Şimdi Ara

40k'dan 8k'ya çekmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sınav acayip berbat geçti,'ilk 15bine girsem Lys'de çekerim' diye düşünüyodum.Fakat telaş,sınav anı psikolojisi falan 40k'dan aşağı gelmezse mutlu olacam öyle bi durumdayım.Sizce 8k'ya çekebilir miyim ?
    LYS Mat:Temelim var,Limit,ÖTF,Türev(Asimptot ve alan hesabı hariç) bitti.İntegralde de belirsiz integrali bitirdik fakat pratik ihtiyacım var.Onun dışında diğer konularda temelim var.
    LYS Geo:Geometri adına pek iyi olduğumu söyleyemeyecem,fakat 20-25 net yapabilirim diye umut ediyorum.
    LYS Fizik:Modern Fizik,Atomlardan Kuarklara,Atışlar,İtme-Momentum hariç konuları işledik soru da çözmüştüm YGS'den önce biraz.
    LYS Kimya:Organik Kimya'nın eldeler kısmına kadar gayet iyi diyebilirim.O.K dışında dershanede Lys adına Gazlar ve karışımları(Molalite,molarite) işledik;ama hiç pratik yapmadım.11.sınıf kaldı sadece.
    LYS Biyoloji:Okulda sistemlerin bi kısmını işledik ama pratik eksiğim var sadece,biraz çalışmayla kapatabilirim diye düşünüyorum.

    Sizce çekebilir miyim ?







  • Up ?
  • yapmak istediğin şey zor. ama 3 ay sıkı çalışmayla yapılabilir. senin azmine ve düzenli çalışmana bağlı.
  • Valla ben 60k gelse 20kya çekebilecegimi düşünüyorum çalışınca her şey olur buna inanıyorum.inşallah başarırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor evet ama imkansız değil
  • sıkı çalışmayla neden olmasın


     40k'dan 8k'ya çekmek ?
  • Kafası karışık liseli kardeşlerim için ufak bi update vereyim yıllar sonra;


    40k'dan yukarı çekemedim fakat benim için Lise 1'den itibaren hayalim olan İTÜ'de hiç benimle alakası olmayan bir bölüme gittim, Geomatik Mühendisliği'ne. Bir dönem hazırlık okuyup ikinci dönem lisansa başladım ama o dönem kara düzendi benim açımdan ve 0.97 ortalamayla dönemi bitirdim. O yaz, hayatımın değiştiği yaz işte; bi anda dank etti, hayatım boyunca istemeyeceğim bir meslekte çalışmak durumunda kalacağımı fark ettim ve 1 Güz, 1 Bahar ve son olarak Yaz okulu ile birlikte 0.97 olan ortalamamı 3.67'ye çekerek Lise 1'de kendime hedef koymuş olduğum Elektrik Mühendisliği'ne o dönem geçtim. 1 dönem uzatarak 2021 Şubat'ta mezun oldum ve yaklaşık 3 senedir iş hayatı içerisindeyim. Bu güz dönemi başında da tekrar öğrenciliği tatmayı ve YL'ye başlamayı düşünüyorum, bakalım.


    Ez cümle, YGS-LYS veya şimdi TYT-AYT her şey değil. Yatay geçiş yapmak da kolay değil, Umut Sarıkaya'nın malum karikatürüne bakarsınız konu ile ilgili. İstediği bölüme puanı yetmeyip, istediği okulda istemediği bölümü tercih edenlerin neredeyse tamamı aynı şeyi söyler ama ufak bir azınlık bu konuda cidden emek sarf eder. Bunun da farkında olmak gerekli, başkası yapabiliyor diye siz de kesin yapabileceksiniz gibi bir durum söz konusu değil. Çok fazla emek istiyor, üniversite ve bölüm tercihinizi ona göre yapın. Benim için yatay geçiş konusunda istediğimi elde edemediğim senaryo, dünyanın sonuna yakın bir şeydi. O yüzden gerçekten çok ciddiye alarak yaptım her şeyi. Her adımımı planlı yaptım, planlarken yönetmelikte olan olmayan her şeyi teyit ettim, ettirdim. Böyle hissediyor olmanız gerekli, aksi taktirde benim yaptığım deliliği yapmayın asla.


    Yiforumlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.