Şimdi Ara

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 8-9 aydır 5700xt nitro+ sahibiyim. İ·lk aldığım aylarda bir kaç kez çökme yaşamıştım. Ekran ve ses anlık olarak takılıyor ve aniden pc kapanıyordu, 10-15 dk pc boot olmaya çalışıyor ve kendi kendine bir şekilde açılıyordu. Yazılımı değiştirdim vs. 6-7 ay boyunca bu sorunla karşılaşmamıştım. Fakat son 1 aydır sürekli bu sorunla karşılaşıyorum. Bazen 2-3 gün hiç olmazken bazen günde 3-4 defa oluyor. Son 3 yazılım güncellemesinde de problemi yaşadım. Ayrıca performans testi vs yaptım ekran kartı zorlandığında, ısındığında vs. olan bir problem de değil. Youtube'da video izlerken, masaüstünde hatta biosdayken bile başıma geldi.

    Stabil bir problem olmadığı için de garantiye yollamaktan çekiniyorum çünkü muhtemelen haftalarca servis de duracak ve orada kontrol ettiklerinde maksimum 1 saat falan kontrol edicekler şans eseri problem orada tekrarlamazsa sorun yok diye geri yollayacaklar. Sonuç olarak pcyi uzun zaman kullanamayacağım.

    Size sorum ise benim yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Çözüm olarak yabancı kaynaklardan bir çok şey öğrendim uyguladım fakat olmadı yine bir şekilde karşıma çıktı.


    Güncelleme: Arkadaşlar ramler, ekran kartı, işlemci, psu her birine test yapmama rağmen test sırasında çökme yaşamadım fakat günlük kullanımda reset ve çökmeler gerçekleşmeye devam etti. En son kapandıktan sonra 4-5 saat kadar yeniden boot olmadı. Bende cihazın ekran kartı ve kule tipi soğutucusunu söküp kasayı ve kutularını geldiği şekilde garantiye yolladım. Merak ediyorum acaba sorunu bulabilecekler mi. Belki psu sorunlu, ya da ana kartta problem var belki de ramler ya da ramleri besleyen işlemci problemli. Gerçekten bende problemi çok merak ediyorum son 1 aydır çok moralimi bozdu. Umarım problemi bulabilir ve bir işlem gerçekleştirip geri yollarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreedDain -- 24 Ağustos 2020; 22:39:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Igor Wallossek'le görüştüğümde ona Sapphire kartlara, Powercolor BIOS'u falan atarak sorunu çözebilir miyiz diye sordum. Bana hiçbir fayda sağlamayacağına dair geri dönüşte bulundu ve tüm bu sorunların tamamen dandik PSU'lardan kaynaklandığını doğruladı.

    Sapphire ile fazla sorun yaşandığını görmemizin tek sebebi fiyatından ve pulse modellerinin yıllardır devam eden popülerliğinden dolayı herkes tarafından tercih ediliyor olmasıdır.



    PSU alırken bütçeyi kısmak demek, iki PSU almak demektir. Üst seviye kartları takmayın şu dandik aletlere artık veya aynı FPS'i görmek için Nvidia'ya fazladan binlerce lira dökün. Siz bilirsiniz.
    bende rx590 kullanıyorum benim kart da güç canavarı bendede siyah ekran alıyorum sorun nerede tahmin edelim. "power" öncelikle herşeyi denediğim halde sonuç alamadım. psu nun 12v kanalı atx standartlarının altına düşmekte bu yüzden amd ekran kartları donanımsal olarak korumak için siyah ekran vermekte. 80+ ibaresi yada 80+ alması o power ın iyi oldugu anlamına gelmiyor her 80+ gold power da iyi değil malesef. özellikle.

