Şimdi Ara

ABD'ye bir şok daha: YMTC, 232 katmanlı 3D QLC NAND bellekleri satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD'ye bir şok daha: YMTC, 232 katmanlı 3D QLC NAND bellekleri satışa sundu
    Çinli bellek yongası üreticisi Yangtze Memory Technologies Co (YMTC), endüstriyi şaşırtmaya devam ediyor. Firmanın 232 aktif katmana sahip 3D QLC NAND belleklerin sevkiyatına sessizce başlamış olduğu kısa bir süre önce öğrenildi. Yeni 3D NAND bellek birimleri sektörün en yüksek depolama yoğunluğunun yanı sıra Xtacking 3.0 mimarisi sayesinde üstün performansa sahip.



    YMTC sessizce lider oldu



    ABD'ye bir şok daha: YMTC, 232 katmanlı 3D QLC NAND bellekleri satışa sundu
    YMTC'nin 1Tb 3D QLC NAND ürünü 19,8 Gbit/mm2 kayıt yoğunluğuna ulaşabiliyor ki bu ticari bir entegre bellek için dünyanın en yüksek yoğunluğu konumunda. Hatta YMTC'nin 232 katmanlı 3D TLC NAND yongası bile 15,47 Gbit/mm2 kayıt yoğunluğuna sahip ve bu da seri üretimde olan rakip ürünlerden daha yüksek.



    Ayrıca Bkz.Tarihi gelişme! Çinli YMTC, dünyanın en gelişmiş bellek çipini üretti



    Bununla birlikte YMTC'nin 3D QLC ve 3D TLC NAND çipleri arasında önemli bir fark bulunuyor. QLC bellekler, kalıp boyutunu optimize etmek için dört düzlemli bir tasarıma sahipken, TLC bellekler performansı en üst düzeye çıkarmak için altı düzlemli bir tasarıma sahip. Bu arada, her iki entegre devre de Xtacking 3.0 mimarisinin yanı sıra 2400 MT/s veri aktarım hızını kullanıyor. Bu nedenle her ikisi de PCIe 4.0 veya PCIe 5.0 arayüzüne sahip en iyi SSD'ler için kullanılabilir.



    ABD'ye bir şok daha: YMTC, 232 katmanlı 3D QLC NAND bellekleri satışa sundu
    Belirtilenlere göre YMTC'nin 1Tb 3D QLC NAND bellekleri Temmuz 2023'te sessizce piyasaya sürülen ve o zamandan beri piyasada olan ZhiTai Ti600 1TB katı hal sürücüsünde yer alıyor. Bu SSD, 7000 MB/s okuma ve 6000 MB/s yazma hızları sunuyor.  Dolayısıyla YMTC bu belleği bir çeyrekten daha uzun bir süredir üretiyor ancak üretim hacmi konusu muallakta.



    Bu tür bellek cihazlarını üretmek, ABD hükümeti tarafından kara listeye alınan ve Amerikan şirketlerinden ileri teknoloji araçları temin edemeyen YMTC için büyük bir başarı. Bu arada şirket, detaylarına yukarıdaki bağlantıda yer verdiğimiz 232 aktif katmana sahip 3D TLC NAND ile en yüksek kayıt yoğunluğuna ulaşmayı başardı ve esas olarak hibrit bonding'e dayanan Xtacking 3.0 mimarisi sayesinde rakiplerini geride bıraktı.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/chinas-ymtc-ships-232-layer-3d-qlc-nand-worlds-highest-recording-density







  • Bu olaylar artık şunu da kanıtlıyor.

    Standartları belirleme "hakkını" sadece kendisinde bulan Abd ve İngiltere, hatta kenarından Hollanda gibi ülkeler yavaş yavaş avuçlarını yalamaya başlayabilirler :)

    Bu kadar ambargo ye, o ambargolarla bu kadar rahat dalga geç, buradan gelen pozitif algı/kamuoyu ilgisi sayesinde yarın istediği standardı kanıksatır
    Asıl Abd öncülüğünde ve diğer 20 civarı ülkenin katılımındaki ISS tüm uzatma çabalarına rağmen 2030 da işlevini yitirdiğinde Çin'in şu anda 3 modüle çıkarttığı ve tek başına sahip olduğu uzay istasyonu yaklaşık 6 modülü ile beraber ISS'in yaklaşık %40 boyutu ile uzaydaki uzay istasyonu olarak kalmış olacak. Gerçi o zamanlar için Abd'li özel şirketlerin ufaktan uzay otelleri planları da var, bir nevi deney amacı güdmesede uzaydaki istasyonlar olmuş olacak onlarda. Ama Çin'in uzay, quantum iletişimi, batarya teknolojileri, füzyon/tokomak çalışmalarındaki arge leri çok iyi. Tek başlı tekeli kırmak her daim iyi olmuştur. Soğuk savaşlar, teknoloji yatırımları ve hızlı gelişimler sağlıyor. Soğuk savaş ile gidersek, çok hızlı gelişmelere şahit olabiliriz, es kaza sıcak savaşa dönerse işte mıçtık :D
  • Satışa sunulsun alalım bakalım nasıl birşeymiş...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ABD YE NEDEN ŞOK ONU ANLAYAMADIM

