Şimdi Ara

2si1 | Google Stadia ile konsol ve PC devri bitiyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet bu hafta grafikerler, animasyon filmleri yapanlar işsiz kaldı. Bakalım gelecek hafta kimler işsiz kalacak :d

  • Ayrıca ben örnekte Metro Exodus olayında olduğu gibi, Steam’de reklamını yaptıktan sonra ayrılıp Epic Games’e geçen yada steam kullanıcısını ikinci plana atan firmaların; Steam’de geçmişte çıkmış oyunlarına (oyunlar iyi olsalar dahi firma stratejisi kaynaklı) oyuncular tarafından gelen eleştirel tepkinin nedenini göstermek adına o örneği verdim.


    “Bu yapılan steam kullanıcıların zihniyetinin ne kadar çocukca olduğunu göstermekte. Yahu oyunu satın alıp parayı vermişsin zaten. İster beğenme istersende hiç oynama. Oyunun altına olumsuz inceleme yapınca ne oyun mağazadan kaldırılır ne de o firma batar.

    Gerçi "neden half-life 3 çıkmıyor" deyip 5 senelik cs:go yu boykot etmek yerine oynamaya devam edip oyun içi sanal şeylere para veren daha sonrada Dota 2'nin altına "half-life 3 bu oyun yüzünden çıkmıyor" diye olumsuz inceleme yapan bir kitleden mantıklı bir şey beklememek lazım.”



    Diye lafı çeviren şahıs gibi düşünen şahsiyetler.
    Diğer tüm yazılanlar durumu açıklarken oraları görmezden gelip cıbızla sadece bu bölümleri alıp epic games karşıtlığı işte burada görüldüğü gibi steam fanboyluğundan kaynaklanmaktadır demeniz asıl sizin sadece görmek istediklerinizi görüp ona göre yorum yaptığınızı gösterir.


    Sonuçta insanlar koyun değildir. Olayları çeşitli boyutları ile irdeler ve ona göre tepki verirler.




  • TITAN kullanıcısına yanıt
    zamanında tuşlu telefonlar asla bitmez diyen dayıların genç versiyonusun.
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Kendi malın en azından istersen satabiliyorsun Birde artık yazılım herşey alışsanız iyi olur yazmış ben bilgisayar mühendisiyim zaten günahım kadar sevmedim şu sistemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeautifulSwitzerland -- 26 Mart 2019; 11:20:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Sony 'nin zaten böyle bir sistemi var
    Playstation Now diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörünün marka modeli nedir Enis bey? Bende aksiyon ve yarış oyunu oynamak için bir monitör bakıyorum da uzmanına sormak istedim. 144 hz mi 4 k mı hdr mi daha önemli seçim yaparken.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Monitörünün marka modeli nedir Enis bey? Bende aksiyon ve yarış oyunu oynamak için bir monitör bakıyorum da uzmanına sormak istedim. 144 hz mi 4 k mı hdr mi daha önemli seçim yaparken.
    Uzmanı Enis mi
  • Reisler yine eğlenceli program yapmış. Google stadia servisi konusunda ben de merak içindeyim. Umarım rekabete olumlu bir etki yapar.
    M for Mesut :D :D Mesut gelince dertler bitecek. Herkes mesut olacak.

  • Sinema olayında ikinizide katılıyorum. Hem pahalı hemde saygısız insanlarla dolu. Ben 2000 senesinden beri projeksiyon kullanıyorum ve şu ana kadar 3 adet cihaz değiştim. Ve bir kere bile sinema salonunu aramadım. Ses düzeni haricinde aratmadı. Evimin temizliği ferahlığı reklam izlememe istediğimi yiyebilmem istediğim anda filmi durudup başlatabilmem.

    Büyük ekranlı tv deneyimimde oldu ama projeksiyon ap ayrı.

