Şimdi Ara

ABD, yeşil gözlü 12 tonluk otonom tankını test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, yeşil gözlü 12 tonluk otonom tankını test ediyor
    Amerikan ordusunun savunma ileri araştırma kolu DARPA, RACER (Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency) programının bir parçası olan yeni otonom araçları test ettiğini duyurdu. Testler kapsamında en dikkat çeken model ise 12 tonluk RACER Ağır Platform (RHP) otonom tank oldu. Otonom platformun en ikonik detayı ise yeşil gözlere sahip olması. Kozmetiği bir yana bırakırsak yetenekleriyle RACER RHP oldukça iddialı görünüyor.



    ABD’den otonom tank testi



    RACER RHP (RACER Heavy Platform), 12 ton ağırlığında ve 6.1 metre uzunluğunda devasa boyutlara sahip bir platform. Kızak paletli RACER RHP esasında Textron M5 RIPSAW şasisine dayanıyor. ABD Ordusu halihazırda bunları çeşitli lojistik ve platformlar için yaygın olarak kullanıyor. DARPA, RACER RHP platformunu çok daha küçük olan 2 tonluk ve 3,35 metrelik RACER RFV (RACER Fleet Vehicles) araçlarını tamamlamak için tasarladığını söylüyor.



    DARPA, RHP modelinin Washington Üniversitesi ve NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı'ndan ekiplerle birlikte geliştirildiğini ve 2023’ün sonlarında test edildiğini belirtiyor. Testler aynı zamanda gece kullanımını da içeriyordu ve DARPA yeni drone'un gündüz saatlerinde olduğu geceleri de işlevsel olduğunu söylüyor. Bu arada yapılan açıklamaya göre yeşil gözler sadece kozmetik ve aracın işlevsel olduğunu gösteriyor.



    ABD, yeşil gözlü 12 tonluk otonom tankını test ediyor
    Öte yandan M5 RIPSAW platformu şu anda ABD ordusunun RCV-M programının bir parçası olarak kullanılıyor. Bu aracın ordu için konvoyları korunması ve kurtarma görevlerine destekte bulunması planlanıyor. Ek olarak bölge savunması, gözetleme, devriye ve modife ile patlayıcı imha gibi alanlarda da kullanılabilir.



    Ayrıca Bkz.Türkiye’nin yerli muhribi TF 2000’den yeni detaylar paylaşıldı



    Kara kuvvetleri özelinde otonom sistemlerin önemi giderek artıyor. Ukrayna-Rusya savaşında da gördüğümüz üzere tanklar ve zırhlı taşıyıcılar son derece basit ve ucuz olan dronların hedefi oluyor. Bu küçük dronların araçlara ciddi hasar verebildiği veya imha edebildiği görülüyor. Bu platformların otonom hale getirilmesi hem maliyet hem de personel kaybı açısından önemli. Ülkemizde HAVELSAN’ın geliştirdiği benzer platformlar bulunuyor. HAVELSAN KAPGAN ve BARKAN gibi sistemler modüler geniş silah eklenti yetenekleriyle öne çıkıyor. RACER RHP ile kıyaslandığında ağır sınıf olan KAPGAN’ın 4 kat daha hafif ve küçük olduğunu da belirtmek gerekiyor.






    Kaynak:
    https://www.darpa.mil/news-events/2024-04-23
    Kaynak:https://interestingengineering.com/military/darpa-test-racer-robot-tank-drone







  • Haber, yıllar önce ArGe başlatarak benzer konsept araçlar üretmemizin ne kadar da doğru bir adım olduğunu ortaya koyuyor.

  • homebird kullanıcısına yanıt
    sorun ne biliyormusun,bu tür araclar uzaktan kumandalida sürülsü,normal askerin yerini alamaz,malum bildigin gibi,bugün software hackerlar var,birak bankalari,devletlerin ile askeri sistemlerine girebiliyorlar,1980 li yillarda 14 yasindaki bir cocuk,amerikanin nükleer füze sistemlerine girmis,istese dünyanin heryerine nükleer füzeyi firlattirabilirdi,yani insansiz araclar sonucta radyo dalgalari veya gps üzerinden kumanda ediliyor,ve hacklenme ihtimalide yüksek,düsünsene düsman senin insansiz araclari hackledi,ozaman napcan,seni sistemden atarak kendi kullanacak...

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    nükleer füze sisteminin internete bağlı olması pek mümkün değil, fiziksel olarak erişmedikçe uzaktan hacklenemiyordur. 1980 yılında böyle bir şey olması pek mümkün gelmedi, tabi kaynak vs varsa okumak isterim.

  • bizim de bunu yapmamız lazım

  • Tanıtımında 30 derecelik açıya 60 derece yazılan ve buna rağmen rampa aşağı inerken neredeyse devrilecek şekilde frenleme yapan yerli denemelerden mi bahsediyoruz?

    Arkadaşlar, evet gerçekten çok iyi insansız hava araçları yapıyoruz ama kara araçları değil. Zamanla olur demeyin, 5 yıl tanıdım ilgili firmayı, projede arkadaşım da yer aldı. O iyileştirme vizyonu yok, olsa en başta tanıtım videosuna yanlış açı yazmaz.

    Bunları yazarken mühendislerin emeklerine lafım yok, mühendislerin emeklerini heba eden vizyonsuz, teknikten anlamayan yöneticilere sözlerim.

    Ortaokul çocukları bile 30/60/90 üçgeni ile şuradaki eğim açısının 30 olduğunu bilir. Ürün düzeltilir, geliştirilir ama şu tanımda böyle açılar yazan zihinler bu ürünün nihai olduğunu düşünür... https://www.youtube.com/watch?t=270&v=5FTCRhy1NF4&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 26 Nisan 2024; 08:45:59 >




  • Hani bilim kurgu savaş filmlerinde düşman robotunun sislerin arasından önce ışıkları görünür ya, izleyiciye korku salar, gerilim yaratır. Heh işte bu yeşil gözler tam da öyle olmuş. Bilim kurgu savaş filmlerindeki düşman robotları gibi...

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    Bakınız orada 60 derece demiyor, %60 eğim diyor. Araştırın, ikisi birbirinden farkı kavramlar. Ne olur yagılayıp infaz etmeden biraz dikkatli olun, biraz araştırın. Sayglar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toma gibi egzosuna ıslak atlet sıkıstırıp aleti iptal edebiliyormuyuz acaba?

  • denizci83 D kullanıcısına yanıt

    Tamam, derece değil.



    Eğim (%) = (Karşı Kenar / Komşu Kenar) x100


    Karşı kenar komşusundan kısa iken nasıl 50 dereceden büyük çıkabiliyor? Videoda net bir şekilde karşı komşudan kısa, hatta, iniş tarafında indiği yer zemin değil, yerden yükseltilmiş bir platforma iniyor.


    ABD, yeşil gözlü 12 tonluk otonom tankını test ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.