Şimdi Ara

2si1 'Sansürsüz, Yağsaksız' Teknoloji ve Oyun Programı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
8.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Basına ve Kamuoyuna:

    Bilişim STK`ları olarak şiddetle karşı çıktığımız, 5651 sayılı İnternet Kanunu değişikliği, dün Meclis`te görüşülmeye başlandı. Yurttaşlık ve STK görevlerimizi yerine getirmekte ve yasama sürecini gün­gün yakından takip etmekteyiz.

    Kanun süreci boyunca her gün yayınlayacağımız bu bültende, vekillerimizin, Meclis tutanaklarına da yansıyan performanslarına dikkat çekip, bu vesileyle itirazlarımızı yinelemek istiyoruz.

    Günün İnternet Kahramanı: Zozani

    28 Ocak 2013 tarihli görüşmelerde, getirilen değişikliğin hem usul açısından hem de içerik açısından problemlerini anlatan ve sivil toplum kuruluşlarının itirazlarını en iyi dile getiren milletvekili Adil Zozani olmuştur. Bizlerin itiraz noktalarını büyük oranda doğru ve ısrarla dile getirdiği için kendisine tebrik ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.

    Diğer İnternet Destekçilerimiz

    Ayrıca yasa aleyhine konuşan ve yine bizlerin sesini taşıyan vekillerimiz Oktay Vural, Mehmet Akif Hamzaçelebi, Mustafa Kalaycı, Hülya Güven, Aydın Ağan Ayaydın ve Hasip Kaplan`a teşekkürlerimizi iletiriz.

    Günün Hayal Kırıklığı

    Sayın Necdet Ünüvar`ın konuşmaları, İnternet Araştırma Komisyonu Başkanlığı ile kendisini tanıyan İnternet camiası için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. İnternet sektörünün sorunlarını bizzat ilgililerinden dinleyen kişi olarak sorunları içeren bir konuşma beklerdik. Ancak demogoji yapmayı ve 4,5 milyon aboneli günlerdeki 5651 sayılı Kanunu savunurken ve o gün geçerli olan sözlerden bahsederek geçiştirmeyi tercih ettiğini gördük. Kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermek, yasa hakkındaki beklentilerin tam aksini işaret ettiğini net bir şekilde bilen vekilimize yakışmamıştır. Sayın Ünüvar, tüm STK temsilcilerine, sektör ile ilgili hemen herkese bir telefon mesafesindedir. Arayıp bilgilerini tazeleyebilir. Görüşleri yeniden dinleyebilir.

    Vagus.TV Kapatmasının Kararı Nerde?

    Vagus.TV, SoundCloud ve belki de adını bilemediğimiz başkaca siteler şu anda hukuksuz bir şekilde kapalıdır. Vagus.TV sitesi sahipleri, TİB‘in ilan ettiği karardaki adı geçen savcılığa ulaşmışlar, ancak savcı böyle bir kararın olmadığını bildirmiştir. Şimdi karara itiraz edecek mahkeme ve savcılık bulamamaktadırlar. Bu durum yasanın mevcut halinin bile yargı ve idari kurumlar tarafından yanlış veya kötüye kullanıldığının ispatıdır.

    Gelecek düzenleme ise yargının ve idarenin yetkileri arttırmakta; yurttaşın, içerik sahiplerinin, yer sağlayıcıların, erişim sağlayıcıların pozisyonlarını güçsüzleştirmektedir. Bu da durumu daha kötü hale getirecektir.

    TBMM‘nin değerli üyelerine, anayasanın ve AİHS`nin ifade özgürlüğü, iletişimin gizliliği, mahremiyet ve diğer ilgili maddeleri ile çelişen İnternet Kanunu teklifini geri çekmeleri ve geleceğimiz için pozitif düzenlemeleri birlikte yapma çağrımızı yineliyoruz. Bugün yaptıklarınızı tarih yazacak bunu hatırlayınız.

