Şimdi Ara

3000 TL bütçe. 17.3' Notebook önerisi.. ASUS G750 ALINDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eski bir hp pavilion dv7-6c00et kullanıcısıyım. ürün ekran kartı sorunu verdikten sonra tamir edilemedi ve 2600.00 TL bu hafta hesabıma yatmış olacak.
    *ilk tercihim yine hp. tasarımı ve satış sonrası hizmeti bunun için bir sebep. vatan 3500 TL fiyat biçmiş ama ben bir hp store dan kapalı kutu 2850.00TL fiyat aldım. çarşambaya ürün hazır olur.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-d3f52ea-dv7-7300st-notebook-core-i7-24ghz-16gb-2tb-173-2gb-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65737

    *2 nci seçenek ASUS tasarım olarak gerçekten çok iyi. ama donanım olarakta hp den üstün. fiyat çok çok iyi. Aklıma en çok yatan ürün bu diyebilirim. bu üründe özellikle ASUS kullanıcılarını ve istanbulbilişim alış-veriş deneyimi olanların önerilerini çok merak ediyorum. ben bir kez alış-veriş yaptım ve sıkıntı olmadı.

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-g-series-g75vw-nh71-notebook-fiyati,62680.html


    *3 ncü tercih bir TOSHIBA.. bu markayı gerçekten çok seviyorum. ama tasarım konusunda beni hiç cezbetmiyor. çözünürlük olarak diğer ürünlerin gerisinde. fiyat yine çok çok iyi.

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/toshiba-p875-320-i7-3630-10g-2t-17-3-w8-2gb-blr-96904043#product-information

    *4 ncü tercih sony. tasarım ve donanım orta derece. ama bilinen sony kalitesi bu listeye soktu ürünü. site ve fiyat çok iyi. şüphem yok.

    http://www.sonyburada.com/Sony-Vaio-SVE17133CTB-Notebook-i7-islemci-8-GB-Ram-OfficeCanta-Hediye,PR-6218623.html

    *vee son tercih bir acer.. ürünle alakalı çok fazla çelişkilerim var. tasarım fena değil ama donanım tam bir canavar. en büyük şüphe kasa soğutması. Fiyat biraz yüksek ama farklı donnımlarla 2650.00 civarı satan yerler de var. @Mirliva.VII üstadımın önerileri önemli..

    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-v3-772g-747a321tmamm-v3-772g-notebook-core-i7-220ghz-32gb-1tb-2gb-173-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69023

    cümeleten saygılar. tavsiyeleriniz için de şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donttreadonme -- 3 Şubat 2014; 17:11:20 >







  • Hocam okuldayım akşam eve geçince ayrıntılı olarak modeller hakkında yorumlarımı yazarım. Şimdi Acer kullanıyorum diye kafadan onu alın demiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donttreadonme kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhabalar. Modelleri inceleme şansım oldu. HP, Toshiba ve Sony'i ekran kartlarından dolayı değerlendirmeye almamanızı öneriyorum. Kötü değil ancak GTX serisini sunan ve hemen hemen aynı paraya olan makineler var diye söylüyorum. Acer ve Asus arasında da Asus daha performanslı ve daha kaliteli bir ürün. Aynı serinin başka bir modelini arkadaşımın dayısına almıştık yine bana sormuşlardı alırken. Yalnız istanbulbilişim kendi garantilerini veriyor. Grey ithalat dediğimiz durum. Fiyatları o yüzden biraz daha ucuz. Servislik bir durum yaşamadığınız taktirde pekte sıkıntılı bir durum değil. Ancak bir sorun olursa makine Asus'a değil istanbulbilişimin kendi servisine gidiyor. Bu aşamada karar size ait. Benim için problem olmaz diyorsanız Asus'u almanızı öneririm. Çift fan ve direk oyun için üretilmiş ve kendini de kanıtlamış bir seri olarak G serisi mantıklı bir seçim. Ama büyüklük ve taşıma sıkıntısı çıkaracaktır. Malum makine büyük ve biraz da ağır. Isınma durumu da pek olmuyor çift fandan ötürü.

    Son olarak Acer'dan bahsedeyim. Acer bu fiyata bu kaliteyi sununca oldukça şaşırttı beni direk gidip aldım Rojua arkadaşımızın da büyük katkısı oldu almamda. Isınmayı özellikle belirttiğiniz için söyleyeyim. Sıcaklık değerleri bu parçalara ve bu kasa yapısına göre mükemmel seviyede. Malum oyun laptopları gibi özellikleri var ancak normal bir laptop kasasında bunlar bize sunulmuş. İlk akla gelen sıcaklık değerleri oluyor. Ana konuda gördüğünüz gibi sıcaklıklar ortalama 75 derecelerde ve inanılmaz başarılı benim açımdan. Yalnız pes falan oynarken 3-4 tuş basınca algılamam sorunu varmış Acer'da onu da söyleyeyim. Bir de ekran 1600x900 çözünürlükte. Bu bir problem değil ama diğerlerinde 1920x1080 sunulunca karar onlara doğru kayıyor.

