Şimdi Ara

6 aylık ev kira sözleşmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
6.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Bizim burada adamın biri vardı evsiz kirada oturuyor kız istediler babası vermedi.. Ac karnını doyur evlenmek neyine demis.. Adam gururuna yediremedi fakirsek insan değil miyiz dedi intihar etti üzüle üzüle helvasını yedik.. Bu devirde evi olmayan adama adam demiyorlar kız bile vermiyorlar ne yazık ki.. Ben buna karsıyım insanları malıyla mülküyle değerlendiriyorlar sob story brother..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 21 Ağustos 2022; 11:49:8 >
  • Yok öyle bir sözleşme. Forum iyice zıvanadan çıktı.

    20 yıldır kiralayan olarak cinayet, fuhuş, vs.. çeşitli olaylar görmüş biri olarak söylüyorum bu ülkede kiralayan olunmaz ama çok güzel kiracı olunur. Her şey sizin yanınızda. Çok uzunca anlatmaya gerek yok müteahhitler al satçılar boşunamı evini boş tutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Biz ne diye bu ülkede yaşayıp yatırım yapıyoruz. Özgürce bir ticari sözleşme yapma hürriyetimiz bile yok , bu halk marabamı ? Elin gavuru özel şirketiyle uzaya roket fırlatıyor biz kira sözleşmesi bile yapma hürriyetimiz yok.


    Ben yaptım sözleşmeyi gerisi fasa fiso.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 25 Ağustos 2022; 20:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Yaparsın da. Kiracı dava açtığında 6 aylık kira sınırına sığınarak konut ve çatılı işyeri kirası hükümlerinden kaçamazsınız. Hakimler yemez bu 6 aylık kira numarasını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük kiralama lisansı almanın zararı var mı peki?

  • kira yerine evini bir tık üstü fiyatta satmaya çalışın atıyorum - 2 milyona satıp faize yatırsan aylık aylık - 50/58 bin tl faiz alıyorsun ee kira 2 5 8 10 bin tl olunca böyle kavgalar ölümler sıkıntılar bitmiyor elbette 6 /1 yıllık sürecte ekonomi çöküş nedeniyle evin fiyatlarıda artıyor ama yani değmez kiracı saçmalıklarıyla uğraşmaya

  • merhaba 6 dairelik bir apartmanım var. ve hepside içinde kiracı var . kiralar ucuz olduğu için ve enflasyon çok yüksek olduğu için geçinmek çok zor oluyor. emlak vergisidir kira gelir vergisidir çok zor bir hal aldı. yaşadığım yer turizm köyü. günü birlik aparta çevirmek istiyorum. ihtarname gönderip mahkemeye versem sorun çıkmadan mahkeme hakimi, kiracıları çıkarır mı kolay bir şekilde veya kiracıları mı haklı bulup devam mı ettirir kira da kalmasına? yardımlarınızı bekliyorum. yani günü birlik kiraya vermek istiyorum çok daha kazançlı? bu sebebten çıkarmam kolay olurmu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMessage -- 20 Temmuz 2023; 23:35:3 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bizim yeni aldığımız dairede de kiracı var, Mayıs ayında çıkacağını söyledi. Söz uçar, yazı kalır diyerek aramızda bir yazılı sözleşme yapalım dedik.

    Eski ev sahibiyle yapılan kira sözleşmesinin geçersiz olduğu ibaresini de ekleyerek 15 Mayıs'a kadar süreli sözleşme yaparsam sorun olur mu? Aynı zamanda tahliye taahütnamesi de imzalatacağım sanırım tahliye taahütnamesi için kira sözleşmesinden en az 1 gün sonra imzalanması gerekiyor. Bu şekilde kendi aramızda süreli sözleşme yapabileceğimizi konuştuk kiracıyla. Burda dikkat etmem gereken bir şey var mı mesela aramızda yapacağımız 9 aylık sözleşmeye, sözleşme hiçbir şekilde uzamaz..vb gibi bir ibare ekleyebilir miyim tavsiyeniz ne olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 22 Ekim 2023; 2:27:30 >
  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt
    Kiracı eski sözleşmeyi kendisi sona erdirmedikçe üstüne üstüne yapacağınız sözleşme geçerli olmaz. Kiracı ile anlaşarak eski kira sözleşmesini sona erdirebilirsiniz.

    Yeni yapacağın sözleşme 9 aylik da olsa konut ve çatılı iş yeri kirası hükümlerine tabidir. Kira sözleşmesine yazacağınız hiçbir şekilde uzamaz ibaresi yazılmamış sayılır.

    Evet tahliye taahhütnamesi alabilirsiniz. Bunun geçerli olması için, kira sözleşmesinden en erken bir gün sonra ve taşınmazın anahtarlarının kiracıya tesliminden sonra verilmiş olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Ekim 2023; 8:22:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira sözleşmesini tahliyeden sözleşmesinden 1 ay önce olarak formaliteden yazın. 2 sinide aynı anda imzalatın. Farketmez.

    Adam daireye 1 ekimde taşınacak mesela. Siz tahliyeyi 1 ekimde imzalayın. Kira başlangıcınıda 1 eylül yazın , sanki 1 aydır oturuyormuş gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki eski kira sözleşmesini nasıl sonlandırabiliriz? eski ev sahibinin adına ben o sözleşmeyi görmedim bile? Cevabınız için teşekkürler.

  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt
    Kiracı ile anlaşıp sözleşmeyi kendi aranızda anlaşarak bir fesih akdi ile sonlandırabilirsiniz. Kanun bunu engellemiyor. Ama kiracı kabul etmezse tahliye prosedürünü işletmeniz gerekir.

    Yalnız kiralanan ev aile konutu olarak kullanılıyorsa, kiracının eşinin de izni gerekir. Yoksa yaptığınız fesih akdi geçersiz olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    hocam son bir sorum olacak.


    yeni yapacağımız sözleşme öncekini otomatik olarak iptal etmez mi? ne yapmamız lazım burda yeni sözleşmenin içine, x.y.z tarihinde imzalanana sözleşme bu sözleşme imzalanmasıyla iptal edilmiştir gibi bir ibare mi eklemeliyim?


    evde aile var ve 2 çocuk var ikisi de 18 yaş üstü. çocukların da imzası gerekir mi?

  • Yani biz yeni sözleşme yapınca eskisi otomatik iptal olmayacak mı?

  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt
    Çocukların imzasına gerek yok.
    Eski sözleşmeyi açıkça iptal etmezseniz geçerli olmaya devam eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Eski sözleşme x.y.z tarihinde iptal edilmiştir gibi bir şeye imza atması yeterli olur mu peki nasıl iptal edilir bu halen anlayamadım. notersiz, aracısız..vs iptal olabilir mi?

  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt
    İptal edilmiştir diye yazıp karşılıklı imzalarsanız olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözleşmeye ek ; özel şartlar ; ocak ve temmuz aylarında asgari ücret artış oranında kiraya zam yapılır


    hükmünü karşılıklı olarak kabul ediliyorsa ve itiraz eden yoksa !?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 29 Ekim 2023; 8:25:41 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.