    29 Ocak 2014

    Alternatif Bilişim Derneği

    Bilgisayar Mühendisleri Odası

    Bilişim Muhabirleri Derneği

    Elektrik Mühendisleri Odası

    İnternet Teknolojileri Derneği

    İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu

    Korsan Parti Türkiye Hareketi

    Linux Kullanıcıları Derneği

    Tüm İnternet Derneği




  • resmen en sevdiğim programı yandaş yayıncılığa dönüştürdüğünüz için tebrik ederim sizi. neymişde hakaret ve özel içeriği engellemekmiş amaç... sizde, bizde bunu yedik öylemi?

    bu kadar düşeceğinizi hiç düşünmemiştim donanım haber ve bsc yazıklar olsun...
  • hırsızların aralarında yaptığı konuşmalar internette yayınlanıyor diye yasa çıkarılıyor , mesut beyde 15 dakka bunu açıklamaya çalışıyor , ne çektin be mesut şu demokratik ülkede
  • Izledim NSA 6 milyar insani izliyor diye haber vardi bi ara .. Simdi onlar yapinca oluyoda bizde olunca niye karsi cikiosunuz diyen arkadaslar, bunun acik secik kendi konusmalarini kasetlerini kolaydan ortpas etmek icin oldugunu gormeliler.. Bu zamana kadar nerdeydi akillari Baykalin kasetleri patladiginda.. Zamanlama manidar..

    Ayrica Mesut Beye yuklenen arkadaslar nasil dinliyor merak ettim dogrusu.. Konunun siyasi tarafina girmedigini belirttigi,kagit uzerinde yazandan hareketle yorumladigini belirtigi halde, hatta kotu yonde kullanilmasi kullananin sorunudur dedigi bi konuda yok efendim sen soylesin boylesin diye yorumlar var.

    Insanlari kendimiz ayristiriyoruz.. Ne yaparsak yine kendimize yapiyoruz.. Ben yasayi ogrendim bana gore suistimal edicekler sana gore etmicekler. Bi gercek var ki onlar yine bildigini edicekler .. O yuzden herkesin fikrine biraz saygi ve hosgoru gosterelim. Hemen en cok kiarsi ciktiginiz sen sucusun bucusun fislemesine girismeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kule_genclik -- 7 Şubat 2014; 23:49:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesut abi her seyi cok güzel açıklamış bence.Mesut Çevik'i eleştirenler önce çıkan kanunu bir okusunlar.İnternette çıkan yorumlara göre gaza gelmesin millet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalık kulaktan dolma bilgilerle siyaset yapmaya çalışan cahillerle dolmuş.Objektif ve tarafsız yorum yapmanız bile sizden nefret etmeleri için yeterli. Allah akıl fikir versin...

  • Taksit olayı tamamen büyük zincirlere iyi geldi mesela ben telefoncunun önünden geçmezken şimdi telefoncudan alıyorum acil olan kılıf ekran koruyucusu filan aliexpress'dende değil yani.
    Ha bakkalın yanına bim açmışsın
    Ha telefoncuya taksiti kaldırmışsın.
    Yapsın hepsi kılıfa taksiti
    Büyük şirket ve zincirleri daha büyütmeyelim esnafa yazık oluyor...
    Bakın bu gün bir bime girmem almam (almamaya çalışırım)
    Evimin önündeki bakkaldan alıyorum.
    Büyük bir alışverişim olursa migrosa filan gidiyorum orasına bir şey demem ama iki kuruş fazla verin bakkala gidin esnafta kazansın...

  • Öncelikle iyi niyetinize ve samimiyetinize inanıyorum. Ancak bu yasanını gerçekten interneteki veya youtubedaki küfürleri engellemek için yapıldığını düşünmek uç derecede polyanacılık olur. Sorun şu, mağdur tarafından ve kendi açınızdan bakarsanız tabi ki bu size yararlı gözükebilir. Ancak:

    1. Tib başkanı bazı durumlarda bazı içerikleri engelleme yetkisi veriliyor, ki TİB başkanı ve kurum yargıya değil Hükümete bağlı olacak, bu demek ki sebebi ne olursa olsun söz konusu içerik yargıya ihtiyaç durmadan engellenebilecek ve Tib internet yargısı ve polisi olarak yapılanmış ayrı bir kurum oluyor.Kişilerin iletişim haklarını denetlenmesi veya suç unsuru taşıyıp taşımadığı yeni uydurulmuş böyle kurumlara öncelikli olarak devretmek... Bunun ne kadar hukuka uygun olduğu malumunuzdur.

