Şimdi Ara

3 silindirli arabalar sorunlu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
52.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hortlatmak gibi olacak ama ben gorduysem başkası da görür mantığı ile birkaç şey söyleme gereği duydum. Ağzı olan konuşmuş :D ya ben 8 (evet 8!) yıldır başka arabaya biniyorum ya da burdaki herkes otomotiv mühendisi olmuş haberimiz yok. Turbo dizel kullanma mantığını bilmiyorsanız daha aracın torkundan bi haber yaşıyorsanız ne tip yağ kullandığından bi haberseniz bu şekilde herkesin söylediklerine inanmanız da normal olacaktır. Ben de her yikamacida bu muhabbetlere rastliyorum. Her tür aracı yıkayınca hepsini biliyor hissiyatına kapılıyorlar herhalde. Aracımı sıfır aldım 2006 yılında ve full paketti. Her gün sabit yolum vardır günlük kullanılır, ve 58binkm de su an. Ve tik demiyor. Evet 3 silindir olduğu için motor gürültülü ve common rail değil. Ancak 8 silindir araca da gürültülü diyor musunuz? Bu tamamen algınızın negatif olmasından. Ne kadar sayı fazlaysa o kadar iyidir kafası var genelde. Aracın süspansiyonu çok serttir. Yolu direkt sürücüye hissettirir ancak böyle sedan b sınıfı bır arac için en iyi yol tutuş standartlarından birine ve fren mesafelerine sahip. Yakıtı az. Çekişi ise bir rx8 kadar ürettiği tork açısından. Eğer benim gibi sırf araba olduğu için eşşeğe biner gibi değil de itinayla biner bakımlarını zamanında yapar stop etmeden önce turbo için bekleyip stop eder kısaca turbo dizel araç kullanma literatürlerine uygun kullanırsanız hem atak hem ekonomik bir araca sahip olursunuz. Tamamen sizin elinizde yani... Ben klasik ses ve süspansiyon şikayetinden başka en çok elektronik malzeme kalitesizliginden şikayet ettim. Cam motoru ayna düğmesi gibi. Onları da yaptırdım kullanıyorum su an sorunsuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu birazda ben hortlatayım!
    Ben 2 sene önce 2008 Symbol almadan bu aracı baya araştırmış ve hatta almaya niyetlenmiştim. Hatta 2004 model bir TDİ Cordoba sahibiyle pazarlık yapıp almıştım ancak adam ertesi gün satmaktan vazgeçince Symbol aldım, hiç aklımda yokken. Ankara Şaşmazda aracı ustaya gösterdikten sonra Çankaya'ya kadar kullanma fırsatım olmuştu (Yaklaşık 15-20 km.) Merak eden arkadaşlara şu kadarını söyleyebilirim; Symbol 4 silindir ama Cordoba yanında araba değil. 3 silindir olduğundan dolayı traktör gibi çalışıyor ancak içine motor sesini çok almıyor, gürültü dışardan çok, içerde fazla bir ses yok. Ayrıca arabanın gidişi güven veriyor, yola yapışıp gidiyor. Hatta bazen Symbolü satıp yine 2008 model bir Cordoba alayım diyorum. Temiz araba bulmanın zorluğunu hatırlayıp vazgeçiyorum




  • Bugün acaba ben mi taraflıyım diye arkadaşın 2010 sedan otomatik civic'ini kullanayım dedim. Tabii kıyaslanacak araçlar değiller ancak bi bakim dedim. Evet araç konforlu doğal olarak c sınıfı olduğu için geniş ancak atmosferik olduğu için kendi aracım kadar atak değildi evet araç yürüyor hızlanıyor ancak bunu hissedemiyorsunuz. Süspansiyonları da konfor amaçlı daha yumuşak tutulmuş. Tat alamadım yani. Kısacası aracımdan memnum olmam gerektiği kanısına bir kez daha vardım...
  • Seat cordoba 2004 modelini 1 yıl önce aldım. süspansiyon elektrik malzeme kalitesi ve gürültüsü dışında sorun yok. Az yakıyor tavsiye edilir .
  • Cordoba ile tarlaya uçtum burnum bile kanmadan çıktım araçtan. B sınıf sedanlarda en iyi yol tutanlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtre grubunu yan sanayi asla almayın.Yağ,Hava,Mazot ve Polen filtrelerinin toplam maliyetinin yan sanayisi 105TL orjinal serviste 140TL.İllaki orjinal seçin.

    Yağ olarak VW 504-507 normunu sağlayan Shell Helix Ultra AV-L 5W30 yada Mobil 1 ESP 5W30 yada Bp Visco 7000 gibi TAM SENTETİK yağ kullanın.

    Motor ömrü hızlanma ve kaliteli güvenli sürüş için bunlar ŞART...
  • Mantık hesabı karşılığı olmayan piston titreşimdir sensörlerle çalışması sağlanır o yzden güven vermiyor insana mekanik olarak sağlıklı araç her zaman daha iyidir bence fizik kurallarını yıkmamaklazım.


  • Arkadaşlar VW grubu araçlarda 3 silindire 1.0 TSİ motor ile girdi. Bence küçük hacimli motorlarda 3 silindir akımı başlayacak. 3 silindirin avantajları var ama dez avantajı da varmıdır? bilinmez.
  • Z10XE motorlu 2003 model Opel Corsamız var. 3 silindir 998cc. Biraz titreşimli olması haricinde saat gibi çalışıyor. Sorunlu olması için bir sebep yok.
  • imzamdaji araba 3 silindir ve benim silindir megane 3 ü katlar yolda o derece sorunsuz ve seri atak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave23

    imzamdaji araba 3 silindir ve benim silindir megane 3 ü katlar yolda o derece sorunsuz ve seri atak.

    1.4 TDI 90 HP lik motorunuz ile 1.5 dCi 110 HP lik Megane'ı sizin tabirinizle "katlıyor" sunuz değil mi doğru anladım?
  • Erken konusmak yanlis hele bi 200-300 bin km devirsin oyle bakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni vergi sisteminden sonra konuyu tekrar hortlatmayı uygun gördüm. Ne yazıkki 1300 cc altı 3 silindirlilere mahkum kaldık. Lakin bence 3 silindirli araçların tek sayılı olmasının verdiği tedirginlik boşyere.

    Ayrıca 3 silindirli motorların sesine hastayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.