    "biosdayken bile başıma geldi." size soruyorum driver ile nasıl bir ilişkisi var bu yazdıgınızın ? Aslında sorunuzun kaynagını kendiniz vermişsiniz "650w 80+ power"

    sorununuz psu 12v atx değerleriniz düşmektedir eski değerlerini veremiyor power bu yüzden. forumlarda biraz aratın overclock suz ucuz sistemlerde ancak kullanılması gerektiği yazılır fakat siz 5700xt ile kullanıyorsunuz psu nuzu. önerilmeyen ne zaman sorun çıkacağı belli olmayan power ları almayın kullanmayın üst sisteminizde.

    işin özü ömürlük tabir ettiğimiz üst seviye ürünlere yönelin gerekirse ucuz kasa alın ama power dan kısmayın daha sonra böyle sorunlarla karşılaşılıyor. sistemin stabil olmasının en büyük etkenleridir kaliteli power.
    Hocam merhaba,

    STX700 yani cgr st-700 modeli sanki diger stx modellerinden ayri gibime geldi. Kendi sayfasinda STX modellerini göster dedigimizde:http://cougargaming.com/products/psus/stx/ cikan sayfada stx 700 modeli görünmüyor, bakmissinizdiz zaten. Bu model sadece bazi ülkeler gönderilen ara bir model olabilir.

    STX 550 modelinin review i mevcut:https://www.tweakpc.de/hardware/tests/netzteile/cougar_stx_550/s04.php ama simdi su var! caugar neredeyse her modelinde farkli bir bulk capasitor kullanmis, söyle ki 550 modelinde "Capxon" (https://www.eteknix.com/cougar-stx-power-supply-review/2/ ), 650 modelinde "Teapo" (https://www.youtube.com/watch?v=tdun2pYYb5A&feature=youtu.be&t=231 ), 750 modelinde "Nippon Chemi-Con" (https://www.youtube.com/watch?v=z_15dKhm0dw&feature=youtu.be&t=202 ), secondary side lari bos verdim. Zaten onlarda ucuz modellerdir capxon elite vs.. 3 modelde 3 farkli Kapasitör gördük! stx700 modelinde japon olmasi imkansiz zaten.

    ***

    Comsis in kendi sayfasinda baktigimizda bile stx 700 modeli ile ilgili dogru bilgilere ulasamiyoruz:https://www.comsis.com.tr/index.php/pc-bilesenleri/power-supply/cougar-stx-serisi-700w-power-supply.html ordaki resimler stx 750 modelinden alinmis, 720W (12V) yaziyor fotolarda fakat stx 700 modeli 672w (12V kanalindan) veriyor.

    burda esas problem pcie kablo sayisi... sayfalarinda 2 adet oldugu yaziyor. Cougarin sayfasina geri döndüm orda 650w lik icin 2 adet pcie 8pin oldugu yaziyor fakat dikkatten kacmamasi gereken bir sey var, Y-Splitter i 2 adet sayiyorlar! yani aslinda 1 adettir o ve 150w a kadar destek verir. Bununla amd ekrankartlarini nasil beslemeyi düsünüyorlar?



    Ünite eski, grup regülasyonlu bir kere... (https://linustechtips.com/main/topic/1122694-why-group-regulated-units-shouldnt-be-boughtsold-in-2019-and-on/ ) Y Splitter ile iyi kombinasyon olur :)

    ***

    sonra birde total harmonik bozulma değerlerine baktim ürünlerin...

    stx 700:

    ITHD: %21,49

    stx 650:

    ITHD: 22,4 (bu üründe de bir gariplik var)

    stx 750:

    ITHD: 10,69

    stx 450:

    ITHD: 12,22

    ***

    %21,49 ITHD degeri icin,




    "İşletmenizdeki total harmonik bozulma değeri yüzde 10’un altındaysa uygun. % 10 ile %20 arasındaysa sınırda. % 20 ile % 30 arasındaysa tehlikeli. % 30 un üzerindeyse çok tehlikeli demektir." Kaynak:https://elektrikhub.com/akim-harmonigi-nedir-zararlari-nelerdir/

    Bu degerin yüksek olmasi iyi degildir.

    ***

    stx 700 de %100 ki verimlilikte de zaten bir problem oldugu görülüyor, kendisinden yüksek ve düsük modellerden daha kötü...