    2.Örnek verdiğiniz internette yaptıklarımız kayıt tutulması sorun değil ve firmaların bunları tutması da sorun teşkil etmiyor ama eksik bilgi verdiğiniz konuda Amerika'da bunların google apple tarafından tutulmasından ziyade bunların hükümetle paylaşılması büyük skandal yarattı.(NSA'nın yaptığı yasa dışı dinlemeler ise başka büyük bir kriz) Ülkemizde ise asıl skandal yasal bir zorunluluk haline getirilmiş kayıt tutma ve tabi bundaki amaç bu bilgileri devlet veya Hükümetle paylaşılması(Gezi olayları sırasında Twitter bu bilgileri paylaşmaya ne kadar mesafeli davrandığını biliyorsunuzdur,)

    3.Özel hayat kavramı ise bir başka sorun, günümüzde yayınlanan gibi ses kayıtları gibi kirli pazarlıkları gösteren video, ses ve belgeler TİB takdirine baglı olarak yayınlanabilecek, dikkat ederseniz yasadaki diğer bir kelime ise Müştehcen yayınlar kime göre neye göre müştehcen cevap Tib başkanına göre.

    4. Tib başkanı ve personeli(sadece Başkanda değil bu görevi kötüye kullandı veya keyfi yasaklamalar yaptı. Tib başkanını mahkemeye vermenizin bir önemi yok çünkü yargılanması Bakanın yanı hükümetin iznine bağlanmış. Bu durumda yargı bir kez daha etkisiz kalıyor.Hiç bir yasa kisilerin keyfine veya inşallah iyiye kullanırlar diye çıkarılamaz.
    Ve bu yasa malesef blog sözlük ve sosyal paylaşım sitelerine büyük bir sorun olacağı gibi yaratacağı psikolojik baskı aynı oranda büyük olacaktır.Bunlar sorunlardan sadece bir kaçı okuyanlara teşekkürler.

    SON OLARAK ASIL SORU BU YASA İNTERNETİ VE TÜRKİYE'Yİ ÖZGÜRLEŞTİRİYOR MU YOKSA DAHA MI KONTROLCÜ BİR HALA GETİRİYOR? CEVABI SİZ VERİN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 8 Şubat 2014; 0:13:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blade184

    mesut abi her seyi cok güzel açıklamış bence.Mesut Çevik'i eleştirenler önce çıkan kanunu bir okusunlar.İnternette çıkan yorumlara göre gaza gelmesin millet.

    De mi hayat ne güzel.mesela az önce urla villaları videosunu izleyemedim ve haber alma şansım ortadan kalktı i.bişeylerin üstü örtüldü güzel oldu.anahtar kelimeler belli artık ülkede yolsuzluk göremezsiniz.hayır bide ses kayıtları mahkeme kararıyla dinlenmiş ahaha neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınlattığın için teşekkürler mesut abi ama çok saf insanlarız (kendimde dahil) ilk okuduğumuzda güzel uygulama orda burda millete ana bacı dümdüz küfür ediyorlar güzel olur demiştim ama burası türkiye bunu unutuyoruz siyasiler her türlü pisliğini örtmek ve insanlar arasındaki iletişimi kesmek amacıyla bu yasayı çıkardığına eminim çünkü alel acele çıkarıldı tamda ses kayıtlarının, videoların cirit attığı bir dönemde ve gezide çok canı yandı tt,face gibi siteleri engelleyemedikleri için şimdi her şeyi ellerine almış olucaklar çat bir yerde olay mı çıktı koy sansürü kimsenin ruhu duymaz miss insanlar örgütlenmeye mi başladı 1 gün kapattım tt,facebook u hadi girin de toplanın meydanlarda bu adamların amacı bu sadece işlerine gelen tarafını görüp onu uygulayacaklar x muhalif partisinin montaj kasedi mi çıktı dursun canım 3-5 gün millet görsün y hükümetinin yolsuzluk belgeri kayıtlar mı düştü kapat hemen kimse duymasın zzaten türkiyede bilinçli haberleri takip edip duyabilen %1 lik kesim var onuda yok etmeye çalışıyorlar millet koyun gibi tv den yandaşları izlesin istiyorlar durum bu gecenin bu saatinde bana bu kadar yazdırdı yani o kadar karşıyım bu yasaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesut Çevik, neden yolsuzluk kasetleri ardından bu yasa ortaya atıldı. Ondan önce nette küfür yokmuydu? Bu hükümetin Baykal'ın videosu ortamlara düştüğünde neden aklına gelmedi bu yasa? Şimdi gelip sen bize, "bu yasada ne var ya" tarzı yorum yaparsan, dersen bize bu yasada bir sıkıntı yok, birşeyleri saklamak için değil. Bu platformun büyük bir kısmı sizin samimiyetinizden şüphe eder.
  • bi hamam böceğine üzüleceğim aklıma gelmezdi, yazık hayvana
  • yazik cok yazik donanimhaberde isin ucu bana dokunmasin diye ne yapacagini sasirmis helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hak yiyen Yasa Yer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Gamers -- 8 Şubat 2014; 1:28:50 >
  • Hayatini siyaset şekillendiriyor siyaset konuşmaktan korkma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağsaklar falan derken HD video izlemek yasakmı Mesut Bey videolar hep sd
  • Her şeye zamanlaması manidar diyen arkadaşlar, bu yasaya zamanlaması manidar diyince birden sinirleniyorlar. Demokrasi dediğimiz elbette herkesin istediğini istediği gibi yapması değildir, ama bir kişinin başkasına zarar vermeden yaptığa eylemlere kimsenin karışamaması laf söylememesidir. Sen Müslümansın diye ben porno izlemeyecek değilim, yahut ben porno izliyorum diye sen de izleyecek değilsin. Müslümansan nefsine hakim olur, o şeyi izlemezsin. Değilsen de tamamen hormonel ve insani ihtiyacını yerine getirir, kendinden başka kimseyi de rahatsız etmezsin.