    Sinemaya bırakın 120fps yi 240 yapsalar yine gitmem şu düzende. Saygısız edepsiz kendinden başkasını düşünmüyen birileriyle hiçbir yere gidilmez. Sinemacılarda en ucuz olan patlamış mısırı 10 katına satar gözlükleri dayatır. Çocuğunla gidince mecbur o gözlükleride alacaksın , çocuğunu burası pahalı frsatcı bir yer oğlum diyemiyeceğini bildikleri için kaptırabildiğine yerleştirir.

    Sinemaya tekrar dönebilmem için saygılı edepli toplum içinde nasıl davranıcağını bilen kitle lazım. Nerde bir hanzo var sinemanın içinde.





  • RTX konusunda bilgisi olmadan atıp tutan hödükler Mesut Çevik'i dikkatli dinlesin..

  • Stadia sisteminin hala masal, fantezi ve imkansız diyen kıt kafalılara inanamıyorum. Öncelikle bu sistem zaten ilk değil. Bundan seneler önce Gaikai ve Onlive adı altında online oyun deneyimi serverler ile denendi ve bu şekilde oyun oynanabileceği kanıtlandı. Ama yolunacak oyuncu enayileri olduğu için konsol pazarı ve bilgisayar pazarı buna izin vermedi ve bu sistemleri Sony bir güzel satın alıp ortadan kaldırdı.

    Ama artık büyüyen oyun sektörü ile birlikte son derece devasa boyutlarda oyunlar ve bu oyunu oynatabilecek sistemlerin de devasa fiyatları ile birlikte bir oyuncunun verebileceği paralar devasa miktarlara yükseldi ve mutlu ve zengin bir azınlığın tekeline girdi oyun sektörü. Bu da oyun dünyasının geleceği için tehlike çanları demek.

    Google bu artık parasız kalan imkanları kısıtlananan oyuncuları kaçırmadan hızlıca hamlesini yapıyor. Böyle bir server olamaz diyen imkansız diyenler yıllar önce de bir cep telefonu üzerinden Full HD video ve fotoğraf çekmeye imkansız ve görüntülü konuşmaya asla gerçekleşemeyecek bir bilim kurgu fantezisi gözüyle baktığını belirtmekte fayda var. Ama şimdi 4K video çeken telefonlar, internet üzerinden görüntülü konuşulan telefonlar o kadar sıradan geliyor ki, bunun da bir mucize olduğu unutulmuş gibi.

    Sözün özü yıllar önce keşfedilen ama para babaları tarafından halı altına gizlenmiş bir sistemin artık ortaya çıkma zamanı geldi, çünkü bu artık bir ihtiyaç, istek ve talep, oyuncular için artık şart olan bir şey. Güle güle sonu gelmez oyun sistemleri, para yiyen oyun konsolları. Aylık belli bir ücret ile online her oyunu oyna. Müzik ve TV ve sinema ve hatta kitap sektöründe olan şeyin artık oyun sektörüne gelemeyeceğini sanan teknoloji düşmanlarına da kapak olur inşallah.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 30 Mart 2019; 23:33:14 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Umarım bu sistem kalıcı olur ama uzun vadede çok zor.

    Oyunlar geliştikçe yani grafik kalitesi yükseldikçe daha kaliteli donanımlar isteyecek. Bizler donanım almayacağız belki ama google yeni oyunlar çıktıkça kendi bu sistemi devam ettire bilmek adına daha güçlü donanımlar almak zorunda kalacak. Temel sıkıntıda burada başlıyor.

    Ekran kartı üreticileri ve işletim sistemi üreticileri normal insanlara yani bizlere donanım satamayacağı için bir yerden sonra donanım üretmeyi bırakacaktır. O vakit ne olacak işte o büyük bir soru işareti.

    Google kendisi gerekli donanımları üretmeye başlarsa o sorun aşılabilir ama o vakitte bunun maliyetini çıkarması gerekecektir. Bu durumda aylık üyelik sistemi çokta ucuz olmayacaktır diye düşünüyorum.

