Şimdi Ara

32' Full HD Led 3D Tv ve Zaman Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bende zamanında bilgisayar donanımı önerisi veren birisi olduğum için az çok zamanları kestirebiliyordum ürün almak için. Şimdi 32 inch Full HD Led 3D tv için yardım istiyorum sizden.

    Hangisi Fiyat/Performans ürünüdür ve ne zaman alınmalıdır?

    Teşekkür ederim.



  • Muhtemelen PC bağlantısıyla kullanacaksınız 32'' boyutunda bir TV'yi. O yüzden size LG ya da Philips'in FPR teknolojili 3D'sini öneririm.
  • Artık 3D TV fiyat farkı gerçekten çok az. Bu nedenle mutlaka düşünülmeli TV alırken.
    3D TV olarak piyasadaki fiyat / performans bazında en iyi ürün LG LW serisi şu an. Pasif 3D gözlüklere sahip olduğu için uzun süreli kullanımda dahi herhangi bir göz ya da baş ağrısı sorunu yaratmıyor. 2D -> 3D çevirisi serinin her TV sinde mevcut. 32" boyutta bir aktif teknolojili 3D TV alırsanız büyük ihtimalle yanında hiç gözlük vermeyeceklerdir ve bunlara uygun SG gözlükler 150$ fiyat etiketine sahip. LW serisi ile ise TV yanında 7 adet gözlük veriliyor halihazırda ve ek almak isterseniz 10-15TL ye alabiliyorsunuz.
    Bu seri hakkında ayrıntılı bilgi için ana konuyu incelemenizi öneririm, özellikle ilk mesajda her türlü bilgi mevcut.

    LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]




  • Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Peki almak için en uygun zaman ne zaman olabilir 2 ay içerisinde almayı düşünüyorum. Ne zamanı beklemeliyim?

    Ve tam olarak hangi ürün fiyat performanstır. Marka takıntım yoktur
  • Sanırım PC bağlantısı tahminim doğru

    Şöyle anlatayım sizin PC bağlantıssıyla kullanacağınız bir TV'nin zaten smart TV fasalitesinden olmasına gereek yok zira PC'nizi bağladığınızda hakikaten en iyi smart TV'den bile daha fazla verim alacaksınız herhangi bir LED/LCD TV'den. Bu da direkt fiyatın düşmesi demek oluyor tabii bütçeyi göz önüne alınca.

    Ben size kendimden örnek vereyim, PC takıntısı olan bir insanım ve günümün büyük bir kısmını -iş hayatımın dışında kalan elbette- oyun oynayarak geçiriyorum. TV'mi satın almadan önce epey araştırma yaptım ve 3D fonksiyonunun mutlaka olmasına karar verdim ve o sırada bu forumdaki sağolsun yukarıda da yazmış olan arkadaş () ve diğer LG kullanıcıları direkt beni FPR'a yönelttiler. Benim kriterim tabii ki baş dönmesi ve mide bulantısıydı 3D hususunda, zira migrenden muzdarip insana 3D demek işkence gibi SG teknolojide

    Her neyse ben yine hikaye anlatmaya başladım, o sebeple kısa kesiyorum. Neyse, sözüm şu, 32LW4500 veya 32LW5500 tavsiye ederim size.

    Bu hafta sonu süper bir kampanya vardı Teknosa xpress'lerde. Turuncu indirimde 42'' boyutundaki TV'ler direkt 1999 liradan satıldı LG cinema 3D serisinde. Aceleniz yoksa bence biraz daha bekleyin satın almak için, 3 hafta bilemediniz bir aya kadar yine böyle muazzam bir indirim olur. Siz de indirimden kar kalan paranızla PC donanımınıza takviye yaparsınız yine turuncu indirimden

    Çok konuşuyorum ama kusuruma bakmayın artık




  • Estağfurullah hocam, çok sevindim detaylı anlatımınıza. Çünkü konu hakkında ciddi bilgisi olan birisi değilim.

    Doğru bildiniz ben atlamıştım, pc ile bağlıyacağım. 3D film ve oyun oynamayı düşünüyorum basitçe çok uç noktalarda olmasada.

    LG 32LW4500 uygun bir ürüne benziyor cidden.
  • Bilgisayarla kullanacağınız için kesinlikle yeterli diyorum ben de. Eğer isterseniz boyut arttırırsınız fiyatı uygun gelirse. 42'' alırken odak ve dikkat sorunu yaratır mı diye çok korkmuştum ama hakimiyet anlamında çok büyük bir değişiklik olmuyor 1-2 saatte göz alıştıktan sonra.

