Şimdi Ara

52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Resetera forumunda keyifle takip ettiğim bir konunun Forum Donanım versiyonunu açmak istedim. Özetle konsept şu;


    1 yıl içinde 52 adet oyun bitirmeye çalışıyoruz. Sonra bu oyunlarla ilgili kısaca fikirlerimizi paylaşıyoruz. Amaç birbirimizle yarışmak değil. Tecrübe ettiğimiz farklı oyunlarla ilgili hislerimizi anlatmak. Aslında 1 yıl içinde 52 oyun bitirmeye çalışarak kendimizle yarışıyoruz. 52'ye ulaşamasak da olabildiğince kaliteli oyun oynayarak her şekilde kazanmış oluyoruz :)


    Amaç oyunlar hakkında tartışmak da değil. Tüm fikirler subjektif elbette. Kimsenin değerlendirmeleriyle ilgili olumsuz yorum yapmayalım. Ben oyunlara puan da vereceğim ama benim kendi kriterlerime göre bu puan tamamen. Herkes istediği formatta paylaşabilir fikirlerini.


    Sadece PC de değil her platform olabilir. Tam karşılığını bulamadığım için burada açtım konuyu ama moderatörler uygun foruma taşıyabilir elbette.


    Müsaadenizle ben başlayayım. Parça parça yazacağım. Bu yıl henüz 31 oyun bitirdim. Hedefe biraz uzağım ama olduğu kadar artık :)


    Oynadığım tarih itibarıyla eskiden yeniye ilk 10 oyunla başlayayım.


    1) High On Life (2022)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Yılın oynadığım ilk oyunu. Rick & Morty yapımcılarının kurduğu oyun stüdyosunun aynı kafayla yaptığı bir komedi bilimkurgu FPS oyunu. Oyunun olayı silahların birer karakter olması. Rick & Morty seven biri olarak oyunun mizahı benim hoşuma gitti. Mekanikler biraz sığ olsa da oynatıyor kendini. PC Gamepass'de oynayıp ilave para da vermediğim için de bir pişmanlık yaşamadım. 7/10.


    2) Call of Juarez Gunslinger (2013)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Steam'da oldukça ucuza aldığım kısa ama keyifli western temalı FPS oyunu. Çok derin bir oyun değil oynanışı oldukça eğlenceli. Keyifli vakit geçirtiyor. 7/10.


    3) Transistor (2014)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Hades'in yapımcısı SuperGiant Games'in önceki oyunlarından. Açıkçası çok seveceğini düşünmüştüm çok da sevmek istedim ama olmadı maalesef. Oyunun sanat tasarımı, müzikleri, konsepti insanı kendine çekiyor. Ancak oynanış tarafı beni kavrayamadı. Oynanış benim için en önemli kısım olduğundan 6/10.


    4) Mafia Definitive Edition (2020)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    90'ların başında doğmuş birçok kişi gibi Mafia'nın yeri bende çok ayrı. İlk oyun küçücük yaşımda aklımı başımdan almıştı. Remake'i oynamak bu yıla kısmet oldu. Açıkçası çok yetenekli bir firma olmadığını düşündüğüm Hangar 13 iyi bir iş çıkarmış. İlk oyunun yarattığı atmosferi veremese de hikayeyi modern oynanış standartlarıyla güzel bir şekilde sunmuşlar. 7.5 verirdim ama orijinal Mafia'nın hatrına 8/10.


    5) Persona 5 (2017)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Oynadığım ilk Persona oyunuydu. Açıkçası bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. JRPG uzmanı olduğum söylenemez ama hikaye, oynanış, karakterler, sanat tasarımı, sunum her bir unsuruna bayıldım. Turn-based combat diye uzak duranlar bence hata yapıyor. 9/10.