    Google oyunları açacak donanımı her daim güçlü olmak zorunda.

    Bu arada bu sistemi maalesef biz Türklerin pek kullanabileceğini sanmıyorum çünkü internet altyapımız o kadar güçlü değil. Google da bunun farkında olacak ki bu sistemden şuan için Türkiye de yaşayanlar faydalanamayacak çünkü şuan için Türkiye de faaliyete girecek gözükmüyor




  • Locate game olayı battlenet te yıllardır var zaten.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bu sistem oyuncuları bir çok dertten kurtaracaktır. Ve bana göre son derece basit ve kullanılabilir olacaktır. Panik yapmaya gerek yok artık yeni bir pazar ve yeni bir yol açılacaktır. Hatta daha çok oyuncunun çoğalmasına neden olacaktır bu sistem.
    Bu sistem en baştan şunları sağlayacaktır:

    1- Devasa boyutlarda ve gittikçe büyüyen oyunlar için bir sürü Terabaytlarca HDD'lere gerek yok.

    2- Güncellemeleri takip etmeye gerek yok. Gigabaytlarca güncellemeye, tekrar tekrar yamalar indirmeye gerek yok.

    3- Sistem kurmaya, donanım çakışmalarına, konsol ve marka karmaşasına gerek yok. Bütün platform oyunlarını oynama imkanı yaratacak.

    4- Her tür cihaz üzerinden her yerden oynamak mümkün.

    5- 4 Yılda bir konsol, 3 yılda bir bilgisayar, her oyun için de 200+700 bin liralar harcamaya gerek yok.

    6- Zengin oyuncu fakir oyuncu, sistemi olan olmayan ayrımı ortadan kalkacak.

    7- Aldığın ama beğenmediğin veya oynamaya değer görmediğin oyunlar için masraf etmeye gerek yok. Sırf kafa dinlemek için günde 10 dakika oynamak veya bir oyunu denemek için bir sistem kurmaya veya pahalı oyunları almaya gerek kalmayacak.

    Bir zamanlar kasetler vardı MP3 geldi, sinema vardı Avi, MP4 geldi ve hatta her filmi kesintisiz internetten fullHD seyredebilirmek bile bir zamanlar hayal ve olamaz ve hatta imkansız denirken şimdi oyunların internetten oynanabilmesini yadsıyanların eski kafalı olduğunu düşünüyorum.

    Bazı DH editörlerinin videodaki gibi ısrarla bu konuya muhalif olmasını yadsımıyorum çünkü bu tür site ve programların sponsoru oyun bilgisayrcıları veya anakart pazarlamacıları olunca illa ki herkes ekmeğini düşünecektir. Ama oyuncuların mağduriyetinin de farkına varmak gerek, bu oyun fiyatları ve sistem fiyatları sadece zengine hitap ediyor artık. Hele ki ekonomik olarak sıkı zamanlar geçiren Türkiyede kat kat fazla bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Nisan 2019; 15:4:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bu sistem oyuncuları bir çok dertten kurtaracaktır. Ve bana göre son derece basit ve kullanılabilir olacaktır. Panik yapmaya gerek yok artık yeni bir pazar ve yeni bir yol açılacaktır. Hatta daha çok oyuncunun çoğalmasına neden olacaktır bu sistem.
    Bu sistem en baştan şunları sağlayacaktır:

    1- Devasa boyutlarda ve gittikçe büyüyen oyunlar için bir sürü Terabaytlarca HDD'lere gerek yok.

    2- Güncellemeleri takip etmeye gerek yok. Gigabaytlarca güncellemeye, tekrar tekrar yamalar indirmeye gerek yok.

    3- Sistem kurmaya, donanım çakışmalarına, konsol ve marka karmaşasına gerek yok. Bütün platform oyunlarını oynama imkanı yaratacak.

    4- Her tür cihaz üzerinden her yerden oynamak mümkün.

