Şimdi Ara

39-65 Bin Sıralamada Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği Üniversite Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Bu sene YKS'ye girdim 38k sıralama yaptım. Üniversite araştırmalarına başladım. Öncelikle bölüm konusunda kararsızım, teknoloji sektöründe yönetim ağırlıklı bir pozisyonda çalışmak istiyorum. Bunun için endüstri daha uygun duruyor fakat bilgisayar da aklımı çelmiyor değil. Bu konuda fikirlerinize açığım. Sonrasında ise belirttiğim aralıkta üniversite tavsiyelerinize ihtiyacım var; Üniversiteden beklentilerim sosyal ortam, geniş network kurabilme imkanı, kampüs imkanları ve tabi ki iyi bir akademik kadro. Şimdiden herkese teşekkür ederim.



    ÖNEMLİ UYARI: ARKADAŞLAR LÜTFEN YALNIZCA KONUYLA ALAKALI TECRÜBE VE BİLGİSİ OLAN İNSANLAR CEVAP VERSİN, HASSAS BİR KONU KİMSEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM LÜTFEN. TEŞEKKÜR EDERİM.




  • Aynı sıralamayla 2019 da bilgisayar mühendisliğini tercih ettim. Endüstri pek bana hitap eden bir bölüm değildi. Her mühendislikten skill edinip endüstri de boşluk doldurmaya yönelik bir mühendislik gibi gelmişti tabi o konuda çok detaylı bilgim de yok. Bilgisayar Mühendisliği teknoloji ye ilgi duyuyorsan, araştırmayı kendini geliştirmeyi seviyorsan tercih edebilecegin bir bölüm. Sadece geleceğin mesleği kolay iş bulurum diyerek gelmek bu bölümde sonradan bunalıma yol açabiliyor. Ama gerçekten bilgisayar başında uzun zamanlar harcayarak proje geliştirmek sizi heyecanlandirirsa severek yapabileceğiniz, işte o zaman kolayca iş bulabileceginiz bir meslek.
    Ben Abdullah Gül Üniversitesi nde 2. Sınıf öğrencisiyim. Kayseri de devlet üniversitesi. İstanbul da ki gibi bir sosyal ortam olduğunu söyleyemem. Biraz da arkadaş çevrene bağlı. Biz dersler başladımi sosyallik adına pek zaman bulamıyoruz doğrusu :D kampüs imkanları benim için gayet yeterli internet ten arastirabilisin. Istersen daha detaylı da yazarım. Network kişinin kendinde bitiyor. Açık bir insan olmak lazım. Her etkinliğe katılmak, farklı şehirlerde ülkeler de staj yapmak gerekiyor. Bazen hocalarımız da yardımcı olabiliyor bu konularda.
    Şahsen ben tercih ederken akademik kadro ve İngilizce eğitimli olmasına dikkat ettim. Tavsiye ederim AGU yu. Aynı sıralamalarda Gazi var. Ankara'da olduğu için tercih ediliyor orada şahsen ben alt sıralara yazmıştım okuyan kişilerden pek olumlu dönüşler almamıştım. Ama kimisine göre de Ankara'da olması cok daha önemli. Kişisel biraz. Gebze vardı gene ama sonradan puanı çok arttı. Iyi reklamını yaptıklarını düşünüyorum :D AGU den bir farkı yoktu. 9 Eylül de benim tercihlerim arasındaydı. Ama ora hakkında pek de araştırma yapmamıştım o yüzden bir şey diyemiyecegim :D. Başarılar diliyorum :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.