    ***

    Ben acikcasi Metality hocama katiliyorum, bende bu ürünü kesinlikle almazdim. Ve bu ürünün Amd ekrankartlariyla bozulmasi beni hic mi hic sasirtmadi. En kötü OK_comsis icini acip foto koyabilir ama zaten üc asagi bes yukari biliyoruz ne görecegimizi... Bir tek Bulk caps i ögrenmis oluruz.
    5700xt gibi önemli bir ekran kartını giriş ve orta seviye psu'larda kullanmam açıkçası. Ekran kartına 3000 tl üzerinde bütçe ayırmışken niye Corsair VS, Xigmatek X-power, Frisby 650W, Aerocol Kcas, Cougar STX, High Power Simplicity, Thermaltake Litepower, Cooler Master MasterWatt Lite gibi psu'ları kullanayım? Bu tarz iyi ekran kartları iyi psu'larla kullanılmalı.
    Siz 80+ diye konulara girdikçe nedense bana bir gülme geliyor.

    İki ay önce PLS ile mailleşerek sizin Frisby PSU'ların 80+ sertifikalarının akibetini sormuştum ve bana sadece 1 PSU'nun 80+ sertifikası olduğunu belirttiler. Piyasada kaç tane model var 80+ diye satılan kim bilir.

    Gamemax - Guangdong Sohoo Technology Co. Ltd. üretimi 80+ Silver bir PSU'yu da başına Frisby ekleyerek piyasaya sokmak ve "bakın bizim markamızın 80+ Silver PSU'ları da var" algısına oynamak sizce etik mi peki? Gamemax ürünü alan bir tanıdığım Frisby kullandığını ve çok memnun olduğunu söyleyince uyanmıştım bu mevzuya. (Faturasında Frisby yazıyordu.) Umarım onları da Frisby diye etiketlemiyorsunuzdur.

    Keşke neden PSU anketinde bizim markamız yok diye konulara saldırmak, deneyimli ve bilgili üyelerle forumlarda dalaşmak yerine, kaliteli PSU'ları yerel piyasaya uygun fiyatlardan sürebilseniz. Benim Comsis'in ürünlerine karşı ufak bir sempatim vardı, ekran kartsız ofis bilgisayarları için falan düşünebilirdim yani. Onu da forumdaki aktivitenizle yerle bir ettiniz.

    Distribütörü güven vermediği için kaliteli ürünleri bile almaktan imtina eden kullanıcılar var. Siz distribütör olarak iyi bir izlenim bırakmıyorsunuz bence. İnsanlar aptal değil.

    STX700 mevzusu zaten facia. Timeguard'ın attığı linkte aşağıdaki bir kullanıcı da başka model bir kartla STX700'de sorun yaşadığını belirtmiş zaten. Bir de ekran kartları tarafından bozulabilen bir PSU olduğunu kendiniz doğruluyorsunuz. Başka söze gerek var mı?
    Bakın sebeplerin en önünde gelen AMD AiB RX 5000 serisi kartlarının özellikle 5700XT PSU kalitesine ve gücüne veya en ufak arızasına yada apartman voltaj dalgalanmasına bu sorun ile birlikte modelden modele farklılıklar olabilse de hassas karakteristik gösteriyor olması.

    Forumdan çarpıcı bir örnek bir arkadaş sıfır sorun kullandığı 3500X + 5600XT sisteminde sadece 3700X güncellemesi yapıldıktan sonra birçok kişinin sürücü sorunu sandığı sorunları yaşamaya başlamış. Eğer bu sistemi direkt 3700X ile toplamış olsaydı tüm problem ekran kartındanmış gibi bir eğilim içerisinde olacaktı insanlar ama öyle görünüyor ki sorun muhtemelen 650w 80+ Power Boost marka PSU'da ya da yeni işlemcide arızadan ya da anakartın giriş seviyesi olmasından çıkacak gibi. Çünkü tek değişken işlemci sistemde.

