Şimdi Ara

3D Max Maaş yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayar destekli tasarım okuycağım 3dmax öğretiyorlarmış ileride maaşım iyi olur mu



  • O zaman ancak (birkaç senelik bir ilan):

    Ciner Yayın Holding - HaberTürk Grafik Departmanı bünyesinde tam zamanlı calışmak üzere Motion Designer aranıyor.
    -3D Studio MAX, After Effects ve Photoshop programlarına hakim,
    -Tasarım yönü bilgisini ekran dinamikleri ile birleştirebilen.
    -Takım çalışmasına uyumlu.
    * Ücret olarak 4500 TL düşünülmektedir.
    Adayların, Showreel ve Cv'lerini grafik@haberturk.com adresine göndermeleri rica olunur.

    http://forum.donanimhaber.com/m_97830067/f_//tm.htm#97875070



    http://forum.donanimhaber.com/m_99690824/f_//tm.htm#99706136

    Profesyonel Freelancer olmak

    Piyasada çalışan beni örnek aldığını söyleyen genç bir arkadaşımız bana e-mail atıp freelance çalışma konusunda tavsiye rica etmiş. Tabi ki seve seve -özet bile olsa- cevap verdim. Freelance çalışmayı planlayan, bunun ne olduğunu ve ne olmadığını bilmek isteyen her profesyonel freelancer adayına yararlı olması adına verdiğim cevabı buraya da paste ediyorum. Hayatını benim gibi tamamen freelance olarak kazanıp tavsiye eklemek isteyen olursa buraya yazabilir mutlaka gençlere faydası olur.

    Alıntı
    ...Bana e-mail atman yaptığın işe karşı hevesini ve heyecanını gösteriyor. Bu çok önemli bir artı.
    Ben şahsen birşey başarabildiysem bunu sevdiğim için yaptım. Uzun süre reklam ajanslarında art direktörlük yaptıktan sonra 5 yıl önce ani bir kararla sadece motion, tv-sinema işi yapmaya karar verdim. Yani ben de o kadar eski sayılmam bu sektörde. Klasik bir laftır ama yaptığın işe tutkulu olmak bence en önemli avantaj.

    3 yıldır freelance çalışıyorum, her türlü piyasa koşuluyla tek başına savaşmak zorunda olsan da iş seçme özgürlüğün olması en önemli avantajı.
    Freelancer kavramı ne yazık ki evinde toplama pc de web sitesi yapan hevesli genç olarak algılanıyor. Oysa ben en üst düzey bilgisayarla birçok şirketten daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sağlayarak, büyük stüdyolarla rekabet edebiliyorum. Bu önyargıyı kırmak için benim gibi profesyonel düzeyde hizmet veren freelancerlar çoğalmalı. O zaman daha geçerli ve yüksek standartta bir tercih olacak.

    Sana tavsiyem, eğer freelance düşünüyorsan en önemli silahın network. Sektörden ne kadar çok insan, şirket, yapımcı, ajans tanıyorsan o kadar çok hayatta kalabilirsin tek başına. Yani freelancer sanıldığı gibi eve kapanıp çalışan değil tam aksine sosyal networkü çok geniş biri olmalı ki eve iş alabilsin. Freelancer olduğunda, artık yapımcı da, yönetmen de, animatör de, sekreter de hepsi sensin, bir şirket gibi hizmet vermek zorundasın. Müşteriye işi zamanında ve yüksek kalitede teslim etme konusunda güven vermek en önemli kriter, bu da yaptığın işlerle zamanla yaratabileceğin bir şey.