    6) A Plague Tale Requiem (2022)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    İlk oyunu beklentilerimi aşan A Plague Tale'in devam oyunu. Grafikler gelişmiş, dünya büyümüş ve oynanışta da biraz geliştirmeler yapılmış ama ne bileyim ilk oyun kadar keyif almadım. İlk oyun daha vurucu gelmişti ama bunda üzerine yeterince şey koyamadıkları için o etkileyicilik biraz azaldı sanki. Bir de dram kısmında biraz ipin ucu kaçmış gibi geldi. Yine de PC Gamepass'de oynadığım için üzmedi. 7/10.


    7) Metroid Prime Remastered (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Zamanında Gamecube ya da Wii sahibi olmadığım için tecrübe edememiştim. Switch'e remaster edilince kaçırmadım. Açıkçası bugün bile hala neden tüm zamanların en iyi oyunları listelerinde ilk 20'lerde ilk 30'larda olduğu anlaşılıyor. Muazzam bir oyun. Bir türe adını vermiş ancak 2D ile ünlü olmuş bir serinin mekanikleri 3D ortama nasıl taşınılır ders vermişler. 20 yıl önce yapılmış bu oyun akıl almıyor. Hala taş gibi. 9/10.


    8) Celeste (2018)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Hayatımda oynadığım en iyi platform oyunu. Ne diyebilirim ki bu oyun bu hobiyi neden seviyorum'un cevaplarından biri benim için. Oynanış, karakterler, bugün bile Spotify'dan dinlediğim soundtrack, tatlı ve anlamlı hikayesi tek kelimeyle kusursuz. 2018 için herkes RDR2 mi GOW mu diye tartışıyor ya benim için o tartışma Celeste ile birlikte üçlü oluyor işte :) 10/10.


    9) Vampire Survivors (2022)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Baya bir zorladım ama yok zerre bağlanamadım. Neyi bağımlılık yapıyorsa benim bağışıklığım varmış sanırım anlamsızca baktım ekrana. Vakit geçirtir ama gerisi yok. 4/10.


    10) Super Mario 3D World (2013)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Switch'e gelen Wii U portlarından. 3DS'e çıkan Mario 3D Land stilinin devamı aslında. Bir 3D Mario oyunu olarak yine harika bir platform oyunu ama nedense 3D Land kadar eğlenmedim. Odyssey seviyesinde zaten değil. Yine de Switch sahipleri için "must-play" kategorisinde olduğunu düşünüyorum. 8/10.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 18 Eylül 2023; 13:39:45 >







  • Henüz bitirilen oyun sayısı da manidarmış :))
    Kolay gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Konuyu açmak için özel olarak beklemişim gibi olmuş :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    Şaşırtıcı derecede farklı bir konu olmuş
    Oyun oynamak isteyipte oynayacak oyun bulamayanlar için güzel bir konu
    Bende aralarından seçer oynarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Hocam oynayacak o kadar oyun var ki. Para yoksa bile kuracaksın emülatörü eski zamanlarda çıkmış yüzlerce kaliteli oyun var. Amaç da zaten birbirimize kaçırdığımız oyunları anlatmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 4k PS2 emulator ile bitirmedim tek resident evil oyunu olan code Veronica x oynuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel konsept, eline sağlık hocam. Bakalım kim neler oynamış/oynayacak yıl boyunca @intercityfirm1895


    1) HI-FI Rush (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Senenin değil çok uzun süredir oynadığım en keyifli oyundu. Türünde az bulunur bir yapım. Müzikle biraz içli dışı olanların kesinlikle oynaması gerekir. Oyun içi parça seçimleri ise muazzam. Mizahı eğlenceli.


    2) Resident Evil 4 Remake (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Orijinal oyunu hiç oynamadım desem yalan olmaz. Fazlasıyla eski gelmişti. Remake hali muazzam olmuş, alışılageldik RE'lerden daha aksiyonlu daha hızlı bir oyundu. Büyük keyif alarak oynadım. Orijinal oyunun demodeliğinden dolayı oynamaya çekinen varsa çok başarılı bir remake'tir kesinlikle öneririm.


