Şimdi Ara

4K çözünürlük, Grafiksel gelişim hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ne zamandır aklımda olan ama forumda bahsedildiğine rastlamadığım bir konu hakkında konuşalım istedim.

    Özellikle PS 4.5 ile daha da ayyuka çıktı ki;çözünürlüğe haddinden fazla takığız,

    Aslında kaplama kalitesi ve ışıklandırma çok daha önemli ama olay öyle bir yere gitti ki firmalar nasıl çözünürlüğü daha yukarı çekeriz diye esas önemli konulardan feragat ediyor.

    Commodore 64, Amiga, Pentium75lerden itibaren PC, ardından Playstation, Xbox... En sonunda PS4 sahibi bir oyuncuyum. Anlayacağınız butun teknolojik oyun gelişimini bizzat yaşadım. Son yıllarda sektörün çok yavaşladığını düşünüyorum.

    Bunun özünde bilinçli bir şekilde müşteriyi oyalayıp daha fazla konsol ve oyun satma stratejisi var.

    Sizce sektör nereye gidiyor, memnumnusunuz verdiğiniz paranın hakkını aldığınızı düşünüyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sektör çok saçma bir yöne doğru evriliyor. Grafik detayı insanları hasta etmiş durumda. Oyundan ziyade konsol sektörü telefon firmalarının stratejilerine özeniyor. Mesela iphone 6 ile 6s arasında nasıl bir teknolojik devrim var ki 6 ayda yeni telefonu çıkardılar şimdi de 7 nin haberleri gelmeye başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne konuda sektörün yavaşladığını düşünüyorsun? Cep telefonu modeli gibi,Oyun konsolumu çıkmasını istiyorsunuz anlamıyorum Forumun farklı yerlerinde Ps4'e yatırım yapmamyın 4.5 çıkacak diyen felaket telları mevcut,ps4 ortalama 3,4 yıl daha oynanıcak,bana kalırsa 10 yıl daha oynarım.
  • Yeni oyuncu tipi yuzunden oldu konsol oyunculari icerige ve oyunlara daha cok bakardi grafikten cok ..bu brni rahatsiz etmeye basladi eger grafik on plana cikmaya devam ederse 2 senede bir konsol cikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an grafik seviyesi olması gereken durumda değilki.

    Sektör yavaşladı. teknik olarak yavaşladı. Oyun konsollarına oynuyor piyasa. Ps3 e kadar pc tabanlı çıkardı oyunlar. Grafik kalitesi her yeni çıkan oyunda bir tık yukarı taşınırdı. Konsolların söz sahibi olmasından sonra ivme azaldı.
    Bu durumdan pc güncellemeye tonla para dökmekten kurtulduğumuz için bir bakıma memnunum. Diğer yandan çok daha kaliteli grafik kalitesine ulaşılabilecekken aynı yerde sayıp durduğumuz da gerçek.

    Konu ile direkt bağlantısı olmasa da oyun yapımcılarının eski heyecanını kaybettiğini düşünüyorum. Çıkan oyunlardan hissediliyor bu. Örneğin God of War'ın ilk çıktığında yaşattığı olmuşluk hissi kaç oyunda var. Origin de şu an Medal of Honor Pasific Assault ücretsiz. Zamanının orta / orta üstü seviyesinde bu oyun. 2 gündür oynuyorum. Zamanının orta kalite oyunu şimdikilerden kat kat kaliteliymiş oynayınca anlıyorsunuz.




  • Ps4 ilk duyuruldugunda media molecule yapımcıları "ya ps4 cok güzel o kadar cok seye imkan taniyor ki artık bizi sinirlayan tek sey hayal gucumuz" demisti sonrasında bir sürü indie oyun bastılar pazara. E simdi ne oldu da bunu diyen adamlar ps4,5u geliştiriyorlar. Sektorde oyun yok bunlar çözünürlüğe abaniyor. Umarım 1 nisan şakası falan çıkar da bu saçmalık bir son bulur. Millet upgrade olayina girmemek icin 5-10 sene kendilerini goturmesi icin konsol alıyor densizlerin yaptiklarina bak. Bunları denetleyen bir kurum falan yok mudur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 28 Mart 2016; 12:10:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektörün yavaşlamasının sebebi mobil cihazların dünyayı işgal etmesidir.Ayrıca donanım üreticileri ile oyun yapan firmalar , zincirin halkası gibiydi.Oyunlar ekran kartı sattırır , daha iyi gpular da daha güzel oyunların yapılmasını kamçılardı.

    Bugüne kadar kaç tane modding parçası satan bilgisayarcı kapandı gitti.Artık insanlar içinde ne kartı olan Pc lere ilgi duymuyor.Zaten çok az bir kitleydik.Akıllı cihazların sektördeki payı artınca giderek azaldı bu kitle.İleride de artmaz gibi gözüküyor.


    Ps4'te hitman oynadım.Paris defilesi bölümünde ağzım açık kaldı.O ışıklar, duvarlardaki sanatsal tasarımlar , heykeller müthiş.Görsellik artık belli bir standartı tutturmuş durumda çoğu oyunda.Çözünürlüğü artırsalar emin olun ya uzaktaki nesneleri kısacaklar, kaplamalar kısılacak ya da arka planda başka bir şeyden ödün verecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ps4 konusunda memnunum grafik anlamındada çok tatmin ediyor, her halde çalışan birisi olmasam ps4 oyunlarına para vermek ciddi anlamda zoruma giderdi gider pc toplatırdım ayda 1 tane oyun alıyorum bakıyorum keyfime, yılda 12 oyun yapar. Ama oyunlar her geçen yıl güçleniyor, ps4 nereye kadar gidicek emin değilim. PS4 donamım olarak oyunlara göre düşük kalabilir ilerleyen senelerde onun dışında şuan çıkan oyunlarda her hangi bir sorun yok umarım böyle devam eder benim için takılmasın, kasmasın, çart çurt olmasın gerisi önemli değil. Pc'de çok çektim, ps4 çok rahat geldi.


    edit; 4k şu yıla göre çok gereksiz 2020 yılından sonra kullanması gerekli bana göre full hd 1080 gayet tatmin edici, günümüzde 1080p oldukça lüks



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 28 Mart 2016; 13:06:01 >
  • 4k çıksa 8k zorlanacak. Çözünürlük meselesi konsol dünyasını saçma noktalara getirdi. 720p neyimize yetmiyor? Ortalama grafik kalitesi daha önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.