Şimdi Ara

2si1 'Heberleri ile Neşe Katan' Teknoloji ve Oyun Programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam OS'a Battlefield 4 kurulabilir mi?

  • Haberdeki oyun geliştiricilerinin güya Steam'i ve Valve'ı öven boş laflarını gerçekten komik. Marcus Persson, Steam'in geliştiriciye dayadığı sözleşmenin kabul edilebilir olmadığı savunarak Minecraft'ı en popüler platformu PC'de Steam'e getirmeyi reddetti , hatta şirketinin çıkardığı Scrolls ve iptal edilen 0x10c'yi de kesinlikle Steam'e getirmeyeceğini belirtti. Cliff Blezinski, bir numaralı Microsoft yalakası, Gears Of War'ın popüleritesini fark ettikten sonra 2. oyundan itibaren Steam'i geç PC'ye oyun çıkarmayı reddetti ; bütün seri Xbox 360 exc. olarak yapıldı. Epic Games' de cebi dolarken tek kelime etmiyordu. Bioshock'un yakın zamana kadar ki GFWL kanserinden ve Infite' in ne kadar muhteşem bir optimizasyon ürünü olduğundan söz etmeye gerek yok sanırım. Eminim hepsi Valve'ı ve SteamOS' u çok seviyordur , şüphe dahi duymam.
  • steam olayı çok güzelmiş..birçok alışkanlığı değiştireceği gibi birçok sıkıntı da ortadan kalkacak gibi..

  • Surface'den bahsedilirken ek batarya kapaklı telefon dedi Mesut Abi, sanırım o cihaz HTC ONE MAX

  • Eğlenceli bir video olmuş.
  • Teoride AMD'nin yaptığını destekliyorum ama madem teorik olarak böyle büyük bir verim farkı var, (9 kat komut vs dediniz) o halde neden yeni konsollar kendilerinden 1.5-2 kat güçlü PC'lerden iyi veya ona denk görsellik sunmuyorlar? Güncel(eski) konsolların da sözde iyi görüntüyü nelerden taviz vererek gösterdiğini de biliyoruz. Oyunu akıcı oynamak ayrı konu, tartışma yaratmayalım lütfen, burada grafik teknolojisi üzerine konuşuyoruz. Teoride hoş olsa da pratikte böyle bir gerçek olunca inanamıyorum açıkçası. İnanmak isterim, sonuçta faydalı birşey, ama önce bu durumu açıklamanız gerek. "Uzaktan bakarsan aslında pek fark yok" gibi kaçamak cevap vermeden açıklayabilen birini de şimdiye kadar görmedim açıkçası.

    Ayrıca eksi alacağımı bile bile yazıyorum:
    Ubisoft her ne kadar aksi açıklama yapsa da, Watch Dogs'un ilk videolarıyla son PS4 videosu arasında kaplamalarda bariz farklar var. Bu da yukarıda söylediğime bir delildir.

    Tekrar ediyorum daha az güçle daha iyi görsellik herkesin isteyeceği birşey ama açıklayabiliyorsak pratikteki bu durumları da açıklayalım ki firmaların yalanlarına kurban gitmeyelim. Sonuçta hepimiz tüketiciyiz, kendi çıkarlarımızı gözetmeliyiz.




  • Mesut Çevik bir arada Exper tavsiyesinden bahsetmelisiniz.

    Bir teknoloji editörünün kendi teknoloji reklamına çıkmasını etik buluyor musunuz?

    TEKNOLOJİ EXPERLERİ DİYORMUŞ Kİ: EXPER İYİYMİŞ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdf_13

    Mesut Çevik bir arada Exper tavsiyesinden bahsetmelisiniz. Bir teknoloji editörünün kendi teknoloji reklamına çıkmasını etik buluyor musunuz?TEKNOLOJİ EXPERLERİ DİYORMUŞ Kİ: EXPER İYİYMİŞ...


    "kendi" fazla olmuş.

