Şimdi Ara

3d yazıcı hakkında sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar üç boyutlu yazıcı yapmaktayım şuanda. Prusa i3 tabanlı bir yazıcı. Mekanik aksamı sorunsuz bir şekilde monte ettim yada ben öyle düşünüyorum. motor sürücülerinin amperlerini vs. de ayarladım motor olarak nema 17 kullanıyorum. Motor sürücü kartım ise a4988 4 adet ve amperleri 0,6 ya ayarladım. yazılımıda O.S. yazılımlardan kullanıyorum. Fakat motorlara hareket sağladığımda videodaki şeylere maruz kalıyorum bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ? Yada en azından sorun neyden kaynaklanıyo olabilir? Belki atladığım birşey vardır. Teşekkürler şimdiden.



  • Videoyu uploadlayamadım Youtube linkini bırakıyorum buraya.https://www.youtube.com/watch?v=1aES_Fujqmw
  • Motor kablolarında bir sıkıntı var gibi duruyor. Ya sırası karıştı, ya da 4 kablonun birinde temassızlık var. Ona bir dikkat et derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç tavsiye vereceğim. Sorunun tam kaynağını bilmiyorum. Umuyorum deneyerek çözüme ulaşırsınız.

    Motorların her biri ayrı ayrı soketlerle motor sürücü kartına bağlı olsun. Motor kablolarından hiçbirine paralel atılmış olmasın.
    Motor kabloları 4'lü olmakta. Bu kabloların sırasının doğru olduğuna emin olun. Elinizde arduino varsa motorlardan birini söküp ayrı bir "motor + sürücü + arduino" şeklinde test kurulumu yapın ve düzgün dönüp dönmediğini test edin.
    Son ve en yüksek ihtimal verdiğim tavsiyeye gelelim. Muhtemelen sistem arduino mega üzerine kurulu ve yazılım olarak Marlin kullanıyorsanız. Marlin kodu içinde yapılması gereken ayarlar var. Motorlara ait 3 değer var. Birisi "acceleration" olması lazım diğer ikisini ismen hatırlamıyorum. Bu değerlerde olan bir yanlışlık da motorların videodaki gibi sorunlu hareket etmesine sebep olur. İnternetten takip edeceğiniz bir rehber eşliğinde tüm ayarları yapın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.