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    YMTC, ABD'nin kara listesinde ve gelişmiş ekipman erişimi kesilmiş durumda. Dolayısıyla YMTC'nin gelişmiş yongalar üretmesi beklenmiyor-du. Bağırarak yazmanıza gerek yok.

  • Kioxia'yı bir anda Western Digital bünyesinde görmemiz için nedenler artıyor :D

  • Zaten bunun haberi yapılmamış mıydı,yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?

  • Gümbür gümbür diyısun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu olaylar artık şunu da kanıtlıyor.

    Standartları belirleme "hakkını" sadece kendisinde bulan Abd ve İngiltere, hatta kenarından Hollanda gibi ülkeler yavaş yavaş avuçlarını yalamaya başlayabilirler :)

    Bu kadar ambargo ye, o ambargolarla bu kadar rahat dalga geç, buradan gelen pozitif algı/kamuoyu ilgisi sayesinde yarın istediği standardı kanıksatır

  • Asıl Abd öncülüğünde ve diğer 20 civarı ülkenin katılımındaki ISS tüm uzatma çabalarına rağmen 2030 da işlevini yitirdiğinde Çin'in şu anda 3 modüle çıkarttığı ve tek başına sahip olduğu uzay istasyonu yaklaşık 6 modülü ile beraber ISS'in yaklaşık %40 boyutu ile uzaydaki uzay istasyonu olarak kalmış olacak. Gerçi o zamanlar için Abd'li özel şirketlerin ufaktan uzay otelleri planları da var, bir nevi deney amacı güdmesede uzaydaki istasyonlar olmuş olacak onlarda. Ama Çin'in uzay, quantum iletişimi, batarya teknolojileri, füzyon/tokomak çalışmalarındaki arge leri çok iyi. Tek başlı tekeli kırmak her daim iyi olmuştur. Soğuk savaşlar, teknoloji yatırımları ve hızlı gelişimler sağlıyor. Soğuk savaş ile gidersek, çok hızlı gelişmelere şahit olabiliriz, es kaza sıcak savaşa dönerse işte mıçtık :D

  • Çini destekliyoruz bravo kir bakalim su yahudi siyonist dostu eli kanli terorist abdnin tekelini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tbw çok düşükk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maaşlı troll olunca abarttıkça abartır...

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    kioxia Japon markası değil mi?...

  • Wikipedia'dan baktığımda merkezi Japonya'da ve %41 hissesi Toshiba, %3 hissesi Hoya adlı başka bir Japonya şirketine ait bir Japonya şirketi. Lakin %56 hissesi Bain Capital adlı ABD yatırım şirketine ait. Zaten isminin Toshiba Memory'den Kioxia'ya dönmesinin sebebi buydu.


    Western Digital 2 kez Kioxia'yı bünyesine katmak istedi ve başarılı olamadı. Lakin bazı fabrikalarını ortak kullanıyorlar. İlerleyen zamanlarda birleşebilirler bana kalırsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    peki uygur türklerine ne olacak,sanki cinin eli kanli degil,abd giderse yerini cinalir,br kapitalist sistem digerini aratmaz,önemli olan monopolyi kirmak,amerikada bir fima monopoly düzeyine gelince,o firmayi parcalara bölüyor,cinde ise bu olmuyor,cini gözünde fazla büyütme,ülkeler kendi sanayisini korumak zorunda,cinlilerin ucuza verdigi ürünlerin cogu kalitesiz,kaliteli ürünü ucuza satmaz,isine gelme,mesela mdf plakalar türkiyedede üretiliyor ayni makinalarla ama cinliler avrupaya uzak oldugu icin türkiyedeki fabrikalardan avrupaya gidiyor,yoksa ucuza üreten cine karsi türkiye bile dayanamaz,burda amac,üreim fabrikalarinin mnopoly lesmemesi,yoksa issiz kalan türkiyedeki iscinin parasini sen verecek halin yok..