  • heberler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prequel

    Teoride AMD'nin yaptığını destekliyorum ama madem teorik olarak böyle büyük bir verim farkı var, (9 kat komut vs dediniz) o halde neden yeni konsollar kendilerinden 1.5-2 kat güçlü PC'lerden iyi veya ona denk görsellik sunmuyorlar? Güncel(eski) konsolların da sözde iyi görüntüyü nelerden taviz vererek gösterdiğini de biliyoruz. Oyunu akıcı oynamak ayrı konu, tartışma yaratmayalım lütfen, burada grafik teknolojisi üzerine konuşuyoruz. Teoride hoş olsa da pratikte böyle bir gerçek olunca inanamıyorum açıkçası. İnanmak isterim, sonuçta faydalı birşey, ama önce bu durumu açıklamanız gerek. "Uzaktan bakarsan aslında pek fark yok" gibi kaçamak cevap vermeden açıklayabilen birini de şimdiye kadar görmedim açıkçası.

    Ayrıca eksi alacağımı bile bile yazıyorum:
    Ubisoft her ne kadar aksi açıklama yapsa da, Watch Dogs'un ilk videolarıyla son PS4 videosu arasında kaplamalarda bariz farklar var. Bu da yukarıda söylediğime bir delildir.

    Tekrar ediyorum daha az güçle daha iyi görsellik herkesin isteyeceği birşey ama açıklayabiliyorsak pratikteki bu durumları da açıklayalım ki firmaların yalanlarına kurban gitmeyelim. Sonuçta hepimiz tüketiciyiz, kendi çıkarlarımızı gözetmeliyiz.

    malesef bu yönde haberler artmaya başladı Ryse'ın grafik kalitesi düşürülüyor, 1080p 60fps olacak olan Watch Dogs 30fps olacak hatta 720p mi yoksa 1080p mi olacağı belli değil :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    quote:

    Orijinalden alıntı: msgstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    48:43

    Abazalar (Abazaca: Aşua, Rusça: Абази́ны ya da Аба́за), çoğunluğu Karaçay-Çerkesya, Adigey ve Abhazya'da yaşayan Kuzey Kafkas halkı. Abazinler olarak da bilinir. Abhazya'da yaşayan Abhazlar, Abazalara dil açısından en yakın halktır. Günümüzde Abazaların büyük bölümü Türkiye’de, Ürdün, Suriye ve Mısır gibi Arap ülkelerinde yaşamaktadır.

    Kaynak:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Abazalar


    Algıda seçicilik, insanın algı sürecinde etkili olduğu kabul edilmiş psikolojik bir kavramdır. Çevrede bulunan uyarıcılardan, olaylardan ya da nesnelerden bir ya da birkaçına dikkati yöneltmektir. Kişinin daha önce yaşadığı deneyimlerin, önyargıların, rüyaların ve benzer her türlü duygulanımın o anki algılama düzeyinde etkili olduğunu ifade eder.

    Algıda seçiciliği etkileyen dış etmenler; uyarıcının şiddeti, aşırı zıtlık, hareketlilik, süreklilik, tekrar, alışılmışın dışındaki uyarıcılar ve tanışıklıktır. İç etmenlerse; beklenti, ilgi, gereksinim ve inançtır.Kişi ihtiyaçlarına ya da dış uyarıcılara göre algıda seçim yoluna gidebilir.Örnek vermek gerekirse gündelik hayatta defalarca karşısına çıkan hamile bayanları farketmeyip ancak hamile olduktan sonra hamile bayanların varlıklarının farkına varması.Ve bir insanın dikkatini mesleğiyle ilgili haberlere yöneltmesi gibi.

    Kişi bu yönelmeleri bilinçli olarak yapmaz.


    Kaynak:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Alg%C4%B1da_se%C3%A7icilik


    Güzelmiş




  • asdf_13 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Exper projesi ismi üzerinde bir reklam bence kullanıcının asıl korkması gereken üzerinde reklam yazmayan ama arkasında farklı işler dönen uygulamalardır.

    Ek olarak ben incelediğim ürünü kendim seçtim ve fiyat - performans oranının yüksek olduğuna inandığım için oradayım.

    Siz o bilgisayarı kullandınız da mı yanlış olduğunu düşünüyorsunuz yoksa kullanmadan mı konuşuyorsunuz? Eğer elinizi sürmeden bir ürün hakkında fikir yürütebiliyorsanız bence bu konu ayrıca tartışılabilir.

