Şimdi Ara

3500-4500 BANDINDA TV ÖNERİSİ + UZUN SORULAR :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Şimdiden bu uzun metni okuyup cevapladığınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok uzun gelirse lütfen vaktinizi harcamayın.

    Tv almayı düşünüyorum ve uzun zamandır tüplü tv kullanıyorum FULL HD – 4k gibi muhabbetleri biraz araştırdım ve hatta tv alacaklara tavsiyeler başlığındaki önemli yerleri de okudum ancak kafama takılan 1-2 şey var.

    1-Örneğin haftasonu bir arkadaşımın evinde FULL HD samsung bir tv vardı. 2 yıl önce almış. Yaklaşık 20 tane HD kanal vardı ve görüntü kalitesi çok güzeldi. Ancak sd olan kanallara geçtiğimizde görüntü bir anda çamur gibi oluyordu. Ben dedim ki “neden böyle oluyor” o da “çünkü tüm yayınların hd olması lazım” dedi. “Peki” dedim “bu mantığa göre bugün 4k tv alsam; 4k yayın yapan sadece TRT var”. Trt’yi açtığımda tıpkı senin HD yayınlarda olduğu gibi cam gibi görüntü ancak diğer kanalları açtığımda 4k olmadığı için çamur gibi görüntü mü olacak”? Onun verdiği yanıt ise evet oldu.

    2-Bu anlamda sorum 4k yayının sadece 1 tane olduğu ve 4k videoların ülkemiz interneti ve kota açısından çok sakıncalı olduğu dönemde yeni televizyon almak isteyen bir insana 4k önermek gerçekten doğru mu?

    3-40 m2 bir salonum var ve tv ye izleme mesafem 3.5-4 metre olacak. 55” bir tv almak istiyorum. (55” seçme sebebim yok ama büyüklüğü iyi gibime geliyor. Aslında 60” de olabilir ama fiyatları biraz daha yüksek). Söylediğim gibi araştırdım LED/OLED farklılığını anladım ama fiyatları arasında da uçurum var. Doğal olarak ben de sanırım LED alacağım ancak bu 4K/FULL HD muhabbetine tam olarak anlam veremiyorum? Nasıl bir tercih yapmalıyım? 3500-4000 hatta belki 4500 TL’lere kadar çıkabilirim. (Puanla falan 5000 tllik tvleri bile alabilirim) Ancak 4k mı almalıyım yoksa ileri seviye bir FULL HD mi almalıyım buna karar veremiyorum. Sonuç olarak alacağım 4k tv de, tv kanallarının görüntüleri çamur gibi olacaksa, 2-3 yıl içinde 7-8 kanalı 4k izlemek için bunu almak saçma geliyor. Yok tam olarak anlayamadığım başka bir teknik açıklaması varsa gerçekten merak ediyorum.

    4-Tüm bu kafa karışıklığı içerisinde bana önerebileceğiniz tv ne olabilir?

    5-Not: Kullanım olarak uydu kullanacağım; ileri de belki tivibu ya da teledünya, digiturk vs. kullanabilirim. Tv’yi sık izleyen ve tv’den sık sık dizi-film izleyecek birisiyim. Dolayısıyla tv’nin farklı formattaki görüntüleri açması ve Türkçe altyazı çalıştırması da önemli.

    Tekrar kusura bakmayın.. uzun bir metin yazdım. Full hd alayım diye diretmiyorum, sadece bu alandaki cehaletimle ilgili sorular soruyorum. Önerileriniz benim için çok önemli.







  • Samsung 55" 55JU7000 veya 7500
    Sony 55" 55x8505
    Bu ikiliden birisine bak derim 4K olayı muamma ama bu TV'ler HD ve SD yayınlarıda güzel gösteriyor.

    Full HD bana yeter 4K'ya gerek yok dersen
    Sony 55" 55w805 al derim.

    Bende senin geçtiğin dönemden geçtim gittim Samsung 55JU7000 aldım kampanya vardı 4000TL'ye aldım geçtim ama 4K'ya gerek varmıydıki diye kendime sormuyorda değilim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 12 Ocak 2016; 16:41:46 >
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Lg 55eg910 oled tavsiye ederim led tv lerin alayı sıkıntılı arkadaşım samimiyetle söylüyorum sıkıntısız led tv denk gelme şansın yüzde 5 heleki 55-60" lerde çok şanslı birisi olman lazım sıfır sıkıntılı olan led tv denk getirmen için. forumu kurcala sony samsung lg 2015 başlıklarına bak 4-5k paraya alınan led tv lerden oluşan şikayetlere birde memnunum yazanların oranlarına bir bak kendim 17 tane led tv aldım her marka her model 70.000 tl civarı para verdim sonuç 0 bir tane sorunsuz tv gelmedi tamamı falsolu en sonun oled aldım ve şuan inan zevkten 4 köşeyim sıfır sıkıntı sıfır problem inanılmaz görüntü kalitesi film izlemek oled de muhteşem maç muhteşem sana tavsiyem kampanya kolla acele etme tv al ama OLED al...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sharlott hocam tv'den memnun musunuz peki? Işık sızması vs. var mıdır??

    @jackbauer hocam önerdiğiniz tv ile samsung'un önerilen modeli sanırım aynı kefede değiller? Yani standart ve sınıf olarak farklılar gibi. Biris 4k örneğin diğeri full HD. Ya da birisi led diğeri OLED.
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Yok zaten oled le led aynı sıklet değiller şuandaki en pahalı led olan samsung js9500 ile sanırım fiyatı 29000 tl oled in yanyana videosu var youtube de fark muazzam size tavsiye ettiğim oled in fiyatı şuan biraz yüksek geçen ay 5137 tl yanında 1499 tl lik soundbar hediyesi ile satışı oldu o yüzden kampanya kollayın dedim 4-5k led tv ye vereceğinize ki ilk sorunuz ışık sızması varmı olmuşfull hd oled almak çok daha mantıklı bence..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.