    Bunların yanında her işi yapan bir adam olmak yerine belli bir ya da iki konuda uzmanlaşmanı tavsiye ederim. "Ne iş olsa yaparım abi" yaklaşımı ciddi müşterilerin gözünde amatör bir izlenim yaratmana neden olabilir. Uzmanlığının tanımı ve sektördeki tavrın net olmalı. Ben buyum bunu yaparım diyebilmelisin ve herkeste senin neyin uzmanı olduğunu anlamalı ve o şekilde bilmeli. Örneğin bana baktığında her işi yapar gibi görünsem de bütün işlerim aslında motion graphic design ve vfx ağırlıklıdır. Bunun yanında elbette shoot, light, edit, composite, sound yapıyorum işin parçası olarak ama bunların hepsi aldığım projeye hizmet eder. Sadece edit ya da sadece shoot işi hiç yapmıyorum gibi.

    Sonuç olarak en çok sevdiğin ve yapmak istediğin bir tek alanda uzmanlaşman herşeyi yapıyor olmaktan daha kısa sürecektir. Düşün ve kendini en çok neyde geliştirmek istediğine karar ver ve ona ağırlık ver, bu arada networku geliştirmek için her fırsatta evden ofisten çık dolaş. Her tür parti, toplantı, konferans türü etkinliklere katıl ve sektörden yani insanlarla tanış. Bana e-mail atman bile networküne eklediğin bir kontaktır. Bir yandan teknik ve artistik anlamda kendini seçtiğin alanda geliştirirken bir yandan da networkünü ve communication skillerini geliştir. Zamanla yeni fırsatlarla karşılaşır, sevindirici telefonlar ve teklifler almaya başlarsın.

    http://www.sinefx.com/forum/index.php?topic=3424.30
    http://www.cemgul.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 9 Ocak 2015; 22:50:01 >




  • çok teşekkür ederim hocam
  • Hareketli Grafik Tasarım alanında çalışmak isteyen ya da yeni başlayanlar için önerilerin neler?

    Tavsiyem biraz genel olacak. Hareketli grafik tasarımı yada genel olarak “görsel efekt tasarımı” tercih edenler için öncelikle Sabırlı olmak gerekli, programları gerçekten öğrenmek, sizi en ufak şekilde sınırlamadıkları anda mümkün olabiliyor. Bu süreç yıllar sürebilir. Işık bilgisi, estetik vb. şeyler sonradan açılan 3.bir göz gibi ve bu göz her geçen gün daha fazla görmeye başlıyor. O gördükçe sizin dünyaya bakışınız değişiyor. Yani özetle bu alanda çalışmak isteyenlere bir tavsiyem yok. Bir şekilde 5-6 ayını program başında geçiren bir kişi zaten iş bulabiliyor ama gerçekten işin sanatına odaklanıp, yaptıklarınızla mutlu olmayı seçerseniz kendinize zaman vermek ve sürekli bir şeyler yapmayı deneyip, gelişmek başarı için en uygun yol.

    http://www.barisatiker.com/9078/roportaj-tiber-ergur/

    Hareketli Grafik Tasarım alanında çalışmak isteyen ya da yeni başlayanlar için önerilerin neler?

    Çok fazla gözlem yapın. Bu bahsettiğim internetteki çalışmaları takip etmek değil sadece. Sokağa çıktığınızda uçan kuştan, şekeri karıştırılan çaya, simit yiyen çocuğa kadar aklınıza gelebilecek hareketli olan herşeye bakın, düşünün, kaydedin. İnternetin bu konuda yeterli olduğunu düşünmüyorum. İnternet mecrası diğer tasarımcıları takip etmek açısından harika bi alan ama hiç grafik tasarım eğitimi almamış birisi içinde yalnış yönlendirmelere sebep olabilir. Eğer amaç sadece program öğrenmekse bunu zaten birkaç ay aldığınız program eğitimiyle halledebilirsiniz. Ama grafik tasarım dediğimiz şey program öğrenmekle bitecek birşey değil. Programlar sadece onu görsel olarak ortaya koymamıza yarayan bir araç. Önemli olan etkileyiciktir, fikirdir. Az ve öz birkaç görselle derdini anlatabilmektir grafik tasarım.

    http://www.barisatiker.com/9078/portfolyo-nihal-ekinci/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 11 Ocak 2015; 7:44:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.