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    cinli fabrikalarin cipslere yükledikleri gizli trojanlari birileri bulmazsa,ilerde senin bilgilerin calindiginda, kim yöneteck itirazlarini,cinli fabrikatörlerin yedigi ambargo,cin devletine calismalari,cine demokrasi gele,cin devleti bu naleti yaparmi,siz isin bu boyutunu kaciriyorsunuz,amerika devleti whatsup gibi firmalardan bilgi istiyor o firmalar o bilgileri mahkeme disinda vermiyor,cinde ise durum farkli,orda alibaba var,ondan cin devleti mahkeme karari olmadan bilgi istediginde rahat alabiliyor,amerika kapitalist bir sistem ama konu hukuk kanun olunca ona boyun egmek orunda kaliyor,trump bile acimiyorlar,cin,rusya ve seriatla yönetilen ülkelerde ise örtü kapair herseyin,demokrasi bütün ülkelere sart..

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    satisa sunulmaz cünkü o yongalar casusluk programlarini icinde sakladigi icin,hic bir ülke almaz,bosuna umitlenmeyin...

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Ahahahahahaha :)

    Dostum tarih boyu üretilen bütün işlemcilerin (amd, intel, ibm) ve ramlerin arkasına Nsa için 6 şerit otoban kurmuşlar. İstediği gibi giriyor da çıkıyor da batılı devletler. (3 senede unuttunuz mu spectre ve meltdown olaylarını, bu ne kötü hafıza :) )

    Gelmişsin Çin şöyle Çin böyle diyorsun. Hepsi böyle hepsi.

    Ben de madem teknoloji üzerinden öpülüyorum, bana en fazla teknoloji sunana öpüleyim de dünyanın gerisinde kalmayayım

    Ayrıca bu "medeni" batıyı Assange ve Snowden gibilere anlatsana bi "çok medeni batı be yaa" desene

    Yemişim bu batı sevdasını, stokholm sendromu bile yetersiz kalır bu ülkemizin batı aşkını açıklamaya :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 4 Mart 2024; 14:11:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    ne kadarda cok cin hayrani ciktin,peki cin devletinin pkk ya silah verdiginden haberin varmi,yani cinide fazla gözünde büyütme derim,bütün uluslar kendi cikarlarini savunur ama gizli yazilim koyarsan ve yakalanirsan chips üreticisi olarak,avrupa ve amerikada büyük paralar ödemek zorunda kalirsin ama cinde yap es gecerler,unutma cinde demokrasi yok ve komunizim ise bitti.

    Ben avrupada 40 yil yasadim,inan bana avrupadaki mahkeme kimsenin göz yasina bakmaz cünkü bagimsiz kurumlardir..

    Ámerikadada durum ayni,amerikada hic bir sirket bir takim verileri amerikan devletine vermez,assange ve snowden amerikanin istihbarat bilgilerini sizdirdiklari icin kactilar ama cinde onu yap aninda ortadan kaldirir cin devleti,fazla bel baglama cinlilere derim..


    Uygur türklerinin yasadigi topraklar cinin en verimli bölgesi,yogun gaz ve petrol var,o yörenin halkina hic birsey vermiyor cin devleti..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 4 Mart 2024; 16:20:57 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Abd severler derneği bir ülke olmasaydık Huawei 2019'da 5G'ye geçirmişti ülkemizi

    Abd tapınıcılar ülkesi olduğumuz halde halâ 5G'ye geçemedik, üstüne de yok ambargo, yok gözünün üstünde kaşın var diye kadın tribi çekiyoruz 74 senedir

    Bir de sanarsın pkkyı Abd'nin içerdeki taşeronları kurmadı ve yıllık 20 bin tır yardımı da dedem yapıyor ansını satam

    Bana hayrı var mı, yok

    Çin'in var mı, var

    Bana ne o saatten sonra kimin dinlediğinden

    Sizlerin bu çok mühim kişisel verileri yüzünden 5 senedir 5G yok bu ülkede

    İllla savunma sanayi üzerinden gideceksek adamlar füze teknolojisini de vereceklerdi 2009'du galiba yanlışım yoksa. Bizim abd tapınıcı siyaset yine Abd'nin ağzına düşmüştü ve almamıştı o teknolojiyi, üstüne de "Abd bize verecek" diyen über zekalar yine çektiri yemişti Abd'den avcunu yalamıştı füze konusunda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 4 Mart 2024; 17:8:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.