    Ayrıca bu yasa birisinin internette dolaşan kayıtları yüzünden çıktı. Bu herkesin malumu, bana kalkıp da vızıldanmasın kimse. Eğer hükümet 10 sene önce söz verdiği gibi Avrupa Birliği normlarına göre ülkenin hukuk düzenini şekillendirseydi bunlar olmazdı. Keşke ağzına Deniz Baykal'ın ve bazı MHP'li vekillerin kasetlerini dolayarak oy toplayan zatlar, bu konuda da konuşacak yüreğe sahip olsaydı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    mesela diyelim ben donanimhaber.com'u kapattırmak istiyorum, koydum fotoraflar bi yerlere edit yaparak eski bir topici (kimsenin dönüp bakmayacağı bi yerlere), fotoraf da koyabilirim sonuçta donanimhaber'e upload imkanı var. Sonra Telekom'a başvurup benim resimlerimi donanimhaber koymuş dedim! Hemen kapanıyor biliyorsunuz... Hemen kapatılsın dedim...<br><br>Donanimhaber.com kapandı en az 2 gün :)


    Hahaha çok iyi :D

    Aklıma gelmemişti ama kolayca yapılabilir doğru. Zaten kesin ikinci el kısmından dolayı herhangi bir dolandırıcılık veya karşılıklı atışma durumunda birileri arar Telekom'u böyle böyle anlatır. Hangi site? donanimhaber.com. Tedbiren yayını durdulur.
  • 1 saatlik video içerisinde 10 dakikalık bir bölüme odaklanmanın amacını anlamış değilim. Kimlerin böyle şeylerden anlamadığı açık anlaşılıyor dikkate almaya gerek yok. Mesut Çevik yasayı gayet iyi açıklamışsınız teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    mesela diyelim ben donanimhaber.com'u kapattırmak istiyorum, koydum fotoraflar bi yerlere edit yaparak eski bir topici (kimsenin dönüp bakmayacağı bi yerlere), fotoraf da koyabilirim sonuçta donanimhaber'e upload imkanı var. Sonra Telekom'a başvurup benim resimlerimi donanimhaber koymuş dedim! Hemen kapanıyor biliyorsunuz... Hemen kapatılsın dedim...

    Donanimhaber.com kapandı en az 2 gün :)

    Videoyu bir daha izle mesut çevik anlatıyor bugün dhye bir şey oluyor cidden işin içine siyaset girdi mi duraksıyosunuz önce siteye haber verme zorunluluğunuz var bunu yapınca dh ilgilenir veya ulaşamazsan tedbir olarak sadece konunun linki engellenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.