    Üzerinde reklam yazdığı sürece her yerde yer alırım. Etik olmayan dediğim gibi reklam yazmayan ama arka planında ticaretin döndüğü işlerdir.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Bir Ipad'in 3ds ile aynı zevki verebileceğini düşünmüyorum. PSvita tarafını bilemeceyeceğim ama 3DS deki oyun kalitesi Ipad'de veya Android Tabletlerde yok. Bu yüzden el konsolu tarafında Nintendo'ya pek bir zarar gelebileceğini düşünmüyorum.

  • Süper bir program. Umarım uzun süre devam eder.
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    2si1 Parodisi: Halkın Sesi Talha!

    http://www.youtube.com/watch?v=tr5KgG3yDbg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgstr -- 28 Eylül 2013; 21:54:53 >




  • sondak ivideo süper..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba, Exper projesi ismi üzerinde bir reklam bence kullanıcının asıl korkması gereken üzerinde reklam yazmayan ama arkasında farklı işler dönen uygulamalardır. Ek olarak ben incelediğim ürünü kendim seçtim ve fiyat - performans oranının yüksek olduğuna inandığım için oradayım. Siz o bilgisayarı kullandınız da mı yanlış olduğunu düşünüyorsunuz yoksa kullanmadan mı konuşuyorsunuz? Eğer elinizi sürmeden bir ürün hakkında fikir yürütebiliyorsanız bence bu konu ayrıca tartışılabilir. Üzerinde reklam yazdığı sürece her yerde yer alırım. Etik olmayan dediğim gibi reklam yazmayan ama arka planında ticaretin döndüğü işlerdir. Sevgiler, Mesut Çevik


    Bu konu sadece exper adı altında tartışılmamalı...
    Yinede reklamın altında "Mesut Çevik'in söyledikleri sadece kendi incelediği f/p ürünleri için geçerlidir."diye bir not görmedim. "Exper iyidir." yazdığını gördüm. Exper'in iyi olmayan 2 tane dizi-üstü bilgisayarını da gördüm. Zaten her markanın vadettiğini sunamayan ürünü vardır malum reklamcılığın geldiği nokta yüzünden. Apple da olsa fark etmez.

    Bu konu temelde bir teknoloji editörünün, teknoloji firmasının reklamında oynamasının etik olup olmadığıdır.

    Ben bunu etik bulmuyorum. Her şeyden önce samimi değil. Tabi bahsettiğiniz diğer durumu daha da etik bulmuyorum.
    Bu reklamdan sonra herhangi bir Exper ürünü inceleseniz görüşleriniz ne kadar inanılır olur ki?





  • fürü tü püley.

  • Şu logoya Talha ne zaman eklenecek halkın sesini yedirmeyiz
  • asdf_13 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Burada inceleme yaparken bir de yurt dışından ürün ithal edip incelesem etik mi değil mi tartışırım da üzerinde reklam yazan bir şeyi tartışmam. Reklam sonuç olarak inceledim 100 numara çıktı testlerle herkesi ezdi demiyorum. Exper iyidir teması yani o kadar da kötü değil kardeşim exper mi iyidir uygun fiyatlı ise al anlatımı üzerine kurulu.

    Ek olarak biz incelediğimiz ürünlerde dahi eğer çok beğendiysek deneme şansınız var ise gidip mutlaka deneyin ya da seçenekleriniz arasında yer alsın deriz. Gidin alın, kaçırmayın dediğimiz inceleme var mı?

    Kullanıcıdan incelemeleri bile akıl ve zevk süzgecinden geçirmesini isterken reklam konusunda farklı bir şey yapacaklarını düşünmüyorum.

    Dediğim gibi konu reklam ve reklam kuşağında, reklam yazan bölgelerde yer alıyor bu yüzden etik olmadığı konusuna katılmıyorum. Hayatım Exper diyen bir adamken aslında Exper'den para aldığım anlaşılsa dedikleriniz doğru olabilirdi ama şu an için neden bu kadar dertlenildiği konusunda bir fikrim yok.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.