    3) Atomic Heart (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Alternatif bir evrende geçen muazzam bir yapımdı. Bioshock açlığı çeken bünyeme ilaç gibi gelmişti. Bazı eksikleri vardı fakat hikaye ve gunplay kesinlikle bu açıkları kapatmıştı. Fırsat bulduğumda DLC'sini de oynamayı planlıyorum.


    4) Somerville (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    2 sene önceki Xbox sunumundan bu yana merakla beklediğim bir indie yapımdı. Maalesef çok beklediğim gibi çıkmadı ama finali ile hikayeyi güzel bağlamıştı. Birçok farklı sonu bulunmakta. Oynanış süresi ise yeterli.


    5) Dead İsland 2 (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    İlk oyunu çok seven ve ikinci oyunu uzun süredir bekleyen biri olarak maalesef beklentilerimi tam olarak karşılayamadı. Arkadaşımla bitirmiştik. Fena değil çerezlik sayılabilecek bir oyun. Hikayesi ise klişe.


    6) Remnant From Ashes (2019)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Uzun süredir girmeyi düşündüğüm bir oyundu. 3 arkadaş girip bitirdik. Güzel bir soulslike soslu tps looter shooter oyunu. Arkadaşlarınız ile birlikte çok keyifli anlar geçirerek oynayabilirsiniz. Yenisi de fena gözükmüyor bu sene içerisinde oynamayı düşünüyorum.


    7) Ravenlok (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Çok tatlı görselleri olan minnak bir indie oyunu. Hikayesi klasik bir Alice Harikalar Diyarında. Oynaması ve platinlemesi hızlı bir oyun, keyifli bir indie'di.


    8) Planet of Lana (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Bu yılın benim için en iyi indie'lerindendir. Zorlu fakat güzel bir yol hikayesi desek yalan olmaz. Bilmeceleri güzeldi. Tavsiye ederim. Unravel, Limbo, Inside gibi oyunları sevenlerin bakmasını tavsiye ederim.


    9) Final Fantasy XVI (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Ne söylenebilir ki.. Gelmiş geçmiş en köklü serilerden birinin son oyunu. Sinematikler bazen illallah ettirse de hikayesi oynatıyor kendini. Oyun oynarken kendinizi game of thrones'da hissediyorsunuz. Her FF oyununda olduğu gibi epic boss savaşları, muazzam kalitede müzikler ve muhteşem bir finale sahip. Kesinlikle oynanması gereken yılın en iyi oyunlarından.


    10) Shadow Warrior 3 (2023)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Keyifli bir Doom klonuydu. FPS ve hızlı bir oyundu. Önüme geleni indireyim biraz stres atayım diyenler için bire bir )



    Not: yarıda bıraktığım ve hali hazırda devam eden oyunları eklemedim. Bittikçe gönderimi güncelleyeceğim.





  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Harika paylaşım olmuş. Hi-fi Rush ve RE4 Remake benim bir sonraki paylaşımımda olacak. Tamamen katılıyorum muazzam oyunlar. Diğerlerinin de bazıları listemde bazılarına siz dikkatimi çekmiş oldunuz 52 Oyun. 1 Yıl. (2023) 

  • Konsept güzel ama işten güçten vakit bulup da adam akıllı oyun oynayamıyoruz ki ben buna katılsam hanım boşar herhalde beni zaten söylenip duruyor çok oyun oynuyorsun diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten iş gücü sahibi olup, yılda 50 oyun oynamak zor kesinlikle. Benim de 50 oyun bitirdiğim bir yıl yok zaten :) Bu yıl da zor görüyorum. Amaç oynayabildiğimiz kadar oynamak. 52 sembolik bir sayı amaç boş vaktimizi güzel oyunlarla değerlendirmek.