    Ayrıca Windows sürücü WHQL sertifikası alabilmek ve ürünleri tüketiciye satılır şekile getirebilmek için bir bilgisayar parçasının yazılımının çok ciddi standartları olan testlere tabi tutulması gerekli yani WHQL onaylı bir sürücü barındırması bir bilgisayar parçasının genel manada sürücüsünün sorunsuzluğunun belgesi de diyebiliriz.


    Bakınız işlemci değişimi ile ekran kartı sürücü sorunu sanılan problemlerin başlaması:


    https://forum.donanimhaber.com/b450-ve-ryzen-7-3700x-uyumsuzlugu-var-mi--145030822


    Bakınız WHQL onaylı ekran kartı sürücüleri çıkartabilmek için yazılımın tabi olduğu benzer testlerin bir kısmı:


    https://www.techpowerup.com/246025/qa-consultants-determines-amds-most-stable-graphics-drivers-in-the-industry


    After running for 12 days of 24-hour stress tests, the aggregate of AMD products passed 93% of the scheduled tests. The aggregate of NVIDIA products passed 82% of the scheduled tests. Based on the results of testing the 12 gpus, qa consultants concludes that AMD has the most stable Graphics Driver'in the industry.

    https://qaconsultants.com/stabilityaudit/

    Yani kısaca bu gerçekler altında en ufak sıkıntıda sürücü sorunlu demek "problemin aslında neden kaynaklandığını anlamadım benden yani kullanıcı hatasından üşenip format atmama vb. gibi ya da bilgisayarımda ki diğer herhangi bir parçanın gizli açık yetersizliği ya da arızasından ya da ekran kartında ki donanımsal arızadan olabileceği gerçeğini kabul etmek düşünmek istemiyorum." Demekten başka bir şey değil."AMD işlemci ısınıyor" söylemi gibi.

    Bunlara ek olarak SAPPHIRE NİTRO+ Modelinde tek başına kart 410w+ güç tüketimlerine çıkabilir bir çok özel 5700xt de de..




    https://www.igorslab.de/sapphire-rx-5700-xt-nitro-plus-im-test-mit-weniger-gewicht-sprintet-es-sich-besser/6/
  • AMD nin yazılım rezaleti başka bir açıklaması yok.

    Şuan ki en stabil sürücü 20.4.2 WHQL

    AMD de WHQL harici hiç bir driverı kurmayın. DDU ile internet bağlantısını keserek temiz bir kurulum yapıp 20.4.2 ye geçin bir de bu sürücü ile deneyin.
  • Bu söylediğiniz sanırım son WHQL sürücüsü değil mi? En son temiz kurulum ile son WHQL sürücüsünü yüklemiştim. Şuan pc boot olmadı halen işlemci fani dönüyor rgbler yanıyor fakat boot olmuyor. Bekliyorum her zamanki gibi. Açılınca sürücüyü kontrol edeyim. Eğer sizin söylediğiniz ise 2019 adrenalinlerden birini yüklemeyi düşünüyorum son çare olarak. Keşke tamamen bozulsa da garantiye yollayabilsem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin sorunun sürücünün dışında bir sorun. boot olmuyor diyorsun adam driver öneriyor sana psu kaç w?
  • PSU modeliniz nedir? XT versiyonu acayip sıkıntılı bu kartın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 20 Ağustos 2020; 15:6:13 >
  • 650w corsair psu var. Donanım parçalarının her birini psu da dahil test ettim. Herhangi sorun görülmüyor. Arkadaşın driver önermesi normal çünkü amd driverları gerçekten böyle sorunlara neden oluyormuş. Yabancı kaynaklarda da çok konu ve video var bu şekilde. Pc bios pilini tak çıkar yapınca boot olabiliyor. Bu da garip bir ayrıntı kendim keşfettim. (daha önce bios pili çıkarıp takınca açılmıştı şimdi olmadı malesef)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreedDain -- 20 Ağustos 2020; 15:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    PSU arızalıdır demedim. Kart çok PSU seçiyor ve PSU'da bulunan bazı komponentlere zaman içinde zarar verebiliyor. İşlemci Ryzen mi? Sistem özelliklerinizi yazsaydınız keşke.
  • Ryzen 5 3600
    5700xt nitro plus
    Tuf b450 plus
    Corsair vengeance 2x8gb
    Corsair 650w 80+

