Şimdi Ara

351. KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
7.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Bugün ve yarın birliklerine katılacak olan bütün arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler ve başarılar dilerim. Ben de 309. KD (Nisan 2006 Celbi) Piyade Çavuş olarak askerliğimi tamamlamıştım. Acemi birliğim Burdur 58. Piyade Alayı, usta birliğim ise Kıbrıs 39. Mknz. P. Tüm. K.lığı 50. Mknz. P. Alayı 1. Mknz. P. Taburu idi. O dönem Burdur epeyce asker göndermişti Kıbrıs'a (887 KD idik, sadece 87 KD Burdur'da kalmış, bizler Mersin üzerinden Kıbrıs'a geçmiştik. Şimdi bakıyorum Manisa gönderiyor.
    Forumlarda çok şey yazılır, çizilir. Bu mesajların öyle ya da böyle belli oranda subjektiflik taşıdığını unutmayın. Bana soracak olursanız, şerefle, gururla gidip geldiğim, güzel ülkemin değişik yörelerinden insanlar tanıdığım, güzel anılarla dolu ve hala hatırladığım bir periyot oldu. İnsanoğlu herşeye alışıyor, gittiğiniz yerlere mutlaka alışacaksınız. Döndüğünüzde ümit ederim ki benim gibi hep tebessümle hatırlayacaksınız askerliğinizi. Çok güzel dostluklar da kurdum askerde, bir kısmıyla hala bayramda seyranda birbirimizi arar, hal hatır sorarız. Hatta yaz izinlerimizden birinde hanımla birlikte Kıbrıs'a, görev yaptığım birliğe gidip ziyaret etmeyi bile istiyorum inanır mısınız?
    Sadece şunu söyleyeyim, askerlik kim için ne anlam ifade eder, bilemem ama bir Türk evladı olarak benim için çok şey ifade ediyor. Askerliğim zihnimde, gönlümde çok güzel tortular bıraktı. Yaşı, başı ne olursa olsun insana kattığı, kazandırdığı pek çok şey var askerliğin. Bunun içini herkes kendisi deneyimleyerek dolduracak elbet.
    Hepinize tekrar hayırlı tezkereler, hayırlısıyla gidin ve gelin, sağlık ve huzur içinde olun........




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    quote:

    Orijinalden alıntı: richard dawkins


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem37

    quote:

    Orijinalden alıntı: richard dawkins


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem37

    quote:

    Orijinalden alıntı: richard dawkins


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem37

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    tertip sen naptın ya alamadım bileti rezerve etmişsin orayıda kendi ismine 17 numaradayım haberın olsun :)

    tertip nasıl olur ya ben sana sorup sildim o rezervasyonu bende gözükmüyor? bende bugün sadece 8 no yu satın aldım.
    ama şimdi baktım 7 no dolu gözüküyor dediğin gibi ama rezervasyonu bende değil. yani şansına sen alana kadar biris almış mı orayı napmış anlamadım? gerçi sen senin ismine diyorsun ama bende gözükmüyor

    bide değişiklik diye bişey var ama aldığım biletde gözükmüyor zaten gözükse değiştirebilirdim aslında! sistem biraz sorunlu galiba! yada netten almayınca burda işlem yapılmıyor!

    Arkadaslar anladigim kadariyla ist dan gitceksiniz, ben de esenlerden cuma sabahi binmeyi dusunuyorum biletlerinizi aldiniz mi, hangi sirketten?

    ben aldım tertip anadolu dan cuma sabahı 8 için. kavacık tan binicem.