    Bu arada handheld cihazlar kesinlikle yardımcı oluyor onu da ekleyeyim. Persona 5'i Switch'te bitirdim yoksa TV ya da PC başında hayatta bitmezdi. İmkan varsa Switch ya da Steam Deck edinmek fayda sağlayabilir.

  • 60 oyunluk liste yaptım mesajım forumda gözükmüyor şaka gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok mu dolu oldu mesaj acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt

    sayfayı yormasın diye görsel bile eklemedim tekrar yazarım müsait olunca

  • Selamlar. 2023 senesi içerisinde bitirdiğim oyunları sıraladım. 1 tanesini 100 ledim. Genelde korku gerilim hayatta kalma oyunları sevdiğimden bazı oyunları duymamış olabilme ihtimaliniz var=)

    1-)

    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Korku - Gerilim oyunu. Gamepass' den oynadım Platform: Xbox Puanım: 7/10

    (Başlarda çok iyi başladı ortalarda fena değil ama sonlarda ciddi düşüyor oyun)


    2-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Daha önce oynamıştım. Bu sene yine Ps5 de bitirdim

    Hikaye tabanlı Qte oyunu. Platform: Playstation Puanım 9/10

    (Oyun hep aynı tempoda ilerliyor)


    3-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Korku - Gerilim oyunu. Platform: Playstation Puanım 7/10

    (Oyun orman bölümleri biraz karışık kaybolmaya müsait ama oyun

    son sahnelerde açılıyor. Hep aynı ortamda geçseymiş dedirtiyor)


    4-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Korku - Gerilim Platform: Playstation Puanım 6/10

    (Genel kanının özellikle basının aksine bu oyuna 7 verdim. Sebebi hep aynı

    mekanikler bayıyor. Örnek; Kritik bir hareketten sonra fix olan şeyler

    misal anahtar yerleştir yaratıklar gelsin, Önemli kapıyı aç yaratıklar gelsin. Böh)


    5-)



    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Qte Macera oyunu Platform: Playstation Puanım 9/10

    (Oyun tek kelime harika. Quantic Dream yapıyor beyler)


    6-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    HacknSlash Rpg Platform: Playstation Puanım 8/10

    (Blizzard hastası olarak bu oyuna normalde 9 veririm hatta oyun aslında bitmez.

    Tam grind oyunu ama malesef sezon ortasında çok fazla nerf buff yapıyorlar.

    Buildlerimiz hiç oluyor. İleride umarım D3 deki gibi sezonlar görürüz build anlamında)


    7-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Qte Macera oyunu Platform: Playstation Puanım 10/10

    (Oyun tek kelime harika. Quantic Dream yapıyor beyler) - Aynı yorum

    daha önce ps3 döneminde oynadım. 2024 de yine oynarım. Harika oyun)


    8-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Harbi baba Korku oyunu. Platform: Xbox Puanım 10/10

    (Abi gerçek mana da altınıza yapmak hatta abartmıyorum gece uyumak istemiyorsanız

    buyurun. Yok böyle bir korku oyunu. Zaten bilimsel anlamda da Dünyanın en korkunç

    oyunu. Yapanların ellerine sağlık)


    9-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Rpg - Souls türünde sayılır. Platform: Xbox Puanım 7/10

    (Oyun fena değil. Co op oynadık. Solo oynarsan işler daha uzar. Tadında bırakmak

    lazım dedik. KÖPRÜDEKİ BOSS A SELAM)


    10-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Korku - Hayatta Kalma Platform: Xbox Puanım: 8/10

    (Şahsen Re hastası olarak Re2 ve Re Village ı buna tek geçerim. Çok çok çok fazla

    aksiyon var. ondan dolayı genel kanının aksine bana göre tam RE değil. Saygı duyuyorum

    Genel kitleye daha çok hitap ediyor ama ben 8 verdim.)