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın sebeplerin en önünde gelen AMD AiB RX 5000 serisi kartlarının özellikle 5700XT PSU kalitesine ve gücüne veya en ufak arızasına yada apartman voltaj dalgalanmasına bu sorun ile birlikte modelden modele farklılıklar olabilse de hassas karakteristik gösteriyor olması.

    Forumdan çarpıcı bir örnek bir arkadaş sıfır sorun kullandığı 3500X + 5600XT sisteminde sadece 3700X güncellemesi yapıldıktan sonra birçok kişinin sürücü sorunu sandığı sorunları yaşamaya başlamış. Eğer bu sistemi direkt 3700X ile toplamış olsaydı tüm problem ekran kartındanmış gibi bir eğilim içerisinde olacaktı insanlar ama öyle görünüyor ki sorun muhtemelen 650w 80+ Power Boost marka PSU'da ya da yeni işlemcide arızadan ya da anakartın giriş seviyesi olmasından çıkacak gibi. Çünkü tek değişken işlemci sistemde.

    Ayrıca Windows sürücü WHQL sertifikası alabilmek ve ürünleri tüketiciye satılır şekile getirebilmek için bir bilgisayar parçasının yazılımının çok ciddi standartları olan testlere tabi tutulması gerekli yani WHQL onaylı bir sürücü barındırması bir bilgisayar parçasının genel manada sürücüsünün sorunsuzluğunun belgesi de diyebiliriz.


    Bakınız işlemci değişimi ile ekran kartı sürücü sorunu sanılan problemlerin başlaması:


    https://forum.donanimhaber.com/b450-ve-ryzen-7-3700x-uyumsuzlugu-var-mi--145030822


    Bakınız WHQL onaylı ekran kartı sürücüleri çıkartabilmek için yazılımın tabi olduğu benzer testlerin bir kısmı:


    https://www.techpowerup.com/246025/qa-consultants-determines-amds-most-stable-graphics-drivers-in-the-industry


    After running for 12 days of 24-hour stress tests, the aggregate of AMD products passed 93% of the scheduled tests. The aggregate of NVIDIA products passed 82% of the scheduled tests. Based on the results of testing the 12 gpus, qa consultants concludes that AMD has the most stable Graphics Driver'in the industry.

    https://qaconsultants.com/stabilityaudit/

    Yani kısaca bu gerçekler altında en ufak sıkıntıda sürücü sorunlu demek "problemin aslında neden kaynaklandığını anlamadım benden yani kullanıcı hatasından üşenip format atmama vb. gibi ya da bilgisayarımda ki diğer herhangi bir parçanın gizli açık yetersizliği ya da arızasından ya da ekran kartında ki donanımsal arızadan olabileceği gerçeğini kabul etmek düşünmek istemiyorum." Demekten başka bir şey değil."AMD işlemci ısınıyor" söylemi gibi.

    Bunlara ek olarak SAPPHIRE NİTRO+ Modelinde tek başına kart 410w+ güç tüketimlerine çıkabilir bir çok özel 5700xt de de..

    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.


    https://www.igorslab.de/sapphire-rx-5700-xt-nitro-plus-im-test-mit-weniger-gewicht-sprintet-es-sich-besser/6/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Ağustos 2020; 4:28:4 >