    5- 4 Yılda bir konsol, 3 yılda bir bilgisayar, her oyun için de 200+700 bin liralar harcamaya gerek yok.

    6- Zengin oyuncu fakir oyuncu, sistemi olan olmayan ayrımı ortadan kalkacak.

    7- Aldığın ama beğenmediğin veya oynamaya değer görmediğin oyunlar için masraf etmeye gerek yok. Sırf kafa dinlemek için günde 10 dakika oynamak veya bir oyunu denemek için bir sistem kurmaya veya pahalı oyunları almaya gerek kalmayacak.

    Bir zamanlar kasetler vardı MP3 geldi, sinema vardı Avi, MP4 geldi ve hatta her filmi kesintisiz internetten fullHD seyredebilirmek bile bir zamanlar hayal ve olamaz ve hatta imkansız denirken şimdi oyunların internetten oynanabilmesini yadsıyanların eski kafalı olduğunu düşünüyorum.

    Bazı DH editörlerinin videodaki gibi ısrarla bu konuya muhalif olmasını yadsımıyorum çünkü bu tür site ve programların sponsoru oyun bilgisayrcıları veya anakart pazarlamacıları olunca illa ki herkes ekmeğini düşünecektir. Ama oyuncuların mağduriyetinin de farkına varmak gerek, bu oyun fiyatları ve sistem fiyatları sadece zengine hitap ediyor artık. Hele ki ekonomik olarak sıkı zamanlar geçiren Türkiyede kat kat fazla bu.
    Ben bu sistemin gelmesini isterim ama bu sistem maalesef hayal olarak kalacaktır.

    Dediğim gibi donanım firmaları bizlere donanım satamayınca ne yapacaklar bir düşünün. Sadece bu sistemi kullanacak olan firmaya donanım üretip satacak halleri yok çünkü o işten para kazanamazlar. Firmalar donanım üretmezler oyun üreticileri grafik geliştirmeyi ve yeni grafik motoru ile oyunlar yapmayı bırakırlar Bu durumda mevcut grafik motorlarıyla oyunlar oynamaya devam ederiz.

    Bu sistemi Steam, sony ve pek çok firma denedi ama tutmadı. Bu sistemin yazmadığım pek çok sıkıntısı var.

    Mesela internetin olmadığı bir ortamda oyun oynamak istediğin zaman ne yapacaksın. Ayrıca abonelik ücreti çok yüksek olacaktır ve yine bu sistem parası olana yarayacaktır. Oyun oynayan insanların sayısı artacağına aksine daha da düşebilir. Mesela Türkiye de bariz şekilde düşecektir.

    Türkiye de ve bazı ülkelerde insanların oyun oynayamamasının tek sorunu donanımlar değil. Türkiye de yetişkinlerin çoğunun oyunlara bakış açısı malum ve insanların bir kısmı bu yüzden zar zor oyun alıp oynuyorlar veya korsana yöneliyorlar.


    Türkiye ve benzeri ülkelerde bu sistem çok müşteri bulamaz. Bu işten en fazla Amerika,Çin, Japonya, Kore ve İngiltere, Fransa, Almanya gibi gelişmiş Avrupa ülkeleri vatandaşları karlı çıkar.

    Ben sisteme karşı değilim. Gelsin isterim ama işin gerçeklerini de göz ardı edemem.

    Bu sistemin benzerini yıllar önce bir adamın kurduğu site gerçekleştirecekti ve duyduğum zaman çok sevinmiştim ama sistem başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

    Şimdi google bu sistem geliştirdi ve çıkarıyor ama google yapacak diye de başarılı olacağı garanti değil. Geliştirdikleri pek çok uygulamanın ve teknolojini büyük kısmı fiyasko ile sonuçlanmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 3 Nisan 2019; 0:28:4 >




  • Hız nedeniyle Türkiye'ye hizmet verse dahi sadece mobil olabileceği söyleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.