    11-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Korku - Hayatta Kalma Platform: Xbox Puanım: 10/10 (ayrıca %100ledim)

    (Harbi yarı açık dünya olarak Re 4 den daha iyi, bosslar harika -- en azından göz vurmak

    zorunda değiliz---- bölüm tasarımları çok iyi. Hatta her alanın kendi tarzı olması. Baştan sona

    büyüledi beni. Korku sekansları yerinde. Basın tarafından hakkının yendiğini düşünmekteyim)


    12-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Gerilim - Hayatta Kalma Platform: Xbox Puanım: 9 / 10

    (Cidden oyun harika. yandan görünüyor ve piksel grafikleri var denebilir. Ama özünde

    old school Re ve Sh sevenlerin taptığı bir oyun. Bu tarz oyunları çok özledik.)


    13-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)

    Korku - Gerilim Platform: Xbox Puanım 7/10

    (Gerilim ögeleri konusunda yeterli dediğim oyun. Bazı ögeleri vermesi yetti daha iyi olabilirdi)


    14-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Korku - Hayatta Kalma Platform:PC Puanım: 8/10

    (Daha iyi olabilirdi. Özellikle malikane komple old school Re havasında ama bir yerden sonra

    portallar farklı dünyalar açılıyor orada bir saçmalama evresi yaşanıyor. O olmasaymış harika

    olurmuş. Neyse)


    15-)


    52 Oyun. 1 Yıl. (2023)


    Korku - Gerilim türünde oyun Platform: Playstation Puanım 7/10

    (yani fena değil. Bu tarz oyunları seviyorum. Özellikle Dark Anthology in diğer oyunlarını

    oynamış biri olarak ilk duyurulduğunda hype yüksekti ama 7 lik oyun olmuş

    Başkası oynasa 6 filan rahat verir. Gerilim sevdiğimden 7 verdim)



    Benden bu kadar


    Bu sene bitirilecek oyunlar arasında


    Spiderman Miles and Morales

    Spiderman 2

    Starfield

    Bg3

    Divinity Original Sin 2

    Resident Evil 2 (bir kez daha)

    Resident Evil 3 (bir kez daha)

    Final Fantasy 16

    Mario Odyssey (Nintendo Switch)

    Hogwarts Legacy

    Sifu

    Remnant 2

    Star Wars Jedi Fallen Order

    Star Wars Jedi Survivor


    planlıyorum. 52 oyun imkanı yok. Zaten asla oyun bitiren değil yarım bırakan biriyim. Katkım olsun diye yazdım. İyi forumlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hortlak Fuat -- 18 Eylül 2023; 19:47:12 >




  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt

    Hocam bu tam benim kalemim olmuş yalnız. Survival horror denince akan sular durur bende :) Ama tabi kendimizi savunamadığımız türde olanlara pek bayılmıyorum. Amnesia yenisini deneyesim var ama GamePass ile.


    Yalnız Dead Space yorumu üzdü. Hayatımda oynadığım en iyi 10 arasında benim için her zaman. Hem korku hem bilimkurgu fanı olduğum için belki de. Ayrıca Signalis yorumuna da katılıyorum. Harikulade bir oyun ama Türkiye'de pek bilen yok sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 18 Eylül 2023; 20:22:47 >
  • intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    Dead Space de ortam çok iyi. Atmosfer harika ama gameplay eski kalmış hocam. Anlattım ya. Her bir kritik harekette sürekli yaratıklar geliyor. Hatta oynarken arkadaş ile şöyle derdik. Aha kritik bir kapıyı açtık yaratıklar gelecek. Saniyesinde yaratıklar geliyor. Ezberledik resmen. Az daha şaşırtmalı az daha ağırlık hatta bir tık az aksiyon olsa iyi olurmuş. Şahsi yorumum. Çok fazla combat aksiyon olunca oyun korku oyunluğundan çıkıyor malesef. Gerilim oldu sonra iyice düştü bizde. Oyun çok iyi ama ben korku anlamında yorumluyorum sanırım:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.