  • Sıkıntı büyük ihtimalle üst seviye bir PSU ile çözülebilir. Yerinizde olsam direkt ekran kartını değiştirirdim. Kendi PSU modelinizi bir türlü yazmadığınız için daha fazla yorum yapamıyorum.
  • Hocam haklı olabilirsiniz fakat benim bu sorunu çözmem imkansız garantiden yararlanmam da imkansız çünkü sürekli olan bir sorun değil bazen hiç sorun olmazken. Bazen bugün gibi uzun süre devam edebiliyor veya defalarca olabiliyor. Kasayı garantiye yollasam muhtemelen benim yaptığım gibi bütün donanım parçalarını test edecekler bende olduğu gibi testlerde de problem çıkmayacak. Klasik sorunsuz diye geri yollayacaklar kendime nasıl bir yol çizmeliyim önerilere açığım. İ·lk aldığımda 1 kez olmuştu ve ondan sonra 7 ay boyunca hiç problem çıkarmadı bu ay ise yeniden başladı. Ne yapacağımı şaşırdım bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununuzu çözecek bir arkadaş var sizinle benzer bir sorunu yaşıyor. Kendisi bilgisayar teknikeri @Hsynnml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 20 Ağustos 2020; 15:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Hocam bütün bileşenleri yazmıştım ama dikkat etmediniz sanırım. Güncelleme olarak kasayı kapatıp yeniden açtığımda ekran kartının rgbleri gitmişti bios pilini çıkarıp taktım şuan ekran kartı rgbleri yanıyor fanları çalışıyor fakat ekran siyah no signal yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende rx590 kullanıyorum benim kart da güç canavarı bendede siyah ekran alıyorum sorun nerede tahmin edelim. "power" öncelikle herşeyi denediğim halde sonuç alamadım. psu nun 12v kanalı atx standartlarının altına düşmekte bu yüzden amd ekran kartları donanımsal olarak korumak için siyah ekran vermekte. 80+ ibaresi yada 80+ alması o power ın iyi oldugu anlamına gelmiyor her 80+ gold power da iyi değil malesef. özellikle.

    "biosdayken bile başıma geldi." size soruyorum driver ile nasıl bir ilişkisi var bu yazdıgınızın ? Aslında sorunuzun kaynagını kendiniz vermişsiniz "650w 80+ power"

    sorununuz psu 12v atx değerleriniz düşmektedir eski değerlerini veremiyor power bu yüzden. forumlarda biraz aratın overclock suz ucuz sistemlerde ancak kullanılması gerektiği yazılır fakat siz 5700xt ile kullanıyorsunuz psu nuzu. önerilmeyen ne zaman sorun çıkacağı belli olmayan power ları almayın kullanmayın üst sisteminizde.

    işin özü ömürlük tabir ettiğimiz üst seviye ürünlere yönelin gerekirse ucuz kasa alın ama power dan kısmayın daha sonra böyle sorunlarla karşılaşılıyor. sistemin stabil olmasının en büyük etkenleridir kaliteli power.




  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    Güncel kullanıcıların çoğunun düşündüğü gibi "en son çıkan sürücüleri her zaman kullanma" zorunluluğunuz yok.

    - Problem yaşamadığınız sürücü(leri) tekrar yükleyin. Yine problem var mı? Varsa,

    - Sisteminiz hız aşırtmalı ise BIOS'u sıfırlayın. Ayrıca, otomatik hız aşırtmayı sağlayan PBO'yu kapatıp bir süre kullanın. Yine problem var mı? Varsa,

    - PSU'nuzun tam modelini öğrenip; UVP, OVP, OPP, SCP, OCP, OTP gibi korumalara sahip olup olmadığını araştırın. Örneğin Düşük Gerilim Koruması (Under Voltage Protection) yok ise ve şebeke voltajınız PSU limitinin altına düştüğünde sizinkine benzer durumlar yaşarsanız. Ayrıca bu durumdaki PSU'yu servise gönderseniz bile doğal olarak problem yok deyip geri gönderirler. PSU'da problem yok ve yine problem varsa,

    - Kartın kendisi arızalı olabilir.