    Son olarak Acer'ın i5'li versiyonunu almanızı öneririm. İ7'li versiyonda gereksiz 32gb bellek kullanılmış. İ5 alıp bir de SSD takarsanız makine uçar performans olarak.

    Bir de yakın zamanda Lenovo çift ekran kartı Y510p modelini Türkiye'de satışa sundu/sunacak. O modeli de bir incelemenizi öneririm. Çift GT750m olacak fakat ısınma konusunda nasıl bir sonuç verecek ben de oldukça merak ediyorum. Malum çift ekran kartı ısıyı etkileyecektir. Soğutmanın iyi olması lazım.

    Asus ve Acer'ın özelliklerini sizin kriterlerinize göre tekrar gözden geçirin ve bu iki modele yoğunlaşın derim karar verirken. Diğer modeller de oldukça güzel fakat oyun performansı açısından GTX varken GT serisini almayı doğru bulmuyorum.

    Selametle




  • hocam çok teşekkür ederim. Değerlendirmenizi mutlaka dikkate alcam. saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    acer için şöyle bir inceleme de mevcut.

    http://www.gurkanbilgisu.com/2013/10/acer-aspire-v3-772g-inceleme-kullanici-yorumu.html

    Bana kalsa asus alırdım. Bilgisayarlar arasında ahım şahım abartılcak farklar yok. Fakat ekran kartları üstünde konuşulabilir. 12 16 veya 8 gb ram olması da çok birşey değiştireceğini sanmıyorum. Hp ya da asus arasından seçim yapmanı öneririm. Aceri kıyaslamaya bile almam. Şahsi görüşümdür. Marka kötülemek değil amacım. Asus un g serisinin oyunculara yönelik olduğunuda unutma tercih yaparken. Oyun için alıyorsan da MSI larada göz at derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottorehagel -- 7 Kasım 2013; 23:24:43 >




  • eyvallah üstadım. her güzelin bir kusuru vardır derler ya. benimde ilk tercihim ASUS ama istanbul bilişim olması kafamı kurcalıyor. desem ki 100 lira verip başka yerden alayım oda yok. bu donanımı bu fiyatlara yakın satan herhangi bir firma yok.. bu ticareti de çözebilmiş değilim. şunun şurasında 2 gündür bilgisayar araştırıyorum rahat 30 kişi sayarım almak isteyip de ib den dolayı vazgeçen.
    HP seçeneği beklemede üstadım. 2800 üstü bir parayı vermem HP ye. Ankara HP store dan fiyat bekliyorum. anlaşırsak alabilirim de.
    MSİ ise kesin olarak ilgilenmediğim bir ürün. detaylı olarak yakından inceledim. Tasarımını beğenmedim.
  • yokmu başka tavsiye verecek forumdaş yahu??
  • up up up
  • up.up up...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa444

    beyler bu laptopu alıcam sizce nasıl http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-391775-z510-notebook-core-i5-25ghz-6gb-500-sshd-156-2gb--w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69137


    yoksa bunu almam daha iyimi olurhttp://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z500-59-367617-notebook-pmu263353



    vatandaki ürün daha yeni. Ekran kartı daha iyi. Ebrar freedos. Ona dikkat et. ben olsam vatan dan alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ASUS ALINDI. ilginize teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme


    quote:

    Orijinalden alıntı: isa444

    beyler bu laptopu alıcam sizce nasıl http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-391775-z510-notebook-core-i5-25ghz-6gb-500-sshd-156-2gb--w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69137


    yoksa bunu almam daha iyimi olurhttp://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z500-59-367617-notebook-pmu263353



    vatandaki ürün daha yeni. Ekran kartı daha iyi. Ebrar freedos. Ona dikkat et. ben olsam vatan dan alırdım.

    İlginç bir yorumda ben yapayım. ASUS gerçekten güzel ürünler yapıyor ve ben de herkese öncelikle ASUS'ları tavsiye ediyorum. Ancak özellikle ASUS'ların özellikle Windows 8 yüklü bilgisayarlarından uzak durmaya çalışıyorum.
    Sağolsun ASUS mühendisleri ve yazılımcıları ne kadar gereksiz program varsa sistemi o kadar şişirmişler ki resmen makine açılırken kasılıyor... Onun için bunların freeDOS olanını daha çok tavsiye ediyorum. En azından sıfırdan tertemiz windows 8 kurarak makinenin canavar gibi çalışmasını sağlamak inanın çok ciddi fark yaratıyor.
    Sırf bu nedenle Windows 8 yüklü gelen bilgisayarlara da ne yapın yapın sıfırdan işletim sistemi kurun diye her platformda kullanıcıları uyarıyorum...Her ne kadar seri numarası bios'a yazılmış bir notebook 'a format atmak biraz çabayı gerektiriyor olsa da kesinlikle buna değiyor bilginiz olsun...
    Bu konuda bilgi alamka isteyenlerede harika bir site tavsiyesinde bulunayım...

    www.enpedi.com

    Saygılarımla,




  • peki gereksiz dediğin programları kaldırsak daha iyi olmaz mı? En azından benim gibi recovery kurmayı bilmeyen ve/veya uğraşmak istemeyen arkadaşlar için recovery kısmı da silinmemiş olur değil mi. Freedos alıp işletim sistemine ekstra ücret ödemekte cabası. Veya kürekle uğraşmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    peki gereksiz dediğin programları kaldırsak daha iyi olmaz mı? En azından benim gibi recovery kurmayı bilmeyen ve/veya uğraşmak istemeyen arkadaşlar için recovery kısmı da silinmemiş olur değil mi. Freedos alıp işletim sistemine ekstra ücret ödemekte cabası. Veya kürekle uğraşmak.

