Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
8
Favori
10.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    adınıza çok sevindim. umarım en kısa zamanda bizim mahalle içinde bir gelişme yaşanır.

  • 17 Aralık 2023 tarihinde ekran alıntısındaki SMS geldi. Bakalım bahsettikleri FTTB > FTTH dönüşümü ne kadar süre içerisinde gerçekleşecek. SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • forgottenh F kullanıcısına yanıt

    Güzel, görmek istediğimiz gelişmeler.

    Bu tarz sms alan arkadaşlardan ricam, lokasyon bilgisi paylaşabilirse iyi olur. Nerelerde dönüşümler başlıyor görmüş oluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen SMS'ler ışığında konu başlığını güncelledim.


    Bu başlık altında altyapısının FTTB'den FTTH'ye dönüşümünü isteyen kişiler veya dönüşümü gerçekleşen kişiler deneyimlerini, altyapı değişim süreçlerini yazarsa (lokasyon belirterek) nerelerde işlemler başlıyor görebiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Aralık 2023; 18:8:1 >
  • Bugün bekliyordum gelmelerini ama gelmediler oysa ki dün ve sabah arayıp acil notu düşürmüştüm. Yarına kaldı bakalım.

    Bu arada FTTH’de modeme doğrudan fiber kablo mu çekecekler apartmandaki kutudan. Aşağıdaki kutudan daireme gelen mevcut cat6 kabloyu söküp atacaklar sanırım değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Evet, bina altından gelen fiber kablo doğrudan modeme gelecek. Eskiden modemle kablo arasında GPON cihazı da oluyordu fakat güncel modemlerde GPON artık modem içinde oluyor. Konudan gördüğüm kadarıyla dönüşümler hızlı değil, yoksa bu konuda baya bir paylaşım olurdu diye düşünüyorum. Şanslısınız.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler dostum. Bende hali hazırda şu modem takılı herhalde gpon’suz direk buna olur. Olmassa da değiştirtirim modemi, fiberi doğrudan modemimde hissetmek istiyorum aracı bir cihaz kullanmak istemiyorum hehe


    Bu arada ekibe sorucam yarın özellikle benim oturduğum site mi yenilendi yoksa site dışı yanımızdaki apartmanlarda da değişim oluyor mu diye. Senin lokasyonu da soracağım mutlaka


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 18 Aralık 2023; 20:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekostros kullanıcısına yanıt

    ZTE H3600'leri genelde GPON ile beraber kullananları hatırlıyorum. Gpon'suz kullanımı var mı emin değilim.


    Çokta dert değil bence modem değişimi. Eve kadar fiber gelsin de değiniz gibi gerisi kolay.


    Vakit ayırıp soracağın için şimdiden teşekkür ederim dostum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Aralık 2023; 21:24:24 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin şu anda wan ışığınız yanmıyor muhtelemen size FTTB üzerinden hizmet veriliyor ise cihazları geçiçi olarak devre dışı bırakmış olabilirler bina altından 100lüğü söküp ardından 1000 mpbs destekli switch takabilirler tabi bu iş superonline nasıl planladığına bağlı genel olarak FTTB artık nadir kullanıldığı için FTTH yoluna gidiliyor. Şimdiden hayırlı olsun.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Bu modem aslında FTTB için üretilmişti ilk başlarda fakat huaweilerde sıkıntı çıkarıldığı için artık FTTH tarafınada veriliyor. Yani artık hem FTTB ,Hem FTTH kullanıcılarıda kullanabilir. Fakat dahili ont olanları FTTB kullanıcıları kullanamıyor ethernet kablosuyla geldiği için onun yerine huawei"nin şu modelinden veriyorlar FTTB için LG8245X6-50 modeli veriliyor.

  • imate kullanıcısına yanıt

    Cuma günü kutuyu değiştirmişler, değişirken aşağıdan mevcut bağlantımı söküp atmışlar, o gün apartmandaki superonline kullanan bazı dairelere de yeni hattı çekmişler ne hikmetse benim daireme gelmediler haber de vermediler. Cumadan beri internetim yok. Yazılımcı olduğum için de işlerim hep aksadı. 5 kere aradım acil notu düşürdüm artık bugün gelirler diyordum bugün de gelmediler.


