Şimdi Ara

4k video renkler soluk (Gtx780 ? x265)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Yeni 4k bir monitör aldım, hevesle 4k film indirmeye başladım ama videolar soluk görünüyordu. İlk başta indirdiğim dosyadan kaynaklı sandım ama hemen hepsinde aynı. Gtx780 ekran kartı var. Nvidia panelden renkle ilgili bazı düzenlemeler yaptım işe yaramadı.
    Windows 10'un kendi media player'i renkleri düzgün şekilde gösterdi ama onda da ses çalışmadı(dts ile ilgili sıkıntısı var sanırım). Ayrıca çok fazla takılıyor. Normalde potlayer kullanıyorum, ekran görüntülerinin kıyası aşağıdaki şekilde.
    4k video renkler soluk (Gtx780 ? x265)

    Sorunun x265 ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum, sizce ekran kartını mı değiştirmek gerekir yoksa düzgün bir playerla halledilir mi(varsa player tavsiyesi de alayım 4k için)







  • gtx780 4k-h265-hevc çözme yetisine sahip değil.gtx950den itibaren 4k çözme özelliği geldi kartlara.Oynatıcı olarak da klite codec pack-media player classic öneririm.
  • Yani hardware'de çözülmediği için video oynatıcılar yazılım katmanında kendileri çözmeye çalışıyorlar, onlar da tam düzgün yapamıyor gibi bir durum var herhalde? Windowsun playerinin düzgün görüntülemesi ilginç yalnız. Windows yaptıysa başkaları da yapmıştır diyor insan mantıken ama gerçek hayat mantığa uymuyor çoğu zaman.

    Neyse madem, şimdilik idare edelim yazın yeni bir kart bakarız belki, sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.