    Programları kaldırmak olayı ne yazık ki windows sistemlerinde tam anlamıyla gerçekleşmiyor ve register'da ne yaparsaznız yapın kalıntı kalıyor.Hatta ben özel unistaller kullanmama rağmen bir müddet sonra bilgisayarımın hantallaştığını görüyor ve mecburen çareyi format atmakta bulabiliyorum ancak. İşte o zman ne kadar büyük fark olduğunu anlayabiliyorum...

    Diğer taraftan belki hoş değil ama şu da açık ki freeDOS alanların hepsi zaten korsan olarak yükledikleri için para vermeleri söz konusu değil. En fazla kurmayı bilmiyorlarsa 20-30 TL gibi bir ücrete bu işi yapan binlerce yer var... "Böyle yapın " demek istemiyor ve insanları korsana teşvik eden birisi olarak görülmek istemiyor olmama rağmen bunu eğer dünyanın sayılı dev firmaları yapıyorsa yani ürünlerini FeeDOS olarak piyasaya sürüyorlarsa, benim yaptığım devede kulak kalıyor. Eğer korsana teşvik edilmesi istenmmiyorsa freDOS ürün çıkarmasınlar diyecğim ama o da başka bir konu... Ne belli adamaın Linux Ubuntu kullanmayacağı?
    Sağolsun dev teknoloji marketlerimizde freeDOS ürün satmıyorlar...Niye ki anlamak mümkün değil...! Dediğim gibi "bne belkiömubuntu" kullanacağım...Gidin bakın yok...!

    Neyse konuyu saptırdık...

    Size şunu tavsiye ederim.
    www.enpedi.com sitesine girip bakarsanzı bu tip yeniden yüklemenin yolları konusunda ciddi anlamda güzel bilgiler var... Ve bence ne yapın yapın bu yollardan birisini izleyin aradakifarka şaşırırsınız...


    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sentetik5

    quote:

    Orijinalden alıntı: donttreadonme

    peki gereksiz dediğin programları kaldırsak daha iyi olmaz mı? En azından benim gibi recovery kurmayı bilmeyen ve/veya uğraşmak istemeyen arkadaşlar için recovery kısmı da silinmemiş olur değil mi. Freedos alıp işletim sistemine ekstra ücret ödemekte cabası. Veya kürekle uğraşmak.

    Programları kaldırmak olayı ne yazık ki windows sistemlerinde tam anlamıyla gerçekleşmiyor ve register'da ne yaparsaznız yapın kalıntı kalıyor.Hatta ben özel unistaller kullanmama rağmen bir müddet sonra bilgisayarımın hantallaştığını görüyor ve mecburen çareyi format atmakta bulabiliyorum ancak. İşte o zman ne kadar büyük fark olduğunu anlayabiliyorum...

    Diğer taraftan belki hoş değil ama şu da açık ki freeDOS alanların hepsi zaten korsan olarak yükledikleri için para vermeleri söz konusu değil. En fazla kurmayı bilmiyorlarsa 20-30 TL gibi bir ücrete bu işi yapan binlerce yer var... "Böyle yapın " demek istemiyor ve insanları korsana teşvik eden birisi olarak görülmek istemiyor olmama rağmen bunu eğer dünyanın sayılı dev firmaları yapıyorsa yani ürünlerini FeeDOS olarak piyasaya sürüyorlarsa, benim yaptığım devede kulak kalıyor. Eğer korsana teşvik edilmesi istenmmiyorsa freDOS ürün çıkarmasınlar diyecğim ama o da başka bir konu... Ne belli adamaın Linux Ubuntu kullanmayacağı?
    Sağolsun dev teknoloji marketlerimizde freeDOS ürün satmıyorlar...Niye ki anlamak mümkün değil...! Dediğim gibi "bne belkiömubuntu" kullanacağım...Gidin bakın yok...!

    Neyse konuyu saptırdık...

    Size şunu tavsiye ederim.
    www.enpedi.com sitesine girip bakarsanzı bu tip yeniden yüklemenin yolları konusunda ciddi anlamda güzel bilgiler var... Ve bence ne yapın yapın bu yollardan birisini izleyin aradakifarka şaşırırsınız...


    Saygılarımla

    eyvallah şefim. araştırmak gerek.




  • Asus gerçekten çok fazla gereksiz program yüklemiş cihaza. Ama serinlik yaşamak isteyen bu ürünü tercih etmeli. Isınma sorunu tarihe karışmış. şiddetle tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modeli alan aarkadaşlar sakın windows 8.1 güncellemesi yapmayın. Hoparlör sorun veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.