Şimdi Ara

2si1 'Kotasız' Teknoloji ve Oyun Programı #akkolmasaydı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut abi haksız değilsin ama verdiğimiz para da AKK'siz internet parası, altyapı için de harcanmıyor bu para, 1980'lerden kalma kablolarla santrale bağlanıyor binamız. Bina içi ise CAT6 23AWG kablo ile modeme kadar geliyor. Max hız 41Mbps. İmkan olsa, ücretler de makul olsa ben de 100, 200 Mbps kullanacağım. Mecburiyetten bu düşük hızları kullanıyoruz. AKK tamamen kalkmayacak düzenleme yapılacak deniyorsa da benim 2 isteğim var. 5000 ve üzeri nüfusu olan ilçelere ve semtlere daireye kadar fiber hattı çekilecek. İstanbul'un göbeğinde 40Mbps bile alamıyoruz. Lafa gelince fiberledik, icraate gelince babamın lise döneminden kalma altyapı. İstanbul Avrupa yakası için konuşacak olursam GOP, Sultangazi, Bayrampaşa, Fatih ilçelerinde mesela 2 sene içinde %90 oranda en az binaya kadar fiber optik hat gelecek şekilde anlaşılır ve yapmazsa o bölgedeki kullanıcılara anlaşma şartları sağlanana kadar ücretsiz, hattın kaldırdığı hızda AKK'siz internet sunacaksa olur. Yani biz parayı fazlasıyla veriyorsak ve AKK'siz fiyatına AKK'li kullanıyorsak şirketler ve devlet olarak bize güncel teknolojiyle altyapı sağlamak zorundasın. AKK uygulanması zaten tam ofsayt. Belki 2009'da sorun olmuyordu ama artık 20-25Mbps bile yetmiyor. Ortalama kullanımın düşük olma sebebi AKK. Aman kota dolmasın diye bir şey yapamıyor insanlar. Mesut abiye sorayım, evinde eşinle, çocuğunla internetten FULL HD veya üzeri çözünürlükte gerçekten kaliteli görüntüye sahip film izlerken kotayı düşünüyor musun düşünmüyor musun? Şahsen düşünüyorum, çünkü o lanet olası kota dolduğunda benim için evde internet kesilmiş oluyor. 3Mbps ile saatte ortalama 800-850MB indirebiliyoruz. Bu hızla nasıl oyun indirelim, nasıl film indirelim? 3Mbps ile bir ayda 60GB'ı hayli hayli geçersin gibi bir şey demişsin de çoğumuz saatlerce bilgisayarlarımızı download yapmak için açık bırakmak istemiyoruz. Fazladan gelen yine adaletsiz ve kazık olan elektrik faturası ayrı dokunuyor. 2 saatte indirip yükleyeceğim şey için neden günlerce bekleyeyim?

    AKK olmamalı. Verdiğimiz ücretler ile altyapı yatırımı yapılmalıydı ancak yapılmadı. Bu yüzden altyapı kaldırmıyor bahanesini tanımıyorum. Ben parasını fazla fazla verdim yıllarca, sen görevini yapmadıysan senin suçundur, beni bağlamaz. Anlık yüklenmeler olabilir, ortak kullanım olabilir bunları da tamamen engellemek mümkün olmasa da ciddi şekilde azaltmak mümkün. AKK'ye ve hızın düşmesine bağlı sorunları çözmek için pek çok yol var. Günlük AKK'ye geçilir, kademeli hız düşümü yapılır, haftalık AKK'ye geçilir, anlık yük durumuna göre İngiltere'de olduğu gibi ayarlama, site bazlı hız kısıtlaması yapılır, AKK'siz paket fiyatları şimdiki AKK'li paket fiyatına düşürülür, AKK'li paketler de yarı fiyatına satılırsa ihtiyacı olmayan, az kullanan AKK'li alır, az öder, ihtiyacı olan AKK'siz alır aynı fiyattan devam eder. Bu sorunu çözmek için onlarca yol var. Ama önemli noktalardan birisi altyapı. Altyapı gelişmediği sürece yüksek hız alamayız. Sonra 8'den 3'e düşebilir demeye devam ederiz. Yukarıda yazmışlar, keyfimizden 8Mbps kullanmıyoruz diye. İmkan olsa biz de yüksek hızlı paketlere geçeceğiz.

    Diğer bir konu ise upload hızları. Şimdiki başbakanımız bulut mulut, atıyorsun tutuyorsun falan demişti zamanında. Onu atmak için upload lazım, tutmak için download lazım. Download'ı 3Mbps'e, upload'ı 2Mbps'e çekince olmaz bu iş. Vanaları açacaksın ki su aksın. Ülke içi bulut hizmeti sunulabilir. Yurtdışı trafiğe girmeyeceğimiz için de hız konusunda vanaları olabildiğince açarlar. Hem ülkemizde yerli bulut hizmeti/hizmetleri olur, yabancılarla çalışmayız hem de daha hızlı ve rahat kullanırız.