    Tamam tertip bn de 8de anadoludan aliyim o zaman, ismim gorkem tel almiyorsunuz degil mi birbirimizi nasil tanicaz bi plan yaptiniz mi:)

    valla tertip tel yasak olduğundan alamıyacaz. anlarız zaten ya belli olur :)

    tertip 7 numarayı rezerve etmişsin 8 numarayıda kendıne almışsın eğer 24 saat içinde rezerve ettiğin yeri almassan rezerve iptal oluyor isteyen kişi alabiliyor :) neyse 17 numaradayım tertipler birbirimizi tanımımamız çok kolay olucak saçlar 3 numara elde ufaktan çanta ama neyseki şehire yabancı değilim 5 yıldır orda öğrencıydık zaten :)) bende dudulludan binicem 9.00 da
    arkadaşlar kütahyanın havası çok kötüdür her ne olacağı belli olmaz kesintisiz yağmur yağar sabahları kuru soğuk olur kışın... ama yaz olduğundan bu kadar etkili bir soğuk olmıcaktır kışın askerlik yapmak zulümdür kutahyada gercekten çok soğuk ankaranın soğugundan hıcbır farkı yok yine istanbula göre soğuk gelıcektır size istanbul bile bu ayda 3 4 gündür gerçekten soğuk..ama yazın akşamları çok iyi serin olur nem yok hafiften serin bir hava olur yazın istanbulu bılıyorsunuz nefes alınmaz uyuyamazsınız kütahyada sıcaktan ve nemden... uyuma sıkıntısı olmaz yazın kütahyada....şehre gelicek olursak askerin yoğun olduğu bir şehir ayrıca öğrenci de çoktur ılk 10 unıversıte arasında öğrenci sayısında....esnafı öğrenciden ve askerden geçinir öğrencıler şehirden ayrıldıgı zaman gerçekten şehirde bir sakinlik olur şehir dıyorum ama öyle büyük bir yer beklemeyin sadece bir caddesi var o kadar ayrıca şehirle bızım fazla bir işimiz de yok gerçi ulan çarşıya cıkıcaz gezelım dıye 4 yıldır ordayım şehri gezmen zaten bir gün siz düşünüğn halimi ..kısacası bu kadar

    Dostlar bn de anadoludan aldim 8de esenlerden ayni arabada oluruz heralde, koltuk numaram 35:)

    tamam tertip sende bizimlesin aynı otobüsdeyız 35, 8,17 numaralar bıze ait :)

    Tamm kardesm yarin gorusmek uzere:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lingua__Franca


    quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lingua__Franca


    quote:

    Orijinalden alıntı: vukuatname

    Kısa dönemlerden yarın oraya düşecekler olacaktır. Biz kışın donduk, siz de şimdi sabah donup, öğleden sonra yanacaksınız. Pişmemiş, kullanılmış yağlardan imal edilmiş, çiğ etle harmanlanmış, yemek bulaşığıyla soslanmış müthiş! yemekler sizleri bekliyor. Buraya düştüğünüzü söylediğinizde size tatil köyüne düştüğünüzü söyleyecekler çevrenizdekiler; oraya gittiğinizde o tanışların hepsine teker teker küfür edeceksiniz ve umutsuzca g.t dağına bakacak ve "hadi bit artık" diyeceksiniz. Ama bitmeyecek ;)

