişarıdan soğutmak askeri kurallara uyman için yaparlar eğer yapmasalar sen dişarını rahatlıgı ile askeriyenin içine girersin yüzlerce insanlar herkes kafasına göre takılır daha sonra valiz kayıtlarınız yaparlar sizi koğüşların önünde dikerler dörterli siraya gec !! diye bağırılar daha sonra yatak nasıl katlanır dolap düzeni nasıl yapılır şeklinde gösterirler yaptırılar yapamazsan 20 yaşındaki veletler bağırır cağırır acemi birliğinde herşey nizamidfir bot boyama saati yat saati düş saati vs aynı anda yaparsınız aynı anda yatarsınız günler böyle gecer 2 hafta sonra ortama alışırsınız bağırışmalarda azalmıştır biraz daha rahatsınızdır daha sonra size tüfek verirler tüfeği alırken sevinirsin bir alırken birde teslim ederklen sevinirsin zaten tüfeği alınca size silah zimmet kağıdı verirler tüfeği bozarsan parçası eksik olursa işte mahkemeye cıkarsın kaybedersen boku yersin şeklinde sizi korkuturlar silah artı kasaturanı alırsın yürüşler eğitimler başlar tüfek omuza rahat hazır ol yürüşler şeklinde eğitim sahasına gidersiniz dua et eğitim sahası yakın olsun elinde 5 kg m1 tüfek 2 km yol gitmek kasar eğitim sahasında tüfek omuza arkaya öne ayakta nişan yatarak çömelerek al süngü tak tam siper yat şeklinde canakkale savaşında kalma eğitimler verirler eğitimler 2 hafta sürer 2 hafta sonu8nda assubay cavuşlar sizi bir güzel zikker aranızda mutlaka bir iki salak cıkacağı i,çin bölük olarak ceza alırsınız cezalarda şeytan dansı tüfek ile sürün dağıl toplan şınav mekik gibi cezalar vardır ... eğitimlerden iyi olanları secerler kötü olanlar gayri takıma alınır gayri takim salak takımdır hareketleri yapamayan veya orası burası sakat askerlerden oluşur ... en sonunda flama yarışı vardır bölükler arası denetlemeye tabi tutulursuuz filamayı kazanırsanız çift çarşıu verirler.. en sonjunda tören hazırlıkları başlar yürüşler yemin tören alanına geliş selamlama vs güneşin altında kavurla kavrula .. en sonunda usta birlikleriniz acıklanır usta birliklerinde gittiğinizde eğitim yoktur olsa bile haftada 1 kere filan orada yok koğuş düzeni yok içtima filan olmaz olsada acemi birliğindeki gibi sıkı olmaz hele havacı olursan işletmeye verirler seni mesel ben kamp alanındayım tatil köyü düşün içerisinde ne varsa askeri kampta onlar bvar işte gazino bar çarşı spor salonu büfe vs bu tür işetmelere vieriler sizi rahattır




  • ya yazdıklarının komik olduğunu düşünüyorsun yada seni çok ezdiler askerde.. insan yeni gidecekler için biraz daha düzgün birşeyler yazar. bu kadar kötü anlatmana gerek yoktu bence. insanı askerden askerlikten soğutmanın anlamı ne yani
  • ben zaten acemiliğimi tamamladım bunları neden yazdığını anlayamadım,sorduğum soruyla bunların ne alakası var?
  • Yukarıda uzun uzun yazılmış yazı palavradır.M1 tüfek demiş.Bu devirde m1 mi kaldı? G3 veya ak-47 verirler mp-5 bile alabilirsin yerine göre değişir.
    Öyle bağırış çağırış falan yoktur.Künye oku diyende yoktur.Hatta acemilik güzeldir pek bulaşmazlar.Biz eğitimi uzman çavuşlardan aldık normal askerle muhattap olmadık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Mogolo

    ilk gittiğin gün fena basarlar nizamiyeden içeri girersin kayit işlemlerin yaparlar gülen askerler muayane psikolojik işlemler sonrası en sonra uniformanı verirler bot bağlarsın komutanlar mesleğini sorar vs sonra sizi mesleğinize göre bölüklere ayırır bölük içi valiz kayıtları vs işlemler için bölüğe girdin mi o dişarıda güler güzlü iyi askerler bir anda değişir on başılar cavuşlar üst devreler basarlar künyee okuuu lan rahat hazır olda bekle bağırış çağırış başlar ne oluyor dersin şaşırısın tırsarsın ilk günler böyledir bunu dişarıdan soğutmak askeri kurallara uyman için yaparlar eğer yapmasalar sen dişarını rahatlıgı ile askeriyenin içine girersin yüzlerce insanlar herkes kafasına göre takılır daha sonra valiz kayıtlarınız yaparlar sizi koğüşların önünde dikerler dörterli siraya gec !! diye bağırılar daha sonra yatak nasıl katlanır dolap düzeni nasıl yapılır şeklinde gösterirler yaptırılar yapamazsan 20 yaşındaki veletler bağırır cağırır acemi birliğinde herşey nizamidfir bot boyama saati yat saati düş saati vs aynı anda yaparsınız aynı anda yatarsınız günler böyle gecer 2 hafta sonra ortama alışırsınız bağırışmalarda azalmıştır biraz daha rahatsınızdır daha sonra size tüfek verirler tüfeği alırken sevinirsin bir alırken birde teslim ederklen sevinirsin zaten tüfeği alınca size silah zimmet kağıdı verirler tüfeği bozarsan parçası eksik olursa işte mahkemeye cıkarsın kaybedersen boku yersin şeklinde sizi korkuturlar silah artı kasaturanı alırsın yürüşler eğitimler başlar tüfek omuza rahat hazır ol yürüşler şeklinde eğitim sahasına gidersiniz dua et eğitim sahası yakın olsun elinde 5 kg m1 tüfek 2 km yol gitmek kasar eğitim sahasında tüfek omuza arkaya öne ayakta nişan yatarak çömelerek al süngü tak tam siper yat şeklinde canakkale savaşında kalma eğitimler verirler eğitimler 2 hafta sürer 2 hafta sonu8nda assubay cavuşlar sizi bir güzel zikker aranızda mutlaka bir iki salak cıkacağı i,çin bölük olarak ceza alırsınız cezalarda şeytan dansı tüfek ile sürün dağıl toplan şınav mekik gibi cezalar vardır ... eğitimlerden iyi olanları secerler kötü olanlar gayri takıma alınır gayri takim salak takımdır hareketleri yapamayan veya orası burası sakat askerlerden oluşur ... en sonunda flama yarışı vardır bölükler arası denetlemeye tabi tutulursuuz filamayı kazanırsanız çift çarşıu verirler.. en sonjunda tören hazırlıkları başlar yürüşler yemin tören alanına geliş selamlama vs güneşin altında kavurla kavrula .. en sonunda usta birlikleriniz acıklanır usta birliklerinde gittiğinizde eğitim yoktur olsa bile haftada 1 kere filan orada yok koğuş düzeni yok içtima filan olmaz olsada acemi birliğindeki gibi sıkı olmaz hele havacı olursan işletmeye verirler seni mesel ben kamp alanındayım tatil köyü düşün içerisinde ne varsa askeri kampta onlar bvar işte gazino bar çarşı spor salonu büfe vs bu tür işetmelere vieriler sizi rahattır

    Kardeş insanları askerlikten soğutmak suç biliyorsun değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.