Şimdi Ara

3 haftada iki HDD bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;

    Bilgisayarın HDD'si eskiyip ömrünü tamamlayınca internetten 1tb seagate ya da WD hdd sipariş ettim. İki desi hacminde bir kolinin içinde sadece eletrostatik ambalajı içinde bir HDD geldi. Yol boyu çarpa çarpa gelmiş yani. Taktim kendi kendini kapatıyor, sistem stabil çalışmıyor. İade ettim.

    Sonra tekrar internetten Toshiba P300 HDD şipariş ettim. Sırf kendi kabı olduğunu duyduğum için bu modeli seçtim. İki gün sonra kargo geldi, kutusuz versyon olarak yollamışlar. Ama çok sağlam bir paketleme yapılmış. Hadi kendi kutusu olmasa da olur dedim zira satın aldığım sitede kutu ile gelir gibi bir şey demiyordu. Ona da sistem kurdum, gayet güzel çalıştı. Fakat bir hafta geçmeden malum sesler çıkmaya başladı. Şimdi de "Windows Hard disk problemi algıladı. Yedekleme yapın" diye uyarı çıkıyor.

    3 haftada iki HDD bozuldu


    Sorular:

    1- Acaba bu büyük tesadüfi bir talihsizlik mi? Yoksa İnternetten alınan ürünlerde nu türden vakalara çok sık rastlanıyor mu?

    2- eğer bir tesadüf değilse acaba benim hdd'leri hardwarelerden biri mi bozuyor? PSU, kablolar gibi?

    3- zamane virüsleri pek sisteme zarar ver(e)miyorlar diye okuyorum. Böyle bir problem software kaynaklı olabilir mi? Çünkü benim eski HDD'yi de sisteme taktım ve oradan yedekleme yaptım. Şayet bir virüs varsa mutlaka yeni Windows'a da geçmiştir.

    4- Bu HDD'yi illaki iade mi etmem lazım yoksa yeni Windows falan yüklesem problem ortadan kalkar mı? Okuyamama sesleri odada yankılanıyor, ümit yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoden -- 25 Aralık 2017; 7:57:11 >







  • smart verilerine göre diskte bir sorun gözükmüyor; windows sisteme takılı başka bir disk için uyarı vermiş olmalı
  • sata kablolarını değiştirip anakarta bios güncelleme yap, güç kaynağında sorunlu olabilir
  • kabloyu değiştirip dene. anakart sata yuvasına kabloyu defalarca kez tak çıkar uzun süredir kullanılmayan yuvaya taktıysan okside olmuş olabilir bu da veri iletimini negatif yönde etkiler. kablo herzamanki yerinde takılıysa yinede yeni bir kabloyla başka yuvaya tak, defalarca kere tak çıkar pinler iyice sürtünsün birbirine.

    biosta ahci ve smart enabled olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 28 Aralık 2017; 19:17:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd kablosunu degistir sistemi bastan kur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler öneriler, bilgiler için. Çok bakamadım ne foruma ne de bilgisayara. Eski hdd takılıydı. Belki de windows eski hdd için uyarı veriyordur. Fakat oyunlarda bazen sesler çıkıyor. Ayrıca başka bir programla baktığımda eski sorunlu hdd'nin sağlığı %56 gösteriyor, yeni aldığımın sağlığı ise %57 gösteriyor.

    Film falan izlerken bir problem yaşamıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.