Şimdi Ara

50 bin tl bütçeli ev sinema projeksiyon sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Evim için projeksiyon almayı düşünüyorum. Ancak o kadar çok var ki kafam karıştı. Bütçe 50 bin tl. Bu bütçeye uygun 4k renkleri canlı tavsiyeleriniz nelerdir?

    UHD350
    Tw7000
    W2700i

    Hangisi olmalı?



  • Hocam selamlar,


    bütçeniz 50k olarak net mi bilmiyorum ama ben yeni uhd35 ten uhz50 ye geçiş yaptım. UHZ50 tam bir efsane diyebilirim.

  • Geçen gün emektar projeksiyonum bir daha açılmamak üzere kapanınca indirimler bitmeden bir viewsonic x1-4k cihaz aldım 47500TL ye. Viewsonic bunu bir xbox projeksiyonu diye pazarlasa da ev sineması için de tam bir fiyat performans cihazı diyebilirim. Vaktim olunca bir inceleme videosu düşünüyorum, ama şu an için oldukça memnunum diyebilirim. Renk ve kontrast konusunda çok başarılı. Tek eksi yönleri biraz gürültülü çalışması (eco moda alınca iyi bir parlaklık ve ses kombinasyonu yakalanabiliyor) ve arc, earc desteği olmaması. 0,65 dmd çip xpr modda biraz sesli çalışıyor. Gürültülü olmasının nedenlerinden biri bu. Ama bu çip 0,47 çiplerden oldukça üstün. Keskinlik daha iyi, siyahlar daha iyi. Kontrast özellikle bir led projeksiyon için, hatta daha pahalı lambalı projeksiyonlara göre bile oldukça iyi. Kutudan çıktığı haliyle film modu dengeli ve güzel renkler sunabiliyor ama biraz kalibre edince 2'nin altında delta e değerlerine ulaşabiliyor. Bu sınıftaki bir projeksiyon için çok iyi sonuçlar bunlar. Siyahlar bendeki specta kontrast gri perdede oldukça tatmin edici geldi. Yeterli koyuluğun yanında gölge detaylarını da sunabiliyor. 50000 civarı bütçeler için kesinlikle göz önüne alınması gereken bir cihaz.





  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun...


    X2-4K daha iyi bir secenek degil mi?

  • bilo1010 B kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin projeksiyonlarda 7000 modeli iyi ama lamba ömrü ve gürültüsü fazla Epson serisinden tw6250 lamba ömrü olarak daha verimli ama lambalı ürünlerde kullandıkca kararma olayı var ama dlp projektörlerden uzak durun 3lcd herzaman doğru renk derin siyah veriyor ve Epson pahaida olsa bunu kulnniyor ve 5 yıllık garantiyi unutmayın (lazerler de 5 yıl garanti var ) viewsoniclerden uzak durun hatalı. Üretimleri çok ve siyah dengesi yok renk patlamasında fazla
  • Hicks kullanıcısına yanıt

    Benim salonumdaki atım mesafesi için x1 uygundu. Alan kısıtlıysa x2 daha iyi bir seçenek olabilir. Zaten tek farkları atım mesafesi, bir de x2 biraz daha düşük lümen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.