    Merak ettiğim bir şey var şimdi bunlar gpon cihazı takacaklar ondan da cat6 ile modeme bağlantı sağlanacak diye biliyorum. Fiberoptik kablonun doğrudan modeme girmesi yerine gpon’dan cat6 ile gelmesi internet kalitesini etkiler mi? Özellikle Ping ve paket kaybı gibi konularda? Bir de Bu gpon cihazları sorun çıkarıyor mudur, kopma,kapanma,resetlenme vs.. İçinde gpon’lu modem bulup kullanmak mı iyi yoksa harici gpon cihazı mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 19 Aralık 2023; 17:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Kutuyu sökmüşlerse eğer büyük ihtimalle FTTH koymuşlardır sizin dairenize fiber kılı geleceği için cat6 kablo boşta kalabilir. Gpon sorun çıkarmaz pasif altyapıya dönüşüm olduğu için yazılımcı olduğunuz için harici bir akü almanız durumundada internetiniz çalışmayı sürdürür bunun yanı sıra Gpon içinde veya dışında olması bir şeyi değiştirmez hepsi aynı hızı veriyor sadece biraz daha elektrik tüketimini düşürür onun dışında fark olmuyor fiber kablo nadir olacağı için her yere taşımanız problemli olabilir ilk kurulumda yer seçimi önemli.

  • Ben 8 aydır 500mbit kullanıyorum ama SOL'un pingleri berbat. Türk Telekom 50mbit kullanırken 8-12 ms olan ping, SOL'da 60-70 ms lerde geziyor. Hele Battlefield oynarken ping 95 lerde geziyor. İsterse 10gbit internet olsun ping yüksek olunca hiçbir anlamı kalmıyor.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi il / ilçe ? Bu ping meselesi bölgesel değişiyor ama bende de son birkaç aydır anlık ping yükselip inmesi sorunu vardı. 50 ms’den bir anda 120’ye çıkıp iniyordu ve oyun o an donup geri düzeliyordu. Bakalım FTTH’de düzelme olacak mı


    Bu arada hala ekip gelmedi geçen cumadan beri net yok. Dün akşam çöp saati 19:00 civarı apartman görevlisine sordum bu superonline’cıları görüyor musun diye “abi alt katı bağlıyolar şu an” dedi. Gittim yanlarına 1 haftadır kablo çekmenizi bekliyorum her gün apartmana geliyorsunuz başka dairelere bağlıyıp gidiyorsunuz dedim. Abi diyor benim yapabileceğim bişey yok sistemde hangi daireler görünüyorsa onlara gidiyoruz dedi.


    Valla saçmalık alt katım, üst katım yanım hepsine çekilmiş bir bana gelmiyorlar üstelik 10 kere arayıp acil notu düşürdüm. Yazılımcıyım işlerim aksıyor yetişmiyor yanarım dedim yok gelmiyolar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Kayseri/ Talas
    İşin ilginci, binada gpon var sol ve TTNet olarak, Turksat da yakında dairelere kadar fiber getirecek dendi. Bundan önce 1 yıl TTNet altyapısını kullanan poyraznet kullandım, onda pingler daha düşüktü. 500mbit şuan sadece herhangi bir şey indirirken işe yarıyor, ping yüksek olduktan sonra bir faydası yok. 56-60mbps arası indirme hızım var, o da ayrı iş mesela EA playdan en üst hızda indiriyor, Xbox gamepass ve Steam 32mbps zor görüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün de bitti gelmediler. Şimdi yine aradım derdimi anlatırken müşteri hizmeti telefonu yüzüme kapadı. Yarın avukatımı arayıp ona devredicem artık bu işi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline Beylikdüzü bayi rezaletinde ötesinde son bir kaç senedir. Bölgeye hiç bir şekilde yetmiyor bu bayi.


    Ya bayiyi basıp biraz sert çıkışıp iş yaptıracaksınız (zamanında bunu yaptım bir kaç saat sonra geldiler) ya da şanslıysanız beylikdüzü fibernet bayisini telefondan arayıp (0212 999 01 01 - ki telefonu düşürmekte imkansıza yakın) oradan direkt iletişime geçip derdinizi anlatmayı deneyeceksiniz.


    Çünkü Turkcell'i aradığınızda onlarda bayiye aciliyet notu iletiyor mail ya da farklı kanallardan ama bayi iplemedikten sonra iş yürümüyor.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Kayseri Talas"ta ben millenicom ile sol kullanmıştım şu an hali hazırda sol hizmetim aktif genelde bütün yurt dışı çıkışları istanbul üzerinden yapıldığı için istanbuldaki kendi pop noktalarına bende 28 ms ile gidiyordu bundan dolayı ping yüksek görünebiliyor. Sizin yaşadığınız hız sorunu ise şu şekilde eğer hali hazırda 1000 mpbs paketiniz olsa dahi garanti olarak alamıyorsunuz EA , Xbox , Steam gibi firmaların diğer kullanıcılar etkilenmesin diye sizin internet hızınızı limitleyebiliyor. Fakat Ubisoft epic games sunucuları rahat olduğu için bu tarz kısıtlamaya maruz kalmayabiliyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 22 Aralık 2023; 6:49:19 >
  • imate kullanıcısına yanıt

    EA'da tam hız iniyor, xbox ve steam de tam hızı sürekli görmüyor. Onu harici indirmelerde de 55-60mbps arası indirme hızını görüyorum ama asıl sıkıntı yüksek ping olması. Bu konuda tartışmasız en iyisi TTNET.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.