    Saçlarınızı 2 numara kestirin, çok hızlı uzuyorsa 1 numara da olur. Sigaranızı stoklayıp götürün. Valizlerinizi ilk anda teslim almayacaklar. Onları teslim etmeniz bir haftayı bulur. O arada alınmasını istemediğiniz şeyleri kamuflajınızın ceplerinde saklayabilirsiniz zira çuval gibi olacak o kamuflaj size :) İlk 10 gün, belki de daha fazla süre kantin yüzü göremeyeceksiniz. Görseniz de sıra gelmeyecek. Yerinizde olsam bisküvi falan götürürüm de onu muhafaza etmek de mesele.Su ve meşrubat içme isteğiniz artacak. Ben rüyamda meyve suyu görüyordum ancak 10 gün sonra yoğun mücadeleler neticesinde elime geçti. Sigarayı yanımda götürmüştüm 5 paket. Kirli torbasına zulalamıştım. Traş köpüğü ve iyisinden bir traş bıçağı alın. Bol bol çamaşır alın. Boyun cüzdanı alacaksınız iyisinden alın, çünkü yırtılıyor. Çavuşlara komutanım çektirecekler, karar size kalmış. Ben çekmedim, çekmezdim de. Kavga bile ettim hatta bunun için. Çavuşa komutanım demek zorunda değilsiniz, unutmayın! Erbaş ve eratlar komutan değildir, yasayla sabittir. Ve en önemli husus, kesinlikle aklınızdan çıkarmayın: Kimseden korkmayın, çekinmeyin, haklı olduğunuz zaman hakkınızı arayın, hakkınızı aramak için her şeyi göze alın. Yoksa sizi çok ezerler. Karşınızdaki komutan dahi olsa bunu unutmayın. Kimsenin size hakaret veya küfür etmeye, yahut lan demeye bile hakkı yoktur. Acemiliğinizden ve korkaklığınızdan faydalanmasına izin vermeyin kimsenin. Sigara içiyorsanız yanınıza 500 lira alın. Çok aç kalacağınızdan ve kantinin ucuz olmasından dolayı bütün parayı harcama ihtimaliniz var :) Tugayın içinde ziraat ve garanti bankamatikleri var, ona göre ayarlayın kendiniz.Çavuşluk sınavla oluyor, karacılardaki gibi değil sistemi. Çavuş olup olmamanız hiç önemli değil. Usta birliğinde hizmet eri olacaksınız çünkü. Çay,çorba getir götür ya da kantinci, ya da nöbet. Çavuşsunuz diye ekstrem şeyler olmayacak, değilsiniz diye de kötü şeyler olmayacak. O işlerin hepsini uzun dönemler yapıyor. Bütün sıkıntınız acemilikte. Acemilik bittiği gün askerlik de bitiyor emin olun. İçtimalar dışında askerlikle alakamız yok mesela bizim. Yatıştayız. Saçma sapan işlerimiz var, vakit geçiriyoruz. Neyse, askerlikten sonra yazıcam bunları. Sizi soğutmak niyetinde değilim, sadece realist yaklaşıyorum. Gerçekler acıdır ;) Kolay gelsin hepinize.

    Ha bu arada şafak 44, atarsa 43, daha da 42 falan :D Şu rakamların ne kadar kutsal olduğunu da üçüncü gün anlayacaksınız :)

    Benim merak ettigim sey rutbeleri gitmeden once ezberlesemmi,askerliktre ogretiyorlarmi??

    Ezberlemenize gerek yok, orda vercekleri check list'te yazıyor herşey. Ben usta birliğimde göre göre öğrenmiştim rütbeleri çokta kasmaya gerek yok :)

    Merak ettigim bir sey daha cavusun normal erlerden ustunlugu nedir,emir verme durumu ne derece kuvvetlidir?

    2. Merak ettigim soru.bu yerden yere gore degisir ama en azindan sizin bulundugunuz yerde tuvalet temizligi nasildi

    Onbaşı ve çavuşlar erlerden tabi ki üstün ama sözde. Acemi birliğinde, yani Kütahya'da eğitim çavuşları komutan gibi gösteriliyor ama usta birliğine gidince çavuşların ne kadar vasıfsız olduğunu görüceksiniz. Göstermelik bir sınav olucak Kütahya'da çavuşluk rütbesi için, çavuş olmanızı önermiyorum yoksa usta birliğinde daha çok sorumluluk verirler. En güzeli paşa paşa er olarak takılmak :) Ben çavuştum, bölük çavuşu yardımcısı yaptılar 3 hafta dayanabildim. Hizmet askerleriyle uğraşmak çok zor. Sonra komutandan görev değişikliği isteyip kurtulmuştum

    Tuvaletlere gelince Kütahya'da sabah kahvaltıdan sonra size temizleticekler. Kafayı çalıştırın ve sıvışın Genel olarak temizdi ama heryerde olduğu gibi burda da pislik insanlar var tuvaleti pis bırakan. Ama usta birliğinde daha da pislerini gördüm ben. Banyoya sıçan gördüm o kadar

    Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler, başlayınca bitiyor unutmayın




  • Şimdi ne yardırıyolar yaa :D
    349. dönem dedeniz olara askerliği bugün yedim. 30 gün hava değişimiyle taçlandırdım. Allah şafağınızı 1 etsin gençler. Adana İncirlik 10.uncu Tanker Üssü'ne düşecek olanlar beni rahatsız edebilirler ;)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.