Şimdi Ara

800x480 çözünürlüklü Next 585 alırsam düşük FPS ve tepki süresi sorunu yaşar mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, uzun araştırmalarım sonucu ben de Next marka navigasyon cihazlarında karar kıldım. Ancak almak istediğim cihazın ekran çözünürlüğünün 800x480 olmasını tercih ederim. İki cihaz arasında kaldım, 565 ve 585. Tek takıldığım nokta, 585'i alırsam düşük FPS yüzünden sinirlerim bozulur mu? Bimekste inceledim cihazı, tek sorunu verdiğiniz komutları geç uyguluyor olmasıydı, bana biraz yavaş geldi. Bu tüm cihazlarda genel bir sorun mu yoksa bu cihaza mı has onu bilemiyorum. 565'i inceleme fırsatım olmadı (tepki süresi, ekran çözünürlüğü anlamında) TBS ise çok elzem değil, gerekirse sonradan ayrı aparat satın alırım. Ne dersiniz, tepki süresi, fps olarak bu cihazı aldığımda sorun yaşar mıyım? Yoksa gidip düşük çözünürlüklü 565'i mi almalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.



  • Ben dün 585 aldım çözünürlük yüksek diye senin gibi 565 ile kararsız kalmıştım. İkisini yan yana koyarak test ettim 585in görüntüsü daha net sokak isimleri vs. Daha net. Suan şarjda test edemedim test ettigimde tekrar yorumlarım. Ama şimdi soylediklerinle icime kurt düştü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girdiğim mağazalarda yanyana test etme imkanım olmadı. Ama sonuç olarak yüksek çözünürlük sistemi biraz daha zorlayacaktır. Merak ettiğim konu ne kadar zorladığı. Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Ah bir de cihazın çerçeve genişliği olmasaydı. Sanırım 4.3" boy en ideali, aracım küçük çünkü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: australis

    Girdiğim mağazalarda yanyana test etme imkanım olmadı. Ama sonuç olarak yüksek çözünürlük sistemi biraz daha zorlayacaktır. Merak ettiğim konu ne kadar zorladığı. Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Ah bir de cihazın çerçeve genişliği olmasaydı. Sanırım 4.3" boy en ideali, aracım küçük çünkü :)

    Şimdiye kadar 545 modelinden şikayet yazanı görmedik,kaldıki o model 533mhz iken bu 664mhz işlemciye sahip.Bence evet etkisi vardır ama genede piyasadaki bir çok 800x480 den daha hızlı olacağına eminim
  • işte sorun, yanyana test imkanım olmadı. Bir bimekste 565 diğerinde de 585'i test ettim. 585 çok yavaş geldi, ancak ilk defa açılmıştı alet, yani ilk kullanım sihirbazı falan görüntülendi, belki o yüzden çok çok ağırdı. 565'te o tarz bir yavaşlık görmedim. SAdece emin olamıyorum hala. Cihazın büyüklüğü de kafamı karıştırdı biraz. şimdiye kadar cep telefonumdaki nokia maps'i kullanıyordum. İstanbul içi hiç sorun yaşamasam da il dışına çıkınca telefonu camdan atası geliyor insanın, neyse ki her seferinde 10'a kadar saydım da telefonum hala sağlam :)
  • İyide yaptığınız test zate yanlış,başka bir 800x480 cihaz ile kıyaslamanız lazım. Eğer 565 ile yaparsanız zaten hata olur,hatta başka markanın 480x272 ile kıyaslarsanız bile daha hızlıdır 585 (tabi aynı yazılım olacak üzerlerinde)
  • Yüksek çözünürlüğü almada özel bir nedeniniz yoksa düşük çözünürlüklü almanızı tavsiye ederim. Eskiden yazılanlara göre zaten çok yakından fark ediliyormuş, arabada kullanırken zaten gözünüle arasında en az 1 metreye yakın mesafe olacak

    Film,video klip izlerken vb işlmelerde de yüksek çözünürlüklerde formatı değiştirmek gerektiğini okumuştum, çok memnun kalanını okumadım
  • Evet karşılaştırma belki doğru değil ama zaten takıldığım nokta aynı donanıma sahip iki cihaz arasında hız farkı olup olmadığıydı. Aracım küçük olduğu için cihaza bakacağım mesafe 50 cm'nin altında. Bu durumda 565ten yana tercihimi yaparsam sorun yaşamam gibi görünüyor. Şimdi de tek kararsız kaldığım nokta cihazın büyüklüğü :) Teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • 480x272 çözünürlükteki cihazlarda işlemciye toplamda 480x272=130.560 piksel oluşturma yükü düşüyor.
    800x480 çözünürlükte ise bu yük 800x480=384.000 piksel oluyor.

    Neredeyse 3 katı yük demek. Ayrıca; 800x480 çözünürlükteki IGO versiyonlarında 480x272 çözünürlükte çıkmayan ekstra simgeler de çıkıyor (bir sonraki dönmeniz gereken sokağı turuncu bir okla göstermesi gibi). Hepsini düşünürsek 480x272 ile 800x480 IGO versiyonları arasında ciddi bir yük farkı olduğu açık.

    Aynı işlemci hızına (Sirf Atlas 500mhz), aynı RAM miktarına (128MB) sahip normal ve yüksek çözünürlüklü iki Çin malı cihazı yan yana denemiştim. Hatta 800x480 olan Piranha Infinity ile bire bir aynı kasaydı. 800x480 olanda bariz bir yavaşlık vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    Ayrıca; 800x480 çözünürlükteki IGO versiyonlarında 480x272 çözünürlükte çıkmayan ekstra simgeler de çıkıyor (bir sonraki dönmeniz gereken sokağı turuncu bir okla göstermesi gibi). Hepsini düşünürsek 480x272 ile 800x480 IGO versiyonları arasında ciddi bir yük farkı olduğu açık.

    Bu kullanılan data.zip yada branding.zipten yada ayarlardan kaynaklıdır. Extradan farklı birşey çıkması diğer türlü normal değil




  • Evet görsel açıdan farkettiği kesin, ancak bindireceği yük de günlük kullanımı yavaşlatacak derecedeyse düşük çözünürlüğü seçmek mantıklı olacak. Sanırım çift çekirdekli işlemciler ve en az 256 ram'li cihazlar gelene kadar bu tarz çok kötü çözünürlüklere katlanmak gerekecek. Üstelik ekran boyutu büyüdükçe 480*272 daha da göze batar hale geliyor. Teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.