Şimdi Ara

300 metrelik “Yıkım Tanrısı” asteroidi Dünya’ya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 300 metrelik “Yıkım Tanrısı” asteroidi Dünya’ya geliyor
    Mısır'ın kaos ve yıkım tanrısı Apophis'in adını taşıyan 305 metre genişliğindeki asteroid bu on yılın sonundan önce Dünya'nın sadece 48.300 kilometre yakınından geçecek. Bilindiği üzere gibi Ay, Dünya'dan 384.400 kilometre uzakta bulunuyor. 13 Nisan 2029'da bir Cuma günü Dünya’ya ulaşacak olan asteroidin çıplak gözle görülebileceği belirtiliyor. Öte yandan bilim insanları bu tip son derece nadir geçişlerin boşa gitmesini istemiyor.



    Apophis asteroidi esasında 17 yıldır Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) ve NASA’nın potansiyel olarak tehlikeli asteroitler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ancak yapılan analizlere göre Apophis, önümüzdeki 100 yıl boyunca Dünya’ya çarpmayacak.



    NASA, asteroidi incelemek istiyor



    300 metrelik “Yıkım Tanrısı” asteroidi Dünya’ya geliyor
    Öte yandan NASA, 2029’da Apophis daha yakından incelemek için OSIRIS-APEX uzay aracını hazırda bulunduracak. Ayrıca Julius-Maximilians-Universität Würzburg'dan (JMU) uzay mühendisi Hakan Kayal liderliğindeki bir ekip, "NEAlight" projesi kapsamında bu tür uzay araçları için üç konsept ortaya koydu. Eğer planlar yolunda giderse ilk konsepte göre NASA, Apophis'in yörüngesine girecek ve Dünya'ya doğru uçarken haftalarca onunla birlikte kalacak küçük bir uydu da göndermeyi düşünüyor. Ekibin ikinci konsepti, ESA tarafından planlanan ve RAMSES adı verilen daha büyük ve donanımlı bir uzay aracı fırlatmak. RAMSES ayrıca ilk konseptteki küçük uyduyu da taşıyabilir.



    Ayrıca Bkz.Şiddetli jeomanyetik fırtına çiftçileri olumsuz etkiledi



    NASA’nın amacı yüzlerce yılda bir kez gerçekleşen bu nadir olaydan yararlanmak. Ajans, bilim insanlarının Güneş Sistemi'ni daha iyi anlamalarına yardımcı olacak verileri toplamak ve hatta belki de tehlikeli asteroitlere karşı savunma önlemlerinin geliştirilmesine yardımcı olmak istiyor.



    Güneş Sistemi'nde yaklaşık 1,3 milyon asteroitin varlığından haberdar olmamıza ve bunların 2.500'ünün potansiyel olarak tehlikeli kabul edilmesine rağmen bu cisimler hakkında halen çok az bilgiye sahibiz. Şimdiye kadar bu asteroitleri yakından incelemek için OSIRIS-REx, Japonya'nın Hayabusa1 ve Hayabusa2 araçları, ESA'nın Rosetta uzay sondası ve NASA’nın Lucy görevi de dahil olmak üzere sadece 20 görev yapıldı.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/98249/nasa-confirms-1-000-foot-wide-god-of-destruction-asteroid-will-approach-earth/index.html







  • Korkmayın, bu tip astroidler genelde amerikaya düşer ama son anda amerika maçayı kurtarır 300 metrelik “Yıkım Tanrısı” asteroidi Dünya’ya geliyor 

  • İnsan medeniyeti ve teknolojisi bir tık daha gelişmiş olsaydı sadece incelemek yerine olası bir felaket senaryosuna karşı hazırlık olarak Apophis üzerinde dünyadan daha büyük bir açıyla uzay boşluğuna fırlatıp uzaklaştıran ve Güneş etrafındaki tehlikeli yörüngesinden tamamen atan büyük bir saptırma deneyi de yapılabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu dünyayı geçtikten sonra saptırsalar, Sapık bir yıkım tanrısı astroidin domino etkisi yaratmayacağı ne malum ? Habere göre tanrıymış sonuçta. Veya göndersinler bir inceleme ekibi, binsinler üstüne buluşma noktasında. Astroidle beraber gezinsinler beleşe. Gittikleri yerden aramayı unutmasınlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    O sanırım mümkün değil ya. Yörüngeden tam çıkaramıyorsun aksine bilinmez sayısını arttırıyorsun saptırmaya çalışırken. Dönüp dolaşıp yine geliyor gibi düşün. Bir tık değil de bir ton olsa da sıkıntılı. Kurzgesagt videolarında değiniyorlardı sıkça.

  • DemirAylak kullanıcısına yanıt

    Enerji yeterli gelmediği için yeni ama daha belirsiz ya da tehlikeli olabilecek bir yörüngeye sapıyordur. O ihtimal mesajı yazarken aklıma geldi. Onun için sözünü ettiğim daha çok yaklaşan göktaşını sistemden attıracak bir hamle yapıp ilgili objeyi "free-floating" veya "rogue" yani başıboş hale getirmekti.


    Kurzgesagt'ın videosunda - ki bu kanal/ekip ciddi çaba göstermekle beraber zaman zaman bazı hataları veya hipotezleri gerçekmiş gibi sundukları bariz - zannedersem yaklaşan göktaşının parçalanması sıkıntı diyordu. Zaten koca bir kayalık ve madeni kütleyi - materyal kompozisyona bağlı olarak - patlatması da muhtemelen kolay değil. Belki de göktaşını sistemden atmak için gereken kuvvete göktaşları yeterli dirençle karşı koyamayarak istenmeyen biçimde parçalanıyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.