    Benim bildiklerim bu kadar. Umarım probleminiz en kısa sürede çözülür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani normalde kısmazdım zaten 7k vermiştim 7.5k verirdim fakat işte sistemi topladığım yerde hazır sistem olarak satılıyordu. O dönemde ne kadar 5700xt li hazır sistem varsa hepsi 650w di. Bütün bileşenleri güç açısından kontrol ettiğimde de 650w hayli yetiyor görünüyor. Şuan sistem boot olmuyor ekran kartı çalışıyor rgb ler fanlar çalışıyor fakat ekran gelmiyor. İşlemci fani calisiyor kasa fanları çalışıyor fakat dediğiniz gibi olsa sadece ekran kartını başlatacak kadar bile enerji çıkaramıyor psu diye düşünmemiz lazım. E ekran kartının fanları ve rgb leri çalışıyor demek ki ekran kartına enerji geliyor fakat ekran siyah, monitör ekran kartından görüntü alamıyor. Gerçekten ilginç bir problem. Aylarca sorun olmuyor derken bir gün sorun oluyor. Sonra yine uzun süre sorun olmuyor. Her türlü testi uyguluyorum ekran kartı maksimumda çalışıyor dakikalarca ve o denli güç tüketimi yaparken sorun gerçekleşmiyor fakat youtube'da video izlerken ekran kartı 35-40 derece civarındayken çok az güç tüketirken bir anda kapanabiliyor. Bu yüzden psu yetersizliği kafama yatmıyor açıkcası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.


    Burada Corsair'in "650W 80+" PSU modellerinin listesi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CreedDain

    Yani normalde kısmazdım zaten 7k vermiştim 7.5k verirdim fakat işte sistemi topladığım yerde hazır sistem olarak satılıyordu. O dönemde ne kadar 5700xt li hazır sistem varsa hepsi 650w di. Bütün bileşenleri güç açısından kontrol ettiğimde de 650w hayli yetiyor görünüyor. Şuan sistem boot olmuyor ekran kartı çalışıyor rgb ler fanlar çalışıyor fakat ekran gelmiyor. İşlemci fani calisiyor kasa fanları çalışıyor fakat dediğiniz gibi olsa sadece ekran kartını başlatacak kadar bile enerji çıkaramıyor psu diye düşünmemiz lazım. E ekran kartının fanları ve rgb leri çalışıyor demek ki ekran kartına enerji geliyor fakat ekran siyah, monitör ekran kartından görüntü alamıyor. Gerçekten ilginç bir problem. Aylarca sorun olmuyor derken bir gün sorun oluyor. Sonra yine uzun süre sorun olmuyor. Her türlü testi uyguluyorum ekran kartı maksimumda çalışıyor dakikalarca ve o denli güç tüketimi yaparken sorun gerçekleşmiyor fakat youtube'da video izlerken ekran kartı 35-40 derece civarındayken çok az güç tüketirken bir anda kapanabiliyor. Bu yüzden psu yetersizliği kafama yatmıyor açıkcası.
    Siz olaya power yetip yetmeme gözü ile bakıyorsunuz fakat olay aslında o değil. Ayrıca her oyunda yada programda yapmıyor olabilir mesela bende saatlerce furmark alıyorum ama siyah ekran almıyorum. başka oyuna giriyorum onda 15dk sonra alıyorum

    Sorununuz 12v kanalında "Atx" standartlarının altına düşmektedir verdiği değeri malesef. 12v aşırı derecede düşmektedir bu yüzden sorun yaşıyorsunuz zaten.




  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. İşlemcimde oto oc kapalı pbo kapalı.

    Psu linki:
    https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-650w-guc-kaynagi.html

    Akım korumalarının olduğu yazıyor fakat corsair güvenilirdir diye almıştım çok da bilgili ve emin değilim.

    Evde daha önce akım sigorta vb hiçbir problem yaşamadık diğer bilgisayar ve elektronik cihazlarda da herhangi bir problem yaşamıyoruz.

    Şimdi ekran kartı üzerindeki bios tuşundan silent biosa geçiş yapacağım ki çektiği watt biraz daha düşsün.

    Pc açıldığında ise ddu ile driver kaldırıp 12.19 yani eski adrenalin driverını yükleyeceğim bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Merak ettim 80+ olunca ne olur, olmayınca ne olur ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.