    Hah, şunu da geçmeyeyim. 4500 modelelrinde şu an codec sorunu mevcut ama güncelleştirmelerle çözmeye çalışıyor LG. Onun dışında zaten PC bağlantısı kurulacağı için misalen ben TV'yi alıp kullanmaya başladıktan 2 ay sonra öğrendim codec sorunlu olduğunu. Beni etkilemedi yani PC sayesinde ve memnunum epey.
  • Çok teşekkürler hocam, fiyatı uygun gibi ama biraz daha düşebilir belki diye bekliyip alayım bayram sonrası
  • Haftasonları sürekli indirim oluyor, yukarıda verdiğim ana konuyu takip ederseniz mutlaka haberiniz olur kampanyalardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 23 Ağustos 2011; 14:08:24 >
  • Kesinlikle bekleyin, kampanyaya girmeden almayın zaten. Dediğim gibi üstüne kalan fiyat farkıyla da ekran kartı yenilersiniz falan
  • Teşekkürler arkadaşlar. Demin dayanamadım gittim bakmaya, büyük modeli vardı, 3dsini açık unutmuşlar birşey anlayamadım, Samsung D6000 aktif 3D imiş, ikisinde de gözlük kullanmak gerekiyorsa nasıl farkı var?
  • Birisi SG gözlük kullanan aktif 3D (sinemalardaki Xpand 3D) diğeri FPR gözlük kullanan pasif 3D (sinemalardaki RealD 3D). Gözlükleri bayağı farklı, özellikle kullanım rahatlığı açısından. Yukarıda ana konu linki vermiştim, ordaki ilk mesajı okursan aralarındaki farklı çok iyi anlayabilirsin.
  • Daha TV'lerde gözlüksüz 3D çıkmadı, şimdilik göz algılama teknolojisiyle çalıştığı için sadece belirli dizüstü bilgisayarlarda mevcut. Bu TV'lerdeki 3D'nin son noktası FPR denilen pasif gözlüklü 3D tenkolojisi.

    Aradaki farkı şöyle anlatayım:

    Şimdi LG ve Philips'in belirli 3D TV'leri dışındaki tüm 3D modeller SG yani (Shutter Glasses) aktif gözlük kullanıyorlar. Yani 3D görüntü için TV ve gözlük bir sinyal alışverişinde bulunuyor ve bu işlemin sürdürülebilmesi için gözlük elektromanyetik bir dalga yayıyor. Bunun sonucunda da uzun süreli 3D izleme ve 3D oyun oynama sırasında göz sağlığınızdan tutun da, baş ağrısı, mide bulantısı filan falan bir dolu sağlıkla ilgili sıkıntı çıkıyor ortaya.

    FPR'da ise durum farklı. FPR teknolojisi TV panelindeki ve gözlükteki polarize film ile ilgili. Hiçbir sinyal alışverişi olmuyor ve bu sebeple de gözlüklerin şarj sıkıntısı kalmıyor. Gözlükler de şu rayban'ın son sezon moda olan gözlüklerine benziyor aynı (Bu yüzden o gözlükleri takan herkes artık sokakta FPR'la dolaşıyor gibi geliyor bana) Böylece uzun süreli 3D izleme ve 3D görüntülerdeki yetersiz parlaklık sorunu kalkıyor ortadan.

    Bana kalırsa artık SG bitti, zaten şimdi FPR kullanmayan TV üreticileri birleşip bir standart yaratma yoluna gireceklermiş. FPR'dan sonraki nokta gözlüksüz 3D ama bence ona henüz baya var.

    Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.




  • Aydınlandım resmen arkadaşlar çok teşekkür ederim

    Şimdi LW4500 kampanyası kovalama zamanı
  • Kampanya haberleri ve takibi için LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] başlığını takip etmeni öneririm. Valla daha mağaza çalışanlarının haberi olmadan düşüyor kampanya haberleri o başlığa

    Hadi kolay gelsin
  • merhaba :
    ben philips 46pfl9705 almayı düşünüyorum burası ile bir alakası yok ama bana yardımcı olabilirmisiniz:)
  • Hazır konu varken yeni konu açmak istemedim. Bende 32" 3D TV almayı düşünüyorum ve burada öğrendiğim kadarıyla FPR teknolojisi olan bir TV. Ama burada sadece LG markası konuşulmuş. Ben daha çok TOSHIBA ve SONY sempatizanı birisiyim, LG, Samsung türü markaları sevmiyorum. Bu TV'yi PS3'de kullanacağım. 4-5 markadan 32" 3D TV önerisi alabilirmiyim işi bilen arkadaşlardan, teşekkürler.
  • Çünkü FPR teknolojisi şu an için sadece LG ve Philips'te var. Philips için de panelleri LG üretiyor zaten. Eğer SG teknolojisinden 3D TV isterseniz ona göre tavsiye verilir ama o kişi ben olmam zira TV marka ve modelinden ziyade o TV'nin oyun içerisindeki performansı ve fonksiyonları önemlidir benim için. SG gözlükle oyun oynanmaz kesinlikle.
  • samsung un yeni nesil 3d tv lerine bakmanı öneririm. zaman konusunda kimse bişey diyemez fiyatı düşebilir ama daha yenisi çıkınca gerçi döviz düşmezse hiçbişi düşmez...
  • Ha evet Samsung'a bakınca üzerine 100$ civarı gözlük parası eklemek de 32'' boyutundaki bir TV için çok makul olur tabii
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.