  • AKK kesinlikle bizi yarı yolda bırakan bir şey. Basit bir durum gibi görünebilir ama birçok unsuru etkiliyor. Sırf hızım düşük , indiremeyeceğim diye kaç kere oyun ve film satın almaktan vazgeçtim. Sadece ben değil sektörde kaybetti. Bir cihazıma linux kurmak istedim. İndirip denemem gereken en az 7-8 tane sürüm buldum. Ama bilin bakalım ne oldu ? AKK yüzünden bir gün içinde bitireceğim şeyi kaç güne yaydım. Birkaç saat içinde elde edeceğim bilgileri , deneyimi çok daha uzun sürede elde ettim. Zaman kaybı yaşadım. O zamanı başka şeyler için harcayabilirdim. Hadi bunları geçtim youtube'dan 720p60 video izleyemiyorum. Battlefield 1 videolarının hepsi 720p60 ve ben 480p izlemek zorunda kalıyorum. Grafik yorumu yapamıyorum. Detayları farkedemiyorum. Bu yüzden satın alma kararımı belki de veremiyorum. Belki de o detayı görsem anında parayı basacağım ama sürünüyoruz işte. (1080p'den bahsetmiyorum bile dikkat ederseniz.) Ufacık bir şey bile insan zevkini arttıran bir şey ama gelin görün ki paramızla rezil oluyoruz. O kadar reklam yapıyorlar şöyle internetimiz var şöyle akıyor böyle akıyor diye ama ortada bir şey yok. Yıl olmuş 2016 youtubeda umarım izleyeceğim video 720p30 dur diye umut ediyorum. Türk Telekom'un tekel yapısının mutlaka ama mutlaka kırılması lazım. Yoksa biz bu AKK belasını daha çok çekeriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 25 Haziran 2016; 0:07:33 >




  • SONEKTRA kullanıcısına yanıt
    Arkada kocaman 2si1 yazıyor
  • Opera kurdum fakat ama pc prize takıp chrome kullanmak daha mantıklı

  • Akk denilen sey yok olmali ve firmalari icin mâkul olmaya gerek yok bosuna o sözleri sarf ettiniz Mesut Bey. Akk'siz bu is bal gibi olur.
  • Görüyoruz ki Mesut Çevik de konuyu yakından takip ediyor.Kendisini forum tarafında da görmek isterdik.

  • mesutsuz 2 si 1 olmuyo tubahan ile beraber çok güzel bir program olmuş bence tunahanla devam edilmeli
  • 980 itelemesin forum bunu unutmaz.!

  • "Sunucusu belli olmayan" Teknoloji ve Oyun Programı
  • internet Explorer kullanıyorum diğerleri kasıyor
  • 100 mb hızı olan kişinin internet hızı 50 mb te düşünce o kişi indirme yapamayacak mı Mesut Çevik?Bal gibi de yapacak. AKK de zaten böyle sürekli veri çeken,download eden kişileri engellemek adına yapılan birşey tabi ki 100 mb hızı olanın da hızı 3 mb te düşecek,mantıklı olan o çünkü. Burada sadece AKK kotalarının yükseltilmesi konuyu orta yollu çözecektir.

  • Hocam ilk defa baştan sona izledim ve çok keyifliydi . özellikle mark'ın instagram olayı çok güzel bir değinmeydi ve o işlemcinin altındaki diğer değindiğiniz şey de güzeldi . akk konusunu da iyi dile getirmişsiniz 100mbps olanın 3'e inmesi olayı vs .
  • programın başında Tunahanı görünce yüzüm ister istemez buruşmuştu. ama programın ilerleyen dakikalarında gittikçe memnun kaldığımı hissettim. Zaten talha nın yerini dolduracak birini bulunmaz ama mevcut alternatifler arasında mesut'a tavsiyem tunahanla devam etmesi olacaktır. tunahan dan memnun olma sebeplerimi düşündüğümde talha dan memnun olmamızın sebepleriyle aynı olduğunu farkettim. oda tam bir oyuncu kafasıyla sunum yapıyor ve haberin üzerine oyuncu kafasıyla ek yorumlar yapıyor. ilk programda böyleyse ilerleyen programlarda çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bence mesut ideal ikiliyi tekrar oluşturma şansı yakaladı umarım bizim tavsiyelerimize kulak verir.

  • yeni arkadaşın sohbetini çok beğendim açıkcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asıl sıkıntı yurt dışı çıkışlarında yoksa kotaya gerek yok sadece yurtdışı çıkışlarına kota uygulabilir youtube gibi sitelerin serverları türkiyeye gelmesede steam gibi oyunlar için sağlayacılar birkaç server türkiyede açsa türk kullanıcılar oradan oyunlarını indirir ve kota çabucak dolmaz
  • operayı ben de deneyeyim dedim gerçekten iyiymiş
  • ayın 25i oldu 15 gündür kotayı geçtim hala hız yavaşlamadı.250 gb indirme yapmışım bu ay
    Hiç ses çıkartmadan 2si1 HD olarak html5 ile izledim
  • akk tamamen saçmalık.AKK'siz paketi hem ttnet hem superonline satıyor.Fiyatları da ortada.Sırf milleti sömürmek için gelmiş bir şey bana göre.
    http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/akksiz-super-paket-kampanyasi
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/ttnetyalininternet/Sayfalar/Turk-Telekom-yalin-internet.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi michael01 -- 25 Haziran 2016; 3:14:09 >




  • TTnet sponsorluğu mu kesti mi hayırdır daha dün akk konusunu silenler bugün akk haberi yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 25 Haziran 2016; 2:48:36 >
  • TALHA AYNACI

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.