Şimdi Ara

3G destekli modem router

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İşyerimizde STATIK IP'li VDSL internet bağlantımız var. ZyXEL VMG3312-B10A modem kullanıyoruz. 1 server + 2 terminal olmak üzere 3 pc kullanıyoruz.

    3 pc de kabloyla modeme bağlı. Fakat PClerde wifi de mevcut. (Bizim için bilgisayarlar arası ağın hızı önemli,bu yüzden kablo bağlantı tercih ediyoruz)

    Kurumumuzun programı sadece tanımlattığımız 2 adet statik ip üzerinden çalışabilir.

    Bunlardan biri Turk Telekom hattının ip si diğeri de şirkette kullandığımız GSM hattının ip'si.

    Bulunduğumuz bölgede yazları sık elektrik kesintisi oluyor ve kesinti 10 dk yı geçince Turk Telekom hattında sinyal gidiyor, internet bağlantımız kesiliyor.(Jeneratör ve UPS kullanıyoruz)

    Böyle bi durumda statik ip tanımlı olan cep telefonumuzu hotspot olarak kullanarak işlemlerimize devam edebiliyorduk. Fakat modemi kapatıp sadece SERVER PC yi kullanabiliyorduk.

    Buna şu şekilde geçici bir çözüm buldum:

    Mevcut modemi kapat, SERVER PCye cep telefonundan internet dağıt, SERVER PC den Windows Hotspot özelliği ile terminal Pc ye ağı dağıt... Böylelikle Terminaller hem İnternete hem de server pc ye bağlanmış oluyor...



    SONUÇ OLARAK...

    Bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak kalıcı bir çözüm arıyorum

    ASUS DSL-N17U işimi bu görür mü acaba? bu modelde sorun yaşayanlar da çokmuş, önereceğiniz farklı modeller var mı?

    Modem + gigabitswitch de alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgilik -- 27 Nisan 2019; 10:20:5 >







  • Pahalı ama şu model de olabilir:
    ASUS DSL-AC52U
  • asus'un o modelleri işini görür, ister usb 4g modem tak ister telefonu usb kablo ile modeme bağlayıp usb tethering açıp kullan.
  • Selamlar,

    Server marka model ve üzerindeki işletim sistemi nedir?

    En sağlamı Server üzerinde sanalda Pfsense kurup internet erişimlerini Pfsense'in yönetmesini sağlamak olacaktır , Gsm router için de Teltonika'nın direk gsm hatlarının takıldığı bir router kullanılabilir, Teltonika aktif olarak sahada sıkça kullandığımız bir ürün şimdiye kadar bir sorun yaşatmadı bize sistem özetle şöyle çalışır, dsl internet hattında bağlantı olduğu sürece internet erişiminizi dsl hattı üzerinden yapılır dsl hatta kesinti olduğu zaman sistem otomatik olarak internet bağlantısını gsm router a yönlendirir . Dsl hattı tekrar up olduğu zaman da sistem otomatik olarak internet bağlantılarını dsl internet erişimine yönlendirir.
  • Server den kastettiğim ana makina olarak kullandığımız, sql yüklü bilgisayarımız. Biz normal pc olarak kullanıyoruz, o açık olmadan terminallerde programımız çalışmıyor.
    Benim hatam oldu kusura bakmayın, net açıklamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.